1 lyga - vasario mėnesio 1 savaitės apžvalga

2018-02-05

Paskutinę savaitę 1-oje lygoje įvyko vos 2 rungtynės vietoj turėjusių įvykti trijų susitikimų. "Electrolux" nesugebėjo susirinkti rungtynėse prieš "Sporticus" kolektyvą, todėl pastarajai ekipai buvo įskaityta techninė pergalė. 

Tuo tarpu "Če - Čėnija" sugebėjo iškovoti pirmąją pergalę. Vos penkiese susirinkę "Vilniaus Kolegijos" krepšininkai jau nuo pirmųjų akimirkų leido savo varžovams susikrauti dviženklę persvarą. Studentai nieko negalėjo padaryti prieš puikiai rungtyniavusį įžaidėjo Mariaus Taparausko ir vidurio puolėjo Pauliaus Tubio tandemą. Abu krepšininkai sužaidė rezultatyviausias savo šio sezono rungtynes ir buvo pagrindiniai "Če - Čėnija" ekipos vedliai į pirmąją pergalę. "Vilniaus kolegijos" gretose puikiai individualiai pasirodė Rytis Meškauskas, Justas Adamonis ir Edvinas Slapšys, tačiau šių trijų vyruku indėlio pergalei pasiekti nepakako. "Vilniaus kolegija" po šio pralaimėjimo lieka šešti, o "Če - Čėnija" atgaivina savo teorines galimybes varžytis dėl patekimo į atkrintamąsias varžybas. 
MVP: Marius Taparauskas
27 taškai, 11 rezultatyvių perdavimų ir įspūdingas pataikymas iš visų aikštelės taškų leido Mariui Taparauskui būti pagrindiniu "Če - Čėnija" komandos vedlių į pirmąją pergalę. Jeigu aikštelės generolas ir toliau išlaikys tokią puikią sportinę formą, galime tikėtis labai konkurencingo "Če - Čėnija" žaidimo visose likusiose rungtynėse. 

Mariaus Taparausko praėjusios savaitės individualus pasirodymas tapo neįmenama mįsle Vilniaus kolegijos studentams
 
Praėjusioje apžvalgoje minėjome, jog laukia labai įdomi dvikova tarp "KK Riešė La Birra pub" ir "KK Austa" ekipų. Deja - klydome. "KK Austa" gretose aikštelėje neišvydome nei Deivido Dimbelio, nei Kristupo Surgėlo, nei Žygimanto Ūselio.  O ir Justas Šukelis nebuvo toks efektyvus, kokį jį norėtų matyti "KK Austa" sirgaliai. Nors Simo Liepinaičio ir Vytauto Saulevičiaus tandemas pademonstravo tikrai gana brandų krepšinį, jų dviejų pastangų deramai pasipriešinti galingam varžovui nepakako. Visa "KK Riešės" komanda žaidė lyg ant sparnų, o Deimanto Pavlovskio ir Tautvydo Vyšniausko puolimo individualūs pasirodymai tą vakarą Jėzuitų gimnazijoje neturėjo sau lygių. Dešimtą pergalę iškovoję "KK Riešė La Birra pub" vyrukai ir toliau išlieka vienvaldžiai lygos lyderiai, o "KK Austa" po trečio pralaimėjimo iš eilės įkrenta į maišatį kovoje dėl 3-6 vietų reguliariajame sezone. 
MVP: Gediminas Povilauskas
Toliau fenomenaliais pasirodymais visus krepšinio mėgėjus džiuginantis Gediminas Povilauskas netapo išimtimi ir šį kartą. Vos 11 taškų, tačiau net 24 atkovoti kamuoliai, 7 rezultatyvūs perdavimai ir 39 naudingumo balai - sunkiai bet kuriam kitam lygos krepšininkui pakartojamas pasirodymas. Gediminas eilinį kartą buvo pagrindiniu "KK Riešė" klubo ramsčiu iškovojant eilinę pergalę. 

Gediminas Povilauskas savo fenomenaliu žaidimu toliau išlieka nepakartojamas
 
Ateinančios savaitės centrinės rungtynės
VRM - VIDAUS REIKALŲ MINISTERIJA - BC KOLEGOS / IMPERIALSTONE.EU 18:15
Greičiausiai, būtent šį susitikimą galima būtų išskirti kaip kertines ateinančios savaitės rungtynes. Abi komandos yra labai realios pretendentės kovoti dėl patekimo į finalinį ketvertą, tačiau situacija šiuo metu yra labai skirtinga. "VRM" pergalė įtvirtintų juos antroje turnyrinės lentelės pozicijoje, o pralaimėjimas priartintu link maišalynės kovoje dėl 2-6 vietų Tuo tarpu aštuntoje vietoje esantį "Kolegų" klubą būtent pergalė priartintų prie 3-6 vietų, o pralaimėjimas perkeltų savaitės rungtynes į ketvirtadienį, kai "Imperialstone.eu" susigrums su šiuo metu paskutinėje vietoje esančiais, tačiau teorinių galimybių įsikabinti į paskutinę play off vietą dar nepraradusiais "Če - Čėnija" vyrukais. 
 
Šio sezono puolimo gigantai
 
Tikriausiai niekas nenustebs, jog šio sezono absoliutūs puolimo lyderiai 1-oje lygoje yra "KK Riešė". Viso turnyro lyderiai vidutiniškai pelno po 103,7 taško ir net keturiolikos taškų persvara lenkia antroje vietoje esančius "Electrolux". Tokia praėjusių čempionų aukšta vieta kiek stebina, kadangi tai komanda, kurios pagrindinis raktas į pergales visada buvo gynyba. Praėjusio sezono metu "Electrolux" pelnydavo net 11 taškų mažiau (78,2). Pagrindiniu gerokai pagerėjusio ekipos puolimo faktoriumi be abejonės yra prie klubo prisijungęs gynėjas Laurynas Kirlys. Talentingasis žaidėjas šiuo metu yra rezultatyviausias lygos krepšininkas, kuris pelnė vidutiniškai net 36,2 taško per savo žaistas 6 rungtynes. Praėjusio sezono metu pelnydami vidutiniškai 92,4 taško "Sporticus.lt / Ugniagesys" buvo visos 1-os lygos puolimo lyderiais. Dabar ši ekipa vidutiniškai pelno 83,0 taško ir yra ketvirtoje pozicijoje. Toks "Sporticus.lt / Ugniagesys" komandos rezultatyvumo tarpsezoniu nukritimas ir "KK Riešės" dominavimas tik parodo, kokie svarbūs komandos rezultatyvumui yra Gediminas Povilauskas, Deimantas Pavlovskis ir Dominykas Palšis. Visi šie trys žaidėjai vasarą persikėlė iš "Sporticus" ekipos į "Riešės" klubą.  Tiesa, puolimas ne visada padeda siekti gerus rezultatus. Tvirtai antroje turnyrinės lentelės vietoje įsitaisę "VRM" vyrukai šiuo metu yra vos priešpaskutiniai pagal pelnomus taškus ir tik 0,2 taško lenkia paskutinėje vietoje esančius "Če - Čėnija" krepšininkus.  Kiek ši dabartinė statistika atitiks galutinį komandų išsidėstymą, pamatysime sezono pabaigoje.  
1 lyga - vasario mėnesio 1 savaitės apžvalga

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009