5 lyga: sausio mėnesio 4 savaitės apžvalga

2018-02-02

Visų lygų apžvalgų seriją pabaigiame penktadienine 5-os lygos apžvalga. Šį kartą pabandysime apžvelgti kėblioje padėtyje esančias ekipas bei pagrindinius pretendentus į grupės ar net viso turnyro nugalėtojų titulą. 

Pogrupyje "A" situacija po truputį aiškėja, kurios ekipos prasibraus į atkrintamąsias varžybas. "Žalias Rytas", "SKAVI" ir "VKM 2002" komandos šiuo metu yra iškovojusios vos po 3 ar 2 pergales ir nuo išsvajotos 8 vietos atsilieka net dviem laimėjimais. Situacijos šioms ekipoms nepagerina ir faktas, jog aštuntoje vietoje esantis "Pineca" klubas šiuo metu yra sužaidę bent vieneriomis rungtynėmis mažiau už prieš tai išvardintas ekipas. Dėl lyderių pozicijos vyksta atkakli kova tarp "Perkūno Oželių", "BC Krienų" ir "Sėkmės Džentelmenų". Šiek tiek aiškumo šioje kovoje įneš jau šį sekmadienį vyksianti dvikova tarp "Perkūno Oželių" ir "BC Krienų". Likusios ekipos varžosi dėl aukštesnės vietos turnyrinės lentelės viduryje reguliaraus sezono pabaigoje ir sąlyginai silpnesnio varžovo atkrintamosiose varžybose. 
"B" grupėje situacija yra kiek įtemptesnė. Net penkios ekipos šiuo metu turi vos 5 ar 4 pergales ir varžosi dėl galimybės kovoti atkrintamosiose. Viena iš jų turės pabaigti sezoną jau po grupių etapo. Šią akimirką kėbliausioje padėtyje yra net 10 pralaimėjimų jau patyręs "4fun" klubas ir septynis kartus pralaimėję "Betmeno Robinai", kurių sąskaitoje yra ir vienas techninis pralaimėjimas. Labai banguotai šį sezoną atrodo "Agentai 007". Ši ekipa sezoną praėjo 5-iais pralaimėjimais, vėliau sekė 5-ios pergalės, o dabar komanda vėl pralaimėjo 5 kartus iš eilės. Saugiai jaustis dar negali ir "Vilniaus Vilkai" bei "Egzistenciniai klausimai". Tuo tarpu "BC Supleo", "ESO", "Peace - 2" ir "Mėgėjai" sezoną pabaigs besikaudami dėl pirmos vietos savo grupėje. Krepšinio eksperai prognozuoja, jog šias lenktynes turėtų laimėti "ESO", kurie šiuo metu įvardijami, kaip vieni realiausių pretendentų tapti visos 5-os lygos čempionais.

Šį sezoną Vilniaus krepšinio 5 lygoje debiutavęs Svajūnas Akstinas savo sėkmingu žaidimu po truputį sukelia pajėgesnių ekipų susidomėjimą
 
Įspūdingiausi savaitės individualūs pasirodymai:
1-3. Lukas Jurevičius (Perkūno Oželiai) 21 tšk. 5 rez. perd. 37 naud. 
Puikus Luko Jurevičiaus žaidimas buvo viena iš pagrindinių priežasčių, kuri leido "Perkūno Oželių" komandai iškovoti gana nesunkią pergalę prieš "BC Bombers" kolektyvą. Lukas buvo pagrindinis komandos variklis puolime, o "Perkūno Oželiai" visus rūpesčius išsprendė trečiajame kėlinyje, kurį laimėjo sausu rezultatu - 17:0. Tiesa, Lukui iki asmeninių karjeros naudingumo (62) ir rezultatyvumo (37) rekordų buvo dar labai toli. 
 
1-3. Petras Gerasimenko (BC Krienai) 23 tšk. 17 atk. kam. 37 naud. 
Petras Gerasimenko nenuilsdamas be keitimų kovojo ir bandė išgelbėti savo ekipą nuo skaudaus pralaimėjimo "Na Pabandom" klubui. Pergalei iškovoti Petro pastangų neužteko, tačiau individualiai šis krepšininkas pademonstravo labai įspūdingą rezultatą bei pakartojo savo asmeninį karjeros blokuotų metimų rekordą. 
 
