4 Lyga - savaitės apžvalga

2018-02-15

VKL IV-ojoje lygoje savo dalyvavimą pirmenybėse pradėjo 40 komandų. Reguliariam čempionatui pasibaigus liks 32 geriausios, kurios pateks į PLAY-OFF varžybas ir toliau kausis dėl lygos apdovanojimų. Tam, jog pratęsti savo pasirodymą komandoms privaloma finišuoti 1-8 vietose, nes tik toks rezultatas užtikrins kelialapį į atkrintamąsias varžybas. Nors dauguma ekipų jau ramios dėl šio pasiekimo, kai kurioms dabar artėja lemiamų dvikovų metas. Kviečiame prisiminti, kaip komandoms sekėsi paskutinės savaitės rungtynėse ir kokie pastarųjų šansai žygiuoti toliau.

 

A  Pogrupis

1. Litcargus 12 : 3 + 196
2. Bekupė / V. Malkas 10 : 3 + 114
3. Blue Sharks 10 : 4 + 131
4. Elektrėnų PGT 8 : 6 + 131
5. Ką Vakare ? 7 : 7 + 48
6. BKK Vėjas 7 : 8 - 55
7. Vilniaus Olimpas 6 : 8 - 5
8. Radvilai 4 : 10 - 208
9. Vichy Vandens Parkas 3 : 10 - 234
10. Nepakeliui 2 : 10 - 118

 

"A" pogrupio viršūnėje kol kas nėra jokių atsakymų į klausimus, kas galėtų finišuoti pirmojoje pozicijoje. Į ją bent jau šiai dienai realiausiai nusitaikė "Litcargus", iškovojusi 12-ąją savo pergalę. Komanda namuose be didesnių problemų 79 : 44 sutriuškino "Vichy Vandens Parko" atstovus ir bando atsipėšti nuo artimiausių savo persekiotojų - "Bekupės / VezuMalkas.lt" komandos. Pastaroji šią savaitę nerungtyniavo, todėl išlaiko tokį pat pergalių ir pralaimėjimų balansą, kaip ir anksčiau. Ekipai lieka sužaisti dar penkerias rungtynes, o bet kuris kluptelėjimas gali klubą numesti iki trečiosios pozicijos. Pagal tai, kaip komandos žaidėjai nusiteikę šiemet, tai būtų neabejotina nesėkmė, todėl tikslas vienas - kautis dėl grupės nugalėtojų vardų. Artimiausioje dvikovoje sekmadienį prieš "Nepakeliui" klubą greičiausiai didesnių problemų pasiseks išvengti, todėl pagrindinė kova persikels į kitas dvikovas. 

Svarbų laimėjimą kaunantis dėl ketvirtosios pozicijos iškovojo Elektrėnų "PGT", kurie svečiuose kiek netikėtai dideliu skirtumu 101 : 70 palaužė "BKK Vėjo" atstovus. Iki šio turo abi komandos buvo surinkusios po lygiai pergalių, o pirmojo rato akistatą Elektrėnuose net buvo laimėję svečiai, todėl tokia dvikovos baigtis - gana netikėta. Įdomus faktas, jog abiejų ratų mačuose "BKK Vėjas" pelnė beveik vienodą taškų skaičių - 70 ir 71. Tačiau jei pirmame rate elektrėniškiai įmetė tik 70, tai dabar puolime buvo nesulaikomi ir surinko triženklį taškų skaičių. Laimėjimas priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos vyrams leidžia įgyti persvarą ne tik prieš "BKK Vėją", tačiau ir prieš "Ką Vakare?" klubą, kuris 47 : 74 nusileido "Vilniaus Olimpui". Šios dvikovos nugalėtojai laimėjo šeštajį kartą ir dar nesudeda ginklų kaunantis dėl vietos pirmame šešetuke. Tiesa, šiam tikslui pasiekti greičiausiai reiktų bent jau 3-jų pergalių iš ketverių likusių rungtynių, o jau sekmadienio varžovas - labai rimtas: pogrupio favoritai "Litcargus". Jeigu sugebėtų parklupdyti lyderius "Vilniaus Olimpo" vyrukai taptų labai realiais kandidatais į vietą net ir pirmame penketuke.

