3 Lyga - savaitės apžvalga

2018-02-14

VKL III-iojoje lygoje komandos taip pat artėja lemiamų kovų link. Jau kovo pirmoje pusėje finišuos reguliarusis čempionatas ir tuomet liks 32 geriausios lygos komandos. Pagrindiniu visų dalyvių uždaviniu vis dar turėtų būti 1-6 pozicijos, kurios garantuotų patekimą į PLAY-OFF. Nereikia pamiršti, jog bus ir du laimingieji, kurie 31 ir 32 reitingo pozicijose keliaus į atkrintamąsias varžybas pogrupyje užėmę septintas vietas. Kaip ir visuomet apie lygos įvykius, rezultatus ir peripetijas kviečiame paskaityti tradicinėje trečiadieninėje apžvalgoje.

A  Pogrupis

1. United Sharks 10 : 3 + 191
2. BC Liejykla 10 : 4 + 94
3. KK Ambicija 8 : 5 + 54
4. Melingos Keliai 8 : 5 + 34
5. Marijampolis 6 : 6 - 57
6. Big Baller Brand 6 : 7 + 40
7. Joniškio Baldai 6 : 8 - 22
8. Dagos II 5 : 8 - 38
9. Snackbox.lt 1 : 14 - 296

 

"A" pogrupyje šią savaitę visas pergales iškovojo svečiuose žaidusios ekipos. Grupės lyderiais išliko "United Sharks", kuriems reguliariame čempionate dar lieka penkerios rungtynės. Dabartinė komandos situacija tikrai nebloga, nes ekipa pirmauja, surinkusi vienu pralaimėjimu mažiau už "BC Liejyklą". Su šia ekipa klubą sieją ypatinga situacija - abu kolektyvai tarpusavyje pasidalino po pergalę vienodais taškų skirtumais, todėl jeigu finišuotų koja kojon tektų pasikliauti pelnytų / pramestų taškų skaičiavimu. Tačiau iki to dar bent mėnuo laiko, o ir suklupti tiek viena, tiek ir kita komanda gali dar ne vieną kartą. "BC Liejykla" šią savaitę iškovojo du svarbius taškus, nelengvoje kovoje svečiuose 85 : 72 palauždama ketvirtos vietos savininkę "Melingos Kelių" ekipą. Laimėjimas leidžia pirmoms dviem ekipoms bent jau turui lengviau atsikvėpti ir išlaikyti atstumą nuo savo persekiotojų. Žemesnėse pozicijose taip pat labai ankšta. Tie patys "Melingos Keliai" ne tik pralaimėjo, tačiau ir 79 : 63 nukovė "Dagos II" komandą, todėl sugebėjo išsilaikyti pirmame ketvertuke. Principinę dvikovą "KK Ambicijai" pralaimėjęs "Marijampolio" klubas kristeli iki penktojo laiptelio, o tiek pat pergalių su marijampoliečiais dar turi ir "Big Baller Brand" bei "Joniškio Baldai". Situacija grupėje tokia, jog net ir septintais esantys "Dagos II" turi daug galimybių finišuoti šešetuke, kas jiems atneštų kelialapį į PLAY-OFF varžybas. Kita vertus visos komandos grupėje taškus renka labai sėkmingai, todėl labai realu, kad viena iš dviejų laimingų 7-ųjų komandų, parodžiusių geriausią rezultatą, kuri taip pat pateks į PLAY-OFF varžybas ir bus būtent iš "A" pogrupio. Vieninteliai "Snackbox.lt" gerokai iškrenta iš konteksto, nes iš penkiolikos dvikovų laimėjo vos kartą ir neturi visiškai jokių galimybių pajudėti iš užimamos paskutinės pogrupio pozicijos. Nepaisant to komanda kovoja ir šią savaitę "Dagos II" kolektyvui nusileido nežymiai - 71 : 76.

Artimiausios savaitės bėgyje centrinėmis pogrupio dvikovomis bus net keli mačai. Ketvirtadienį jėgas išbandys "KK Ambicija" ir kelio geresnės sportinės formos link beieškantys "Dagos II". Pergalė pastarajam klubui pagaliau leistų pakilti į išganingąjį šešetuką ir toliau kautis dėl vietos atrkintamosiose varžybose. Ta pati "KK Ambicija" sekmadienį dar turės atlaikyti ir "Big Baller Brand" iššūkį. Šie vaikinai kol kas yra šešti, todėl pergalė jiems reikalinga kaip oras norint ramiau jaustis pratęsiant krepšinio sezoną. Grupėje darosi labai ankšta ir kiekviena pergalė atstumus tarp komandų tik dar labiau sumažina.

