Įmonių Lyga - prasideda antrasis etapas

2018-02-03

VKL Įmonių Lyga jau spėjo apsukti pirmąjį savo ratą. Jo metu visos komandos susitiko tarpusavyje po kartą nepriklausomai nuo to, kokiame pogrupyje rungtyniavo - "legionierių" ar "vienos įmonės". Visos įskaitinės pirmojo etapo pergalės persikelia į antrąjį etapą, kuriame bus labai įdomu. Nes jame - viso labo 6 rungtynės su savo grupės komandomis. Etapui pasibaigus į PLAY-OFF pateks po 4 geriausias kiekvieno diviziono ekipas, pratęsiančias kovas dėl savo diviziono čempionų vardų. Kviečiame iš arčiau susipažinti, kokia situacija kiekviename iš divizionų ir kas gali tikėtis dalyvauti PLAY-OFF varžybose, o kam likęs sezonas - jau tik garbės reikalas.

Pirmasis etapas

Pirmojo etapo nugalėtojais tapo puikiai pirmenybes pradėjusi ir šauniai užsirekomendavusi "Iki Raktų" komanda. Nors ji surinko tiek pat pergalių, kiek ir pernykščiai Įmonių Lygos savo diviziono bei bendrosios įskaitos nugalėtojai - "VRM", aukštesnę poziciją komandai nulėmė tarpusavio pergalė 74 : 70. Tiesa, antrosios ekipų akistatos teks palaukti, nes jos dabar jau rungsis dėl skirtingų taurių: VRM žais jungtinių komandų, o "Iki Raktų" - komandų be legionierių divizione. Savaime suprantama, jog abu klubai bus savo grupių galimi favoritai, tačiau tą dar reiks įrodyti labai sunkiose rungtynėse ir PLAY-OFF etape. Jeigu abiems komandoms pasisektų laimėti savo divizionus, jos susitiktų dar kartą, tačiau ar taip nutiks - pamatysime jau tik pavasariop. O kol kas turnyro debiutantai gali pelytai džiaugtis puikiu pasiekimu, tačiau reikalų bus ir savo divizione.

Nieko keisto, jog komandos, savo sudėtyse turinčios legionierių pirmame etape pasirodė gerokai solidžiau ir pergalėmis solidžiai aplenkė savo kolegas iš kito diviziono. Išimtimis galima vadinti "Iki Raktų" bei "Girteka Logistics" klubus, kurie sugebėjo pasipriešinti ir net nukauti kai kuriuos legionierių diviziono favoritus. Įdomu tai, kad abi komandos - lygos debiutantės ir tokia pirmenybių pradžia joms žada gana šviesią ateitį bent jau savo divizione. Pasižiūrėjus į klubų sudėtis tokio rezultato staigmena nepavadinsi, o norom nenorom peršasi mintis, kad komandos dar neatskleidė ir visų savo turimų kozirių bei gali gerokai daugiau. Bene sudėtingiausia situacija "VTD ir URM" klubui. Jie pirmame etape rungtyniavo taip nesėkmingai, jog net ir prie geriausių norų po antrojo etapo į PLAY-OFF varžybas tikrai nepateks. Tad dabar klubas kovoja jau tik dėl savo garbės. O viskas galėjo būti ir kitaip, jei nebūtų dviejų techninių pralaimėjimų 0:20, kuomet komanda nesugebėjo susirinkti į rungtynes... Ką gi, kaip sakoma, kiekvienas - savo likimo kalvis. Tuo tarpu visos kitos ekipos galimybių prasibrauti į PLAY-OFF varžybas dar turi.

DĖMESIO: primename, jog šio pajėgumo diviziono žaidėjai, norėdami dalyvauti PLAY-OFF etape, privalo būti sužaidę bent 5-iose reguliariojo čempionato (1 ir 2 etapai) rungtynėse. Jeigu komandai buvo įskaitytas techninis pralaimėjimas, žaistos rungtynės įsiskaito visiems komandos paraiškoje įrašytiems krepšininkams.

