5 Lyga - savaitės apžvalga

2018-02-09

VKL V-ojo diviziono komandos vis greičiau artėja prie reguliariojo čempionato finišo. Nors galimybių patekti į PLAY-OFF teoriškai neprarado visos, išskyrus "Delamode Batics", kai kurių ekipų šansai sezoną pratęsti ir toliau jau yra ganėtinia migloti. Tuo tarpu stipresnės ekipos sprendžia visai kitas savo užduotis - kaip finišuoti kiek įmanoma aukštesnėje pozicijoje, taip iškovojant geresnį PLAY-OFF startinį reitingą. Kviečiame susipažinti su turnyrine situacija, susiformavusia po paskutinės savaitės rungtynių.

A  Pogrupis

1. Perkūno Oželiai 13 : 2 + 173
2. Sėkmės Džentelmenai 10 : 3 + 104
3. BC Krienai 11 : 4 + 257
4. KK Luksara 10 : 5 - 12
5. Na Pabandom 8 : 7 + 24
6. BC Bombers 7 : 7 + 22
7. Žiedinis Raumuo 6 : 8 - 134
8. Pineca 5 : 8 - 75
9. Žalias Rytas 4 : 11 - 22
10. SKAVI 3 : 11 - 87
11. VKM 2002 2 : 13 - 250

 

Bene pati svarbiausia dvikova "A" pogrupyje įvyko skemadienį, kuomet savo aikštelėje vieni iš lyderių "Perkūno Oželiai" namuose priėmė "BC Krienų" vyrukus. Pirmame rate ekipų susitikime pergalę 4 taškų skirtumu buvo iškovoję tuomet svečiuose rungtyniavę "Perkūno Oželiai", tad revanšinėje akistatoje buvo galima tikėtis labai įnirtings kovos. Būtent taip ir nutiko, nes pergalė ir vėl buvo pasiekta vieno metimo atstumu - 53 : 51 ir vėl pajėgesni buvo pogrupio lyderiai. Šį kartą didžiąją rungtynių dalį situaciją kontroliavo "BC Krienai". Gynybinio stiliaus rungtynėse jie buvo per kelis metimus priekyje, kol po trečiojo ketvirčio įgijo ganėtinai solidų 7 taškų pranašumą. Tačiau "Perkūno Oželiai" nebuvo linkę nusileisti ir kilo į lemiamą šturmą. Rezultatyviai sužaistas paskutinis ketvirtis ir šaltakraujiškesnis krepšinis dvikovos pabaigoje leido komandai iškovoti jau 13-tą sezono pergalę. Kartu ekipa įgauna ir tarpusavio pranašumą tarp komandų, todėl teoriškai yra praktiškai ramūs bent jau dėl antrosios pozicijos pogrupyje reguliariam čempionatui pasibaigus. Įdomu tai, jog abu šių komandų susitikimus "Perkūno Oželiai" laimėjo pelnydami vos po 53 taškus, t.y. puikiai atidirbdami gynyboje. Tad galima sakyti, jog PLAY-OFF etape būtent gynyba gali būti viena iš komandos stiprybių. Na o rezultatyviausias nugalėtojų gretose buvo 18 taškų įmetęs ir 10 kamuolių atkovojęs Lukas Vaitkus. Solidžiai prie svarbaus laimėjimo prisidėjo ir 14 taškų pelnęs Lukas Jurevičius bei 11 pridėjęs Kajus Steponavičius. Artimiausią savaitę šių vaikinų laukia "Žiedinio Raumens" barjeras, tuo tarpu "BC Krienai" ilsėsis iki pat Valstybinių švenčių ir toliau rengs planus, kaip pogrupyje finišuoti antriems.

Ne ką mažesnės svarbos buvo ir dar vienos rupės rungtynės. Tiesa, jose santykius aiškinosi toli gražu ne lyderiai, tačiau ekipos, siekiančios prasibrauti į PLAY-OFF etapą. "SKAVI" neblogai pradėjo čempionatą ir atrodė, jog patekti į atkrintamąsias varžybas didesnių problemų nekils. Tačiau laikas bėgo, o pergalių kraitis nedidėjo. Galiausiai atėjo metas susikauti ir su "Žaliu Rytu", ekipa - kuri pastaruoju metu demonstruoja pastebimai gerėjančią sportinę formą bei renka labai svarbias pergales. Jungtinė Skaidiškių ir Avižienių ekipa "SKAVI" pralaimi jau devintą susitikimą paeiliui ir, kas skaudžiausia, tai greičiausiai buvo pralaimėjimas, užkirisiantis kelią sezono pratęsimui. Rungtynės aikštelės šeimininkams prasidėjo puikiai, tad dvikovai įpusėjus "SKAVI" net pirmavo 32 : 25. Tačiau kas nutiko antroje susitikimo dalyje, pasakyti yra sunku. Klubas per dvidešimt likusių minučių tesugebėjo sukrapštyti vos 13 taškų ir patyrė skaudžią nesėkmę 45 : 63. Blogiausia tai, jog kartu su tokiu ženkliu pralaimėjimu buvo prarastas ir tarpusavio pranašumas prieš tiesioginį konkurentą dėl kelialapio į PLAY-OFF. Rungtynėse "Žalio Ryto" ekipoje puikiai pasirodė 17 taškų įmetęs Deimantas Valavičius, dar 13 pridėjo Andrius Burdilauskas. Dabar situacija tokia, jog norint patekti į PLAY-OFF "SKAVI" privalo laimėti mažų mažiausiai 3 iš likusių dvikovų, tikintis dėkingų rezultatų iš kitų komandų. "Žalio Ryto" padėtis dar irgi nėra ideali, nes komanda vis dar už PLAY-OFF ribos, tačiau nuo aštuntoje vietoje esančios "Pinecos" jau atsilieka tik viena pergale.