1-3. Šymon Narkevič (BC Suppleo) 28 tšk. 18 atk. kam. 37 naud.
Puikus asmeninis Šymon Narkevič pasirodymas padėjo "Suppleo" komandai iškovoti dar vieną pergalę. Eilinį kartą naudingiausiu klubo krepšininku buvęs Šymon Narkevič sugebėjo pasigerinti asmeninį karjeros naudingumo rekordą.Tokio solidaus Šymono žaidimo būtinai reikės "Suppleo" ekipai ir tolimesnėse kovose dėl pirmos vietos grupėje. 
 
4. Darius Jucius (Na Pabandom) 21 tšk. 13 atk. kam. 5 blk. 36 naud.
Prie "Na Pabandom" kolektyvo prisijungęs vidurio puolėjas Darius Jucius sėkmingai pakeitė dėl traumos iš rikiuotės iškritusį Gintautą Narbutą ir iškarto  tapo klubo lyderiu bei padėjo savo ekipai palaužti vienus iš grupės bei viso turnyro favoritus - "BC Krienus". Su  tokiu puikiu Dariaus žaidimu "Na Pabandom" dar gali labai toli žygiuoti.
 
5. Mindaugas Capas (KK Luksara) 28 tšk. 10 atk. kam. 8 blk. 35 naud.
"KK Luksara" klubo naujokas Mindaugas Capas iškarto tapo pagrindiniu pergalės kalviu. Susitikime prieš Vilniaus krepšinio mokyklos jaunimą Mindaugas dominavo abiejose aikštelės pusėse. Aukštaūgis sugebėjo pasigerinti savo karjeros rezultatyvumo, naudingumo ir blokuotų metimų rekordus.

Lukas Jurevičius (apačioje antras iš kairės) praėjusią savaitę sugebėjo surinkti didžiausią naudingumą su mažiausiai pelnytų taškų
 
Įdomiausios ateinančios  savaitės dvikovos
 
2018-02-04 (Sekmadienis)
PERKŪNO OŽELIAI  - BC KRIENAI  12:15
Be abejonės ateinančios savaitės pasigardžiavimas bus sekmadienį vyksiančios rungtynės tarp "Perkūno Oželių" ir "BC Krienų". Pirmajame susitikime nuo pat pradžios dominavę "Krienai" prarado iniciatyvą ir skaudžiai rungtynių pabaigoje nusileido energingam jaunimui. Patyrę "Krienų" žaidėjai turėtų pasidaryti tinkamas išvadas ir būti geriau pasiruošę atsakomajam susitikimui. Ne pėsti tikrai bus ir jaunieji "Perkūno Oželiai", kurie tikrai nenorės užleisti lygos lyderių pozicijos. Visų žiūrovų laukia labai įdomi dviejų galingų klubų akistata. 
 
2018-02-05 (Pirmadienis)
SKAVI  - ŽALIAS RYTAS V 21:10
Abi šios komandos dar turi išsaugojusios teorines galimybes kovoti dėl patekimo į atkrintamąsias varžybas. Tiesa, pirmadienį pralaimėjusiam klubui visos galimybės praktiškai pranyks. "Skavi" savo klubo istorijoje du kartus žaidė su "Žaliu rytu" ir abu kartus šventė pergalę. Tiesa, paskutinis susitikimas pasibaigė vos 3 taškų skirtumu, o "Žalias rytas" po puikios pergalės prieš "Pineca" šiuo metu yra lyg ant sparnų. Vėlyvą pirmadienio vakarą Bukiškyje laukia tikrai labai karšta dvikova.

Po fatališkai nesėkmingo sezono starto "Žalias rytas" pagaliau sugebėjo iškovoti dvi pergales iš eilės ir pirmadienį sieks trečiosios
 
Savaitės interviu
 
Pakalbinome šiuo metu daugiausiai visoje 5-oje lygoje pergalių turinčios "Perkūno Oželių" komandos atstovą - Luką Vaitkų. Kviečiame pasiskaityti interviu. 