B  Pogrupis

1. SK Skaidiškės 14 : 1 + 463
2. Lewben 12 : 2 + 173
3. Karolinos Boulingas / Kegliai.lt 11 : 3 + 118
4. BC Carmita 7 : 7 - 47
5. TG LAB 6 : 7 - 84
6. Svajonių Turintys 6 : 8 - 7
7. Abi Kairės 5 : 9 - 23
8. Atea 4 : 10 - 72
9. UwB 3 : 10 - 240
10. M.K.Č. 2 : 13 - 281

 

"B" gupėje viso reguliariojo čempionato metu savo pajėgumu išsiskyrė trys komandos. Šias savo pozicijas jos išlaiko ir dabar. Vis dar pirmaisiais žengia kuo toliau, tuo galingiau atrodantys "SK Skaidiškių" vyrai, kurie susitiko su "UwB" klubu ir nugalėjo jį net 115 : 28. Toks rezultatas automatiškai byloja apie tai, kad bet koks kitas pasiekimas, nei pirmoji pogrupio vieta, Rudaminos atstovams būtų didelė nesėkmė. Komandai dar liko trejos rungtynės, iš kurių norint finišuoti pirmiems pakanka laimėti likusią akistatą prieš "Lewben" vyrus. Tuomet net ir pralaimėjus kitas dvi rungtynes komandos surinktų po lygiai taškų, bet geresnę poziciją išsaugotų "SK Skaidiškės". Tiesa, jeigu nori bendrame reitinge išlikti bent jau antroje vietoje, rudaminiečiai geriau jau sužaistų nemėtydami taškų lygioje vietoje. "Lewben" šią savaitę turėjo nelengvas rungtynes prieš "Svajonių Turinčius" ir laimėjo tik 65 : 60. Tai buvo 12 ekipos laimėjimas ir klubas vis dar lieka kovoje dėl pirmosios vietos. Pakaktų nepralaimėti likusių rungtynių bei "SK Skaidiškes" nukauti bent 3 taškų skirtumu ir klubas galėtų džiaugtis stipriausios pogrupio ekipos titulu. Nereikia pamiršti ir ne taip toli atsilikusių "Karolinos Boulingo / Kėgliai.lt" vyrų, kuriems taip pat liko sužaisti 4 susitikimus. Nors dėl pirmosios vietos grupėje ekipa jau ir nebekovos, antroji vieta jiems galėtų atitekti pergalės prieš "Lewben" atveju.

Grupės viduryje - gana ankšta, nes ketvirtą ir šeštą pozicijas skiria tik viena pergalė. Šiandienai geriausia situacija - "BC Carmitos" rankose, kuri turi iškovojusi jau 7 pergales. Klubas palaipsniui gerino savo žaidimą, ko galiausiai lentelėje sugebėjo aplenkti net ir "TG LAB" kolektyvą. Ar ilgam, pasakyti nėra lengva, bet ketvirtoji pozicija atrodo pakankamai realiu siekiu. Ypač jeigu kitą trečiadienį pasisektų nugalėti vieną iš pagrindinių savo konkurentų - "TG LAB". Dėl paskutinių pozicijų, kurios keliaus į PLAY-OFF, kova taip pat dar nebaigta. Šiose lenktynėse kol kas solidžiausiai atrodo "Abi Kairės", savo sąskaitoje turinčios 5 pergales. Vienu laimėjimu mažiau - "Atea" sąskaitoje, kuri šį kartą poilsiavo ir nerungtyniavo. Skaudžią nesėkmę patyrė "UwB" studentai svečiuose 47 : 50 nusileidę jau antrą pergalę iškovojusiems "M.K.Č." vyrukams. Padėtis grupėje tokia, jog net ir "čiurlioniukai" dar turi teorinių galimybių prasimušti į PLAY-OFF varžybas, todėl likusios akistatos žada būti labai atkakliomis.

