VKL taurė: 3 kvalifikacinio etapo apžvalga

2018-01-22

Dar vienas VKL taurės etapas pasibaigė. Netrukus prasidės ketvirtasis turas. Silpniausios komandos nesugebėjo atlaikyti pajėgesnių priešininkų konkurencijos ir savo pasirodymus VKL taurėje jau pabaigė. Apžvelgiame visas 3-iojo kvalifikacinio etapo poras. Kviečiame susipažinti.

 

 Agmeka 73
 Big Baller Brand 60

Dar kartą savo rimtą pajėgumą pademonstravo "Agmeka" kolektyvas. Jie iš tolimesnių kovų privertė pasitraukti jauną ir ambicingą "Big Baller Brand" komandą. Rimanto Mačernio ir Jono Špoko vedamas kolektyvas jau nuo pirmųjų akimirkų pradėjo krautis pranašumą. Ilgąją pertrauką komandos pasitiko "Agmekai" pirmaujant solidžiu 15 taškų skirtumu. Jaunieji  "Big Baller Brand" krepšininkai nepasidavė ir bandė kabintis į pergalę, tačiau viskas, ką jiems pavyko padaryti, buvo deficito sumažinimas iki 5 taškų. Viliaus Žuko, Martyno Lazdausko ir Manto Mickevičiaus trijulei pritrūko komandos draugų pagalbos. Labai slogias rungtynes sužaidė vienas iš ekipos lyderių - Benas Lukoševičius. Šis krepšininkas paskutiniu metu yra patekęs į sportinės formos krizę. "Agmekos" klubas žygiuoja toliau, kur jų laukia "Vilniaus Pulsas". "Agmeka" dar kartelį bus dvikovos favoritais ir turės labai puikias galimybes prasibrauti toliau. 

 

 SK Meškos 71
Bekupė / vezumalkas.lt 64

Nors ir tikrai nelengvai, tačiau 3-io diviziono garbę apgynė "SK Meškos". Jie po gana nelengvos kovos pasiduoti privertė 4-os lygos atstovus - "Bekupė - vezumalkas.lt" kolektyvą. Nors Mantas Statauskas ir ir Laurynas Putna sužaidė labai solidžias rungtynes, tai neatsvėrė įspūdingo individualaus Lino Vitkausko pasirodymo. Jau ne pirmą kartą "SK Meškos" visus klausimus išsprendžia galingai sužaistame 3-iame ketvirtyje. Įdomu tai, jog be savo pagrindinio vidurio puolėjo rungtyniavęs "SK Meškų" klubas triuškinamai pralaimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių, tačiau tai nesutrukdė tvirtai kontroliuoti rungtynių eigos. Vos 5 baudos metimus iš 17 bandymų pataikęs "Bekupė - vezumalkas.lt" klubas buvo priverstas pabaigti savo pasirodymą 3-iame VKL taurės kvalifikaciniame etape. Kito turo metu turėtumėme išvysti labai įdomią Lino Vitkausko ("SK Meškos") ir Domanto Bimbos (IF) dvikovą!

 

 IF 96
Naudingi 91

Viena gražiausių 3-iojo kvalifikacinio etapo kovų vyko tarp 3-ios lygos ekipos "Naudingi" ir LDA taurės atstovų "IF". Net ir žaisdami bet savo lyderio Domanto Bimbos "IF" krepšininkai du su puse kėlinio gana tvirtai laikė iniciatyvą savo rankose. Kaip bebūtų keista, "Naudingi" spurtavo būtent tada, kai į susitikimą atvyko prieš tai minėtasis Domantas. Pagerėjęs komandos žaidimas leido prisivyti varžovus, tačiau lemiamos persvaros įgyti taip ir nepavyko. Abiems ekipoms teko žaisti pratęsimą. Būtent jo metu pilnai lyderio savybes atskleidė Domantas Bimba, kuris atvedė savo ekipą į sunkiai iškovotą pergalę. 18 Domanto taškų per 22 žaistas minutes tapo svariu pergalės indėliu. Tiek pat taškų pridėjo ir Dominykas Garuckas, tačiau tikruoju viso susitikimo didvyriu tapo Kristupas Jonas Dovydaitis, kurio sąskaitoje net 33 pelnyti taškai. "Naudingų" neišgelbėjo savo karjeros rungtynes sužaidęs Paulius Miškinis (34 taškai, 36 naudingumo balai) bei 24 taškus pelnęs ir 7 kamuolius perėmęs ,tačiau net 10 kartų suklydęs Eduard Bielskij. 

