1 Lyga - savaitės apžvalga

2018-02-19

Nepastebimai prabėgo dar viena savaitė VKL I-ojoje Lygoje. Šį kartą tai buvo ypatingas turas, nes po jo nebeliko nepralaimėjusių komandų. Taip nutiko "VRM" vyrams po pratęsimo palaužus čempionato lyderius - "Riešės / La Birra Pub" atstovus. Tuo tarpu likusios komandos sprendė užduotis žemesnėse pozicijose, o kaip joms sekėsi tai daryti kviečiame paskaityti tradicinėje pirmadieninėje VKL I-osios Lygos apžvalgoje.

 

VRM komanda šią savaitę sužaidė net du susitikimus ir abudu laimėjo, todėl ją pelnytai galima vadinti sėkmingiausia savaitės ekipa. Visų pirma Vidaus Reikalų Ministerijos atstovai žaidė prieš autsaiderę "ČeČėniją" ir nugalėjo ją 67 : 57. Nepaisant to, jog varžovai užima paskutinę vietą lygoje, jie dėl pergalės kovėsi iš visų jėgų. Rungtynėms įpusėjus priekyje buvo svečiai 34 : 36. Nepavyko dvikovos favoritams savo pranašumo įrodyti ir trečiame kėlinuke, po kurio vis dar jie pirmavo tik 1 taško persvara. Lemiamas spurtas įvyko tik ketvirtame kėlinyje, kuomet "ČeČėnijai" nebeliko jėgų, o VRM įrodė, jog turi neblogą fizinį pasiruošimą bei nemažai nepanaudotų rezervų. Nugalėtojams daugiausiai - 18 taškų pelnė Laurynas Jacevičius, dar 17 pridėjo Rolandas Matulis. Tuo tarpu "ČeČėnijos" gretose šį kartą rezultatyvumu išsiskyrė 16 taškų įmetęs vidurio puolėjas Paulius Tubis. Po dar vieno pralaimėjimo "ČeČėnija" beveik praranda ir teorines galimybes pakilti iki 8-os pozicijos, todėl jų šansai keliauti į PLAY-OFF varžybas yra minimalūs.

Svarbią akistatą dėl septintosios vietos šią savaitę surengė "MRU" bei "BC Kolegos / Imperialstone.eu". Pareigūnai kol kas yra mažiausiai rungtynių čempionate sužaidusi komanda, todėl jų rezultatus nuspėti yra sunkiausia. Šį kartą "BC Kolegos" nejuokavo ir visus reikalus ėmėsi tvarkyti nuo pat akistatos pradžios. Jų turima persvara tolygiai didėjo su kiekvienu ketvirčiu, kol galiausiai pasiekė dviženklį skirtumą - 74 : 89. "MRU" taip ir negavo realesnės progos susikauti dėl pergalės ir patiria dar vieną skaudų pralaimėjimą. Dabar galima tik su malonumu prisiminti ekipos startą pirmenybėse, kuomet komandos sąskaitoje buvo 2 pergalės ir nė vienos nesėkmės. Tada atrodė, jog klubas gali šiemet įsiveržti į lyderių gretas, bet nutiko priešingai, nes dabar ekipa balansuoja ant aštuntojo laiptelio, o ten finišavus prognozės irgi nekokios - reguliariojo čempionato nugalėtojas pirmame PLAY-OFF etape. Norint šoktelti aukštyn MRU atstovams būtinos pergalės, o artimiausi du priešininkai, lyg tyčia iš pirmojo trejetuko. Tuo tarpu "BC Kolegos / Imperialstone.eu" savo uždavinius sprendžia palaipsniui gerėjančia kreive. Komanda jau užkopė iki šeštojo laiptelio ir galimas variantas, jog šia pozicija dar neapsiribos. O jeigu dar pasisektų artimiausioje akistatoje nukauti ir pirmenybių lyderius - "KK Riešę / La Birra Pub", ekstra taškas galėtų klubą kilstelti jau ir beveik iki pirmojo penketuko. 

