5 Lyga - savaitės apžvalga

2018-01-26

VKL V-ojo diviziono komandos per paskutinę savaitę sužaidė net 12 akistatų - po šešerias rungtynes kiekvienoje grupėje. Šį kartą pasitaikė ir kiek netikėtų rezultatų, todėl nereikia nustebti, jog pogrupiuose pamatysime šiokių tokių pasikeitimų. Sėkmingiausios ekipos titulą šį kartą pelnytai užsitarnauja bei pasidalina "Na Pabandom" ir "ESO" krepšininkai, kurie iškovojo dvi labai svarbias pergales ir ženkliai pagerino savo pozicijas. Tuo tarpu kaip sekėsi kitoms ekipoms, kviečiame paskaityti tradicinėje penktadieninėje VKL V-osios Lygos apžvalgoje.

A  Pogrupis

1. Perkūno Oželiai 11 : 2 + 144
2. BC Krienai 11 : 2 + 265
3. Sėkmės Džentelmenai 10 : 3 + 104
4. KK Luksara 8 : 5 - 19
5. BC Bombers 6 : 6 + 43
6. Na Pabandom 6 : 7 + 8
7. Žiedinis Raumuo 5 : 6 - 121
8. Pineca 4 : 6 - 66
9. SKAVI 3 : 9 - 68
10. Žalias Rytas 2 : 11 - 53
11. VKM 2002 2 : 11 - 237

 

"A" pogrupyje sėkmingiausią sezono savaitę praleido "Na Pabandom" vyrukai. Dvejos rungtynės ir abiejose - pergalės ir tai komandos, kuri iki tol žengė vos septinta, sąskaitoje. Visų pirma ekipa stojo į kovą prieš "Pineca" klubą. Rungtynėse vyravo gynybinis krepšinis, kuris pačioje akistatos pradžioje buvo sėkmingesnis "Pinecai". Tačiau tuomet atėjo antrasis kėlinys - rungtynių atkarpa, kurią abi ekipos prisimins itin ilgai. "Na Pabandom" surengė tokį spurtą, jog jų priešininkai liko stovėti vietoje ir per visą kėlinį nesugebėjo pelnyti nė taško! Tokiu būdu "Na Pabandom" antrąjį ketvirtį laimėjo net 22 : 0 ir rungtynių baigtis tapo aiški. Galutinis susitikimo rezultatas - 44 : 60, kuris nulėmė, jog laimėjusi komanda savo varžovus aplenkia turnyrinėje lentelėje ir apsikeičia pozicijomis. Rezultatyviausias nugalėtojų gretose buvo 18 taškų įmetęs Žygimantas Alkovikas, tuo tarpu legionierius Guillermo Canas Cameros atkovojo 13 kamuolių, taip pasiekdamas savo karjeros Lietuvoje rekordą. Antroji "Na Pabandom" pergalė buvo prieš dar stipresnį varžovą. Šį kartą jiems kelią pastoti bandė šansų dėl pirmosios pozicijos grupėje kautis dar nepraradę "Sėkmės Džentelmenai". Rungtynės vyko ir vėl gynybiniu stiliumi, kuris buvo parankesnis svečiams. Abi komandos labai prastai metė tritaškius, kartu pataikydamos vos kiek daugiau, nei 15 % bandymų, tad viską gelbėjo prasiveržimai ir metimai iš vidutinio nuotolio. "Sėkmės Džentelmenai" ir čia buvo tiesiog neatpažįstami, todėl keli taiklūs "Na Pabandom" metimai ir tapo kertiniais rungtynių pabaigoje. Pergalę ekipa pasiekia rezultatu 54 : 50 ir pakyla net iki šeštosios vietos. Tuo tarpu "Sėkmės Džentelmenams" ši nesėkmė kainavo antrąją vietą. Visa laimė, jog pasisekė prieš tai nukauti "Žiedinį Raumenį" 76 : 45, kitaip reikalai būtų visai prasti.

