2 Lyga - Almarūno prekybos taurė - apžvalga

2018-01-23

VKL II-ojoje Lygoje Almarūno Prekybos Taurėje ši savaitė sirgaliams bei dalyviams atnešė 14 dvikovų. Kai kuriose iš jų buvo įnirtinga kova, tačiau pasitaikė ir rungtynių, kuomet viena komanda už kitą buvo pranašesnė visa galva. "A" pogrupyje savo dominavimą sustiprino lyderė "Rumida LLK", tuo tarpu "B" grupėje pasikeitė lyderis. Apie visa tai ir dar daugiau kviečiame paskaityti tradicinėje antradieninėje VKL II-osios lygos apžvalgoje.

A  Pogrupis

  1. Rumida LLK 11 : 1 + 129
  2. Senieji Trakai 9 : 2 + 81
  3. Austa / Vaitesa 7 : 4 + 85
4. Mad Lamb 7 : 4 + 24
5. Krituliai 6 : 4 + 26
6. Aktyvi Veikla 6 : 5 + 61
7. Tirola 6 : 5 + 2
8. Didėja 6 : 5 + 9
9. VPP / Imperialstone.eu 5 : 6 - 30
10. 2 GEN / Kaefer 4 : 7 - 64
11. Transcom 4 : 7 - 22
12. Electrolux II 4 : 7 - 84
13. Jamam - OPK 4 : 8 - 47
14. Penktukas 3 : 8 - 81
  15. BC Irsana 1 : 10 - 89

 

"A" pogrupyje šią savaitę karaliavo svečiuose žaidusios ekipos. Vienintelė, kuriai pasisekė laimėti namuose buvo "Transcom" 83 : 72 nugalėjusi "VPP Imperialstone.eu" vyrus. Rungtynes kiek geriau pradėjo aikštelės šeimininkai, kurie susikrovė nedidelį, tačiau svarbų pranašumą. Nieko nelaukdami "VPP" krepšininkai bandė vytis ir dar iki didžiosios pertraukos beveik panaikino savo deficitą - 40 : 37. Tačiau antroje rungtynių pusėje žaidimo kontrolė jau perėjo į "Transcom" rankas. Jie po truputį didino savo atotrūkį, kol galiausiai iškovojo pergalę dviženkliu skirtumu. Daugiausiai taškų nugalėtojams pelnė 24 taškus įmetęs Tadas Kuodis, tuo tarpu Rimantas Kuodis ir be ketimo rungtyniavęs Modestas Mackevičius pridėjo po 16-a. Pergalė komandai buvo labai svarbi, nes ekipa kilsteli laipteliu aukštyn iki 11-os pozicijos, o nuo savo buvusių priešininkų dabar atsilieka vos vienu laimėjimu. Trečiadienį "Transcom" svečiuose bandys įveikti grupės autsaiderius - "BC Irsaną", todėl pagrįstai gali tikėtis dar vienos pergalės ir kilstelėjimo net į pirmą dešimtuką. Tuo tarpu "VPP / Imperialstone.eu" lauks sunkus mūšis prieš "Mad Lamb" vyrukus.

"Mad Lamb" kolektyvui savaitė taip pat buvo sėkminga. Ekipa viešėjo "Penktuko" salėje ir nugalėjo aikštelės šeimininkus 64 : 54. Dvikovą kiek geriau pradėjo "Penktukas", kuris sugebėjo net laimėti pirmą kėlinuką 17 : 15. Tačiau vėliau ekipa įkrito į tokią gilią duobę, iš kurios išlipti buvo nebe jos jėgoms. 15 taškų deficitas vien per antrą kėlinį buvo tapo labai rimta svečių paraiška pergalei. Tiesa, "Penktukas" nebuvo linkęs pasiduoti ir surengė įspūdingą spurtą trečiojo ketvirčio metu, kuomet kibo varžovams į atlapus. Deja, buvo išeikvota pernelyg daug jėgų, kurių vėliau pristigo lemiamoms minutėms, tad "Mad Lamb" rungtynes pabaigė ramiau, užtikrinčiau bei taikliau ir šventė jau septintąją savo sezono pergalę. Nugalėtojams 15 taškų įmetė Žilvinas Rubliauskas, kuris ir buvo rezultatyviausias pergalės autorius. "Mad Lamb" šokteli net iki ketvirtojo laiptelio ir turi visas galimybes kopti iki pat trečiosios pozicijos, tačiau ar taip nutiks, priklausys ir nuo likusių aukščiau esančios "Austos / Vaitesos" rungtynių.