Likusiose grupės rungtynėse netikėtumų neužfiksuota. Ketvirtoje pozicijoje žengianti ir vis dar planų  dėl pirmojo trejetuko neatsisakanti "KK Luksara" namuose nelengvai 69 : 65 įveikė "Pinecos" vyrus. Tai buvo dešimtoji "KK Luksaros" pergalė, leidžianti vis ramiau jaustis bent jau pirmame grupės ketvertuke. Dar vieną šansą bandyti prisivyti benuvažiuojantį atkrintamųjų traukinį iš savo rankų paleido jaunieji "VKM 2002" vaikinukai, namuose 69 : 79 nusleidę į penktą vietą kylantiems "Na Pabandom" krepšininkams. Teoriškai vyrukams reikia laimėti visas likusias penkerias rungtynes, kas pagal iki šiol vykusią čempionato eigą prilygtų praktiškai stebuklui. Svarbų žingsnelį pirmyn atsispyrė ir "BC Bombers", namuose 64 : 58 palauždami "Žiedinį Raumenį". Po šios pergalės "BC Bombers" gali kiek ramiau jaustis šeštoje pozicijoje, o "Žiedinis Raumuo", esantis laipteliu žemiau, dar neturėtų būti 100% ramus dėl savo bilieto į PLAY-OFF etapą. Labai svarbios pogrupio rungtynės vyks šeštadienį tarp 8 ir 7 vietas užimančių "Pinecos" bei "Žiedinio Raumens" komandų. Šios akistatos rezultato su nekantrumu lauks ir žemiau nei aštuntukas esantys klubai. Pergalės atveju "Žiedinis Raumuo" dėl savo vietos atkrintamosiose galėtų būti praktiškai ramus. 

"Žalio Ryto" komanda laimėjo jau trečias rungtynes paeiliui

 

B  Pogrupis

1. BC Suppleo 12 : 3 + 197
2. ESO 11 : 2 + 349
3. Peace II 11 : 5 + 152
4. Mėgėjai 10 : 3 + 116
5. Egzistenciniai Klausimai 6 : 7 - 57
6. Vilniaus Vilkai 5 : 8 - 74
7. Agentai 007 5 : 9 - 53
8. Betmeno Robinai 4 : 7 - 24
9. 4 FUN 4 : 10 - 334
10. Delamode Baltics 2 : 16 - 272

 

Daugiausiai darbo "B" pogrupyje per paskutinę savaitę turėjo "Peace II" kolektyvas, kurį aikštelėje pamatėme net du kartus. Tiesa, klubas greičiausiai planavo dvi pergales, tačiau laimėti pasisekė tik kartą, svečiuose 62 : 40 palaužiant "Vilniaus Vilkus". Lemiamais šiose rungtynėse tapo 2 ir 3 kėliniai, kuriuos abudu ekipa kartu sudėjus laimėjo net 28 taškų persvara. Nors sudėtį ir pasistiprino Gediminu Balčiumi, "Vilniaus Vilkų" komanda jau ne pirmą kartą sezone susiduria su bėdomis puolime, todėl nieko keisto, jog ir vėl ši vyrukai tepelnė vos 40 taškų. Įmetant tiek tikėtis išeiti nugalėtojais yra nepaprastai sunku, galbūt dėl to komanda iki šiol ir turi savo sąskaitoje tik penkias pergales. Tiesa, tai nėra toks jau prastas rezultatas nes jo pilnai pakanka šeštai pozicijai, kas yra visai neblogai. Kita vertus - prieš 9-tąją vietą užimančią ir bent jau šiam monetui už PLAY-OFF ribų esančią "4 FUN" komandą turima tik minimali vienos perglės persvara. Tad vienos nesėkmingos rungtynės gali viską apversti aukštyn kojomis. Artimiausios dvi akistatos komandai gali būti išlikimo klausimu, nes teks žaisti su viena pergale mažiau turinčia "Betmeno Robinų" komanda ir viena vieta aukščiau esančiais "Egzistenciniais Klausimais". Pergalės abiejose rungtynėse komandai praktiškai garantuotų vietą PLAY-OFF etape, tuo tarpu nesėkmės gali nublokšti net ir už aštuntuko ribų.

