4 Lyga - savaitės apžvalga

2018-01-18

VKL IV-ojoje lygoje komandos tęsia savo pasirodymus. Viena svarbiausių ekipų užduočių yra patekti į pirmąjį aštuntuką, nes ten finišavusios komandos po reguliariojo čempionato pratęs savo pasirodymą PLAY-OFF varžybose. Būtent šis faktorius nemažą dalį rungtynių paverčia labai svarbiomis jau dabar. Kaip klubams sekėsi per paskutines septynias dienas, kviečiame pasiskaityti tradicinėje ketvirtadieninėje lygos apžvalgoje.

A  Pogrupis

1. Litcargus 10 : 1 + 150
2. Bekupė / V. Malkas 9 : 3 + 113
3. Blue Sharks 8 : 3 + 109
4. BKK Vėjas 6 : 5 + 11
5. Elektrėnų PGT 6 : 5 + 97
6. Ką Vakare ? 4 : 6 + 11
7. Vilniaus Olimpas 4 : 7 - 41
8. Radvilai 4 : 8 - 169
9. Nepakeliui 2 : 8 - 69
10. Vichy Vandens Parkas 2 : 9 - 212

 

"A" pogrupyje per paskutinę savaitę įvyko daugiausiai rungtynių - net šešerios. Galbūt tai tik įdomus sutapimas, tačiau pergales iškovojo visos pirmose penkiose pozicijose esančios komandos. Tai reiškia, jog jų pranašumas prieš žemiau esančius varžovus dar labiau padidėja. Stagmenų grupėje nebuvo užfiksuota, todėl ženklesnių pasikeitimų turnyrinėje rikiuotėje taip pat nėra. Atkakliausiu savaitės maču tapo "Radvilų" ir "Vichy Vandens Parko" akistata, kurioje komandoms prireikė net dvejų pratęsimų. Dvikova buvo itin svarbi kaunantis dėl vietos pirmame aštuntuke, todėl žemiau buvusi "Vichy" komanda stengėsi iš visų jėgų. Bent jau pirmame kėlinyje komandai sekėsi gerai pasirodyti tiek puolime, tiek ir gynyboje, taip įgyjant 9 taškų pranašumą. Deja, antrasis ketvirtis jau priklausė varžovams, po kurio iš turėto pranašumo neliko praktiškai nieko. Per likusius du kėlinius nugalėtojas taip pat nepaaiškėjo, tad visus klausimus dėl laimėtojo komandos sprendė per du pratęsimus. Ten sėkmė šypsojosi "Radvilams", kurie ir sugebėjo išnešti sveiką kailį rezultatu 71 : 65. Įspūdingai nugalėtojų gretose pasirodė dienos žaidėjo titulą visoje lygoje iškovojęs Girmantas Praleika, kurio sąskaitoje net +55 naudingumo balai. Kartu krepšininkas pelnė ir 31 tašką. Po šios pergalės aštuntą ir devintą pozicijas skiria ne tik 2 pergalės, tačiau dar ir tarpusavio rungtynių pranašumas, todėl per likusias rungtynes "Vichy" vyrukams reiks gerokai paplušėti, norint pratęsti savo pasirodymą čempionate. Tuo labiau, jog komanda šią savaitę pralaimėjo dar ir "Blue Sharks" klubui - 57 : 65. Ne itin geresnėje situacijoje yra ir devintoje pozicijoje esanti "Nepakeliui" ekipa, kuri taip pat turi dvi pergales, nes šiame ture pralaimėjo "BKK Vėjo" vaikinams 51 : 65. Tiesa, mūšiai su tiesioginiais komandos varžovais - dar priešakyje.