Tuo tarpu sėkmingai kurį laiką trečioje pozicijoje žygiuojanti "Austa / Vaitesa" šią savaitę suklupo ir suteikė savo persekiotojams galimybę vėl pagalvoti apie trečią vietą pogrupyje reguliariam čempionatui pasibaigus. Į Vilnių šį kartą atvyko grupės lyderė - Lentvario "Rumida LLK", tačiau didesnio pasipriešinimo iš trečioje pozicijoje vietoje buvusių šeimininkų komanda nesulaukė. "Rumida" spurtavo nuo pat pirmųjų minučių ir jau antrame ketvirtyje įgijo dviženklę persvarą. Skirtumas nemažėjo ir antroje dvikovos pusėje, o lentvariečiai sėkmingai išsaugojo savo sukauptą pranašumą bei iškovojo jau 11-tą sezono pergalę 87 : 69. Nugalėtojams 24 taškus pelnė ekipos aukštaūgis V. Danilovas, kuris taip pat sugriebė ir 15 atšokusių kamuolių po krepšiais, dar 20 taškų pridėjo ir A. Lukauskis. Norint užsitikrinti pogrupio nugalėtojų vardą "Rumidai LLK" dabar pakanka laimėti bent vienerias iš dviejų likusių rungtynių. Tiesa, jeigu nesėkmę bent vienose iš likusių dvikovų patirtų pozicija žemiau esantys "Senųjų Trakų" vyrai, galima pirmiems finišuoti net ir pralaimėjus abi likusias savo rungtynes.

Iki septintosios vietos jau spėjo pakilti ir "Tirolos" vyrai, kurie, panašu, įgyja visai neprastą sportinę formą sezonui judant link PLAY-OFF etapo. Tiesa, jų varžovas šį kartą buvo grupės autsaiderė "Irsana", todėl išvadas apie komandos pajėgumą daryti galbūt dar kiek ankstoka. "BC Irsana" šiemet laimėjo vos kartą ir po šio turo teturi tik teorines galimybes kilstelti iš paskutinės 15-osios pozicijos. Daugumoje savo rungtynių komanda sėkmingai mesdavo iššūkį stipresniems varžovams, tačiau iki teigiamo rezultato vis kažko pritrūkdavo. Pritrūko ir šįkart, tad ir "Tirolai" pralaimėta 68 : 78. Nugalėtojų gretose sėkmingiausias rungtynes už "Tirolą" šiemet sužaidė Egidijus Mažeika, pelnęs 25 taškus ir surinkęs net +39 naudingumo balus. Džiugu matyti, jog po visų ilgalaikių traumų Egidijus grįžta toks, kokį mes jį ir tikimės matyti - kupiną jėgų ir pavojingą varžovų krepšiui. Kitą savaitę "Tirola" galės kiek atsipūsti nuo II-osios lygos mačų ir ruoštis likusioms sezono dvikovoms, tuo tarpu "BC Irsana" kabinsis už paskutinio savo šanso kilstelti iš dugno prieš "Transcom" vyrukus.

Savo vieta turnyrinėje lentelėje susirūpino ir "Jamam - OPK" kolektyvas. Jis netikėtai lengvai svečiuose 60 : 39 nugalėjo "Electrolux II" atstovus, jau nukritusius iki 12-os pozicijos. Dabar komandos turi po 4 pergales ir jeigu surinks jų po lygiai, aukščiau rikiuosis būtent "Jamam - OPK" klubas. Komandos jau ketvirtadienį laukia labai rimtas "Kritulių" barjeras, o šių rungtynių kaina abiems komandoms bus labai didelė. "Krituliai" siekia trečiosios pozicijos, tuo tarpu "Jamam - OPK" vis dar pasvajoja ir apie poziciją dešimtuke.

Linas Laukis (su kamuoliu, "Mad Lamb") medžioja dar vieną taiklų metimą į varžovų krepšį

 

B  Pogrupis

1. Elektrėnų SC 10 : 2 + 118
2. Taurus 9 : 3 + 181
3. BC Nol Semkers 8 : 3 + 109
4. Kupiškis / InfoTec 8 : 3 + 24
5. Kumštis 7 : 4 + 72
6. DUV Reklama 7 : 4 - 32
7. Vaikinai 7 : 5 + 77
8. Jungent 7 : 6 - 43
9. Telšiai 6 : 6 + 32
  10. VKK Masonai 6 : 6 + 21
11. Pasvalys / Admonitus 6 : 6 + 18
12. Space Jam 5 : 8 - 79
13. Litresta 4 : 8 - 21
  14. ORION 3 : 9 - 92
  15. Dagos 1 : 10 - 153
  16. BC Fenix 0 : 11 - 232