 

Vienos Įmonės Grupė (be legionierių)

1. Iki Raktų 11 : 2 + 143
2. Girteka Logistics 10 : 3 + 210
3. Western Union 6 : 7 + 9
4. Lietuvos Geležinkeliai 3 : 10 - 307
5. MarkMonitor 3 : 10 - 232
6. Studio Moderna 3 : 10 - 243
7. PRESS'as 2 : 11 - 174

 

Šiame pajėgumo divizione antrojo etapo kovos dar neprasidėjo, tačiau kai kurie klausimai atsakyti dar iki PLAY-OFF pradžios. Visų pirma, niekur iš pirmųjų dviejų pozicijų greičiausiai nepasislinks tiek "Iki Raktų", tiek ir "Girteka Logistics". "Iki Raktų" komandos padėtis - kiek geresnė, nes komanda turi vienos pergalės persvarą ir gali sau leisti netikėtai slystelti žaidžiant su bet kuriuo priešininku, esančiu tarp 3 ir 7 pozicijų. "Girteka Logistics" taškų žemiau esančioms komandoms dalinti negali, žinoma, jei nori kautis dėl savo diviziono nugalėtojo titulo reguliariame čempionate. O kartu su juo ir pagrindinis prizas - 1-asis reitingas PLAY-OFF varžybose. Svarbus aikštelės pranašumas čempionato pusfinalyje atiteks tiek pirmai, tiek ir antrai pozicijai, todėl dėl šio rodiklio ekipos gali būti ramios. Na o pirmojo etapo metu, kurio rezultatai įsiskaičiuoja į antrąjį, "Girteka Logistics" buvo nugalėjusi "Iki Raktų" vyrukus, tad dabar juos tenktinų pergalė bet kokiu taškų skirtumu. Būtent dėl to su dideliu nekantrumu reiktų laukti ekipų tarpusavio dvikovos paskutiniame ture kuri labai realu, jog ir nulems pirmojo reitingo laiptelio savininkus.

Labai ramiai PLAY-OFF etapui jau dabar gali ruoštis ir "Western Union" vyrai. Jie pirmame etape pasirodė pakankamai solidžiai ir dabar ramiai sau užima trečiąją poziciją. Sunku būtų įsivaizduoti, koks sėkmingas arba tragiškas komandai turėtų būti antrasis etapas, jog ji kažkur iš dabartinės savo vietos pajudėtų. Būtent dėl to "Western Union" ir gali tapti šio pogrupio juoduoju arkliuku, prieš kurį pergales bandys rinkti žemiau esančios ekipos. Tuo tarpu "Western Union" galės kiek lengviau jaustis artimiausius pusantro mėnesio ir žaisti savo malonumui bei šlifuoti derinius atkrintamosioms varžyboms.

Tuo tarpu visas įdomumas vyks pogrupio apačioje, nes į vienintelę likusią vietą PLAY-OFF varžybose - 4 poziciją pretenduoja visos keturios likusios komandos. Štai būtent dabar ir taps labai skaudūs techniniai pralaimėjimai, kuriuos užsidirbo pirmame etape "Studio Moderna" bei "PRESS'as", tačiau padėtis nėra tokia beviltiška, jog būtų nepataisoma. Geriausioje startinėje situacijoje kol kas yra "Lietuvos Geležinkeliai". Jie turi po lygiai pergalių su dar dviem varžovais, tačiau "MarkMonitor" vyrus ekipa sugebėjo nugalėti, o "Studio Moderna" atstovus lenkia vienu įskaitiniu tašku dėl pastarosios komandos techninio pralaimėjimo. Bent jau šiai minutei "Lietuvos Geležinkeliams" savotiškai "auksine" buvo pirmojo rato pergalė prieš legionierių diviziono atstovę stipriąją "Vilmą". Tiesa, kiti komandos rezultatai su savo diviziono priešininkais - labai permainingi, todėl geležinkeliečiams dar viskas prieš akis. Tas pats ir "Mark Monitor" vyrų rankose, kurie yra žemiau tik dėka pralaimėtų tarpusavio rungtynių. Revanšas tarpusavio akistatoje komandą kilsteltų aukštyn ir labai sustiprintų šansus kautis dėl vietos pirmame ketvertuke. Kiek sunkesnė padėtis - "Studio Moderna" klubo stovykloje. Techninis pralaimėjimas, kuomet dėl mašinos gedimo dalis ekipos narių nepasiekė Pabradės ir taip užsidirbo techninį pralaimėjimą dabar gali būti labai svarbiu. Kita vertus - nugalėjus visus tiesioginius savo varžovus kovoje dėl 4-tos vietos jos iš komandos neatimtų niekas. Tas pats pasakytina ir apie "PRESS'o" vyrus, todėl šiame pogrupyje pamatysime bekompromisę kovą dėl daugumos grupės pozicijų.


"PRESS'o" komandos vyrai vilčių patekti į PLAY-OFF dar nepraranda

 

Jungtinių Įmonių Grupė (su leg.)