Martynas Urbonaitis (meta į krepšį) iš "Nepakeliui"  į PLAY-OFF varžybas šiemet nepateks

 

C  Pogrupis

1. LIDL Lietuva 14 : 1 + 232
2. X komanda 13 : 3 + 168
3. MKK 10 : 6 + 98
4. Sudervė TEAM 8 : 8 - 23
5. BC Nol Semkers II 7 : 8 - 45
6. JKK Kelelis 6 : 9 - 4
7. Šernai 5 : 9 - 101
8. Avedus 5 : 10 - 51
9. LT2018 4 : 11 - 100
10. Zulu Team 4 : 11 - 174

 

Bene didžiausia intriga mus pasitinka "C" grupėje, kurioje kiek aiškesnė situacija tik pačioje viršūnėje. Ilgą laiką koja kojon žengę "X komandos" ir "LIDL Lietuva" klubai pagaliau vienas nuo kito atsiskyrė ir, panašu, išsprendė pirmosios grupės vietos likimą. Taip nutiko po "LIDL Lietuva" laimėtų tarpusavio rungtynių 74 : 54, kuriose komanda atlošė reikalingą skirtumą ir įgijo tarpusavio pranašumą lentelėje. Dabar pirmą vietą iš ekipos gali atimti nebent visi trys pralaimėjimai likusiose akistatose, kas būtų visiška turnyro sensacija. Todėl artimiausiuose susitikimuose komanda galės šlifuoti derinius PLAY-OFF varžyboms ir ruoštis žygiuoti medalių link, nes juos iškovoti tikrai realu. Tuo tarpu "X komanda" jau beveik įstrigo antroje vietoje. Žemiau nukristi ekipai nebėra kaip, o pakilti galimybių, kaip jau ir aptarėme, taip pat praktiškai nėra. Dabar svarbu išvengti bereikalingų traumų ir atrkintamąsias varžybas pasiekti optimalioje sportinėje formoje. Solidžią paraišką dėl trečiosios vietos per paskutinę savaitę pateikė ir "MKK" klubas 71 : 70 palaužęs "JKK Kelelio" bei 57 : 47 - "Zulu team" klubus. Dvi pergalės leidžia švęsti jubiliejinį - dešimtą laimėjimą ir klubas artimiausius savo persekiotojus dabar jau lenkia keturiais taškais. Tai reiškia, jog pakanka laimėti bent vienerias iš likusių rungtynių ir trečioji pozicija - ekipos kišenėje.

Tuo tarpu žemiau reikalai kaip niekada įdomūs. Septynis kartus laimėję "BC Nol Semkers II" vyrukai įsigudrino pralaimėti autsaideriams iš "LT2018" klubo, taip visiškai sumaišydami kortas grupėje. Dabar 7 ir 10 pozicijas skiria tik viena pergalė ir sėkmingai pasibaigęs mačas bet kuriam iš klubų gali tapti raktu į pergalę. Itin daug įtakos ekipų rikiuotei turės sekmadienio mačas tarp "JKK Kelelio" bei pergale mažiau turinčių "Šernų". Pastaroji ekipa sezoną pradėjo labai sėkmingai, tačiau kuo toliau, tuo labiau klimpsta į nesėkmių liūną. Jeigu nelaimės šių rungtynių, "Šernai" atsidurs ant labai pavojingos nepatekimo į PLAY-OFF ribos. Komandoms likus sužaisti po 2-3 rungtynes už borto kol kas lieka "LT2018" ir "Zulu team", bet pakanka bent kartą laimėti ir situacija pasikeis iš esmės.

 

D  Pogrupis

1. Kočėlas 14 : 0 + 302
2. Logistai 11 : 3 + 129
3. Žiemgala 10 : 5 + 97
4. Marijampolis II 9 : 5 + 160
5. LPK Liberna / G. Kraštas 8 : 6 + 113
6. Vilko Brolija 6 : 9 - 77
7. Meridianas 6 : 9 - 21
8. OAKS 6 : 10 - 21
9. Akademinis Krepšinis 3 : 13 - 287
10. SMK 0 : 13 - 395

 