Svarbi dvikova vyko ir tarp pogrupio apačioje esančių "VKM 2002" bei "Žalio Ryto" klubų. Pirmame rate VKM auklėtiniai pralaimėjo triuškinančiai, todėl dabar norėjo atsirevanšuoti bei sustiprinti savo galimybes patekti tarp aštuonių geriausių bei tęsti pasirodymą PLAY-OFF etape. Deja, sėkmė ir vėl buvo jų priešininkų pusėje ir nors rezultatas kiek geresnis - nusileista tik 68 : 73, svarbiausia tai, jog pergalės iškovoti nepavyko. Tuo tarpu "Žalias Rytas" VKM ekipą įveikia jau antrą kartą sezone ir iškovoja antrą sezono laimėjimą. Paradoksalu, tačiau jokio kito priešininko jiems kol kas įveikti nepavyko. Norint kabintis į PLAY-OFF varžybas bus būtinos mažiausiai trys pergalės, tačiau ir rungtynių dar liko ne taip ir mažai. Nors tiek "Žalias Rytas", tiek ir "VKM 2002" galimybių čempionatą pratęsti dar neprarado, jos atrodo ganėtinai miglotos.

Dvikovoje tarp "BC Krienų" ir "KK Luksaros" galima buvo tikėtis atkaklios kovos vien jau dėl to, jog lentelėje vieni žengia antri, o kiti užima ketvirtą poziciją. Tačiau intrigos nebuvo visiškai. Aikštelės šeimininkai nurūko nepavejamai nuo pat pirmosios rungtynių dalies ir savo persvarą tik didino, kol galiausiai tiesiog nušlavė varžovus 103 : 45. Tai buvo pirmas kartas "BC Krienų" istorijoje, kuomet klubas pelnė 100 ir daugiau taškų, todėl labai įdomu, ar šią progą komandos draugai kaip nors išskirtinai paminėjo. Rezultatyviausiu rungtynėse tapo 22 taškus įmetęs nugalėtojų žaidėjas Marius Lipnickas, o naudingumu išsiskyrė jo komandžiokas Petras Gerasimenko, sukaupęs +32 naudingumo balus. "BC Krienai" pergalės dėka susilygina su pirmoje vietoje esančiais "Perkūno Oželiais" tiek pergalėmis, tiek ir pralaimėjimais ir yra reitinguojami žemiau tik dėl prastesnio tarpusavio rungtynių rezultato. Labai realu, jog šių dviejų ekipų akistata vasario pirmą savaitgalį ir taps pirmosios vietos grupėje mūšiu.

Tomas Mačiulis (su kamuoliu, "BC Bombers") organizuoja dar vieną komandos ataką

 

B  Pogrupis

1. Mėgėjai 10 : 2 + 119
2. BC Suppleo 10 : 3 + 153
3. Peace II 10 : 4 + 141
4. ESO 9 : 2 + 327
5. Vilniaus Vilkai 5 : 6 - 38
6. Agentai 007 5 : 7 - 22
7. Egzistenciniai Klausimai 5 : 7 - 68
8. Betmeno Robinai 4 : 6 - 5
9. 4 FUN 3 : 10 - 335
10. Delamode Baltics 2 : 16 - 272

 

"B" grupėje pagirtinai šią savaitę pasirodė "ESO" klubas. Jis rungtyniavo du kartus bei iškovojo triuškinamas pergales. Pirmuoju ekipos varžovu tapo "Egzistenciniai Klausimai". Po pralaimėjimo VKL Taurės varžybose "ESO" norėjo reabilituotis ir tai jiems puikiai pasisekė jau nuo rungtynių pradžios. Komanda savo varžovams per pirmą susitikimo pusę leido įmesti vos 13 taškų, patys spėdami susikrauti 28 taškų pranašumą. Jo komanda ne tik kad neiššvaistė, tačiau ir dar padidino, kol galiausiai šventė pergalę net 78 : 33. Naudingiausiu nugalėtojų žaidėju tapo +40 naudingumo balų surinkęs Danielius Kudulis, o rezultatyvumu išsiskyrė Danieliaus ekipos draugas Kęstutis Ingelevičius, atseikėjęs priešininkams dar 26 taškus. Antroje akistatoje pasikeitė varžovas, tačiau žaidimo braižas bei pranašumas išliko panašiu. Komandai iššūkį pabandė mesti šeštoje vietoje žengianti "Agentų 007" ekipa, tačiau ir jai nepasisekė nuversti kalnų - pralaimėta 41 : 86. Ir vėl pagirtinai "ESO" vyrai atidirbo gynyboje, kai per pirmus du kėlinius leido įmesti dar mažiau - vos 12 taškų. Panašu, jog su tokia gynyba klubas tikrai gali pretenduoti į pogrupio nugalėtojų poziciją. Nemažai atsakymų į šiuos rūpimus klausimus sužinosime vasario 1 dieną, kuomet ekipa svečiuose jėgas išbandys su "Mėgėjų" komanda, pogrupyje šią savaitę padariusia didžiausią perversmą.

