2 lyga: sausio mėnesio 4 savaitės apžvalga

2018-01-30

Tęsiame apžvalgų ciklą ir kviečiame pasiskaityti tradicinės savaitinės 2-os lygos apžvalgos.

Lyderiai
Mažiau nei keturis pralaimėjimus patyrusios kol kas yra vos 5 komandos. Įdomu tai, jog keturios iš jų vienaip ar kitaip atstovauja ne Vilniaus miestą. Absoliutūs 2-os lygos lyderiai yra Lentvario, Trakų ir Grigiškių žaidėjų pagrindu sudarytas "LKK Rumida" klubas, kurį į priekį užtikrintai veda iš "Irsana" komandos perviliotas lentvarietis Vitalijus Danilovas. Po du kartus varžovų pranašumą šį sezoną 2-oje lygoje turėjo pripažinti "Senieji Trakai" ir "Elektrėnų Sporto centras". Tris kartus pralaimėjimo kartėlį patyrę - "Kupiškis / Info - Tec" ir "Nol Semkers" klubai.

Lentelės dugne

Niekaip atrasti savojo žaidimo kol kas nepavyksta "Irsana", "Dagos" ir "Fenix" ekipoms. Pirmieji du klubai kol kas teiškovojo po vieną pergalę, o "Fenix" pergalės džiaugsmo šį sezoną dar nepajautė. "Dagos" vienintelę pergalę sugebėjo iškovoti prieš tuos pačius "BC Fenix", o "Irsana" nepasigailėjo "Electrolux II" vyrukų. Tiesa, net 7-eriose rungtynėse "Irsana" nusileido savo priešininkams vienženkliu taškų skirtumu ir tai parodo, jog atkrintamosiose varžybose praėjusio sezono 3-ios lygos 2-os vietos laimėtojai gali pateikti labai įdomių staigmenų.


Asmeninių pasirodymų TOP 3:

1 Edgaras Matusevičius  30 tšk. 10 atk. kam. 8 per. kam. 50 naud.
Po nesėkmės ketvirtadienį bandžiusius reabilituotis "Kritulių" krepšininkus sužlugdė įspūdingas Edgaro Matusevičiaus individualus pasirodymas. Net 30 taškų pelnęs puolėjas buvo pastebimas visose aikštelės vietose. "Kritulių" gynyba per visą susitikimą taip ir neatrado tinkamų priešnuodžių "Didėja" klubo lyderio žaidimui. Tai buvo pakartotas didžiausias Edgaro karjeros naudingumas. Įdomu tai, jog lygiai tokį patį 50-ies balų naudingumą Edgaras Matusevičius buvo pasiekęs 2011 metais ir tada jis vilkėjo būtent "Kritulių" marškinėlius. O rezultatyviausias karjeros rungtynes Edgaras sužaidė 2016 metais atstovaudamas tą pačią "Didėją" ir žaisdamas prieš tuos pačius "Kritulius".

2. Deividas Grigėnas 28 tšk. 12 atk. kam. 39 naud.
Karjeros Vilniaus krepšinio lygoje rezultatyvumo ir naudingumo rekordus pasigerinti sugebėjo puikiai prieš "Jungent" kolektyvą sužaidęs Deividas Grigėnas. Krepšininkas kuo puikiausiai išnaudojo visas 40 dėl žaidėjų trūkumo gautų minučių ir buvo pagrindinis "Kupiškis / Info - Tec" komandos pergalės kalvis.

3. Tomas Zalieckas 9 tšk. 20 atk. kam. 35 naud.
Po pusantro kėlinio blankaus žaidimo Tomas Zalieckas padėjo atsigauti "Jamam OPK" ekipai ir perimti iniciatyvą į savo rankas rungtynėse su "Krituliais". Visiškas Tomo dominavimas po krepšiais bei puikus aikštelės matymas leido "Jamam OPK" švęsti pergalę 5 taškų skirtumu. Tiesa, kai pats Tomas buvo aikštelėje, "Jamam - OPK" persvara buvo tikrai įspūdinga - net 25 taškai.

Edgaras Matusevičius kaip vynas - su amžiumi tik geryn

Įdomiausi ateinančios savaitės susitikimai

2018-01-31 (Trečiadienis)
Krituliai- Rumida LLK 19:30

Du iš eilės patirti pralaimėjimai "pastatė" "Kritulių" klubą į gana kėblią padėtį. Jau senokai komanda tarp 2-os lygos komandų neatrodė taip vidutiniškai. Rytoj šio pajėgaus klubo laukia bene didžiausias kol kas šio sezono išbandymas - "Rumida LKK".  Vos vieną pralaimėjimą turintys absoliutūs lygos lyderiai tikrai į "Kritulių" namų aikštelę atvyks su vienu tikslu - pergale. Tuo tarpu "Krituliai" labai nenorės patirti trečio iš eilės pralaimėjimo, kuris juos stums žemyn turnyrinėje lentelėje, o kuo žemiau, tuo stipresnis sąlyginai varžovas lauks jau pirmąjame atkrintamųjų varžybų etape. Jeigu abiejų ekipų pagrindiniai krepšininkai atvyks, pamatysime pusfinalio vertą kovą.

