2 Lyga - savaitės apžvalga

2018-01-09

VKL II-ojoje Lygoje Almarūno Prekybos Taurėje šventinis laikotarpis kaip niekada buvo gausu rungtynių. Prieš ir po švenčių komandos sužaidė net 28 rungtynes, tiesa, vienose iš jų teko įskaityti techninę pergalę. Abiejuose pogrupiuose netrūko komandų, kurios iškovojo po 2 pergales, taip gerokai pagerindamos savo pozicijas turnyrinėje rikiuotėje. Minėtas laikotarpis buvo įdomus ir tuo, jog VKL II-ojoje lygoje nebeliko nepralaimėjusių ekipų, todėl kova dėl pirmųjų pozicijų bus tik dar atkaklesnė. Apie visa tai papasakosime tradicinėje VKL II-osios Lygos apžvalgoje.

A  Pogrupis

1. Rumida LLK 9 : 1 + 108
2. Senieji Trakai 8 : 1 + 74
3. Austa / Vaitesa 6 : 3 + 102
4. Aktyvi Veikla 6 : 4 + 71
  5. Didėja 6 : 4 + 18
6. Mad Lamb 6 : 4 + 14
7. Krituliai 5 : 4 + 21
8. VPP / Imperialstone.eu 5 : 5 - 19
9. Tirola 4 : 5 - 18
10. 2 GEN / Kaefer 4 : 6 - 59
11. Transcom 3 : 6 - 23
  12. Electrolux II 3 : 6 - 72
13. Jamam - OPK 3 : 7 - 67
14. Penktukas 3 : 7 - 71
  15. BC Irsana 1 : 9 - 79

 

"A" pogrupyje šventiniu laikotarpiu geriausiai sekėsi Lentvario "Rumidos LLK", "Aktyvios Veiklos", "Kritulių" bei "VPP Imperialstone.eu" klubams. Visi jie aikštelėje pasirodė po du kartus ir abudu sykius tai padarė pergalingai. Pradėkime nuo lentvariečių, kurie pirmoje akistatoje 73 : 70 išplėšė sunkią pergalę prieš "Transcom" vyrukus. Pagrindine pergalės priežastimi tapo gerokai sėkmingesnis aikštelės šeimininkų pataikymas iš dvitaškio zonos, kuomet "Rumida LLK" metė 53% taiklumu. Jų varžovai tuo tarpu pataikydavo vos kas trečią metimą, tačiau sugebėjo išlikti kovoje iki pat finalinio švilpuko. Rezultatyviausiai nugalėtojų gretose pasirodė po 15 taškų surinkę Vitalijus Danilovas bei Viktoras Urbanovič, o  dviženklę įmestų taškų ribą peržengė net penki krepšininkai. Tokio pat universalumo pademonstruoti kitoje komandos akistatoje prieš "BC Irsaną" nepavyko, tačiau rungtynės ekipai vis dėlto pasibaigė teigiamu rezultatu - 71 : 66. Čia visu gražumu save reprezentavo Aurimas Lukauskis, kurio sąskaitoje net 27 pelnyti taškai. Lentvario komanda ir toliau gali pasigirti puikia gynyba, kadangi pagal šį rodiklį visoje lygoje žengia trečia, praleisdama tik po 63.6 taško per rungtynes. Lentvario ekipą nudžiugino ne tik jų pačių rezultatas, tačiau ir "Didėjos" rungtynės, kuomet pastaroji namuose 90 : 75 palaužė iki tol be pralaimėjimų žengusius "Senųjų Trakų" vyrus. Nors Edgaras Fedorovičius ir pelnė 22 taškus, jo pasirodymas nublanko prieš +30 surinktų Edgaro Matusevičiaus iš "Didėjos" naudingumo balų. Visa ši turnyrinė situacija lėmė, jog bent jau laikinai pagal prarastus taškus "Rumida LLK" susigrąžina pirmąją poziciją savo pogrupyje ir visoje lygoje. Jau ketvirtadienį įvyks visos savaitės puošmena - lyderių mūšis Lentvaryje tarp vietos komandos ir "Senųjų Trakų". Po šio susitikimo pamatysime, kuriam klubui pasiseks sustiprinti savo pozicijas kovoje dėl pirmosios vietos reguliariame čempionate. 