Nors atrodo, jog nieko stebuklingo ir nenutiko, tačiau "Mėgėjai" ketvirtadienio vakare iškovojo pergalę, kuri pirmą kartą ekipos istorijoje ją kilsteli iki pirmosios pozicijos. O varžovas buvo labai grėsmingas - antroje vietoje buvęs "Peace II" klubas. Permainingos ir įdomios rungtynės vyko taškas į tašką, kol likus žaisti maždaug 6 minutes "Peace II" dar pirmavo minimalia persvara. Tačiau tuomet klubas įkrito į tokią didelę duobę, jog nebepadėjo nei paprašyta minutinė pertraukėlė, nei kiti reveransai ir galiausia buvo pralaimėta dviženkliu skirtumu - 55 : 66. Rezultatyviausiu "Mėgėjų" gretose tapo naujasis komandos "pirkinys" Artūras Besevičius, pelnęs 18 taškų ir atkovojęs net 20 atšokusių kamuolių. Panašu, jog šis vyrukas gali padėti atversti naują istorijos puslapį komandos knygoje. Pralaimėję "Peace II" vyrai beveik atsisveikina su šansais laimėti pogrupį ir dabar turėtų stengtis iš paskutiniųjų kabintis į trečiąją poziciją. O ir tą padaryti nebus lengva.

Užduotį "Peace II" komandai kiek palengvino "BC Suppleo" klubas. Jis namuose žaidė su "Egzistenciniais Klausimais" ir be jokios abejonės tikėjosi tik teigiamo rezultato. Tačiau čia sulaukėme bene didžiausio savaitės siurprizo. Išradingieji svečiai nepaisė jokių autoritetų, susikaupė ir išplėšė netikėtą bei šaunią pergalę svečiuose 64 : 62. Nepaisant laimėtų rungtynių vyrai krenta į septintą poziciją, nes kitų rungtynių rezultatai susiklostė "Egzistenciniams Klausimams" ne taip sėkmingai, kaip galėjo. Tuo tarpu "Vilniaus Vilkų" vaikinai tikrai neturi kuo skųstis. Jie šią savaitę pasiėmė svarbius du taškus akistatoje prieš "4 FUN" klubą laimėdami 59 : 40. Komandoje rezultatyvumu pernelyg neišskiskyrė nė vienas krepšininkas, tuo tarpu naudingumo grafoje Dainius Atraškevičius spėjo susikrauti +24 naudingumo balus. Tai buvo Dainiaus naudingumo rekordas visoje VKL karjeroje. Laimėdama komanda žengia didelį žingsnį ne tik PLAY-OFF varžybų, tačiau ir pirmojo penketuko link, nes šokteli iki penktosios pozicijos. Tiesa, artimiausi du varžovai bus labai grėsmingi: tiek "BC Suppleo", tiek ir "Peace II" kaunasi dėl pirmųjų vietų grupėje, todėl net ir viena pergalė prieš kažkurį iš varžovų būtų labai geras rezultatas. Bet kuriuo atveju bent jau laikinai "Vilniaus Vilkai" yra savo padėties šeimininkais.


Dainius Atraškevičius užtikrintai vedė "Vilniaus Vilkų" komandą į pergalę

5 Lyga - savaitės apžvalga

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009