3 lyga: sausio mėnesio 4 savaitės apžvalga

2018-01-31

O štai ir atėjo laikas tradicinei trečiadieniais Jus džiuginančiai 3-ios lygos apžvalgai. Šiandien daugiausiai dėmesio skirsime visoms komandoms, kurios yra atsidūrusios ties prarajos riba. 

Ties prarajos riba
Reguliariajam sezonui artėjant link pabaigos aiškėja potencialios atkrintamųjų varžybų dalyvės. Šešios geriausios visų grupių komandos bei dvi geriausios septintos vietos pratęs savo sezoną. 
"A" grupėje kėbliausioje situacijoje atsidūrė "Dagos" klubas, kurie kol kas dvejomis pozicijomis yra už šešetuko ribos. Nuo artimiausių varžovų "Dagos" klubą skiria, net 2 pergalės, tad, kad patektų į atkrintamąsias, šis klubas turės labai galingai pabaigti sezoną ir tikėtis, kad taip pat to padaryti nepavyktų tiesioginiams konkurentams. Tvirtai jaustis dėl patekimo į atkrintamąsias negali ir "Marijampolis", "Joniškio Baldai", "KK Ambicija", bei "Big Baller Brand". Žygiuoti tolyn galimybių praktiškai nebeturi "Snackbox.lt".
"B" pogrupyje toliau savo pasirodymo netęs "KF Trigubas dublis", o "Safety" ir "BC Vilnius" įtemptai kovoja dėl šeštosios vietos. Nuo 5 pozicijos šias dvi ekipas skiria dvi pergalės. Labai tikėtina, jog viena iš jų bus šeštoji vieta grupėje ir kas ji bus tokia paaiškės antrajame šių komandų tarpusavio susitikime. Pirmąjį vos vieno taško persvarą laimėjo "Safety", tad atsakomosios rungtynės nusimato labai įtemptos ir įdomios!
"C" grupėje penkias pergales turinčią "Bedugnę" bando vytis "Komfakas" ir "Baltic Ground Services" ekipos. Praėjusią savaitę "Komfakas" nusileido savo tiesioginiams varžovams "BC Bedugnei" vos vieno taško skirtumu. Jeigu likusias rungtynes komandos pabaigs tokiu pačiu pergalių ir pralaimėjimų santykiu, greičiausiai, atsakomoji šių ekipų dvikova ir nulems, kas pateks į atkrintamąsias varžybas. Iš aukščiau esančių ekipų daugiausiai šansų prisivyti buvo galima renginių vedėjo Justino Daugėlos klubą - "VedejasRenginiui.LT", tačiau ši komanda vakar palaužė vienus iš grupės lyderių "Atsipūtę" ir gerokai susistiprino visas savo galimybes.
"D" pogrupyje lyg ir viskas daugiau mažiau aišku. "Naujininkų Kiemas" ir "Vilniaus Pulsas" tikrai nebežygiuos toliau. "BC Šalčininkai" dar turi teorinių galimybių kabintis į "KK Kuršėnus" arba "SK Meškas", tačiau trijų pralaimėtų rungtynių skirtumas yra per didelis, kad patiems išspręsti visas problemas. Net ir idealiai rungtyniaujant, "BC Šalčininkams" reikės tikėtis vieno kito "SK Meškų" ir (ar) "KK Kuršėnų" suklupimo. O šioje grupėje tikrai nei viena komanda nebus linkusi dalinti lengvai taškų.
"E" grupėje 8 ir 4 vietas teskiria vos 2 pralaimėjimai. Tiesa "BC Sava Chebra" turi vieną techninį pralaimėjimą, kuris, greičiausiai, sugadins šiai ekipai visas galimybes žygiuoti toliau. Tris pralaimėjimus turintys lyderiai automatiškai yra aukščiau nei "BC Sava Chebra", tačiau jiems dar reikėtų aplenkti dar vieną komandą. Labai svarbioje dvikovoje praėjusį sekmadienį "Lyderiai" nusileido artimiausiems tiesioginiams varžovams "Naudingiems", tačiau sugebėjo išsaugoti sukauptą pirmosiose rungtynėse persvarą, tad šioms dviems komandoms turint po lygiai taškų, "Lyderiai" atsidurtų aukščiau už "Naudingus". Saugūs kol kas jaustis negali ir "Bebrusai" bei "Brasa / Bullet.lt".

