3 Lyga - savaitės apžvalga

2018-01-10

Švenčių laikotarpis VKL III-iosios Lygos dalyviams bei gerbėjams pažėrė visą gausybę rungtynių. Jų įvyko net 29-ios, tad nemažai pasikeitimų yra ir turnyrinėse lentelėse. Visoje lygoje buvo net 6 komandos, kurios per šį laikotarpį spėjo iškovoti po dvi pergales, taip gerokai pagerindamos savo turnyrinę padėtį. Deja, pasitaikė nemažai ir tokių, kurios abudu kartus buvo priverstos aikštelę palikti nuleistomis galvomis. Apie visa tai - tradicinėje trečiadieninėje VKL III-iosios Lygos apžvalgoje.

A  Pogrupis

1. United Sharks 8 : 2 + 145
2. BC Liejykla 7 : 3 + 63
3. Melingos Keliai 6 : 3 + 20
4. KK Ambicija 5 : 5 - 5
5. Joniškio Baldai 4 : 5 - 22
6. Marijampolis 4 : 5 - 56
7. Big Baller Brand 4 : 6 + 12
8. Dagos 3 : 5 + 13
9. Snackbox.lt 1 : 8 - 170

 

"A" pogrupyje nutiko taip, jog šiame ture visas penkerias žaistas rungtynes laimėjo svečiuose žaidusios komandos. Svarbią pergalę savo saskaiton įsirašė grupės lyderiai "United Sharks", kurie svečiuose 76 : 66 palaužė "Marijampolio" vyrus. Rungtynes sėkmingiau pradėjo aikštelės šeimininkai, kurie ir pirmavo didžiąją pirmosios rungtynių pusės dalį. Vėliau "United Sharks" bandė perimti iniciatyvą į savo rankas, tačiau lemiamą persvarą susikrovė tik paskutinėmis minutėmis. "Marijampolio" vyrai kovėsi iš visų jėgų, tačiau jų šiek tiek pritrūko ir teko pripažinti priešininkų pranašumą. Prie svečių pergalės bene solidžiausiai prisidėjo 25 taškus pelnęs Dovydas Petrauskas, kuriam puikiai talkino ir 13 kamuolių atkovojęs jo komandos draugas Vytautas Radzevičius. Po šios pergalės "rykliai" išliko savo grupės lyderiais, viena pergale lenkdami "BC Liejyklos" vyrukus, kurie taip pat šventė užtikrintą pergalę, svečiuose net 94 : 53 sutriuškindami "Big Baller Brand" atstovus. Šiose rungtynėse nugalėtojai atkovojo net 63 atšokusius kamuolius, todėl nieko keisto, jog pagal šį rodiklį jie pirmauja visoje lygoje, per rungtynes sugriebdami po 50.9 kamuolio. Savo trečiąją poziciją sustiprino ir "Melingos Keliai" 72 : 70 išplėšdami pergalę prieš "KK Ambiciją". Pastaroji komanda po nesėkmės sugebėjo atsitiesti ir revanšavosi dvikovoje su "Joniškio Baldais" - 60 : 55. Toks rezultatas leidžia komandai turėti vienodą pergalių ir pralaimėjimų balansą bei išsilaikyti ketvirtoje grupės vietoje. Tuo tarpu dėl vietos PLAY-OFF etape vyksta labai atkakli kova net tarp keturių komandų: "Joniškio Baldus", "Marijampolį", "Big Baller Brand" bei "Dagos" vyrus skiria vos viena pergalė. Ir tik "Snackbox.lt" situacija šiuo metu yra gerokai prastesnė, nes ekipa lieka su vieninteliu laimėjimu, neleidžiančiu kol kas prasibrauti į atkrintamąsias varžybas. Norint sezoną pratęsti PLAY-OFF etape grupėje reikia finišuoti bent šeštoje vietoje, todėl tokiu tikslu greičiausiai ir būtų visų žemiau esančių komandų likusios sezono dalies užduotis.

 

B  Pogrupis

1. BC United Transline 8 : 1 + 140
2. BC Versus 6 : 0 + 158
3. Ridikas 6 : 2 + 95
4. Tirola II 4 : 4 - 12
5. SK Centauras 4 : 4 + 8
6. BC Vilnius 3 : 6 - 35
7. Safety 2 : 7 - 78
8. KF Trigubas Dublis 0 : 9 - 276

 

"B" pogrupyje komandų pasirodymai buvo ganėtinai skirtingi. Dviems iš jų sekėsi tiesiog pagirtinai, nes tiek "BC United Transline", tiek ir "SK Centauras" iškovojo po 2 pergales. Tiesa, elektrėniškiams buvo kiek lengviau, nes viename susitikime jie savo varžovų iš "KF Trigubo Dublio" tiesiog nesulaukė ir laimėjo techniniu rezultatu 20:0. Antroje dvikovoje savo pranašumą vaikinams jau teko įrodinėti aikštelėje ir tai padaryti sekėsi kuo puikiausiai. "SK Centauras" spurtavo dar pirmame ketvirtyje ir persvaros iš savo rankų taip ir nebepaleido, laimėdama prieš "Safety" 74 : 56. Vilniečių klubui ši nesėkmė nebuvo vienintelė, nes prieš tai, kas įdomiausia, analogišku rezultatu 56 : 74 jie pralaimėjo ir "Tirolos" dubleriams. Po tokio nesėkmių ruožo "Safety" kristelėjo iki septintosios pozicijos, taip sumažindami savo galimybes patekti į PLAY-OFF. Tuo tarpu "SK Centauras" šoktelėjo jau iki penktosios vietos ir dabar gali jaustis gerokai ramiau, nei prieš šį turą. 

