VKL taurės 4 kvalifikacinio turo įvykių apžvalga

2018-02-13

Jau rytoj galėsite susipažinti su naujai ištrauktomis burtų poromis, o šiandien kviečiame susipažinti su paskutinio taurės etapo pagrindiniais įvykiais.


Litcargus     96
X Komanda     92


Visi su didžiuliu nekantrumu laukė šios nepakartojamos dviejų rimtų pretendenčių į 4-os lygos finalinį ketvertą dvikovos. Laikas parodė, jog tai išties buvo viena gražiausių iš visų kol kas vykusių VKL taurės kovų. Greičiausiai tai gali būti ir bene gražiausias visos šio sezono VKL taurės mušis. Nugalėtojui išsiaiškinti prireikė net dviejų pratęsimų. "X komandos"gretose nesulaikomas buvo Andrius Birulinas, kuris pelnė net 49 taškus, išprovokavo 14 varžovų pražangų ir surinko 42 naudingumo balus. Tai buvo vienintelis aikštelės žaidėjas, kuris be poilsio sužaidė visas 50 rungtynių minučių. Vyganto Vachmistrovičiaus ir Aivaro Keršio pagalbos puolime buvo šiek tiek per mažai, kad palaužti Mato Karoblio vedamą "Litcargus" kolektyvą. Matui puikiai pagelbėjo Aleksandr Karčmit, Dovydas Braknys ir Andrius Kurecas. Daugiau galimybių puolime turėję "Litcargus" iš VKL taurės eliminuoja jau antrą 4-os lygos favoritą ir sėkmingai žygiuoja pirmyn.

Andrius Birulinas buvo nesustabdomas, tačiau jo vieno indėlio pergalei pasiekti nepakako

 

Atsipūtę     67
Marijampolis     61


Nors šioje dvikovoje "Atsipūtę" buvo labai ryškūs favoritai, "Marijampolis" ginklų sudėti neketino ir surengė išties įspūdingą pasirodymą, kuris per plauką nepavirto į didžiulę sensaciją. Nors nuo pat susitikimo pradžios geriau atrodė "Atsipūtę", kurie po truputį vis krovėsi pranašumą ir vienu metu pirmavo net 15 taškų skirtumų, o prieš ketvirtąjį kėlinį turėjo 13 taškų pranašumą, "Marijampolis" nepalūžo ir lemiamo ketvirčio metu kaip reikalas kibo varžovams į atlapus. Tiesa, sėkmės ir laiko šiek tiek pritrūko. Solidžius dvigubus dublius surinkę Deividas Zoruba ir Nedas Petniūnas tapo pagrindiniais savo komandos dominavimo po krepšiais kūrėjais, o solidžiai laimėta kova po krepšiais buvo pagrindinė "Atsipūtę" klubo pergalės priežastimi. "Marijampolio" neišgelbėjo puikiai rungtyniavęs Raimondo Miniausko ir Erik Bralkovski tandemas, o komandai labai trūko didesnio klubo lyderio Valerij Rybak indelio. "Atsipūtę" žygiuoja toliau, kur jų, greičiausiai, lauks dar pavojingesnis varžovas.

 

SkyGym / Ego Forte     86
BTA     68


Stebuklingas "BTA" žygis pasibaigė. Kelią pastojus vieniems iš 3-ios lygos favoritų, draudikai neberado daugiau jėgų pergalei išplėšti. Manto Statausko ir Ernesto Varakausko tandemas pranoko varžovus į priekį vedusius Giedrių Kulbį ir Vaidotą Oldenburg. Jau pirmojo ketvirčio metu 3-ios lygos atstovai prieš draudikus susikrovė 10 taškų persvarą, o pergalingas spurtas įvyko trečiajame ketvirtyje. Paskutinės dešimt minučių tebuvo formalumas. Taikliau atakavę krepšį ir geriau kovoję dėl atšokusių kamuolių "Sky Gym - Ego Forte" krepšininkai žygiuoja toliau, kur tikrai nebus lengvai įveikiamu priešininku bet kuriam varžovui. Tuo tarpu "BTA" savo pasirodymą VKL taurėje baigia, tačiau į klubo istoriją įsirašo labai garbingą pasiekimą.