 

1. X Komanda 75
2. BC Vilnius 67

4-os lygos "C" pogrupio lyderiai "X komanda" dar kartelį įrodė, jog jie verti rungtyniauti aukštesniame divizione. Šį kartą puikų sezoną turinčiam klubui pasipriešinti nesugebėjo 3-ios lygos atstovai - "BC Vilnius". Po krepšiais dominavęs "X Komandos" lyderis Taumantas Mikaišis vienas atkovojo vos 9 kamuoliais mažiau nei visa priešininkų komandą kartu sudėjus. Šis faktas parodė "X komandos" ryškią persvarą po krepšiais. Puikiai individualiai pasirodė ir kitas "X komandos" lyderis - Andrius Birulinas, nors nugalėtojai lemiamą persvarą susikrovė šiam krepšininkui sėdint ant atsarginių žaidėjų suolelio. "BC Vilniaus" neišgelbėjo ir karjeros rungtynes sužaidęs Rokas Urbonavičius, kuriam puolime labai sėkmingai talkino aukštaūgių, Justo Grigeliūno ir Šarūno Gaidakevičiaus, tandemas. Vieni iš 4-os lygos favoritų, "X komanda", žygiuoja tolyn, kur jų lauks dvikova su kitais tokio pats statuso 4-o diviziono atstovais - "Litcargus".

 

1. Litcargus 67
2. Svajonių turintys 66
Banguotai šį sezoną rungtyniaujantys "Svajonių turintys" 3-iame VKL taurės kvalifikaciniame etape iššūkį metė įspūdingą krepšinį demonstruojantiems "Litcargus" vyrukams. Iššūkis buvo labai rimtas. Be trenerio rungtyniavę "Litcargus" tik paskutinėmis sekundėmis sugebėjo iškovoti labai sunkią pergalę. Geriausias sezono rungtynes sužaidusio Valdo Jonavičiaus bei jo komandos draugų Džiugo Paškevičiaus ir Ernesto Mongino vedama komanda prieš lemiamą ketvirtį dar turėjo 5 taškų persvarą, tačiau vos keturiese susirinkę svečiai lemiamame ketvirtyje atidavė iniciatyvą aikštelės šeimininkams. Net dešimtyje susirinkę rungtynių favoritai išnaudojo kiekybinę persvarą ir sugebėjo vos ne vos išplėšti pergalę. "Litcargus" gretose sėkmingiausiai rungtyniavo Aleksandr Karčmit. Jam puikiai talkino Tomas Jonaitis, Andrius Kurecas ir Matas Karoblis. Šiaip ne taip favoritų statusą pateisinusiems "Litcargus" krepšininkams kitame etape tokio žaidimo pergalei pasiekti gali neužtekti. Juo labiau ir favoritais jų drąsiai tikrai nebus galima įvardinti.
 
 Vilniaus Pulsas 64
 Akademinis Krepšinis 52

Dovydo Lukšo pastangų neužteko, kad "Akademinis krepšinis" mestų rimtą iššūkį vienu divizionu aukščiau rungtyniaujantiems "Vilniaus Pulso" vyrukams. Pats Dovydas sužaidė eilines solidžias rungtynes, o "Akademinis krepšinis" puikiai susitvarkė su priešininkų aukštaūgiais, tačiau lemiamu faktoriumi tapo puikias rungtynes sužaidęs "Vilniaus Pulso" gynėjas - Lukas Ragauskas. Jaunasis gynėjas ne tik kėlė didelę grėsmę varžovams savo taikliais metimais, tačiau ir atliko 9 rezultatyvius perdavimus bei perėmė 4 kamuolius, o Lukui sėdint ant atsarginių žaidėjų suolelio "Akademinis krepšinis" net sugebėjo tą atkarpą laimėti. Verta būtų išskirti ir Mantą Gajauską, kuris puolime neblizgėjo, tačiau atkovojo net 19 atšokusių kamuolių. Svečių gretose be Dovydo Lukšo išsiskyrė antras naudingiausias savo šio sezono rungtynes sužaidęs Tomas Daškevičius. "Vilniaus Pulsas" žygiuoja toliau, tačiau jau kitame etape jų laukia labai sunki dvikova prieš galingą "Agmekos" kolektyvą.