Antrosiose savo savaitės rungtynėse "Peace II" kolektyvui sekėsi prasčiau. Komanda vis dar tikėjosi pakovoti dėl vietos pirmame trejetuke, tačiau dabar prarado visas galimybes ten pakilti. Taip nutiko po nesėkmingai susklosčiusio susitikimo prieš "Egzistencinius Klausimus", kuriems pralaimėta 44 : 55. Įdomu tai, jog pirmame rate pergalę "Peace - 2" buvo iškovojusi net 15 taškų pranašumu, todėl dabartinį rezultatą galima laikyti šiokia tokia staigmena. Lemiamu tapo ketvirtasis kėlinys, per kurį "Peace II" tepelnė vos 7 taškus, į savo krepšį praleisdama net 20-imt. Tokia susitikimo eiga ir buvo pagrindine pralaimėjimo priežastimi, be to, ganėtinai ženkliai buvo nusileista ir kovoje po krepšiu - 36:45. Likus sužaisti vos dvejas reguliariojo čempionato rungtynes tampa beveik aišku, jog "Peace II" nepajudės iš 4-osios pogrupio vietos, kas jiems lems varžovą, "A" grupėje užėmusį 5-tą poziciją. Į ją kol kas realiausiai taikosi "Na Pabandom" ir "BC Bombers", tačiau galimos PLAY-OFF poros - dar tik ganėtinai miglotos spėlionės.

Eilines pergales savo rungtynėse pasiekė ir pirmojo trejetuko komandos. "Mėgėjai" savo aikštelėje neturėjo vargo su "4 FUN", kuriuos nugalėjo net 82 : 46. Su trimis pralaimėjimais žengianti komanda vis dar neatsisako vilčių tapti ir pogrupio nugalėtojais, tačiau tam jau reikia ganėtinai sėkmingos likusių rungtynių kloties tiek jų, tiek ir varžovų mačuose. Panaši situacija ir "BC Suppleo" stovykloje, kurie 79 : 49 sutriuškino "Agentai 007" vyrukus. Grigiškiečiai taip pat turi tris pralaimėjimus ir vos vienu atsilieka nuo teorinių grupės lyderių dabartiniam momentui - "ESO" vyrų. Jau pirmadienį mūsų lauks labai įdomus centrinis grupės susitikimas Grigiškėse, kur vietos "BC Suppleo" priims" ESO" komandą. Jeigu laimėtų vilniečiai, jie žengtų didelį žingsnį bent jau antrosios vietos grupėje link, tuo tarpu Grigiškių komandai reikalinga pergalė, kitu atveju greičiausiai tektų atsisveikinti su galimybėmis pakilti į pogrupio viršūnę.


Laimiui Bareikiui (su kamuoliu, "4 FUN") liko trys rungtynės, kad patektų į PLAY-OFF etapą

 

REZULTATYVIAUSIOS LYGOS KOMANDOS

Šį kartą kviečiame pasižiūrėti, kurioms lygos komandoms geriausiai sekasi puolime. Greičiausiai nieko nenustebinsime pasakydami, jog pimoje pozicijoje pagal įmetamus taškus yra bendra VKL V-osios Lygos lyderė šiam momentui - "ESO" komanda. Ekipa sau kelia rimtus ilgalaikius tikslus, todėl šiemet likti divizione be medalių jiems, greičiausiai, būtų labai didelė nesėkmė. Komanda vienintelė lygoje sugebėjo du kartus peržengti 100-o pelnytų taškų ribą, kas turėjo ženklios įtakios jos lyderiavimui geriausiai puolančiųjų sąraše. Antroje vietoje įsitaisę "BC Krienai" nuo lyderių atsilieka 4.5 pelnomo taško per rungtynes. Skirtumas yra nemažas, tuo labiau, jog "ESO" vienintelė lygos ekipa - perženginti 70-ties vidutiniškai pelnomų taškų ribą. Pergales "BC Krienams" rinkti padeda nebloga gynyba. Tiesa, net ir šis faktorius nepadėjo kol kas tapti savo pogrupio lyderiais, kuomet du kartus buvo nusileista "Perkūno Oželiams". Pastarieji šiame sąraše žengia ketvirtoje pozicijoje. Tuo tarpu trečioje vietoje kiek netikėtas "Sėkmės Džentelmenų" pasirodymas. Komanda, kuri savo sudėtį komplektavo jau praktiškai sezonui prasidėjus, sugebėjo atrasti tarpusavio supratimą ir varžovų gynybai kelia labai nemažų grėsmių, įmesdami vidutiniškai po 67.8 taško per dvikovą. Paskutinės dvi "60-imtukininkų klubo" narės - "KK Luksara" bei "BC Suppleo". Jų puolimas neretai leidžia apibėgti lėtesnį krepšinį žaidžiančias komandas, galbūt dėl to jos ir renka pergales kiek dažniau, nei jų priešininkai. Likusios ekipos jau nebeperkopia 60-ties pelnomų taškų vidurkio, tačiau taip pat pasidalina vietas pirmame dešimtuke. Primename, jog šią, kaip ir kitas įdomias statistines informacijas galite rasti kiekvienos lygos puslapyje atsidarę titulinę jos nuorodą (pvz. "V Lyga"). 

5 Lyga - savaitės apžvalga

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009