 

B  Pogrupis

1. Ridikas 10 : 2 + 201
2. BC Versus 9 : 2 + 197
3. BC United Transline 9 : 2 + 127
4. Tirola II 5 : 5 - 22
5. SK Centauras 5 : 5 + 13
6. BC Vilnius 4 : 8 - 44
7. Safety 3 : 9 - 93
8. KF Trigubas Dublis 0 : 12 - 379

 

Lyg susitarę su "A" pogrupio komandomis, "B" grupėje taip pat visas pergales iškovojo svečiuose žaidusios komandos. Grupėje dvejas rungtynes šį kartą sužaidė "BC Versus" klubas, kuris kartą laimėjo ir patyrė vieną nesėkmę. Pergalė prieš grupės autsaiderius "KF Trigubo Dublio" vyrukus, greičiausiai, nieko nenustebino ir eiliniai du taškai iškovoti rezultatu 74 : 43. Kur kas svarbesnis susitikimas vyko jau "BC Versus" sporto salėje, kuomet jie priėmė kitus pogrupio lyderius - "Ridiko" atstovus. Pirmoje dvikovos dalyje geriau sekėsi "Ridiko" komandai, kuri geros gynybos dėka sugebėjo susikrauti nedidelį, bet svarbų pranašumą. Lemiamais tapo trečiasis ir ketvirtasis kėliniai, kuriuose svečių persvara jau buvo kiek ryškesnė ir leido sukaupti pergalingą 16 taškų skirtumą. Rezultatyviausias nugalėtojų gretose buvo 20 taškų įmetęs Tomas Narkun, o dar 16 pridėjo Ignas Vaičys. Svarbios pergalės dėka "Ridikas" iškovoja dešimtąją pergalę ir bent jau laikinai pakykla į pirmąją poziciją grupėje. Tiesa, tiek pat pralaimėjimų kartu su jais turi ir buvę jų varžovai "BC Versus" bei "BC United Transline". Tad visa kova dėl pirmosios vietos čia dar priešakyje. Tuo labiau, jog sekmadienį "Ridikas" ir "BC Versus" ietis sukryžiuos tarpusavyje antrą kartą. Laimėjusi komanda bent jau laikinai galės džiaugtis ramia antra pozicija.

"BC United Transline" pakankamai stiprias savo pozicijas dar labiau sutvirtino Elektrėnuose, kuomet 73 : 65 nugalėjo vietos "SK Centaurą". Kelių savo lyderių netekusioje komandoje vedančiojo žaidėjo vaidmens šį kartą ėmėsi Edgaras Taroza, sužaidęs naudingiausias ir rezultatyviausias savo rungtynes komandos istorijoje. Krepšininko sąskaitoje 19 pelnytų taškų ir +28 naudingumo balai. Kaip jau įprasta šiame sezone neblogai pasirodė ir Dilanas Švaistys, pridėjęs dar 15 papildomų taškų. Devintoji komandos pergalė leidžia išlikti lyderių trejetuke ir toliau tikėtis kautis dėl pirmosios vietos. Artimiausioje akistatoje ekipos lauks "Tirolos" dubleriai, kurie iš visų jėgų kaunasi dėl ketvirtosios pozicijos. Jeigu laimės šią akistatą, "BC United Transline" jau bus ramūs dėl vietos pirmame grupės trejetuke.