Nepasisekė šią savaitę ir "Ką vakare?" vyrams, kurie buvo priversti pralaimėti du kartus. Pirmasis buvo akistatoje prieš "Bekupę / Vezumalkas.lt". kuomet nusileista nerezultatyvioje kovoje 45 : 51. Ne ką geriau ekipai sekėsi ir mūšyje prieš "Litcargus", kuomet pralaimėta 56 : 68. Tiesa, paguoda ta, jog nusileista dviems pogrupio lyderiams ir nors ekstra taškų iškovoti nepavyko, komanda praktiškai nieko neprarado. Galbūt kiek neramina tas faktas, jog tai buvo jau trečioji klubo nesėkmė paeiliui, tačiau šią seriją komanda galės nutraukti jau sekmadienį, kuomet žais prieš net į ketvirtą rekordinę vietą pakilusius "BKK Vėjo" atstovus.

B  Pogrupis

1. SK Skaidiškės 10 : 1 + 274
2. Lewben 8 : 2 + 148
3. Karolinos boulingas / Kegliai.lt 7 : 2 + 89
4. Svajonių Turintys 6 : 5 + 51
5. TG LAB 6 : 5 - 48
6. BC Carmita 6 : 5 - 38
7. Abi Kairės 4 : 7 - 13
8. UwB 3 : 7 - 145
9. Atea 3 : 8 - 58
10. M.K.Č. 0 : 11 - 260

 

"B" pogrupyje šeimininkai ir svečiai pasidalino po dvi pergales. Eilinius laimėjimus į savo sąskaitą įsirašė abudu grupės lyderiai. "SK Skaidiškės" namuose priimė "TGLAB" vyrus ir laimėjo nerezultatyvije kovoje 52 : 42. Komanda jau ne pirmą kartą sezone pademonstruoja pagirtiną gynybą, kuri ir tapo viena pagrindinių pergalės priežasčių. Vos 47.6 taško per dvikovą varžovams įmesti leidžiantys Rudaminos vyrai ir toliau žengia pirmi pagal šį rodiklį visoje lygoje, tačiau gerokai svarbesnė yra užimama pozicija turnyrinėje pirmenybių lentelėje. Tuo labiau, jog nugalėtas vienas iš realių kandidatų į pirmąjį pogrupio trejetuką. Įdomus faktas, jog nugalėtojų ekipoje dviženklę pelnytų taškų ribą peržengė vienintelis Darius Jucius, kurio sąskaitoje 12 taškų bei net 20 atkovotų kamuolių. Priešininkams nepadėjo ir jų milžinas Deividas Jurkus, rungtyniavęs be keitimo. Antrojoje pozicijoje esantys "Lewben" vyrai svečiuose 75 : 61 įveikė nė karto nelaimėjusious pogrupio autsaiderius "M.K.Č." vyrukus, kuriems tai buvo jau 11-as pralaimėjimas paeiliui. Tai, kol kas, pats nesėkmingiausias sezonas ekipos istorijoje, nors pogrupyje tikrai yra komandų, kurias klubas yra pajėgus nugalėti. Tuo tarpu "Lewben" komandoje daugiausiai taškų pergalingoje akistatoje surinko Mantas Baranauskas, pelnęs 23 taškus ir 17 pridėjęs Vytautas Vičius. Artimiausią savaitę "Lewben" poilsiaus, tuo tarpu "M.K.Č." pabandys pateikti staigmeną ir apkartinti gyvenimą trečioje pozicijoje žengiantiems "Karolinos Boulingo / Kegliai.lt" vyrams.

