1 Lyga - savaitės apžvalga

2018-01-15

VKL I-ojoje lygoje komandos grįžo po šventinės pertraukėlės. Tiesa, rungtyniavo ne visos pirmenybių dalyvės, tačiau kai kurios iš jų, kaip "MRU", sužaidė net dvejas rungtynes. Labai netoli nuo pirmosios sezono pergalės šį kartą buvo "ČeČėnijos" klubas, tuo tarpu "KK Austa" pateikė rimtą paraišką į pačias aukščiausias pozicijas reguliariame čempionate. Apie visa tai tradicinėje pirmadieninėje VKL I-osios Lygos apžvalgoje.

Visų pirma savo ietis aikštelėje sukryžiavo Vidaus Reikalų Ministerijos (VRM) bei "MRU" komandos. Dvikova, kaip ir reikėjo tikėtis, vyko atkakliai ir aikštelės šeimininkams įgyti pranašumo niekaip nesisekė. Sužaidus penkias minutes "VRM" pirmavo minimaliai, tačiau tuomet sekė sėkminga Artūro Karapetian atkarpa, po kurios šiokį tokį pranašumą jau susikūrė "MRU" krepšininkai. Kėliniui baigiantis jie menką persvarą sėkmingai išsaugojo ir laimėjo pirmąjį ketvirtį 17:15. Antrame kiek geriau pasirodė VRM vyrai, dvikovai įpusėjus susikraudami minimalų pranašumą savo naudai 38:37. Situacija pernelyg nesikeitė ir trečiame kėlinyje, po kurio padėtis liko tokia pati ir būsimieji dvikovos nugalėtojai vis dar pirmavo 1 tašku. Lemiamas lūžis įvyko ketvirtame kėlinyje, kuomet sėkmingą atkarpą pademonstravo "VRM" atstovai Laurynas Jacevičius ir Gabrielius Ramonas. Jie padėjo komandai susikrauti kiek didesnį pranašumą ir iškovoti penktąją sezono pergalę 79 : 72. Tai kartu buvo penktasis laimėjimas lygoje paeiliui. Dabar jau drąsiai galima sakyti, kad klubas yra realus kandidatas į vietą pirmame lygos trejetuke, nes po šio turo dvikovų komanda pirmą kartą pakilo turnyrinėje lentelėje taip aukštai. Na o rezultatyviausiai nugalėtojų gretose pasirodė 23 taškus pelnęs Laurynas Jacevičius, 19 pridėjęs Gabrielius Ramonas, bei 18 atseikėjęs Ernestas Abmorševas. Jau ketvirtadienį klubo laukia svarbi akistata su "Vilniaus Kolegijos" komanda - tai tiesioginis ekipos varžovas turnyrinėje lentelėje, kuriam buvo pralaimėta pirmame rate. Bus labai įdomu pasižiūrėti, kokias išvadas nuo to laiko padarė "VRM" vyrai ir ar pajėgūs jie "Vilniaus Kolegijos" studentams revanšuotis už pirmojo rato nesėkmę.

Antrojoje akistatoje "MRU" ir vėl kovojo iš visų jėgų. Atrodo, jog pagal turnyrinę padėtį pergalė turėjo būti gerokai lengvesnė, tačiau nė karto pirmenybėse dar nelaimėjusi "ČeČėnija" galvojo kitaip. Rungtynės vyko labai rezultatyviai, galbūt dėl to, jog abi komandos stengėsi varžovus nokautuoti taikliais metimais. Ir tai bent jau pirmoje dvikovos dalyje puikiai sekėsi daryti abiems klubams. Jeigu pirmosiomis minutėmis priekyje buvo "MRU", tai į antro kėlinio pabaigą atvykę į salę žiūrovai galėjo suabejoti, kas yra šios dvikovos favoritai - mačui įpusėjus pirmenybių autsaiderė "ČeČėnija" pirmavo 51 : 49. Trečiasis kėlinys sėkmingesnis buvo "MRU" atstovams, kurie persvėrė rezultatą savo naudai ir įgijo nedidelį 5 taškų pranašumą. Tačiau rami rungtynių pabaiga būsimiems laimėtojams nenusimatė. Anaiptol, "ČeČėnija" kilo į lemiamą šturmą ir visiškai kvėpavo savo priešininkams į nugaras. Vis dėlto keli sėkmingi metimai reiškė trečią "MRU" sezono pergalę, pagaliau nutraukiant 5 pralaimėjimų seriją. "ČeČėnija" per plauką likusi nuo pirmosios pergalės, pralaimi jau aštuntą kartą, tačiau vis dar turi galimybes kautis dėl vietos PLAY-OFF etape. Nugalėtojams 25 taškus įmetė Tomas Malimenkovas, dar 22 pridėjo Dangiras Čėsinas. Tuo tarpu "ČeČėnijos" gretose sužibėjo po 22 taškus pelnę Marius Taparauskas bei Mantas Viliušis. Po šių rungtynių "MRU" ruošis svarbiam sekmadienio susitikimui su vieną pergalę teturinčia "Sporticus.lt/ Ugniagesys" komanda, tuo tarpu "ČeČėnija" turės savaitės pertrauką tarp rungtynių. 