Svarbią pergalę, siekiant išsaugoti vietą pirmame ketvertuke, iškovojo pastarųjų dviejų pirmenybių nugalėtojai - "Electrolux". Jie namuose 97 : 90 palaužė "Vilniaus Kolegiją", kuri vis dar dairosi į pirmą lygos ketvertuką. Dvikovos nugalėtojai rungtynes atžaidė praktiškai penkiese, nes šeštasis komandos narys - Ignas Lukošius, atvyko tik "atsižymėti". Kuomet sudėtyje nebuvo brolių Kirlių, klubui ne viskas klostėsi sėkmingai ir dėl pergalės teko kautis iki paskutiniojo kėlinio, prieš kurį rezultatas dar buvo lygus - 71 : 71. Vienu iš svarbiausių rungtynių epizodu tapo Kęstučio Bagdanavičiaus dvitaškis su pražanga, kuris dvikovos pabaigoje atstumą tarp klubų padidino iki 5 taškų. Po šio spurto svečiai atsitiesti jau nesugebėjo ir pralaimėjo rungtynes. Tarpusavio persvarą įgijęs "Electrolux" klubas lieka ketvirtoje vietoje, nes aukštyn kilti neleidžia techninis pralaimėjimas. Tačiau galimybių finišuoti tretiems komanda dar turi, ypač jei pasisektų artimiausiame mače palaužti aukščiau esančią VRM komandą. Puikiai šiose rungtynėse pasirodė sėkmingiausias sezono rungtynes sužaidęs ir 38 taškus pelnęs Mindaugas Šeduikis. Tuo tarpu pralaimėjusi "Vilniaus Kolegija" dabar turės rūpintis savo penktosios pozicijos išsaugojimu 

Pastaruoju metu žaidimą pastebinai gerina "Sporticus.lt / Ugniagesys" komanda. Ji kaip lygi su lygiais didžiąją rungtynių dalį kovėsi prieš "KK Riešę / La Birra Pub", o dabar bandė įkąsti ir trečioje pozicijoje esančiai "KK Austai". Rungtynes varžovai laimėjo tik 79 : 76, kiek sėkmingiau sužaidę pačią dvikovos pabaigą. Po mačo abi komandos neliko patenkintos teisėjų leistu grubiu žaidimu, tačiau vienai iš jų toks krepšinis vis dėlto atnešė pergalę. Rezultatyviausiai nugalėtojų gretose pasirodė 22 taškus įmetęs Justas Šukelis. Tuo tarpu ugniagesių klube solidžiai rungtyniavo Nojus Vaikšnoras, Dovydas Sakalnikas ir Rokas Jankūnas. Gaila, bet šįkart trijulės pastangų išplėšti pergalei nepakako. Laimėjusi "KK Austa" išlieka pirmame trejetuke, tuo tarpu "Sporticus.lt / Ugniagesį" pergalėmis jau paveja "BC Kolegos / Imperialstone.eu". 

  1. KK Riešė - La Birra Pub 11 : 1 + 289
  2. VRM 9 : 3 + 77
  3. KK Austa 8 : 5 - 4
  4. Electrolux 8 : 5 + 64
  5. Vilniaus Kolegija 6 : 7 - 35
6. BC Kolegos / Imperialstone.eu 4 : 5 + 19
7. Sporticus.lt / Ugniagesys 4 : 8 - 25
  8. MRU 3 : 9 - 152
  9. Če-Čėnija 1 : 11 - 233

TOP 5

          Šios savaitės penketuke matome kelias visiškai naujas pavardes. Visų pirma didžiausi sveikinimai pirmosios pozicijos laureatui, kuriuo tampa Mindaugas Šeduikis iš "Electrolux" klubo. Krepšininkas surinko +39 naudingumo balus ir tai buvo geriausias pasirodymas lygoje šią savaitę. Pačiam Mindaugui tai buvo ne tik naudingiausios, tačiau ir rezultatyviausios sezono rungtynės, o tokiu pasirodymu žaidėjas padėjo savo ekipai iškovoti svarbią pergalę. Prieš puikų "Electrolux" jaunuolio rezultatą kiek nublanko antroje ir trečioje pozicijose likę "Vilniaus Kolegijos" atstovai. Jiems nepasisekė savo komandai atnešti pergalės, tačiau asmeniniai rodikliai buvo pagirtini. Antroje pozicijoje šį kartą įsikūrė Edvinas Lebeckas, sugebėjęs atlikti net trigubą dublį. Laipteliu žemiau antrą savaitę paeiliui pagirtinai rungtyniaujantis žaidėjo bendravardis - Edvinas Slapšys taip pat iš "Vilniaus Kolegijos". Panašu, jog S. Radziulis turi surinkęs pakankamai galingą kariauną, tačiau savo komandos pajėgumus ir pranašumus greičiausiai jau saugo PLAY-OFF varžyboms. Ketvirtoji vieta atitenka "BC Kolegos / Imperialstone.eu" žaidėjui Mantui Kazlauskui, kuris savo varžovams "įsūdė" 21 tašką ir surinko +30 naudingumo balų. Identiškas naudingumo balas ir dar vieno "Electrolux" nario Kęstučio Bagdanavičiaus sąskaitoje, kuris  pelnė 20 taškų ir sugriebė 13 atšokusių kamuolių. Įdomu tai, jog nuolatinis sąrašo svečias Gediminas Povilauskas iš "KK Riešės" šį kartą liko už borto ir į penketuką nepateko. Tai, matyt nulėmė stipraus varžovo mestas iššūkis, tačiau nėra abejonių, jog į naudingiausių gretas krepšininkas dar tikrai sugrįš.