Svarbią pergalę kovoje dėl geresnės pozicijos pasiekė "Svajonių Turintys", namuose 60 : 55 įveikdami "Atea" klubą. Atkakliose rungtynėse nugalėtojas sprendėsi ketvirtajame kėlinyje, kurio pabaigoje laimė kiek labiau šypsojosi antrą kartą  tarpusavio mačuose per sezoną priešininkus nugalinčiam "Svajonių Turinčių" kolektyvui. Dabar komanda šokteli jau net iki ketvirtosios vietos, kas yra geriausias klubo pasiekimas šiemet. Tiesa, ši pozicija gali greitai pasikeisti, nes žemiau esanti "TGLAB" ekipa tikrai su penktąja pozicija susitaikyt nenorės. Pagrindiniu "Svajonių turinčių" taikiniu dabar bus sekmadienio VKL 3-iojo kvalifikacinio Taurės etapo varžovai - tos pačios lygos "A" pogrupio lyderiai "Litcargus". Pergalės kaina tose rungtynėse didelė, todėl galima tikėtis įdomios akistatos. Svarbius du taškus į savo sąskaitą įsirašė ir "BC Carmita", kuri išvykoje 46 : 44 palaužė "Abi Kairės' vyrukus. Toks rezultatas lėmė, jog "Carmita" išlieka pirmame šešetuke, o pagal pergalių skaičių netgi susilygina su ketvirtąja pozicija. Patyrusios nesėkmę "Abi Kairės" nuo šešetuko jau atsilieka dviem pergalėmis ir dabar turėtų visų pirma susirūpinti vietos pirmame aštuntuke gynyba. O į šią poziciją jau šiandien vakare kėsinsis "Atea" klubas. Pirmojo rato dvikovą "BC Carmita" laimėjo vos vienu tašku, todėl labai realu, kad ir šiandienos akistatoje bus labai įdomu.

Aringas Vaškevičius ir "Radvilai" žengė svarbų žingsnį PLAY-OFF etapo link

 

C  Pogrupis

1. X Komanda 10 : 1 + 119
2. LIDL Lietuva 10 : 1 + 198
3. Sudervė TEAM 8 : 3 + 27
4. MKK 6 : 5 + 73
5. JKK Kelelis 5 : 5 +/- 0
6. BC Nol Semkers II 4 : 6 - 55
7. Šernai 4 : 8 - 108
8. Avedus 3 : 8 - 22
9. LT 2018 3 : 9 - 94
10. Zulu Team 2 : 9 - 138

 

"C" pogrupyje eilines pergales taip pat pasiekė grupės lyderiai. "X komanda" niekaip nepaleidžia lyderių vadelių iš savo rankų, nes šį kartą 70 : 58 svečiuose nugali kiek pasikeitusios sudėties "Šernus". Rungtynėse ir vėl nesulaikomi buvo abu ekipos lyderiai: Taumantas Mikašis bei Andrius Birulinas, nuolat terorizavę šeimininkų gynybą. Tai - jau dešimtoji klubo pergalė čempionate ir bent jau kol kas panašu, kad žemiau antrosios pozicijos savo pogrupyje reguliariame čempionate klubas tikrai nenukris. Rytoj ekipa žaidžia svečiuose prieš autsaiderius - "Zulu team", todėl tikėtina, jog bus pasiekta ir 11-a pergalė sezone. "X komandą" besivejantys ir koja kojon žengiantys "LIDL Lietuva" vyrai taip pat laimėjo. Šį kartą klubas namuose sutriuškino tuos pačius ką tik minėtus "Šernus" 76 : 41. Daugiausiai prie pergalės prisidėjo 25 taškus įmetęs Artūras Besevičius, kuriam tai buvo pačios sėkmingiausios rungtynės žaidėjo karjeroje. Po taip pat dešimtosios klubo pergalės ekipa yra antra ir tik pagal prastesnį tarpusavio rungtynių snatykį nesugeba grįžti į pogrupio top poziciją. Artimiausią savaitę komanda galės paskirti treniruotėms, o vasario mėnesį jų jau lauks akistata su pagrindiniais savo priešininkais - "X komanda".  