 

Verslo spaudos centras - R2P Sport     75
Balto Link     65


Bene arčiausiai sensacijos šiame ture buvo "Balto Link". Tris varžovus jau įveikęs draudikų klubas buvo labai netoli to, jog palaužtų ir ketvirtą ekipą. Paskutinę ketvirtojo kėlinio minutę dar pirmavę "Balto Link" vyrukai leido priešininkams išlyginti rezultatą ir perkelti santykių aiškinimąsi į pratęsimą. Tiesa, pratęsimo metu vos šešiese į rungtynes susirinkę "Balto Link" vyrukai nebeatsilaikė fiziškai, o "R2P Sport" ekipai atsirišo krepšys iš trijų taškų zonos. Šie faktoriai lėmė, jog labai kietoje fizinėje dvikovoje pergalę pavyko iškovoti dvikovos favoritams, kurios į priekį vedė puikiai rungytniavęs Lino Stripinio ir Vitalijaus Dūdos tandemas. "Balto Link" neišgelbėjo brandus keturių pagrindinių krepšininkų žaidimas su net 34 taškus pelniusiu Arvydu Ūsaičiu priešaky. "Verslo spaudos centras" žengia tolyn, kur progų atsipalaiduoti, greičiausiai, nebeturės.



Linas Stripinis tapo sunkiausiai įmenama mįsle "Balto Link" ekipai

 

 

SK Meškos     69
IF     59


Ilgai laukta Lino Vitkausko ir Domanto Bimbos dvikova įvyko. Tiesa, šį kartą pagrindinė figūra buvo ne kažkuris vienas iš šių žaidėjų, o puikiai rungtyniavęs - Karolis Jovaiša. "SK Meškos" ilgą laiką turėjo iniciatyvą savo rankose, tačiau "IF" vyrukai su Domantu Bimba priešaky beveik iki pat rungtynių pabaigos neleido pajėgiam varžovui jaustis užtikrintai. Viskas sprendėsi likus kiek daugiau nei dviems minutėms iki paskutinio susitikimo švilpuko. Vos vieną tašką per šį laiką varžovams leidę pelnyti "SK Meškų" krepšininkai patys įmetė devynis ir įtvirtino savo pergalingą persvarą. Karoliui Jovaišai šiame susitikime puikiai talkino Linas Vitkauskas, kuris pataikė net 5 tritaškius metimus iš dešimties bandymų. Domantui Bimbai "IF" gretose tinkamo užnugario tą vakarą taip ir neatsirado. "SK Meškos" žengia toliau, kur, greičiausiai, būti poros favoritais jų šansai bus gana nedideli.

 

Girteka Logistics     100
KK Sinano kebabai     56


Prieš šį susitikimą daug kam buvo labai įdomu ar pavyks "KK Sinano kebabams" konkurencingai pasipriešinti vieniems iš "Įmonių lygos" favoritų - "Girteka Logistics". Pasipriešinti nepavyko nė trupučio. "Girteka Logistics" be gailesčio sutriuškino savo priešininkus ir užtikrintai žengė tolyn. Valdemar Lodziato ir Deimantas Pavlovskis parodė savo didžiulį meistriškumą ir šiame susitikime ryškiai išsiskyrė savo statistiniais pasiekimais. Vien Deimantas Pavlovskis vienas surinko vos 2 naudingumo balais mažiau nei visa "Sinano Kebabai" komanda kartu sudėjus. Tuo tarpu "Sinano Kebabuose" kiek solidžiau prieš tvirtą "Girtekos" gynybą atrodė vienintelis Mantas Linkevičius. "Girteka Logistics" žygiuoja toliau. Labai įdomu būtų pamatyti, kaip ši ekipa atrodys prieš 2-os lygos komandas.

 

Agmeka     75
Vilniaus Pulsas     67


Šiek tiek pavargę "Agmekos" krepšininkai leido rungtynių pradžioje atsirasti intrigai. Kovingai nusiteikę "Vilniaus Pulso" vyrukai greitai susikrovė persvarą ir parodė "Agmekai", jog lengvo kelialapio į kitą etapą tikrai neatiduos. Susiderinę savo veiksmus puolime ir gynyboje "Agmekos" krepšininkai jau antrajame kėlinyje sugebėjo įgyti persvarą. Nors nugalėtojas nebuvo aiškus iki pat susitikimo pabaigos, rungtynių lemiamas akimirkas užtikrinčiau sužaidė "Agmeka" ir šventė pergalę. Nugalėtojus į priekį vedė 22 taškus pelnęs ir 8 rezultatyvius perdavimus atlikęs Povilas Ančiukaitis. "Vilniaus Pulso" gretose daugiausiai išsiskyrė sezono rungtynes sužaidęs aukštaūgis - Audrius Savickas. "Agmeka" žengia toliau kaip viena iš penkių trečiosios lygos garbę ginsiančių ekipų.



Povilas Ančiukaitis 4-ame kvalifikaciniame VKL taurės etape pasirodė kaip aukščiausios meistriškumo klasės įžaidėjas

VKL taurės 4 kvalifikacinio turo įvykių apžvalga

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009