  1. KK Riešė - La Birra Pub 8 : 0 + 178
  2. KK Austa 7 : 2 + 53
3. VRM 5 : 2 + 47
4. Electrolux 5 : 4 + 11
  5. Vilniaus Kolegija 4 : 3 + 16
  6. MRU 3 : 5 - 52
  7. BC Kolegos / Imperialstone.eu 1 : 4 - 36
  8. Sporticus.lt / Ugniagesys 1 : 6 - 49
  9. Če-Čėnija 0 : 8 - 168

 

Tomas Malimenkovas (su kamuoliu) padėjo "MRU" komandai iškovoti trečiąją sezono pergalę

 

TOP 3

        TOP-3 rikiuotėje šią savaitę matome nemažai naujų pavardžių. Visi krepšininkai savo komandose buvo naudingiausi, tačiau tokie puikūs pasirodymai pergalę pasiekti padėjo ne visiems. Pirmojoje pozicijoje šį kartą įsitaiso "KK Austos" aukštaūgis Kristupas Surgėlas, nepasikuklinęs dvikovoje prieš "Electrolux" surinkti +36 naudingumo balus. Tiesa, nereikia pamiršti fakto, jog varžovų komandoje nerungtyniavo Ignas Lukošius ir tai gerokai palengvino Kristupo darbą po krepšiu. Antroji pozicija atitenka "ČeČėnijos" atstovui Mariui Taparauskui savo mače prieš "MRU" surinkusiam +35 naudingumo balus. Krepšininkas be kita ko atidavė net 15 rezultatyvių perdavimų ekipos draugams. Na o trečioje vietoje "VRM" atstovas Laurynas Jacevičius, kurio sąskaitoje +31 balas. Būtent toks prizininkų trejetukas lygoje yra šią savaitę, tad sveikiname į jį patekusius žaidėjus.

1.

 

Kristupas Surgėlas

(KK Austa)

 

 

26 tšk., 14 atk.k.

 

+36

2.

 

Marius Taparauskas

(ČeČėnija)

 

22 tšk., 15 rez.p.

+35

3.

 

Laurynas Jacevičius

(VRM)

 

 

23 tšk., 10 atk.k.

+31

 

TURO RUNGTYNĖS

      Savaitės rungtynėmis tapusi dvikova greičiausiai domino ne vieną mėgėjiško krepšinio pasaulio sirgalių, nes joje susitiko praeitų dviejų čempionatų nugalėtojai "Electrolux" bei ambicingi lygos debiutantai - "KK Austa". Čia netrūko atkaklios bei nervingos kovos, po kurios antrą kartą sezone laimėtojais išeina "KK Austa". Kviečiame iš arčiau susipažinti su šių rungtynių įvykiais.

84

94

(23:25, 19:20, 23:23, 19:26)

 

Electrolux: L. Kirlys 34, G. Gadeika 17, M. Šeduikis ir Ž. Kosarevas po 8.

KK Austa: J. Šukelis 27, K. Surgėlas 26 (14 atk.k.), V. Saulevičius 20 (10 atk.k.).

"KK Austa" VKL I-osios Lygos pirmenybėse kol kas nepaiso jokių autoritetų

Sekmadienio vakarą VKL I lygos rungtynėse susitiko šeimininkų „Electrolux" ir svečių „KK Austa". Nuo pat pirmų minučių aikštėje užvirė kieta, vyriška kova. Pirmajame kėlinyje komandos žaidė įpatingai rezultatyviai ir jautėsi laikomas aukštas abiejų komandų tempas. Pranašumo nesugebėjo įgyti nei viena komanda, todėl nieko keisto, jog po pirmųjų dešimties minučių rezultatas buvo 23 : 25 "KK Austos" naudai.  Antrasis rungtynių kėlinys buvo panašus į pirmajį, vėl tas pats aukštas tempas, tie patys taiklūs metimai. J.Šukelio ir L.Kirlio vedamos komandos pirmoje rungtynių pusėje nebuvo nutolusios daugiau nei 6 taškais, o po dviejų kėlinių svečių komanda turėjo sunkiai uždirbtą 3 taškų pranašumą.

Trečiajame kėlinyje 11 taškų pelnęs L.Kirlys tempė "Electrolux" komandą ant pečių ir neleido varžovams atitrūkti, tačiau pusę ketvirtojo kėlinio jis praleido ant suolelio ir tuo metu svečiai surengę savo spurtą pabėgo nuo savo varžovų 11 taškų skirtumu. Per ilgai savo lyderį ant suolo laikę šeimininkai priešnuodžių grįžti į rungtynes neberado, maža to, rungtynių pabaigoje L.Kirlys buvo nubaustas diskvalifikacine pražanga ir turėjo palikti aikštelę. Tokiu būdu tapo aiškus galutinis rungtynių rezultatas, kuomet "KK Austa" jau antrą kartą šiame sezone parklupdo čempionus, šį kartą - 94 : 84. Nugalėtojų komandą į priekį vedė 27 taškus pelnęs ir 8 kamuolius atkovojęs J.Šukelis, 26 taškus pelnęs ir 14 kamuolių atkovojęs K.Surgėlas ir 20 taškų pelnęs bei 10 kamuolių atkovojęs V.Saulevičius. Šeimininkų gretose rezultatyvumu išsiskyrė L.Kirlys pelnęs 34 taškus ir G.Gadeika pelnęs 17 taškų.

Po šios pergalės "KK Austa" įsitvirtina antroje turnyrinės lentelės pozicijoje pagal prarastus taškus ir dabar su nekantrumu lauks kitų savo varžovų. Tuo tarpu "Electrolux" krenta į ketvirtą poziciją, tačiau į trejetuką galėtų sugrįžti net ir nerungtyniaudami. Taip nutiktų tuo atveju, jei "VRM" vyrai pralaimėtų dvi artimiausias savo rungtynes.

1 Lyga - savaitės apžvalga

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009