Savo padėtį grupėje pagerina ir "BC Vilnius", kuris svečiuose 79 : 64 palaužė "Tirolos" antrąją komandą. Iki šių rungtynių klubus skyrė dvi pergalės ir atrodė, jog "BC Vilniaus" sportinė forma tikrai ne tokia gera, kad klubas kovotų dėl aukštų pozicijų pogrupyje. Tačiau vaikinukai susikaupė, pagerino savo žaidimą ir iškovojo svarbius du taškus, suteikiančius šansą finišuoti pirmame šešetuke. Tai leistų ekipai patekti į PLAY-OFF be jokių papildomų skaičiavimų, kas, greičiausiai, ir yra pagrindinis komandos uždavinys. Per artimiausias septynias dienas klubas poilsiaus, todėl savo pozicijos pagerinti neturės galimybės, o dar po savaitės lauks PLAY-OFF kelialapio vertas derbis su "Safety" klubu. Pastarosios komandos užimama septintoji pozicija kol kas nedžiugina, nes pagal visų septintųjų vietų reitingus komanda lieka už PLAY-OFF borto, bent jau šiam momentui. Todėl net jei ir liks septinta komanda, ji privalo rinkti papildomas pergales ir tapti viena iš dviejų geriausių septintųjų pozicijų savininkių.

Benediktui Mažeikai ir "Dagos" komandai kol kas VKL sezonas klostosi ne taip, kaip komanda tikėjosi

 

C  Pogrupis

1. KK Žaibas 9 : 3 + 77
2. BC Salininkai 9 : 4 + 57
3. Atsipūtę 9 : 5 + 159
4. Vedejasrenginiui.lt 9 : 5 + 145
5. Telšiai II 8 : 4 + 219
6. KomFakas 7 : 7 + 67
7. BC Bedugnė 5 : 7 - 100
8. Baltic Ground Services 4 : 10 - 166
9. U.S.Embassy 0 : 15 - 458

 

"C" pogrupyje tikrą krepšinio maratoną šią savaitę atlaikė JAV ambasados Lietuvoje darbuotojai, kurie į aikštelę žengė net tris kartus. Deja, pergalės jiems iškovoti vis dar nepavyksta. Šį kartą mažiausiai trūko dvikovoje su grupės lydere - "KK Žaibos" komanda, kuriai pralaimėta 60 : 69. Turnyrinės lentelės kaimynei iš "Baltic Ground Services" nusileista 61 : 77, o "KomFakas" didesnių vilčių varžovams nepaliko juos įveikdamas 92 : 67. Įdomu, ar šis liūdnas sezonas "U.S. Embassy" komandai atneš nors vieną pergalę, nes galimybė ją iškovoti liko tik viena - prieš "BC Bedugnės" komandą, kuriai pirmame rate buvo pralaimėta tik vienu tašku. Kita vertus, toks nesėkmingas sezonas atvers puikias galimybes dalyvavimui VKL Pavasario čempionate, kur ekipa savo pajėgumą galės pademonstruoti silpniausių ekipų grupėje.

Pergalę iškovojęs "KK Žaibo" kolektyvas laimi trečią kartą paeiliui ir pakyla į grupės viršų. Toks sėkmingas komandos žaidimas šiemet net ir pačius jos atstovus verčia atsakingai rinktis į rungtynes ir kiekvienose iš jų nusiteikti maksimaliam atsidavimui. Dabar yra reali galimybė finišuoti pogrupyje pirmiems, tiesa, dar reiks sužaisti keturias dvikovas. Ir dauguma iš jų - prieš tiesioginius varžovus dėl aukščiausių grupės vietų. Į jas pretenduoja vos vienu pralaimėjimu daugiau teturinti "BC Salininkų" komanda. Ji viso sezono metu žaidžia stabiliai, tad antroji pozicija bene geriausiai atspindi realų ekipos pajėgumą. Puikiai ilgą laiką rungtyniavę "Atsipūtę" jau smukteli iki trečiojo laiptelio, o pagal prarastus taškus dalinasi vos 4-5 pozicijas su "Vedejasrenginiui.lt". Alantos komanda dar tęsia pasirodymą VKL Taurės varžybose, tad be atkaklių III Lygos dvikovų reiks dėmesį skirti ir kitam turnyrui. Tuo labiau, jog burtai jame - ganėtinai sėkmingi. Situacija pogrupyje įdomi tuo, jog 1-5 pozicijas skiria viso labo viena pergalė, tad nuspėti, kuri iš komandų finišuos aukščiausiai, kol kas nėra lengva. Ši užduotis galbūt palengvės kitą savaitę, kuomet jau žinosime "BC Salininkų" - "Telšių II" bei "KomFakas" - "Vedejasrenginiui.lt" rungtynių rezultatus. Buvusiems VU studentams, beje, tai bus paskutinė proga pakilti aukščiau šeštosios vietos. Bet kuriuo atveju dėl patekimo į PLAY-OFF jie gali būti praktiškai ramūs. "BC Bedugnės" ir "Baltic Ground Services" tarpusavyje aiškinsis, kuri iš jų finišuos septintoje vietoje ir turės nedideles, bet vis dėlto galimybes keliauti į PLAY-OFF. Šiam momentui septintais žengiantys Bezdonių krepšininkai septintųjų vietų reitinge atrodo solidžiai ir užima 31 vietą. Tai pozicija, kurioje pabaigus čempionatą jį galima būtų pratęsti atkrintamosiose rungtynėse. Tiesa, tam komandai reiktų dar kelių pergalių, į kurias galimo laimėjimo prieš "U.S. Embassy" skaičiuoti nereikėtų, nes sumuojant komandų rezultatus pogrupių, kuriuose yra po devynias komandas rezultatai su paskutinėmis grupės ekipomis yra atmetami.