Jeigu praeitą savaitę "B" pogrupyje pozicijomis susimainė vos dvi komandos, tai šiame ture turime visą gausybę pasikeitimų. Ir pats svarbiausias - turnyrinės lentelės viršuje. Dar praeitame ture išgirtoji "Taurus" komanda ėmė ir kiek netikėtai suklupo svečiuose žaisdama prieš "Telšius". Dvikovą aikštelės šeimininkai, užimantys 9-tą poziciją, pradėjo žymiai geriau ir iš karto pabandė atsiplėšti. Ženklų pranašumą jiems pasisekė susikrauti antro kėlinio pabaigoje, po kurio "Telšių" pranašumas jau siekė net 17 taškų - 42 : 25. Įdomiausia tai, jog komanda šį kartą rungtyniavo be savo trenerio S. Pociūno. Galbūt tai ekipai suteikė papildomus sparnus arba norą įrodyti vadovui, jog net ir jam išvykus komanda yra pajėgi iškovoti pergales ? Tačiau rungtynės dar nebuvo baigtos. Nerezultatyvus trečiasis kėlinys skirtumo beveik nepakeitė, tačiau "Taurus" spurtavo ketvirtame kėlinyje ir beveik pasivijo savo varžovus. Gaila, jog pradžioje buvo prarasta pernelyg daug ir perlaužti rungtynių eigos sau naudinga linkme svečiai jau nebesugebėjo. Rungtynes 65 : 58 laimi "Telšiai", taip išstumdami "Taurus" vyrus iš pirmosios pozicijos. 

Šilta vieta tuščia ilgai nebūna. Taip nutiko ir šį kartą, kuomet pirmąją lentelės poziciją iš "Taurus" vyrų pirmą kartą sezone pavergė "Elektrėnų SC". Jie per savaitę sužaidė dvejas rungtynes ir abiejose šventė pergales. Visų pirma elektrėniškių kelyje pasitaikė "Pasvalys / Admonitus". Sėkmingai sezoną pradėjusi Pasvalio ekipa pastaruoju metu atrodo gerokai silpniau ir rungtynėse nieko negalėjo priešpastatyti veržliai rungtyniavusiems "Sporto Centro" vyrukams. Svečiai jau po pirmojo ketvirčio pirmavo 15 taškų skirtumu, kurį iki rungtynių pabaigos ne tik išlaikė, bet dar ir sėkmingai padidino. Galutinis rungtynių rezultatas - 85 : 64 elektrėniškių naudai. Rezultatyviausiai jų gretose žaidė 24 taškus pelnęs Karolis Jovaiša bei 18 pridėjęs Raimondas Sadkauskas. Kitas turo rungtynes "Sporto centras" žaidė namuose ir jose ekipai sekėsi dar lengviau. Čia net 95 : 62 buvo sutriuškinti "Jungent" atstovai, kurie realiai taikosi į pirmąjį aštuntuką. Į visus klausimus "Sporto Centras" ir vėl atsakė jau pirmame kėlinyje, kurį laimėjo šį kartą 17-os taškų persvara. Šiose rungtynėse rezultatyviausiu nugalėtojų gretose buvo Karolis Jovaišą, įmetęs 17 taškų. Po dviejų svarbių pergalių "Elektrėnų SC" tampa vienvaldžiais pogrupio lyderiais ir turi labai neblogas galimybes šioje pozicijoje finišuoti reguliariam sezonui pasibaigus.

"Jungent", kaip ir "Pasvalys / Admonitus" vyrams, ši savaitė buvo itin nesėkminga, nes ekipos pralaimėjo ir antrąsias savo žaistas rungtynes. Pasvaliečiai 54 : 60 svečiuose turėjo pripažinti "DUV Reklamos" pranašumą, tuo tarpu "Jugent" kiek netikėtai 51 : 70 nusileido žemiau už save lentelėje esančiam "Space Jam" kolektyvui. Tokie rezultatai lėmė, jog neblogus šansus finišuoti pirmame šešetuke turėjusi "Jungent" komanda dabar leidžiasi į aštuntąją poziciją, o "Pasvaliui / Admonitus" priklauso net ir didžiausias savaitės kritimas - tiesiai į 11-tą vietą. Taip žemai ši komanda sezone dar nebuvo, todėl belieka palinkėti greičiau atrasti pamainą vienam iš traumuotų brolių Jonkų ir vėl grįžti į pergalių kelią.