Kita šventinio laikotarpio laimingoji yra "BC United Transline", kuri laimėjo dvejas rungtynes svečiuose. Be jau minėtos akistatos prieš "Safety" ekipa 103 : 60 sutriuškino "KF Trigubą dublį". Taikliausiai lygoje dvitaškius metanti komanda laikinai susigrąžino lyderių poziciją, o 100 pelnytų taškų ribą peržengia pirmą kartą šiame sezone. Sekmadienį klubo lauks tikras išbandymas akistatoje prieš "Ridiką", kuriame bent jau laikinai spręsis ir antrosios pogrupio vietos likimas. Tuo tarpu du pralaimėjimus patyrusi "KF Trigubo dublio" komanda savo pogrupyje išlieka vienintele, dar nelaimėjusia nė vienos dvikovos. 

Dilanas Švaistys ("BC United Transline") - visoje VKL III Lygoje kol kas naudingiausias ir rezultatyviausias krepšininkas

 

C  Pogrupis

1. BC Salininkai 8 : 2 + 97
2. Atsipūtę 8 : 2 + 152
3. Vedejasrenginiui.lt 7 : 3 + 132
4. KK Žaibas 6 : 3 + 13
5. Telšiai II 6 : 4 + 155
6. KomFakas 3 : 6 + 19
7. Baltic Ground Services 3 : 7 - 119
8. BC Bedugnė 1 : 6 - 81
9. U.S.Embassy 0 : 9 - 368

 

Bene daugiausiai permainų įvyko "C" pogrupyje ir tame nėra nieko keisto, nes čia buvo sužaisti net 7 susitikimai. Sėkmingiausiai grupėje pasirodė po dvi pergales iškovojusios "Atsipūtusių" bei "Vedejasrenginiui.lt" komandos, tačiau pogrupio viršūnėje įsitaisė ne jos, o "BC Salininkų" klubas. Salininkiečiai namuose 78 : 57 įveikė "BC Bedugnę" ir pagal prarastus taškus bei geresnį tarpusavio rungtynių santykį aplenkė "Atsipūtusius". Alantos atstovai nė viename iš savo susitkimų neturėjo jokių problemų. Visų pirma jie 84 : 54 sutriuškino "Baltic Ground Services", o vėliau 83 : 45 ir pogrupio autsaiderę "U.S.Embassy" ekipą. Dar didesniu skirtumu komanda laimėjo ir VKL Taurės rungtynes, kur nukovė "UwB" klubą iš žemesnio - VKL IV-ojo diviziono. Panašu, jog "Atsipūtę" pasiekė patį sportinės formos piką ir įsikabinę bandys iškovoti pirmąją vietą grupėje. Tačiau su tuo nenori sutikti "Vedejasrenginiui.lt" vyrai, kurie taip pat laimėjo du kartus. Svečiuose ekipa užtikrintai 93 : 66 nukovė "KK Žaibą" bei 87 : 56 "Baltic Ground Services". Rezultatai lėmė, jog klubas žengia ant trečiojo laiptelio, aplenkdamas labai nesėkmingą rungtynių atkarpą sužaidusį "KK Žaibą" Panevėžiečiai ne tik kad pralaimėjo pirmąją savo akistatą, tačiau įsigudrino nusileisti ir "KomFakui" 61 : 66. Šia pergale buvę VU studentai siekia šeštosios vietos grupėje ir patekimo į PLAY-OFF etapą, tuo tarpu dar prieš naujuosius kone idealiai atrodęs "KK Žaibo" pasirodymas dabar jau tėra vertas tik ketvirtosios pozicijos. Pogrupio dugne kol kas jokių pasikeitimų - ten nė vienos pergalės neiškovojęs "U.S. Embassy" klubas ir "BC Bedugnė", kuriems sezonas klostoli toli gražu ne pagal jų planą. Jeigu nori prisivyti benuvažiuojantį PLAY-OFF traukinį šioms ekipoms būtų jau pats laikas sukrusti ir pradėti rinkti pergales.