Kad išvengti prarajos, "BC Sava Chebra" ekipai reikės dar didesnio Luko Jagmino indėlio


Geriausi 5 praėjusios savaitės individualūs pasirodymai: 
1. Vytautas Mozūraitis (KK Žaibas) 24 tšk. 25 atk.kam. 54 naud. 
Vos penkiese susirinkę "KK Žaibo" krepšininkai neturėjo rūpesčių su gausiau, tačiau be savo lyderių į rungtynes atvykusiais "U.S. Embassy" atstovais. Vytautas Mozūraitis neturėjo konkurencijos po krepšiais ir pasinaudojo puikia galimybe. Aukštaūgis sugebėjo pasigerinti savo karjeros taškų, atkovotų kamuolių bei naudingumo rekordus bei buvo pagrindinis pergalės kalvis. 
2. Dovydas Petrauskas (United Sharks) 37 tšk. 15 atk. kam. 43 naud.
Nors ir žaisdamas prieš vieną geriausiai besiginančių visų laikų Vilniaus krepšinio lygos vidurio puolėją Lauryną Bernatavičių, Dovydas Petrauskas sugebėjo dominuoti ir pasiekti savo karjeros rezultatyvumo rekordą. 37 pelnyti taškai ir visiškai sutraiškyta "Dagos" gynyba. 
3. Vytautas Radzevičius (United Sharks) 25 tšk. 10 atk. kam 13 rez. perd. 42 naud.
Eilinį kartą Vytauto Radzevičiaus buvo pilna visur. Puikus trigubas dublis dar kartą išskiria šio krepšininko unikalumą. Bene geriausias 3-ios lygos įžaidėjas eilinį kartą sugebėjo įrodyti savo vertę ir pademonstravo, jog net ir du krepšininkai gali apžaisti visą varžovų komandą. 
4. Ignas Vaičys (Ridikas) 22 tšk. 13 atk. kam. 8 rez. perd. 35 naud.
Puikią galimybę pasigerinti savo asmeninę statistiką sėkmingai išnaudojo Ignas Vaičys. Prieš silpnesnį "KF Trigubas Dublis" klubą "Ridikas" šventė įtikinamą pergalę, o nugalėtojų lyderis buvo pastebimas abiejose aikštelės pusėse.
5-6. Edgar Svorobovič (BC Šalčininkai) 19 tšk. 17 atk. kam. 6 rez. perd. 8 išpr. praž. 33 naud.
Nervingiausiose praėjusios savaitės rungtynėse Edgar Svorobovič buvo tikras savo komandos lyderis. Į atkrintamąsias varžybas bandančios kabintis "BC Šalčininkai" vidurio puolėjas padėjo ekipai iškovoti labai svarbią pergalę prieš galimai tiesioginius konkurentus. Edgaras ne tik pats sėkmingai užbaigė gausybę atakų, tačiau ir puikiai asistavo savo komandos draugams
5-6. Linas Vitkauskas (SK Meškos) 28 tšk. 8 atk. kam. 6 rez. perd. 33 naud.
Absoliutus "SK Meškos" komandos lyderis sužaidė dar vienas savo nuostabias rungtynes ir padėjo savo ekipai švęsti gana svarbią pergalę. Puikią sportinę formą paskutiniu metu demonstruojantys "Vilniaus Pulso" vyrukai neturėjo ką priešpastatyti įspūdingai rungtyniavusiam Linui. Eilinis puikus šio lengvojo krašto puolėjo pasirodymas atnešė dar vieną pergalę "SK Meškoms"

Vytauto Radzevičiaus trigubas dublis papuošė  praėjusios savaitės naudingiausių pasirodymų TOP 5

Įdomiausios ateinančios savaitės rungtynės

2018-02-04 (Sekmadienis)
BRASA / Bullet.lt- BC Sava Chebra 20:15

Vienas iš paskutinių bandymų kabintis į atkrintamąsias varžybas laukia "BC Sava Chebra" ekipos. Varžovas tikrai bus pajėgus, tačiau tuo pačiu ir tikrai įveikiamas. Jeigu "Brasa" dar gali leisti sau pralaimėti ir vis tiek žengti toliau, "BC Sava Chebra" teisės klysti neturi. 

