2 lyga - vasario mėnesio 1 savaitės apžvalga

2018-02-06

Atkrintamųjų varžybų metas netrukus prasidės 2-os lygos dalyvių gretose. Paskutinėje apžvalgoje išskyrėme tris įdomiausias vyksiančias dvikovas. Nei viena iš jų tikrai nenuvylė.

Praėjusios savaitės centrinės rungtynės
Iš savo žaidimo krizės bandantys išsikapanoti "Krituliai" metė rimtą iššūkį turnyro vienvaldžiams lyderiams - "LKK Rumida". Povilas Kaminskas buvo nesustabdomas. Šis žaidėjas išprovokavo net 13 varžovų pražangų bei baudė priešininkus negailestingai - realizavo visus 20 mestų baudos metimų! Neblogą sportinę formą demonstravo ir 19 taškų pelnęs Aurimas Vaičiulis, tačiau šių dviejų žaidėjų indėlio nepakako, kad nutraukti užpuolusią nesėkmių seriją. "Rumida LKK" gretose po krepšiais karaliavo Vitalijus Danilovas, o gynėjų grandyje puikų puolimo arsenalą demonstravo Viktoras Urbanovič. Sėkmingiau sužaidę susitikimo pabaigą "Rumida LKK" įsirašė jau 12 savo klubo pergalę per 13 žaistų rungtynių.
Antrajame savaitės susitikime labai saldžią sau pergalę iškovojo "Vaikinai". Jie nutraukė 3 iš eilės "BC DUV reklama" ekipai pralaimėtų rungtynių seriją ir įsirašė 9-ąją pergalę. Prasidėjus ilgajai rungtynių pertraukai "Vaikinai" dar atsiliko 15 taškų skirtumu, tačiau po pertraukos į aikštelę sugrįžo su dar didesne energija, kai priešininkai jau buvo gerokai nuvargę. Per dešimtį minučių "Vaikinai" jau ne tik buvo panaikinę visą turėtą deficitą, tačiau prieš lemiamą ketvirtį turėjo susikrovę 4 taškų persvarą. Iniciatyvos iš savo rankų "Vaikinai" nebepaleido. Nugalėtojų gretose naudingiausiai rungtyniavo Arūnas Mačiulis. Tuo tarpu "BC DUV reklama" klubo neišgelbėjo nei naudingiausias rungtynių žaidėjas Dovydas Lopetaitis, nei 35 minutes žaidęs ekipos treneris - Donatas Sabliauskas. 
Paskutinėje centrinėje savaitės dvikovoje "Tirola" pademonstravo savo kaip lyderių klupdytojų charakterį ir privertė ketvirtą kartą pralaimėjimo kartėlį patirti iki tol tvirtai antroje vietoje buvusius "Senųjų Trakų" krepšininkus. "Tirola" perėmė iniciatyvą nuo pat susitikimo pradžios ir iki paskutinių akimirkų varžovams sugrįžti neleido. Šeimininkai dominavo kovoje dėl atšokusių kamuolių, o pagrindinis jų pergalės kalvis buvo vidurio puolėjas Egidijus Mažeika. 24 pelnyti taškai ir 22 Edgidijaus atkovoti kamuoliai per 31 žaidimo minutę yra labai retai bet kurios lygos rungtynėse matomas dvigubas dublis. Komandos centro puolėjui puikiai talkino gynėjas Vladislav Piskariov. svečių gretose sėkmingiausiai pasirodė Lukas Šidlauskas ir Rokas Rudžinskas, tačiau jų indėlio buvo toli gražu per mažai, kad komandą iškovotų pergalę. Tai buvo jau antrasis "Senųjų Trakų" pralaimėjimas iš eilės, kuris beveik išstūmė šią ekipą iš tvirtos antrosios pozicijos turnyrinėje lentelėje. 

Po traumos atsigaunantis Arvydas Urbanovičius (juoda apranga) ilgą laiką puikiai vadovavo savo komandai kaip treneris, o dabar jau ir išbėga į aikštelę

Naudingiausių žaidėjų TOP 3:
1. Povilas Kaminskas (Krituliai) 28 tšk. 12 atk. kam. 20/20 baudų metimai 49 naud.
Nors "Rumida LKK" savo gretose turi tikrai daug tvirtų vyrukų, nei vienas iš jų nesugebėjo sustabdyti Povilo Kaminsko. Dažnas pabandymas pasibaigdavo pražanga, o Povilas nuo baudos metimo linijos buvo nepriekaištingas ir pataikė visus dvidešimt mestų metimų. Visgi Povilo įspūdingo žaidimo nepakako, kad palaužti absoliučius 2-os lygos lyderius. Kita vertus, po tokių puikių rungtynių Povilas Kaminskas naudingiausių žaidėjų sąraše aplenkė ilgai pirmojoje vietoje karaliavusį Mindaugą Markevičių.

2. Tadas Gaižauskas (Telšiai) 23 tšk. 8 rez. perd. 7 atk. kam. 7 išpr. praž. 36 naud
Puikią sportinę formą pademonstravo "Telšių" gynėjas Tadas Gaižauskas. Solidus komandos valdymas bei puikus individualus pasirodymas atnešė "Telšių" ekipai pergalę prieš aukštus tikslus sau keliantį "Nol Semkers" klubą.