Svarbią pergalę iškovojo ir į rekordiškai aukštą penktąją poziciją pakilo "Kumščio" vyrukai. Jie svečiuose 71 : 67 nugalėjo "Vaikinus" ir aplenkė juos pagal prarastus taškus. Komandos gretose žibėjo abu broliai Mikailos: Darius pelnė 16 taškų, o Giedrius - 15. Tai buvo jau ketvirtoji kolektyvo pergalė paeiliui, itin pagerinanti komandos turnyrinę padėtį. Artimiausiose rungtynėse ekipos laukia gerokai žemiau esančių "ORION" barjeras, kurį tikrai galima įveikti, tad atsiranda reali galimybė po reguliariojo čempionato "Kumščio" klubą pamatyti savo pogrupio pirmame penketuke. Tuo tarpu "Vaikinai" savo padėtį kiek susikomplikuoja, nes pagal pralaimėjimus dabar jau yra tik septinti. 

Autsaiderių mūšyje galima buvo tikėtis įdomios kovos tarp "ORION" ir "Dagos" klubų. Ji tokia ir buvo, tačiau tik paskutinėmis minutėmis. Iki jų daugiau, nei užtikrintą pranašumą demonstravo "ORION", vienu metu pirmavę net virš 20-ties taškų skirtumu. Tačiau "Dagos" nepasimetė, susikaupė ir prisivijo savo varžovus iki 1 taško bei dar rankose turėjo kamuolį. Gaila, bet ataka nebuvo sėkminga, o likęs laikas jau priklausė "ORION" klubui, kuris šventė trečiąją sezono pergalę laimėdamas 85 : 81. Po šio rezultato tampa praktiškai aišku, jog "Dagos" neturi beveik jokių teorinių galimybių pakilti iš 15-osios pozicijos ir dabar turėtų rūpintis savo vietos saugumu, nes į priekį praleidus "BC Fenix" klubą, o stipriausia reguliariojo čempionato komanda tapus "A" pogrupio ekipai - komanda iš viso nepatektų į PLAY-OFF varžybas. Suprantama, jog viena pergale mažiau turinčių ir dar tarpusavio mačą prieš "Dagos" pralaimėjusių "BC Fenix" situacija - dar sudėtingesnė. Tačiau šansą jie turi ir tai bus artimiausios rungtynės prieš tikrai įveikiamą "Space Jam" klubą. Pralaimėjus šią dvikovą komandai teliktų kautis tik dėl garbės. 

"Pasvalys / Admonitus" komanda ir Edgaras Jonkus ieško būdų, kaip pagerinti ekipos rezultatus

TOP 3

        Šią savaitę TOP-3 nariai nepasiekė +40 naudingumo balų, tačiau jų pasirodymai buvo tikrai įspūdingi ir verti išskirtinio dėmesio mūsų apžvalgoje. Tuo labiau, jog visi trejetuko nariai jame svečiuojasi pirmą kartą sezone. Aukščiausią poziciją okupavo "Tirolos" aukštaūgis Egidijus Mažeika. Jis surinko +39 naudingumo balus ir padėjo savo komandai švęsti pergalę bei pakilti į pirmąjį septintuką. Dviem naudingumo balais nuo Egidijaus atsiliko "BC Nol Semkers" atstovas Dovydas Sakalnikas. VKL Rinktinės narys šią savaitę surinko +37 naudingumo balus bei pelnė 25 taškus. Toks rezultatas ne tik leido jo komandai laimėti, tačiau ir pačiam krepšininkui užlipti ant antrojo laiptelio savaitės pasirodymų sąraše. Tuo tarpu trečiosios vietos savininku tampa pralaimėjusios komandos - "Austos / Vaitesos" atstovas dar vienas VKL Rinktinės narys Vytautas Saulevičius. Žaidėjas surinko +34 naudingumo balus ir prizinę poziciją jam lėmė 27 pelnyti taškai, nes tokį pat naudingumo balų rezultatą turėjo ir elektrėniškis Raimondas Sadkauskas. Deja, Raimondui nepavyko įmesti daugiau taškų už savo varžovą, todėl TOP-3 sąraše bent jau šią savaitę matome būtent Vytautą. Sveikiname visus savaitės prizininkus.

1.

 

Egidijus Mažeika

(Tirola)

 

 

25 tšk., 15 atk.k.

 

+39

2.

 

Dovydas Sakalnikas

(BC Nol Semkers)

 

25 tšk.

+37

3.

 

Vytautas Saulevičius

(Austa / Vaitesa)

 

 

27 tšk.  

+34

2 Lyga - Almarūno prekybos taurė - apžvalga

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009