 2018-02-05 (Pirmadienis)
Thug Life- Verslo spaudos centras - R2P Sport 20:15

"D" grupės favoritų dvikova bus tikras pasigardžiavimas visiems krepšinio mėgėjams. Pirmąjį tarpusavio susitikimą laimėjo "R2P Sport" komanda, tačiau dabar viskas persikels į "Thug Life" namų aikštelę. Rungtynėse išvysime tikrai nemažai gražaus krepšinio, o susitikimo baigtis gali daug ką lemti galutiniame pogrupio "D" TOP 3 komandų išsidėstyme. 

2018-02-06 (Antradienis)
Joniškio Baldai- DAGOS 21:10

Šį antradienį pralaimėję labai svarbią dvikovą "United Sharks" krepšininkams, kitą antradienį "Dagos" turės paskutinę galimybę pabandyti išsaugoti patekimo į atkritamąsias viltis. Pirmajame susitikime "Dagos" prieš "Joniškio baldus" šventė gana užtikrintą pergalę, tačiau atsakomajame susitikime bus gerokai sunkiau ne tik pakartoti tokį įspūdingą rezultatą, tačiau net pasiekti labai svarbią pergalę. Tuo tarpu "Joniškio Baldams" šis laimėjimas, gali labai sucementuoti patekimą į atkrintamąsias varžybas.

"Joniškio Baldai" jau yra tapę Vasaros krepšinio lygos čempionais, nors ir tada reguliariajame sezone neblizgėjo

Savaitės interviu
Kviečiame pasiskaityti interviu su komandos "BC Versus" kapitonu ir lyderiu - Mindaugu Lastausku

 - Kol kas esate vieni iš 3-ios lygos lyderių ir vieni pagrindinių pretendentų tapti čempionais. Kas lemia tokį sėkmingą žaidimą? 
Susižaidimas, pozityvus mikroklimatas, bei geras fizinis pasirengimas. Jei ne traumos, demonstruotumėme dar geresnį žaidimą. Potencialo žaisti geriau yra.

- Gal galite papasakoti, kaip įsikūrė komanda? 
Komanda įsikūrė 2001 metais. Komandos branduolys buvo ką tik baigę bakalauro studijas ir sprendėme kaip sportuoti po universiteto. Nusprendėme "jamti" Sostinės mėgėjų lygą. Nuo tos dienos iki šiandien komandoje žaidžia 4 žaidėjai.

- Koks yra įsimintiniausias įvykis drauge su šia komanda per visą jos gyvavimo laikotarpį?
Skambiomis pergalėmis pasigirti negalime, nes komandą formuojame kaip draugų kompaniją, o ne gerų žaidėjų grupę. Vis tik, prieš 2 sezonus laimėjome 20 rungtynių iš eilės. Nepamirštama ir sunkiai pakartojama.

- Įsivaizduokite, jog galite ir turite pasiimti kaip pastiprinimą vieną bet kurį kitos komandos 3-ios lygos žaidėją. Kas toks jis būtų?
Reinoldas Musteikis. Jis formaliai ir yra mūsų komandos narys, bet realiai daro pertrauką. Mums jo trūksta. Ypač užkamšant skyles gynyboje.

- Pasistenkite objektyviai išrinkti 3-ios lygos rinktinės komandos startinį penketuką.
Nesu pajėgus to padaryti. Nesu tiek įsigilinęs. Bet gerų komandų su ryškiais žaidėjais tikrai netrūksta. Kaip populiaru sakyti "dabar visi moka žaisti".

- Kurį komandos draugą pasiimtumėte į negyvenamą salą? Kodėl? 
Tadą Abišalą. Nes gražus ir ramus. Nenervintų kalbomis ir salą papuoštų.

- Norime paprašyti, jog pasižadėtumėte ką nors įdomaus ir intriguojančio padaryti, jeigu tapsite čempionais.
Paaukosime 200 EUR labdarai.

Mindaugas Lastauskas į negyvenamą salą norėtų pasiimti Tadą Abišalą (kairėje), o į "BC Versus" komandą susigrąžinti Reinoldą Musteikį (dešinėje)

3 lyga: sausio mėnesio 4 savaitės apžvalga

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009