 

 Atsipūtę 101
 UwB 42

Ne kartą savo didelį pajėgumą demonstravę "Atsipūtę" nepasikuklino ir VKL taurės 3-iame kvalifikaciniame etape. Jie daugiau nei užtikrintai įveikė vienu divizionu žemiau rungtyniaujančius ir ne tokį sėkmingą sezoną turinčius "UwB" krepšininkus. Tiesa, šių rungtynių baigtis jau buvo aiški dar prieš susitikimą, kadangi "UwB" ekipai padėti šioje dvikovoje negalėjo nei Valerij Stefanovič, nei Romuald Viniarski, o be dviejų lyderių palaužti 3-ios lygos atstovus būtų labai sunku. Nors "UwB" gretose savo karjeros rungtynes sužaidė Dariuš Krištul, tačiau svečiai nusileido savo galingiems varžovams visose statistinėse kategorijose. "Atsipūtę" gretose puikiai pasirodė visi dešimt aikštelėje pabuvojusių krepšininkų, o pirmaisiais smuikais griežė Artūro Leščinsko ir Deivido Zorubos tandemas. Kitame etape "Atsipūtę" komandos lauks "Marijampolis", kuriems reikės tikrai sužaisti vienas geriausių sezono rungtynių, kad mesti rimtą iššūkį "Atsipūtusiems".

 

 Verslo spaudos centras - R2P Sport 108
 MarkMonitor 24

Didžiausias skirtumas šiame etape užfiksuotas rungtynėse tarp "Verslo spaudos centras - R2P Sport" ir "MarkMonitor" ekipų. "MakrMonitor" ekipai šiose rungtynėse neatvyko padėti nei vienas iš klubo lyderių. Rungtynėse nepasirodė nei Egidijus Mažeika, nei Rapolas Čepė, nei Romualdas Suchodskis, nei Arūnas Liudvinavičius. Visgi likusiems krepšininkams tai buvo neįkainojama patirtis pasivaržyti prieš tokį galingą varžovą. Geriausiai "MarkMonitor" gretose pasirodė Artūras šeinys ir Arnoldas Galkis. "Verslo spaudos centras - R2P Sport" gretose daugiausiai savo asmeninę statistiką pasigerino Vitalijaus Dūdos, Pauliaus Kamaičio ir Lino Stripinio trijulė."Verslo spaudos centras - R2P Sport" žygiuoja toliau ir artimiausioje dvikovoje prieš "Balto Link" ir toliau išliks poros favoritais. 

 

Girteka Logistics 99
 ESO 51

Puikiai pirmuosius du VKL taurės kvalifikacinius etapus įveikę "ESO" krepšininkai neturėjo ką priešpastatyti "Įmonių" lygos favoritams - "Girteka Logistics". Nors visą pirmąjį ketvirtį "ESO" kovojo kaip lygūs su lygiais ir sugebėjo patampyti nervus pajėgesniam varžovui, tačiau antrajame kėlinuke "Girtekos" pritaikyta zoninė gynyba visiškai sutrikdė priešininkus, o uraganinis puolimas leido susikrauti solidžią persvarą. "Girtekos" gretose žibėjo Deimantas Pavlovskis, kuris buvo rezultatyviausias (33), daugiausiai kamuolių perėmęs (4), daugiausiai rezultatyvių perdavimų atlikęs (10) ir naudingiausias (42) visų rungtynių žaidėjas. Deimantui daugiausiai padėjo Vitalijaus Širokino ir Valdemar Lodziato tandemas, o "ESO" gretose brandžiai sužaisti pavyko tik Kęstučiui Ingelevičiui. Ketvirtajame kvalifikaciniame etape "Girtekos"  lauks puikiai šį sezoną atrodantis "Sinano Kebabų" klubas, kurie jau vieną Įmonių krepšinio lygos komandą spėjo eliminuoti.

 

 SkyGym / Ego Forte 72
 SK Skaidiškės 63

3-io ir 4-o pajėgumo divizionų vienų iš favoritų akistatoje pergalę šventė aukštesnės lygos atsovai - "SkyGym / Ego Forte" krepšininkai. Brolių Manto ir Manvydo Statauskų vedama ekipa savo pergalingą pranašumą susikrovė trečiajame ketvirtyje dėka puikios gynybos. Visų rungtynių metu "SK Skaidiškės" surinko vos 63 taškus ir tik vienintelis Darius Jucius sugebėjo pasiekti dviženklį pelnytų taškų skaičių. Lemiamu faktoriumi šiame susitikime galėjo tapti net 11 pramestų "SK Skaidiškių" komandos baudų metimų iš 15 bandymų. "Sky Gym / Ego Forte" žygiuoja tolyn, kur jų laukia "BTA" su grėsminguoju Giedriumi Kulbiu priešaky, kuris kol kas VKL taurės varžybose turi 31,5 pelnyto taško vidurkį. Ar atras šiam krepšininkui priešnuodžių "SkyGym - Ego Forte" klubas, pamatysime gana greitai.  