Visą sezoną lygoje bei "D" pogrupyje pirmaujantis "Kočėlo" klubas toliau tęsia sėkmingą savo pasirodymą. Pasiekta jau 14-oji pergalė, kuomet namuose užtikrintai 106 : 64 sutriuškinta "Vilko Brolija", tačiau tai dar negarantuoja pirmosios vietos PLAY-OFF etape. Ekipai liko ketverios rungtynės, tad teorinių galimybių nukristi žemyn vis dar yra. Antraisiais žengiantys "Logistai" įveikė autsaiderę "SMK" ekipą ir likus žaisti ketverias rungtynes gali jaustis padėties šeimininkais kaunantis dėl antrosios vietos. Šauniai pirmą sezono pusę atrodžiusi "Žiemgala" ir vėl suklupo, šį kartą netikėtai dideliu skirtumu namuose 49 : 76 pralaimėjusi "OAKS" vyrukams. Taip žaisdami "Žiemgalos" krepšininkai gali dar atsidurti ir už pirmojo ketvertuko ribų, todėl tiesiog būtina sugrįžti į pergalių kelią ir stabilizuoti kiek pašlijusią padėtį. Šią savaitę klubas poilsiaus, o po to jo lauks principinė kova dėl prizinės pogrupio vietos su "LPK Libernos / Gervėčių Krašto" vyrais. 

Didžiausiu siurprizu pastaruoju metu tapo "OAKS" komanda. Iki tol šešėlyje tūnojęs klubas renka vieną pergalę po kitos, o šį kartą laimėjo abudu kartus: 97 : 86 svečiuose nugalėdami "Vilko Broliją" bei 76 : 49 - "Žiemgalą". Toks spurtas leido ekipai pergalėmis susilyginti su 6 ir 7-tą vietas užimančiomis rinktinėmis, todėl aštuntąja pozicija komanda jau tenkintis nebenorėtų. Pagrindinis uždavinys - žygiuoti į PLAY-OFF jau pasiektas, tad dabar belieka pasiekti geresnį reitingą atkrintamosioms varžyboms prasidedant. Tiek "Akademinis Krepšinis", tiek ir nė karto nelaimėję "SMK" studentai likusiose savo rungtynėse jau kausis tik dėl garbės, todėl joms sezonas pasibaigs po likusių trijų turų.


Andrius Keleberda (su kamuoliu) kartu su "Abi Kairės" komanda veržiasi atrkintamųjų link

 

GERIAUSIOS KOMANDOS GYNYBOJE

Šią savaitę visuose VKL pajėgumuose išskirtinį dėmesį skiriame geriausiai besiginančioms komandoms. Ne išimtis ir ketvirtadienis, kuomet pristatysime sėkmingiausiai prie savo krepšio varžovų atakas stabdančias ekipas VKL IV-oje Lygoje. Pirmoje pozicijoje be didesnės konkurencijos žengia "SK Skaidiškės", kurių gynyba varo išgąstį ne vienam priešininkui. Į savo krepšį Rudaminos vyrai praleidžia vos po 46.3 taško. Neretai aukštesnių lygų varžybose tiek taškų komandos įmeta per tris kėlinius, tačiau "SK Skaidiškės" šiuo atžvilgiu yra tiesiog fenomenalios. Būtų keista, jei tokį rodiklį demonstruojanti ekipa nelaimėtų savo pogrupio varžybų ir nebūtų viena iš kandidačių į medalius. Antroje pozicijoje rikiuojasi VKL pirmenybių debiutantai - "LIDL Lietuva". Jų krepšyje kas kartą atsiduria po 54.7 taško. Galbūt būtent dėl to dvikovoje prieš kitą savo grupės favoritę "X komandą" ekipa ir praleido lygiai tiek, kiek jos vidurkis - 54 taškus. Puikiai sužaidus gynyboje atėjo ir svarbi pergalė, beveik užtikrinusi pirmą vietą pogrupyje. Trečioje pozicijoje "Karolinos Boulingas / Kėgliai.lt". Klubas šiemet, panašu, atrado puikios gynybos receptą ir jos pagalba cementuoja kelią į pergales. Ar komanda pajėgi kautis dėl apdovanojimų turint puikius gynybinius rodiklius ? Pasakyti nėra lengva, bet jog tai bus vieni iš realių kandidatų į čempionato ketvirtfinalį, tai faktas. Labai įdomu tai, jog dešimtuke taip ir nerandame absoliučios pirmenybių lyderės nė karto nepralaimėjusios "Kočėlo" komandos. Vidutiniškai 21.5 taško skirtumu laiminti rungtynes komanda remiasi puolimu ir jai net nereikia itin stipriai susipausti po savo krepšiu. Taigi pergalėms iškovoti komandos taiko skirtingas taktikas, o kuri iš jų bus sėkmingiausia, pamatysime pirmenybių finiše.

4 Lyga - savaitės apžvalga

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009