D  Pogrupis

1. Verslo Sp.C. / R2P Sport 9 : 1 + 202
2. Thug Life 8 : 2 + 98
3. Agmeka 7 : 2 + 75
4. KK Sinano Kebabai 6 : 2 + 100
5. SK Meškos 5 : 5 - 32
6. KK Kuršėnai 4 : 5 + 1
7. BC Šalčininkai 2 : 7 - 63
8. Vilniaus Pulsas 1 : 9 - 176
9. Naujininkų Kiemas 0 : 9 - 205

 

"D" pogrupio favoritais per tarpušventį tapo "Thug Life" vyrai, kurie žaidė dvejas rungtynes ir abejas iš jų laimėjo. Susitikimai savo eiga buvo labai panašūs, nes varžovai įveikti užtikrintai: "SK Meškos" palaužtos 84 : 59, o "Vilniaus Pulsas" - 83 : 54. Rezultatai leidžia klubui pakilti jau iki antrojo laiptelio ir pateikti labai rimtą paraišką į aukščiausias grupės pozicijas. Jokio vargo su savo priešininkais neturėjo ir "Verslo Spaudos Centras / R2P Sport", kurie net 116 : 55 sutriuškino be pergalių liekantį "Naujininkų Kiemą". Vienintelį pralaimėjimą patyrusi komanda kol kas yra "D" pogrupio lyderė, tačiau jų dar laukia nemažai atkaklių dvikovų su savęs vertais priešininkais. Tačiau jie planuojami pačioje reguliariojo čempionato pabaigoje, tad dauguma klausimų dėl pirmųjų pozicijų bus atsakyta būtent vasario mėnesį. Vargais negalais pergalę išvargo ir trečia žengianti "Agmekos" komanda, tik minimaliu skirtumu 75 : 74 įveikdama "BC Šalčininkus". Turo varžybas praleidę "KK Sinano Kebabų" vyrai dar šiandien svečiuojasi pas "SK Meškas" ir bandys iškovoti dar du svarbius taškus. Pergalė klubui praktiškai užtikrintų vietą pirmame pogrupio ketvertuke, todėl rungtynėms reikia nusiteikti tinkamai. Iš nesėkmių ruožo niekaip neišlipa ir "Vilniaus Pulsas", kuris pralaimi jau devintąjį kartą ir PLAY-OFF riba pirmame šešetuke šiems vaikinams jau beveik tampa miražu. Norint pagerinti situaciją sekmadienį jiems tiesiog būtina nugalėti "KK Kuršėnus".

Eimantas Kašelionis kartu su "Verslo Spaudos Centro / R2P Sport" komanda pirmauja savo grupėje

 

E  Pogrupis

1. Sky Gym / Ego Forte 8 : 1 + 132
2. Senieji Trakai II 6 : 3 + 109
3. BC Kibirai 5 : 4 + 44
4. BRASA / Bullet.lt 4 : 4 - 39
5. Bebrusai 4 : 5 - 14
6. Naudingi 3 : 5 - 42
7. Lyderiai 3 : 6 - 48
8. BC Sava Chebra 2 : 7 - 142

 

Bene daugiausiai neatsakytų klausimų yra "E" pogrupyje, kur vyksta itin atkakli kova dėl apatinių pogrupio pozicijų ir vietos PLAY-OFF šešetuke. Tiesa, šią savaitę "meškos paslaugą" sau pasidarė "BC Sava Chebra". Iki tol dvi pergales turėjęs klubas nesugebėjo namuose susirinkti rungtynėms prieš "BC Kibirus" ir užsidirbo techninį pralaimėjimą. Jis stipriai pablogina komandos situaciją, nes dabar ekipa turės vienu įskaitiniu tašku mažiau už visus savo priešininkus. Būtent dėl to "BC Sava Chebra" iš karto nusirita į grupės dugną iš kurio sėkmingai kilsteli "Lyderių" komanda, namuose itin svarbioje akistatoje 84 : 70 nukaudama "Bebrusus". Trečiasis sezono laimėjimas leidžia ekipai tikėtis dar kelių pergalių, kartu su kuriomis ateitų ir išsvajotas tikslas - PLAY OFF varžybos. Šią savaitę vyrukai turės laisvadienių, todėl galės gerai pašlifuoti derinius ir tinkamai pasiruošti artimiausioms kovoms. Ant išganingojo šeštojo laiptelio kol kas yra užkopusi "Naudingų" ekipa, kuri svečiuose 67 : 78 nusileido lyderiams "Sky Gym / Ego Forte" vyrams. Du pralaimėjimus patyręs "Bebrusų" klubas kristeli žemyn, į priekį praleisdamas "Brasa / Bullet.lt" klubą. Tuo tarpu iki šiol nė karto nepralaimėję pogrupio lyderiai iš "Sky Gym" antrosiose rungtynėse kiek netikėtai suklupo ir 70 : 73 nusileido į trečią vietą pakilusiai "BC Kibirų" komandai. Tiesa, dėl savo vietos lyderiai gali jaustis pakankamai ramiai, nes artimiausius persekiotojus lenkia dar dviem pergalėmis. Taip nutiko ir dėl to, jog "Senųjų Trakų II" klubas pralaimėjo Brasos" vyrukams.

Kita savaitė gali įnešti papildomų permainų, nes sekmadienį aikštelėje pamatysime turnyrinės lentelės kaimynus - "Brasą / Bullet.lt" bei "Bebrusus", kurie susitiks tarpusavyje. Pirmojo rato akistatą 11 taškų skirtumu buvo laimėję "Bebrusai", todėl aikštelės šeimininkai dabar siekte sieks revanšo.  

3 Lyga - savaitės apžvalga

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009