D  Pogrupis

1. Verslo Sp.C. / R2P Sport 13 : 1 + 223
2. Thug Life 11 : 3 + 145
3. KK Sinano Kebabai 10 : 2 + 189
4. Agmeka 8 : 4 + 68
5. SK Meškos 7 : 6 - 17
6. KK Kuršėnai 6 : 7 + 37
7. BC Šalčininkai 3 : 10 - 96
8. Vilniaus Pulsas 1 : 12 - 196
9. Naujininkų Kiemas 0 : 14 - 353

 

"D" pogrupyje per paskutinę savaitę žymiai geriau sekėsi aikštelės šeimininkams, kurie iškovojo 3 pergales iš 4 galimų. Vieninteliais, kurie laimėjo žaisdami išvykoje tapo "Agmeka" 80 : 50 nukovusi "Naujininkų kiemą". Naujininkiečiai pralaimėjo ir dar du kartus, nusileisdami "SK Meškoms" 47 : 62 bei 71 : 103 "KK Sinano Kebabams". Labai silpnai viso sezono metu atrodanti Naujininkų mikrorajono komanda dabar jau turi tik dvi galimybes iškovoti pergalėms, tačiau ar pasinaudos bent viena iš jų - labai sunku pasakyti. Tuo tarpu grupės lyderė "Verslo Spaudos Centro / R2P Sport" komanda namuose turėjo atlaikyti labai rimtą "KK Kuršėnų" iššūkį ir rungtynes laimėjo tik po pratęsimo 92 : 88. Kuršėniškiai savo šansą laimėti paleido net du kartus. Pirmoji galimybė buvo ketvirtojo kėlinio finiše, kai ekipa nesugebėjo taikliai pabaigti savo atakos, o kitas šansas - likus žaisti minutę pratęsime, kuomet buvo pataikytas tolimas metimas ir "KK Kuršėnai" pirmavo vienu tašku. Deja, nei viena, nei kita galimybe nepasinaudota ir šį kartą svarbus ekstra taškas "nuplaukė". Pergalė "R2P" klubui užtikrina bent jau antrą vietą reguliariame čempionate, o dėl lyderio pozicijos dar teks susikauti su "KK Sinano Kebabais". Kadangi pirmojo rato dvikovą klubas laimėjo vos 1 tašku, būtent tos dvikovos laimėtoja greičiausiai ir taps pirmosios vietos bei 1-5 reitingo pozicijų PLAY-OFF etape savininke. Šios įdomios rungtynės mūsų lauks jau pirmadienį. 

Tuo tarpu žemesnėse pozicijose esančių komandų reikalai grupėje - itin prasti. Ypač tai sakytina apie 7-8 vietas užimančius klubuss, kurie vis dar tikisi kažkokiu būdu prasimušti į PLAY-OFF. Šeštoji vieta nė vienai iš jų jau praktiškai nepasiekiama, tad vienintelis šansas pratęsti krepšinio sezoną yra užimti septintą vietą ir būti tarp dviejų tokių geriausių lygos komandų. Deja, bet net ir septintais žengiantys "BC Šalčininkai" nuo 32-ojo reitingo atsilieka 1 pergale ir dar turi prastesnį taškų skirtumą. Tai reiškia, jog ekipai mažų mažiausiai reikia iškovoti dviem pergalėm daugiau per likusias rungtynes už "Joniškio Baldus" iš "A" grupės arba "BC Bedugnę" iš grupės "C". Sutikime, jog tai - labai menkai tikėtina, todėl tiek penktoje pozicijoje esančios "SK Meškos", tiek ir "KK Kuršėnai" grasinimų į savo pozicijas jau nesulauks.