1.

 

Mindaugas Šeduikis

(Electrolux)

 

38 tšk.

 

+39

2.

 

Edvinas Lebeckas

(Vilniaus Kolegija)

 

28 tšk., 14 atk.k.

+37

3.

 

Edvinas Slapšys

(Vilniaus Kolegija)

 

 

16 tšk., 12 rez.p.

+31

4.

Mantas Kazlauskas

(BC Kolegos / Imperialstone.eu)

21 tšk.

+30

5.

Kęstutis Bagdanavičius

(Electrolux)

20 tšk., 13 atk.k.

+30

 

TURO RUNGTYNĖS

      Jau antrą apžvalgą paeiliui savaitės rungtynių dalyviais tampa "VRM" vyrai. Šį titulą jie išsikovojo pelnytai, nes po pratęsimo sugebėjo tapti pirma komanda, kuri palaužė "KK Riešės / LA Birra Pub" pasipriešinimą šiame sezone. Tiems, kas nematė šių rungtynių kviečiame jas prisiminti smulkiau.

94

104

(21:24, 19:19, 27:12, 18:30, 9:19) (po prat.)

 

KK Riešė / La Birra Pub: D. Pavlovskis 25, T. Vyšniauskas 23, K. Ražukas 20.

VRM: E. Abmorševas 32 (13 atk.k.), A. Daugulis 21 (11 rez.p.), O. Majeras 18.

"VRM" komanda tapo pirmaisiais, kurie nugalėjo "KK Riešės / La Birra Pub" krepšininkus

 

Sekmadienio vakarą VKL I lygos rungtynėse susitiko šeimininkų „KK Riešė - La Birra Pub" ir svečių „VRM - Vidaus reikalų ministerija". Nuo pat pirmų minučių aikštėje užvirė kieta, vyriška kova. Negausiai susirinkusios komandos rungtynes pradėjo neturėdamos keičiamų žaidėjų ant suoliuko, vėliau prie šeimininkų prisijungė keli žaidėjai, o prie svečių komandos antroje rungtynių pusėje prisijungė vienas. Rungtyness užtikrinčiau pradėjo svečiai, kurie pirmajame kėlinyje perėmė rungtynių kontrolę į savo rankas, tačiau šeimininkai toli jų nepaleido ir po pirmo kėlinio komandas skyrė vos 3 taškai. Antrajame kėlinyje ekipos žaidė apylygiai ir tiek viena, tiek kita komanda apsikeisdavo taikliais metimais. Trečiajame kėlinyje svečiams ėmė trūkti kvapo, o jaunesni šeimininkų komandos atstovai nemažino tempo ir pasinaudoję proga ėmė tolti nuo savo varžovų. Vienas iš šeimininkų spurto organizatorių buvo T. Vyšniauskas pelnęs 3 tritaškius iš eilės ir leidęs savo komandai atitrūkti. iki dviženklės persvaros. Komandas prieš ketvirtajį kėlinį skyrė 12 taškų, tačiau kovingiems "VRM" atstovams 10 minučių panaikinti šį skirtumą ir išplėšti pratęsimą užteko, o prie to prisidėjo taiklūs O.Majero tritaškiai metimai. Pratęsime geresnę gynybą pademonstravę svečiai išmušė šeimininkus iš vėžių ir sugebėjo palaužti juos 10 taškų skirtumu bei priversti pirmą kartą šiame sezone patirti pralaimėjimą.

 

„KK Riešė - La Birra Pub" komandos trenerio E. Stankaus komentaras: „Gaila kad pralaimėjom, nutrūko ta ilga pergalių serija, bet iš kitos pusės žiūrint geriau pralaimėti dabar, nei kai prasidės atkrintamosios. Varžovai šiandien labai gerai mėtė tritaškius, o mes gynyboje išvis vaikščiojome. Ketvirtame kėlinyje tai išvis susikraunam persvarą, atsipalaiduojame ne laiku ir varžovai grįžta į rungtynes. Prisidarėm problemų sau tiek, kad žaidėm pratęsimą, o ten visiškai sugriuvom. Nieko, dar daug laiko iki atkrintamųjų, taisysim žaidimą ir viską gerinsim".

„VRM - Vidaus reikalų ministerija" komandos žaidėjo A. Dakinevičiaus komentaras: „Į varžybas susirinkome negausiai ir mes, ir priešininkai. Pradžia, kol buvo jėgų, sekėsi neblogai, o paskui šiek tiek juos paleidome. Bet atėjo pastiprinimas ir gan sėkmingai ištraukėme rungtynes. Gynyba buvo vidutiniška, daugiau  įmetėm už priešininkus ir laimėjom".

1 Lyga - savaitės apžvalga

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009