"Šernai" nebuvo vieninteliai nelaimėliai, kurie aikštelę paliko nugalėtais du kartus per savaitę. Toks pats likimas ištiko ir vis labiau lentelėje krentančią "LT 2018" ekipą. Klubas namuose 39 : 66 nusileido "MKK" vyrams, bei svečiuose po atkaklios kovos 71 : 74 pralaimėjo "JKK Kelelio" atstovams. Nugalėtojų komandai pergalė leidžia pakilti jau iki penktojo laiptelio ir tai yra vienas geresnių rezultatų, kokio ekipos atstovai galėjo tikėtis sezono eigoje. Tuo tarpu "MKK" ir toliau gali džiaugtis, nes išlieka pirmajame ketvertuke. Viena pagrindinių artimiausios savaitės dvikovų bus "MKK" dvikova namuose prieš trečioje vietoje esančius ir dviem pergalėmis daugiau turinčius "Sudervė Team" vyrus. Pirmojo rato akistatą 7 taškais laimėjo suderviečiai, todėl jei dabar mažeikiškiams pavyktų revanšuotis didesniu skirtumu, jie turėtų visai realius šansus finišuoti pogrupyje aukščiau, nei yra dabar.

D  Pogrupis

1. Kočėlas 10 : 0 + 211
2. Žiemgala 8 : 1 + 135
3. Logistai 7 : 3 + 61
4. Marijampolis II 7 : 3 + 107
5. LPK Liberna / G. Kraštas 5 : 4 + 72
6. Meridianas 5 : 5 + 11
7. Vilko Brolija 4 : 7 - 42
8. Akademinis Krepšinis 3 : 9 - 178
9. OAKS 2 : 9 - 83
10. SMK 0 : 10 - 294

 

Didžiausią pagrindą džiaugsmui "D" pogrupyje šią savaitę turi "Marijampolio" antroji ekipa, kuri iškovojo dvi pergales. Taip jau sutapo, jog komanda žaidė du kartus prieš tą patį varžovą - "OAKS" ir namuose juos nugalėjo 98 : 73, o svečiuose teko gerokai labiau paprakaituoti - 83 : 81. Tačiau svarbiausia - pergalė, o tiksliau - visos dvi, kurios leidžia komandai išlikti ketvirtoje pozicijoje ir nė kiek neatsilikti nuo laipteliu aukščiau esančių "Logistų". Pastarieji šią savaitę tai pat nesnaudė ir savo arenoje 69 : 55 nugalėjo "Vilko Brolijos" klubą. Nors rezultatyviausias rungtynių žaidėjas buvo "Vilko Brolijos" atstovas Ignas Vilkelis, naudingiausio žaidėjo titulą mače pasiglemžė "Logistų" krepšininkas Darius Miloševičius, surinkęs +30 naudingumo balų. Po šios pergalės "Logistai" ir toliau išlieka pirmame trejetuke, tačiau į jų poziciją kėsinasi ne tik "Marijampolis II", bet ir "LPK Libernos / Gervėčių Krašto" klubas. Marijampolio gyventojų jau penktadienį laukia sunki akistata prieš vos kartą pralaimėjusią "Žiemgalą", tuo tarpu "Gervėčių Krašto" klubui teks jėgas išmėginti su nė karto nelaimėjusia "SMK" bei "Meridiano" komandomis.

Visą pogrupį ir toliau vainikuoja vienintelė visoje lygoje be pralaimėjimų žengianti "Kočėlo" komanda, svečiuose užtikrintai 88 : 54 palaužusi "Akademinį Krepšinį". Pirmuoju smuiku komandoje ir visoje lygoje ir toliau groja Ignas Kurklietis, vidutiniškai rinkdamas po 34.6 taško per rungtynes. Nors komandai ir nesusiklostė VKL Taurės varžybos, bent jau savo divizione šis klubas gali žengti iš tiesų toli. Artimiausiu taikiniu jų taikiklyje - "OAKS" klubas, visomis išgalėmis siekiantis prasibrauti į pirmąjį aštuntuką.


Ignas Kurklietis ("Kočėlas") kol kas - rezultatyviausias VKL IV-ojo diviziono krepšininkas

4 Lyga - savaitės apžvalga

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009