- Kol kas esate vieni iš 5-os lygos lyderių ir vieni pagrindinių pretendentų tapti čempionais. Kas lemia tokį sėkmingą žaidimą?

Visų pirmą tai lemia nuostabi komandinė dvasia ,manau kitos komandos tokios tikrai neturi,esame kaip vienas kumštis ir emocingai džiaugiamės net po kai kurių žaidėjų tiesiog taiklių baudų metimų , kitas aspektas yra susižaidimas .Visi komandoje esantys nariai yra, galima sakyti, geriausi draugai. Aikštelėje pykčių būna menka, jaučiame didelį palaikymą iš trenerių štabo ir žaidėjų kurie yra lankę krepšinį ,jie atskleidžia žaidimo paslaptis ir patarimus kitiems, taip nuolatos tobulėjam ir žaidžiame geriau. Šioje komandoje žaisti vienas malonumas.

- Gal galite papasakoti, kaip įsikūrė komanda?

Buvo sena idėja daryti komandą,vasarą vis žaisdavom kartus tačiau tik šį  sezoną pakankamai subrendom. Ėmėme ir padarėme. Šios komandos sukūrimas lyg užsitikrinimas susitikti su draugais vieną kartą per savaitę ir daryti tai kas mums patinka: rodyti, kad mes geriausi krepšinio aikštelėje.

- Koks yra įsimintiniausias įvykis drauge su šia komanda per visą jos gyvavimo laikotarpį?

Vieno momento negalime iškirti, bet turime kelis “highlightus”:visi pradiniai momentai,pirma treniruotė drauge ,kai visi užsivedę bėgiojo lyg būtų varžybos, pirmos draugiškos varžybos,daug kam buvo jaudulio,bet nepasimetėm ir laimėjom dideliu skirtumu, tai pat komandos žaidėjų žibančios akys ir laimė prieš draugiškas rungtynes gavus, mūsų nuomone, gražiausias aprangas

- Įsivaizduokite, jog galite ir turite pasiimti kaip pastiprinimą vieną bet kurį kitos komandos 5-os lygos žaidėją. Kas toks jis būtų? 

13 nr. BC Bombers ekipos žaidėją Justą Cibulską ,nes pakvietė mūsų aukštaūgius žaist į jo amerikietiško futbolo komandą tai reik atsidėkot panašiu būdu,na ir papildomi kilogramai po krepšiu tikrai tik didelis pliusas mūsų komandai.

- Pasistenkite objektyviai išrinkti 5-os lygos rinktinės komandos startinį penketuką.

Na pradžioj imtumėm savo startinį penketą,nes jei mes vieni iš lyderių tai reiškias ir penketas vienas geriausių,o jei taip atskirai žaidėjus tai galime išskirt tik iš mūsų grupės :Tomas Mačiulis,Tadas Juška,Mantas Leonavičius,Svajūnas Akstinas ir Petras Gerasimenko.

- Vienas iš dviejų Jūsų patirtų komandos pralaimėjimų buvo prieš turnyrinės lentelės apačioje esantį "VKM 2002" jaunimą, kaip tai atsitiko?

Buvo nepalanki mėnulio fazė mums,o jiems atvirkščiai,bei nebuvom visi susirinkę,kiekvienas žaidėjas yra svarbus.

- Apie Jūsų komandą laidą sukūrė "Spaiko šou", kas tas Spaikas?

Tai žmogus orkestas,montuoja video,filmuoja,fotografuoja,veda renginius,ima interviu,kitaip sakant būsimas ESPN reporteris.

 - Norime paprašyti, jog pasižadėtumėte ką nors įdomaus ir intriguojančio padaryti, jeigu tapsite čempionais.  

Atšvęsim pagal LR įstatymus ir sukursim panašų klipą:


"Perkūno Oželių" komandos kapitonas Lukas Vaitkus pažadėjo tapus čempionais sukurti panašų komandos vaizdo klipą

5 lyga: sausio mėnesio 4 savaitės apžvalga

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009