5 Lyga - savaitės apžvalga

2018-02-16

Link reguliariojo čempionato finišo juda ir VKL V-osios lygos komandos. Daugumai likus sužaisti po 3-5 rungtynes jau galima atlikti spėjimus, kurie klubai kausis dėl aukščiausių pozicijų, o kuriems pagrindiniu siekiu bus aštuntoji vieta, kad patekti į PLAY-OFF varžybas. Šią savaitę lygoje įvyko dešimt susitikimų, kuriuos ir apžvelgsime tradicinėje penktadieninėje VKL V-osios lygos apžvalgoje. Kartu pasižiūrėsime ir kurioms ekipoms geriausiai sekasi žaisti gynyboje.

A  Pogrupis

1. Perkūno Oželiai 14 : 2 + 190
2. Sėkmės Džentelmenai 11 : 3 + 113
3. BC Krienai 11 : 4 + 257
4. KK Luksara 11 : 5 + 29
5. BC Bombers 8 : 7 + 63
6. Na Pabandom 8 : 8 + 23
7. Pineca 7 : 8 - 48
8. Žiedinis Raumuo 6 : 10 - 177
9. Žalias Rytas 4 : 11 - 22
10. SKAVI 3 : 12 - 128
11. VKM 2002 2 : 15 - 300

 

"A" pogrupyje šią savaitę sužaisti net 6 susitikimai ir kai kurie iš jų labai pakeitė komandų pozicijas rikiuotėje. Savo grupės lyderiai "Perkūno Oželiai" iškovojo eilinę pergalę, namuose 56 : 39 nugalėdami "Žiedinio Raumens" komandą. Nugalėtojams tai buvo jau 14-a pergalė ir jie kol kas be didesnių kluptelėjimų žengia pogrupio nugalėtojų vardo link. Įdomu tai, jog ekipa nepersistengia puolime, tačiau gindamasi sužaidžia dar sėkmingiau ir varžovams tuomet nelieka nieko kito, kaip tik pripažinti jų pranašumą. Artmiiausi priešininkai bus "KK Luksaros" vyrai, kurie iš paskutinių kabinasi į trečiąją poziciją. Jeigu komandai pavyktų įveikti pogrupio lyderius, tos galimybės būtų dar realesnės. Pralaimėjus savo viltis pakilti aukštyn iš ketvirtosios vietos reguliariame čempionate jau tektų atidėti. Antrais kol kas išlieka "Sėkmės džentelmenai", kurie labai rezultatyvioje akistatoje svečiuose 99 : 90 palaužė grupės autsaiderę "VKM 2002". Be šios nesėkmės trenerio R. Rolio auklėtiniai dar nusileido ir "BC Bombers" vyrukams 23 : 64, tačiau dar gali nelikti paskutiniais. Tam reikia kuo geriau sužaisti trejas likusias rungtynes. Tiesa, PLAY-OFF etapo pasiekti komandai jau nebepavyks.

Tuo tarpu du kartus suklupęs "Žiedinis Raumuo" gerokai sukomplikavo savo situaciją ir dabar jau nukrito iki aštuntojo laiptelio. Svarbiausias čia buvo tarpusavio pralaimėjimas "Pinecai" 34 : 60, nes ši komanda yra tiesioginė ekipos varžovė kaunantis dėl septintosios pozicijos. Lyg būtų maža pralaimėjimo tarpusavio akistatoje, "Pineca" dar laimėjo ir kitas savo žaistas rungtynes, kuomet išvykoje 54 : 53 išplėšė pergalę prieš "Na pabandom" vyrukus. Tokie puikūs savaitės rezultatai VKL debiutantams praktiškai užtikrina vietą PLAY-OFF etape, nebent įvyktų kažkoks stebuklas ir žemiau esančios ekipos pradėtų staigiai rinkti pergalingus taškus. Paskutiniu metu neblogą sportinę formą demonstravusi "Žalio Ryto" šią savaitę nerungtyniavo ir liko įstrigusi ant devintojo laiptelio, tad ją nuo atkrintamųjų varžybų skiria dabar dvi pergalės. Labai svarbi klubui bus trečiadieninė dvikova, nes jų priešininku tuomet taps paskutinį PLAY-OFF kelialapį gaunančioje pozicijoje esantys "Žiedinio Raumens" vyrai. Praktiškai galima sakyti taip, jog kas laimės šias rungtynes, tas ir taps favoritais iškovoti paskutinę vietą atkrintamosiose, nes laipteliu žemiau esanti "SKAVI" ir vėl pralaimėjo, todėl savo galimybes žengti toliau jau sumažino tik iki teorinių. 