2018-02-04 (Sekmadienis)
Vaikinai - BC DUV reklama 19:15

Per pastaruosius du sezonus abi komandos susitiko tris kartus ir visus tris kartus pergales šventė "BC DUV reklama". Praėjusį sezoną "BC DUV reklama" tapo 3 lygos čempionais, o "Vaikinai" toje pačioje lygoje iškovojo 3-ią vietą. Laukia labai įdomi trenerių dvikovą, kurioje susitiks Donatas Sabaliausias ("DUV") ir Ignas Pagalys ("Vaikinai"). Tris pergalės iš eilės prieš tikrai galingą klubą yra tikrai labai daug. Ši serija turi kada nors nutrūkti. Gal būt šio sekmadienio vakarą visi atvykę į Tauro sporto mokyklą taps istorinės "Vaikinų" pergalės prieš "BC DUV reklamą" liūdininkais?

2018-02-05 (Pirmadienis)
Tirola - Senieji Trakai20:45

Turnyrinės lentelės viduryje besitrinantys "Tirola" krepšininkai jau vieną kartą šio sezono metu savo namų aikštelėje spėjo palaužti vienus iš turnyro favoritų - "Rumida LKK".  Pirmadienį į "Tirolos" tvirtovę atvyks "Senieji Trakai". Senųjų Trakų miestelio krepšinio komandos treneris Marius Pavlovskis turės gerokai pamąstyti, kaip pergudrauti gerokai daugiau patirties sukaupusį "Tirolos" strategą - Eduardą Kairį. Būtent dviejų skirtingų kartų trenerių taktiniai žaidimai ir turėtų būti įdomiausi gerai krepšinį suprantantiems žiūrovams. Tikrai nenustebsime, jeigu šios dvikovos pasižiūrėti atvyks bent vienas ar ir daugiau krepšinio ekspertų.


Eduardo Kairio ateinantį pirmadienį laukia labai įdomi taktinė dvikova

Savaitės interviu:

Dalinamės interviu su 2-os lygos absoliučių lyderių "Rumida LKK" krepšininku - Mindaugu Pukelevičiumi.

- Jūsų komanda yra tarsi vakarinių Vilniaus apylinkių rinktinė. Gal galėtum papasakoti klubo įsikūrimo istoriją?

Komandos kaip įkurimo net nežinau, labai labai senai jau įsikūrus ji. Aš asmeniškai žaidžiu už šią komandą pirmą sezoną. Šį sezoną ji kaip ir klausime minėjai, tarsi Grigiškių, Lentvario ir Trakų jungtinė komanda. Ankščiau būdavo labai didelė priešprieša tarp Lentvario ir Grigiškių, bet kaip matom dabar susijungė ir gavos smagi kapela.

- Ar esate su šia komanda ar komandos branduolių iškovoję kokių nors trofėjų? Jeigu taip, kokie jie?

Kaip jau minėjau, žaidžiu tik pirmą sezoną. Šį sezoną iškovojom Trakų rajono kalėdinio turnyro auksą. Pirmas auksas, bet tikiuosi ne vienintelis.

- Atkaklių rungtynių turėjote kol kas labai daug, tačiau patyrėte vos vieną pralaimėjimą. Kas lemia dažną sėkmingą įtemptų rungtynių baigtį?

Taip. Tik vieną. Bet ir tas buvo paskutiniu metimu. Pagrindinė mūsų sėkmės priežastis lemiamais momentais yra manau tų tokių rungtynių patirtis. Vis tiek, esu jauniausias komandoj, o man jau 23, tai žinai, visi patirties prikaupę, ir sugeba nepasimest. Ir aišku, Turint tokį žmogų kaip Arvydas Urbanovičius komandoje, bijosi net pralošt tokias rungtynes.

- Kokios komandos, Jūsų manymu, yra pagrindinės pretendentės tapti čempionais?

Kiek žaidėm, tai kelias paminėsiu. Aišku, tai mes, mūsų tikslas yra auksas. Toliau paminėčiau Senuosius Trakus, nes jie kai susirinks visi tai bus pusė Trakų RKL komandos sudėtis, o tai tikrai daug ką pasako. Taip pat Vaitesa, pernai nelaimėjo tik dėl vieno metimo, šiemet likus ta pati “chebra” (red. past. "Vaitesa" komanda, kad po praėjusio sezono žaidimo 2-os lygos finale, šį sezoną galėtų žaisti  2-oje lygoje tarpsezonio metu privalėjo atsisakyti dviejų iš penkių naudingiausių klubo krepšininkų, tad sudėtis lyginant su praėjusiu sezonu yra tikrai gerokai susilpnėjusi). Tikrai rimtas riešutas.BC Nol Semkers taip pat laikyčiau pretendentais. Šiaip daug komandų paminėčiau, tie patys Mad Lamb.

- Įsivaizduokite, jog galite ir turite pasiimti kaip pastiprinimą vieną bet kurį kitos komandos 2-os lygos žaidėją. Kas toks jis būtų?

Donatas Ratkevičius. Nes tai yra geriausias megėjų lygų metikas.

- Pasistenkite objektyviai išrinkti 2-os lygos rinktinės komandos startinį penketuką.

Algirdas Tomas Venclovaitis, Edgaras Pundzius, Vytautas Saulevičius, Tomas Butrimas, Mindaugas Markevičius

- Pažadėkite, ką nors įdomaus, ką padarysite drauge su komanda, jeigu tapsite čempionais.

Manau, tai sugalvosim eigoje, Bet žinau, jeigu tapsime, tai tikrai mėtysim Arvydą į viršų.


Mindaugas Pukelevičius (viduryje) ruošiasi sezono pabaigoje į viršų kelti 2-os lygos čempionų taurę

2 lyga: sausio mėnesio 4 savaitės apžvalga

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009