1. VRM 11 : 2 + 373
2. Intersurgical 9 : 4 + 157
3. Patrulių Rinktinė / T. Garantas 9 : 4 + 168
4. Vilma 9 : 5 + 162
5. Tirola 8 : 5 + 100
6. draudimas.lt 6 : 7 + 25
7. VTD ir URM 2 : 12 - 391

 

Šioje grupėje į savo antrojo etapo kovas jau stojo "Vilmos" bei "VTD ir URM" klubai. Tarpusavio rungtynes kaip ir reikėjo tikėtis laimėjo "Vilma", taip neprarasdama planuotų taškų rungtynėse, kuriose reikėjo laimėti. Taip jau nutiko, kad labai nesėkmingo pirmojo etapo metu "VTD ir URM" prarado bet kokias galimybes patekti ne tik į PLAY-OFF etapą, tačiau ir pakilti iš paskutinės vietos. Tokia didelė buvo dviejų techninių pralaimėjimų kaina, tad dabar komanda jau rungtyniauja tik dėl garbės. Na ir kitas įdomus faktorius - ar pavyks įkąsti bent vienai ekipai iš aukščiau esančių ? Bet kuriam varžovui pralaimėjimas prieš pogrupio autsaiderius gali tapti sezono pabaigos nuosprendžiu, todėl atsipalaiduoti žaidžiant prieš "VTD ir URM" neturėtų niekas. Bent jau tie, kas nori pratęsti sezoną atkrintamosiose varžybose užimant vieną iš pirmų 4 pozicijų. Jeigu kitame pogrupyje visas įdomumas kovoje dėl kelialapio į PLAY-OFF, tai čia - pirmųjų pozicijų dalybos.

Kol kas grupėje pirmauja "VRM" ekipa. Jos solidus žaidimas pirmame čempionato etape leidžia ganėtinai ramiai jaustis ir dabar, nes net ir vienas pralaimėjimas kažkuriose rungtynėse ekipos iš pirmosios reitingo vietos nepajudintų. Komanda nors ir žais su stipriais priešininkais, galės pagrindinį dėmesį skirti pasiruošimui PLAY-OFF etapui, bei, žinoma, nugalėtojų titulo gynybai. Tuo tarpu tarp 2 ir 5-osios pozicijos - visiška painiava. Komandas teskiria viena pergalė ir bet koks kluptelėjimas ar ekstra papildomas taškas gali tapti aukso kainos. Kiek silpnesnėje situacijoje, galbūt, yra "Tirola", nes ji atsilieka viena pergale nuo savo varžovų, tačiau pergalės sekmadienį prieš "VRM" atveju ekipa iš karto taptų viena pagrindinių kandidačių į vieną iš keturių laimingų pozicijų. Taip pat ne pati geriausia padėtis ir "Vilmos" rankose. Jeigu šios komandos pralaimėjimas "Lietuvos Geležinkeliams" galimai tapo vienu iš "auksinių taškų", tai "Vilmos" vyrams padarė "meškos paslaugą". Dabar klubas turi vienos pergalės deficitą ir privalo pagrindinius savo varžovus kovoje dėl vietos ketvertuke nugalėti. Tiesa, būkime atviri, jog jei tarp keturių pogrupio stipriausių komandų "Vilmos" su tokia sudėtimi nepamatytumėme, būtų gana didelė pirmenybių sensacija. 

Gerokai sudėtingesnėje, tačiau dar ne beviltiškoje padėtyje yra ir "draudimas.lt" vyrai. Sezono pirmojo etapo metu jie demonstravo banguotą žaidimą, tačiau vilčių suteikia tai, jog ekipa sugebėjo įveikti "Girteka Logistics" bei "VRM" klubus, todėl tikrai gali žasti geriau. Kitas klausimas, kiek gerai reikia sužaisti tas šešerias rungtynes, kad pasivytum dviem pergalėmis į priekį pabėgusius varžovus. Bet kuriuo atveju ekipai debiutinis sezonas tikrai nėra blogas ir bet koks finišas jiems užtikrins ne žemesnę, nei šeštą poziciją savo divizione.


Su kamuoliu vienas labiausiai patyrusių "VRM" krepšininkų - Artūras Daugulis

 

DĖMESIO: primename, jog šio pajėgumo diviziono žaidėjai, norėdami dalyvauti PLAY-OFF etape, privalo būti sužaidę bent 5-iose reguliariojo čempionato (1 ir 2 etapai) rungtynėse. Jeigu komandai buvo įskaitytas techninis pralaimėjimas, žaistos rungtynės įsiskaito visiems komandos paraiškoje įrašytiems krepšininkams.

Įmonių Lyga - prasideda antrasis etapas

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009