Mindaugas Pūras (su kamuoliu, "KK Žaibas") vis labiau artėja sėkmingo sezono finišo link

 

E  Pogrupis

1. Sky Gym / Ego Forte 10 : 2 + 179
2. Senieji Trakai II 8 : 4 + 129
3. BC Kibirai 7 : 4 + 68
4. Bebrusai 5 : 6 - 47
5. BRASA / Bullet.lt 5 : 6 - 61
6. Naudingi 5 : 7 - 34
7. Lyderiai 3 : 9 - 73
8. BC Sava Chebra 3 : 8 - 161

 

"E" grupėje - viena painiausių situacijų kaunantis dėl daugelio pozicijų. Jeigu pirmoje vietoje jau beveik ramiai įsitaisė "Sky Gym / Ego Forte" 97 : 56 nugalėjusi "Bebrusus", tai antrais žengiantys "Senieji Trakai II" dėl šios vietos dar negali būti užtikrinti, nes į ją taikosi viena pergale mažiau turintys "BC Kibirai". Svarbi akistata įvyko ir tarp grupės vidutiniokų, kuomet "BRASA / Bullet.lt" dėl lūžusio lanko peržaidžiamose rungtynėse namuose 56 : 71 pralaimėjo "Naudingi" vyrukams. Nepaisnat to "BRASA" vis dar turi kiek geresnį pergalių ir pralaimėjimų santykį, tačiau dėl savo 5 vietos negali būti ramūs. PLAY-OFF etapą ekipa tikrai pasieks, tik klausimas, kokį reitingą turės savo rankose.

Jeigu ne techninis pralaimėjimas, gerus šansus keliauti toliau būtų turėjusi ir "BC Sava Chebra". Deja, rungtynės, kuomet komanda nesusirinko dvikovoje prieš "BC Kibirus" atėmė beveik visas galimybes čempionatą pratęsti atkrintamosiose varžybose. Tiesa, nedidelis šansas dar yra, tačiau jis - labai jau menkas. Kiek geresnė situacija "Lyderių" stovykloje, kurie kol kas yra septintoje vietoje, tačiau bendrame 7-ųjų pozicijų reitinge jie užima 33 laiptelį - vienu žemiau, nei reikia norint patekti į PLAY-OFF. Per likusius du mačus komandai privaloma iškovoti bent jau vieną pergalę ir tikėtis dėkingų rezultatų iš kitų dalyvių. Žinoma, geriausia būtų laimėti abu kartus, tuomet šansai pratęsti sezoną būtų gerokai didesni. Laukiantys varžovai - tiesioginiai priešininkai dėl kelialapių dalybų "BRASA / Bullet.lt" bei grupės nugalėtojais greičiausiai tapsianti "Sky Gym / Ego Forte" komanda. Jeigu pasisektų laimėti pirmąją dvikovą, antroje galima būtų kabintis į pergalę nagais ir dantimis, tačiau pralaimėjus "BRASOS" klubui gali nutikti ir taip, jog paskutinė dvikova tebus tik formalumas.

 

7-ųjų vietų reitingas

31. BC Bedugnė 4 : 7 - 101
32. Joniškio Baldai 4 : 8 - 62
33. Lyderiai 3 : 9 - 73
34. Safety 3 : 9 - 93
35. BC Šalčininkai 2 : 10 - 114

 

         Čempionato reguliariam etapui artėjant prie pabaigos pristatome naudingą naujieną - geriausių 7-ųjų pozicijų lentelę. Į ją įtraukiame visas ekipas, kurios savo grupėse užima šiuo metu 7-as pozicijas, t.y. turi šansą patekti į PLAY-OFF varžybas. Tokių laimingųjų iš septintųjų vietų bus du, tad 31 ir 32 reitingas sezoną pratęs, o likusios komandos jį pabaigs anksčiau laiko. Atkreipiame dėmesį, jog grupėse esant nelygiam dalyvių skaičiui, rezultatai su paskutinėmis (9-omis) pozicijomis buvo anuliuoti, kad sulyginti komandų rezultatus.