 

 Balto Link 68
 Safety 56

Ne ką lengvesnį iššūkį nei "IF" ekipa, turėjo ir dar vieni LDA taurės atstovai - "Balto Link". Praėjusių dviejų sezonų LDA taurės čempionai susirungė su 3-ios lygos atstovais - "Safety". Šį išbandymą "Balto Link" įveikė labai sėkmingai. Ryčio Kriūno, Arvydo Ūsaičio, Rafal Narkevič ir Tautvydo Paškausko vedami draudikai perėmė iniciatyvą nuo pirmųjų susitikimo akimirkų ir per pirmąsias trisdešimt minučių susikrovė pergalingą pranašumą. Lemiamame ketvirtyje daugiausiai Arnoldo Gavlas ir Pauliaus Zapolsko pastangomis "Safety" bandė kabintis į pergalę, tačiau priešininkai jau buvo pernelyg daug atitrūkę. Net tris LDA komandos žengia į trečiąjį VKL taurės kvalifikacinį etapą ir taip parodo, jog draudikų krepšinio čempionatas yra tikrai aukšto lygmens. Tiesa, sekantį etapą visiems šiems klubams įveikti bus ypatingai sunku.

 

Marijampolis 67
Žiemgala 56

3-ioje ir 4-oje lygose rungtyniaujantys "Marijampolio" krepšininkai išnaudojo savo sukauptą patirtį prieš tik 4-oje lygoje žaidžiančius "Žiemgalos" atstovus. Nors sezono pradžioje "Marijampolis" turėjo pripažinti "Žiemgalos" pranašumą, tačiau padarė teisingas išvadas, pasinaudojo Igno Cibulsko nebuvimu ir atsirevanšavo už pirmąjį patirtą pralaimėjimą. "Žiemgalos" neišgelbėjo ir tai, jog "Marijampolio" komandai padėti negalėjo klubo lyderis Valerij Rybak. Puikiai šiame susitikime pasirodė kitu du kertiniai marijampoliečių krepšininkai - Raimondas Miniauskas ir Erik Bralkovski, kurie drauge neženkliai nustelbė varžovų vedlius - Povilą Vilką ir Edgarą Ivanovą. Tiesa, ši pergalė nebuvo vienintelė. Po penkių dienų namų arenoje "Marijampolis" dar kartą įveikė negausiai susirinkusią "Žiemgalą" 4-os lygos rungtynėse ir su dideliu kaupu atsirevanšavo už skaudų pralaimėjimą sezono starte. 

 

BTA 82
Oaks 73
Fantastišką žygį šio sezono LDA taurės varžybose tęsia Giedriaus Kulbio vedama "BTA" ekipa.
Brandžiai lemiamomis akimirkomis atrodęs Giedrius dar kartelį pademonstravo savo aukštą meistriškumą. Solidžiai "BTA" gretose pasirodė ir Audriaus Cesevičiaus, Pauliaus Kalakausko bei Vaidoto Oldenburg trijulė. Derėtų išskirti ir netoli savo asmeninio atkovotų kamuolių karjeros rekordo (15) buvusį Vaidą Labanauską, kuris, sugriebė 14 atšokusių kamuolių bei maksimaliai sumažino savo komandos atsilikimą statistinėje kovos dėl atšokusių kamuolių kategorijoje. Šeimininkų neišgelbėjo ir dar vienas puikias rungtynes šį sezoną sužaidęs Gražvydas Balsevičius. Šis snaiperis pataikė net 5 tolimus metimus iš dešimties bandymų, o jam esant aikštelėje komanda pirmavo prieš varžovus 6 taškų persvara.  

 
KK Sinano kebabai 86
draudimas.lt 69
Negausiai susirinkę "Draudimas.lt" krepšininkai nesugebėjo tinkamai pasipriešinti "Sinano Kebabų" ekipai. Dominavimas po krepšiais ir geresnis taiklumas iš žaidimo buvo du pagrindiniai faktoriai, kurie leido šeimininkams panaikinti pirmosiomis rungtynių minutėmis varžovų įgytą dviženklį pranašumą,  persverti rezultatą savo naudai ir išlaikyti persvarą iki paskutinio švilpuko. Edmundas Akstinas, Arvydas Ūsaitis ir Tadas Markilevičius dar bandė pakeisti rungtynių eigą savo komandai tinkama linkme, tačiau jų pastangų buvo per mažai. Svečiai nesugebėjo susitvarkyti su šeimininkų snaiperiu Luku Jonkumi, kuriam nepavyko skirti deramo dėmesio, kadangi šiame susitikime labai brandžiai rungtyniavo net 6 Luko Jonkaus komandos draugai.  "Sinano kebabai" žygiuoja toliau, kur jų lauks vienas rimčiausių kol kas šio sezono iššūkių.


Paulius Miškinis 3-iame kvalifikaciniame VKL taurės etape sužaidė savo geriausias karjeros rungtynes, tačiau tai nuo pralaimėjimo jo komandos neišgelbėjo

VKL taurė: 3 kvalifikacinio etapo apžvalga

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009