3. Egidijus Mažeika (Tirola)  24 tkš 22 atk. kam. 35 naud. 
Egidijaus Mažeikos individualus pasirodymas puikiai iliustravo visą "Tirola" ekipos dominavimą po krepšiais prieš "Senuosius Trakus". O ir aukštaūgiui būnant aikštelėje "Tirola" pirmavo 23 taškų persvara, o Egidijui sėdint ant suolelio "Tirola" atkarpą pralaimėjo dviem taškais. Puikus šio sezono "Tirolos" naujoko žaidimas tik patvirtina teiginį, jog tai buvo puiki komandos vadovybės investicija. 

Povilas Kaminskas ( su kamuoliu) praėjusią savaitę 2-oje lygoje buvo neprilygstamas

Ateinančios savaitės centrinės dvikovos

Vasario 8 (ketvirtadienis)
Telšiai 55% - BC DUV reklama 45%

Tado Gaižausko vedini "Telšiai" praėjusią savaitę iškovojo svarbią pergalę kovoje dėl vietos turnyrinės lentelės viduryje. Šį ketvirtadienį kovingieji telšiškiai bandys palaužti Šiaulių miesto garbę ginsiančius "DUV reklama" vyrukus. Praėjusią savaitę pralaimėjimą "Vaikinams" patyrę "DUV reklama" krepšininkai yra dar vis aukščiau turnyrinėje lentelėje už jų ketvirtadienio varžovus, tačiau po šios dvikovos komandos gali susirokiruoti vietomis. Abiejų ekipų atstovai žino šios dvikovos vertę, tad žiūrovai aikštelėje turėtų išvysti kietą ir kupiną emocijų dvikovą tarp Telšių ir Šiaulių. 

Vasario 9 (penktadienis)
 Litresta 40% - Pasvalys / Admonitus 60%  

Keturias pergales iškovoję ir tryliktoje turnyrinės lentelės pozicijoje esantys "Litresta" krepšininkai pabandys palaužti šiuo metu dvejomis pergalėmis ir viena vieta aukščiau esančius "Pasvalys / Admonitus" atstovus. Pirmoji intriga yra ta, jog pasvaliečiai šiuo metu demonstruoja savo pačią silpniausią šio sezono sportinę formą ir yra pralaimėję net 3 rungtynes iš eilės. Antroji intriga pabrėžia faktą, jog "Pasvalys / Admonitus" klubo silpniausioji grandis yra po krepšiais, o "Litrestos" lyderis yra būtent vidurio puolėjas, kuris šiuo metu pagal naudingumą yra ketvirtas visoje lygoje. "Litresta" turės gana neblogą galimybę į savo sąskaitą įsirašyti dar vieną pergalę, tačiau ar pavyks šią progą išnaudoti? 

Vasario 11 (sekmadienis)
BC NOL SEMKERS 57% - Kumštis 43%

Kol kas antrojoje turnyrinės lentelės vietoje įsitvirtinę yra "Kupiškis - Info Tec" krepšininkai, tačiau artimiausius persekiotojus lenkia vos vienomis mažiau pralaimėtomis rungtynėmis. Nugalėjęs šioje dvikovoje klubas išlaikys visas galimybes pasivaržyti dėl aukštos antros vietos reguliariajame sezone, o pralaimėjusiam klubui teks iš šios kovos, greičiausiai pasitraukti. Visi puikiai žino,  kad kuo aukštesnė vieta, tuo geresnės galimybės žygiuoti tolyn, tad šioje dvikovoje turėtumėme išvysti finalo vertą kovą. 

Ateinančios savaitės centrinėje dvikovoje Andrej Kovalevskij bus pagrindinis "Litrestos" ramstis

Geriausiai puolančios komandos
Aštuoniasdešimties pelnytų taškų per rungtynes vidurkį per rungtynes kol kas viršija vos dvi ekipos - "Kupiškis / Info - Tec" ir "Elektrėnų Sporto centras". Abu šie klubai yra "B" grupės turnyrinės lentelės lyderiai.  Visos lygos vienvaldžiai lyderiai "Rumida LKK" irgi patenka į šį dešimtuką, tačiau yra tik dešimtoje pozicijoje (vid. 75,5 tšk.). Vienintelė neigiamą pergalių ir pralaimėjimų balansą turinti yra septintoje vietoje esanti "VPP - IMPERIALSTONE.EU", o tai parodo, jog šios ekipos gynyba, greičiausiai, yra viena silpniausių visoje lygoje ir puikiu puolimu jos kompensuoti niekaip nepavyksta. Savo gretose rezultatyviausią lygos krepšininką Mindaugą Markevičių (vid. 36,2 tšk.) turinti "Aktyvi Veikla"  vidutiniškai pelno po 76,2 taško ir yra aštuntoje pozicijoje. Įdomu ir tai, jog šiame dešimtuke šeštoje vietoje galime pamatyti  "Taurus" klubą, kuris visada garsėjo labai gera gynyba. Bus labai įdomu sezono pabaigoje pasižiūrėti, kelios komandos iš šio dešimtuko sugebės prasibrauti į atkritamąsias varžybas. 

2 lyga - vasario mėnesio 1 savaitės apžvalga

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009