Kol kas geriausia situacija "BC Bedugnės" rankose, nes ekipa ne tik užima septintą vietą, tačiau ir turi patį geriausią pergalių bei pralaimėjimų balansą iš visų kandidatų. Neblogos galimybės ir "Joniškio Baldams", tačiau ją iš visų jėgų persekioja ir "Dagos II" komanda, kuri jau po savaitės gali atsidurti šeštoje, ar net aukštesnėje vietoje. Todėl kas bus deleguotas į 7-osios vietos lenktynes iš "B" pogrupio - lieka neaišku. Faktas tik tai, jog kuri komanda iš šios grupės beateitų, jos rezultatas veikiausiai bus toks, jog jo pakaktų PLAY-OFF kelialapiui iškovoti. "Lyderių" situacija - jau keblesnė. Iš septintos pozicijos savo pogrupyje jie, matyt, nebepakils, todėl belieka tik rinkti pergales. O vienos iš dviejų rungtynių numatytos ir prieš galimus grupės nugalėtojus, tad bus labai sunku. Panašioje situacijoje ir "Safety" komanda, kuriai iki šeštosios išganingos vietos savo grupėje trūksta vienos pergalės. Prasčiausius ir tik minimalius šansus keliauti į PLAY-OFF turi "BC Šalčininkai", kurie iš septintos vietos veikiausiai jau nebepakils, o ir rezultatas jų sąskaitoje - labai kuklus. Tad realiausia, jog šalčininkiečiams teks šiemet likti be atkrintamųjų varžybų.

 

KOMANDŲ ŽAIDIMAS GYNYBOJE

 

     Šią savaitę savo apžvalgose kviečiame susipažinti su geriausiai gynyboje žaidžiančiomis komandomis. Ne išimtis ir VKL III-ioji Lyga, kurioje dalyvauja net 43 komandos. Į geriausių sąrašą patenka tik 10 pavadinimų, todėl būti tarp jų kiekvienai komandai - didelis įvertinimas. Pirmojoje pozicijoje randame ekipą, kuri į VKL čempionatus delegavo net dvi savo sudėtis. Pagrindinė žaidžia VKL II-ojoje lygoje ir ne pirmus metus garsėja, kaip geri gynybos specialistai. Galbūt dėl to nereiktų pernelyg stebėtis, jog trečiame pagal pajėgumą divizione pirmoje vietoje rikiuojasi "Telšiai II" komanda. Į jos krepšį per rungtynes varžovai įmeta vos po 53.8 taško, kas yra absoliučiai geriausias rezultatas. Nepaisant to ekipa savo grupėje kol kas žengia tik penkta, todėl norint siekti apdovanojimų būtina pagerinti žaidimą puolime. Antroje vietoje "BC Versus" vyrai, kuriems pastaruoju metu tenka kartkartėmis nuryti ir pralaimėjimo piliulių. Būtent jos ir kiek suprastina puikų rezultatą gynyboje - 55.4 taško į savo krepšį. Puikiai šiame sezone užsirekomendavę "KK Žaibo" vyrai pagal gynybinius rodiklius yra treti, o savo pogrupyje net ir pirmauja. Jeigu tokį žaidimą panevėžiečiai demonstruos ir toliau, jų gali laukti vienas sėkmingiausių sezonų ekipos istorijoje. Ketvirti pagal gynybą lygoje - "Atsipūtusių" vyrai. Pastaruoju metu ekipos rezultatai kiek suprastėjo, tačiau gynyba vis dar išlieka puiki ir neveltui komanda - vis dar viena iš pajėgiausių savo grupėje. Likę klubai į savo krepšį praleidžia po daugiau, nei 60-imt taškų, tačiau tai jokiu būdu nereiškia, jog jų gynyba prasta. Tiesiog kai kurių ekipų žaidimo stilius kiek kitoks ir natūralu, jog jos prasileidžia daugiau varžovų taškų. Kaip bebūtų, tai tėra tik vienas iš statistinių rodiklių, kuris tėra kaip orientyras bendriems komandų rezultatams čempionate.

3 Lyga - savaitės apžvalga

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009