Svajūnas Akstinas kartu su "Sėkmės Džentelmenais" solidžiai atrodo "A" pogrupyje

 

B  Pogrupis

1. ESO 13 : 2 + 395
2. BC Suppleo 12 : 4 + 186
3. Peace II 12 : 5 + 166
4. Mėgėjai 11 : 3 + 152
5. Egzistenciniai Klausimai 6 : 8 - 92
6. Betmeno Robinai 5 : 7 - 18
7. Vilniaus Vilkai 5 : 9 - 80
8. Agentai 007 5 : 10 - 67
9. 4 FUN 4 : 11 - 370
10. Delamode Baltics 2 : 16 - 272

 

"B" pogrupyje kelialapių į PLAY-OFF varžybas kova dar taip pat nebaigta. Tačiau visų pirma pažvelkime į pirmąsias pozicijas, kur pagaliau pamatome pelnytai pakilusią "ESO" komandą. Ji tapo vienvalde grupės lydere po to, kai svečiuose 67 : 56 nugalėjo "BC Suplleo" vyrus ir beveik užsitikrino grupės nugalėtojų vardą. Per likusias trejas rungtynes svarbiausiu uždaviniu taps artimiausios rungtynės prieš "Peace II", kurias laimėjus kitas akistatas jau galima būtų paskirti derinių šlifavimui. Taip nutiktų todėl, jog antroje pozicijoje žengiantys "Mėgėjai" buvo nugalėti abu kartus ir komanda prieš juos turi tarpusavio persvarą. Tuo tarpu "Peace II" dar turi teorines galimybes aplenkti "ESO" klubą, bet tam reikia labai ir labai daug staigmenų bei dėkingų rezultatų. Tad pagrindine intriga grupėje, greičiausiai, išliks antrosios vietos likimas, dėl kurios kaunasi "Mėgėjai", "BC Suppleo" ir "Peace II". Aukštesnė vieta garantuoja sąlyginai silpnesnį varžovą atkrintamiosiose varžybose, todėl noras laimėti - savaime suprantamas.

Nors ir pralaimėjo grupės lyderiams, ant penktojo laiptelio išliko "Egzistenciniai Klausimai". Jų sąskaitoje dabar 6 pergalės ir vienu tašku lenkiami "Betmeno Robinų" vyrai. Pastarieji sekmadienį žais prieš vienus iš autsaiderių - "4 FUN", todėl pelnytai gali tikėtis susilyginti pergalėmis su penktąja pozicija. Ar pajėgi ekipa joje finišuoti, greičiausiai galėsime atsakyti tik po kelių savaičių, nes kolektyvui reikia žvalgytis ne tik į viršų, bet ir žemyn, kadangi tiek pat kartų laimėjusios yra ir "Viniaus Vilkų" bei "Agentų 007" ekipos. Net ir ta pati "4 FUN" ekipa turi vos viena pergale mažiau ir laimėjusi tarpusavio dvikovą prieš "Betmeno Robinus" galėtų įnešti visišką sumaištį kaunantis dėl patekimo į atkrintamąsias varžybas. Iš šių klubų sezoną anksčiau laiko pabaigs tik vienas, tačiau tokio likimo, savaime suprantama, visi stengsis išvengti. 


Algminas Misevičius (su kamuoliu, "ESO") kartu su komanda demonstruoja puikius rezultatus

 

GERIAUSIAI  BESIGINANČIOS  LYGOS  KOMANDOS

Šią savaitę VKL apžvalgininkai išskirtinį dėmesį skiria komandų gynybai. Ne išimtis ir VKL V-oji lyga, kurioje kviečiame pasižiūrėti, kaip komandoms sekasi žaisti prie savojo krepšio. Geriausiai besiginančiu klubu kol kas išlieka "B" pogrupio lyderiai "ESO". Jie vidutiniškai per susitikimą tepraleidžia vos po 45.7 taško. Toks rodiklis čempionato debiutantams yra labai solidus, galbūt dėl to ekipa savo grupėje kol kas ir neturi sau lygių. Taip ginantis toli žygiuoti galima ir pirmenybėse, todėl bus labai įdomu stebėti, kaip "ESO" klubui seksis PLAY-OFF etape. Atkrintamosiose varžybose neabejotinai dalyvaus ir "Peace II" komanda, kuri pagal gynybą lygoje yra antroje vietoje, praleidžianti po 48.9 taško į savo krepšį. Toks rodiklis taip pat labai solidus, tiesa, tikėtina, jog jis kiek suprastės po abiejų lyderių tarpusavio mačo, bet ne tiek, kad komanda nusiristų statistinėje grafoje itin žemai. Trečioje vietoje puikia gynyba šiemet pasižyminti "Mėgėjų" komanda, kol kas žaidžianti patį sėkmingiausią savo sezoną istorijoje. Vos vos perkopiamas 50-ties taškų vidurkis dažnose rungtynėse leidžia patiems įmesti daugiau bei švęsti pergalę. Iš įdomesnių faktų reiktų paminėti čempionatą gėdingai pabaigusios "Delamode Baltics" devintąją vietą. Ekipa tikrai turėjo potencialo, deja, nevykdydama įsipareigojimų prarado bet kokias galimybes kautis dėl aukštų vietų čempionate. Tuo tarpu puikiai ginasi ir kovas tęsiantis "Žalias Rytas", kuriam patekimas į PLAY-OFF varžybas būtų super puikus pasiekimas. Komanda pagal šį rodiklį yra dešimta ir dar kartą įrodo, jog susikaupusi ir susikoncentravusi po savuoju krepšiu gali nuveikti iš tikrųjų daug.

5 Lyga - savaitės apžvalga

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009