Didžiausią šuolį lentelėje per šventes padarė "Aktyvi Veikla", kuri laimėjusi du kartus šoktelėjo pagal prarastus taškus net iki ketvirtosios pozicijos. Taip aukštai ekipa dar nebuvo pakilusi, o didžiausią įtaką tokiam šuoliui nebaejotinai turi puiki ir vis dar besitęsianti 4 pergalių paeiliui serija. Pirmose savo rungtynėse per apžvelgiamą laikotarpį "Aktyvi Veikla" žaidė svečiuose prieš "Transcom" ir nesunkiai juos nugalėjo 74 : 58. Didesnis, nei 20-ties taškų skirtumas įpusėjus rungtynėms buvo neabejotina paraiška pergalei. Prie jos solidžiausiai prisidėjo etatinis ekipos lyderis Mindaugas Markevičius, kurio sąskaitoje 32 pelnyti taškai. Puikiai Mindaugas pasirodė ir antroje ekipos akistatoje namuose prieš "BC Irsaną". Tiesa, čia viskas sekėsi kiek sunkiau, nes pogrupio autsaideriai aktyviai priešinosi bent jau pirmame rungtynių ketvirtyje. Vėliau būsimieji nugalėtojai spurtavo nepavejamai, kol puikiai visus darbus pabaigė ketvirtame kėlinyje. Mindaugas Markevičius šį kartą surinko 30 taškų ir toliau pirmauja visoje VKL II-oje lygoje tiek pagal pelnomus taškus (36.8 taško per rungtynes), tiek ir pagal naudingumo balus (+36.6). Na o "Aktyvios Veiklos" komanda gali pasigirti kaip daugiausiai blokų per rungtynes varžovams "išrašanti" komanda - net po 4.1 karto per dvikovą. Artimiausias "Aktyvios Veiklos" susitikimas kitą pirmadienį bus labai rimtas išbandymas, nes komanda susitiks su aukščiau esančia "Senųjų Trakų" komanda. Nuo šio rezultato nemaža dalimi priklausys ir galimybės kilstelti dar aukščiau.

Dvi pergales per paskutines rungtynes iškovojo ir "Kritulių" komanda, kuri iki tol jau balansavo ant vietos pirmame dešimtuke ribos. Šį kartą pastarųjų dviejų čempionatų 4-osios vietos laimėtojai namuose net 70 : 38 nugalėjo "Penktuką". Nors rezultatyvumu vienas kažkuris žaidėjas ir neišsiskyrė, pagal naudingumą nesustabdomas buvo VKL Rinktinės narys Aurimas Vaičiulis, surinkęs +25 naudingumo balus. Žaidėjas buvo pats rezultatyviausias komandoje ir antroje pergalingoje dvikovoje prieš "Mad Lamb", kurią komanda laimėjo 80 : 73. Šiose rungtynėse ekipoms pagrindinio laiko nugalėtojui išaiškinti nepakako, todėl teko žaisti pratęsimą, kurio metu kiek pajėgesniais pasirodė aikštelės šeimininkai. Jiems taip pat puikiai šį kartą talkino ir +31 naudingumo balą surinkęs Povilas Kaminskas. Dvi pergalės paeiliui leido ekipai pagal prarastus taškus šoktelti iki 7-osios pozicijos, kurią galima dar labiau pagerinti sekmadienį, jeigu pasisektų nugalėti "2 GEN / Kaefer" vyrus.

Sėkmingą atkarpą pademonstruoti pasisekė ir "VPP / Imperialstone.eu" klubui, kuris taip pat šventė dvi pergales paeiliui. Sunkiai sezono pradžioje įsivažiausi komanda palaipsniui gerina savo žaidimą ir dabar jau pasiekė aštuntąjį turnyrinės lentelės laiptelį. Visų pirma ekipa svečiuose žaidė prieš "Tirolą", kurią įveikė 77 : 70. Rungtynėse pagirtinai pasirodė Martynas Striūkas, kuris pelnė 25 taškus taip dar kartą įrodydamas, jog dabar yra puikioje sportinėje formoje. Antroje dvikovoje komanda žaidė jau namuose ir čia 60 : 49 palaužė vėl labai nerezultatyviai sužaidusį "Penktuką". Lemiamą persvarą nugalėtojai susikrovė tik ketvirtame kėlinyje, kurį laimėjo dviženkliu skirtumu. Rezultatyviausias šiose akistatoje buvo 16 taškų įmetęs Kęstutis Balčiauskas. Dabar komanda turės šiokią tokią pertrauką, per kurią galės dar labiau pagerinti savo sportinę formą.

Tuo tarpu didžiausias kritimas lentelėje priklauso "Penktuko" vyrams, patyrusiems du pralaimėjimus. Nė vienoje iš dvikovų ekipai nepasisekė pelnyti net 50-ties taškų, o taip atakuojant varžovų krepšį pergalių tikėtis itin sunku. Komanda atsiduria 14 vietoje ir dabar lenkia tik absoliučią pogrupio autsaiderę - "BC Irsaną", kuriai šis laikotarpis buvo pats nesėkmingiausias iš visų. Ekipa patyrė net tris pralaimėjimus ir savo galimybes pakilti iš paskutinės pozicijos gerokai sumažino. Įdomu tai, jog dvi rungtynes klubas pralaimėjo vienženkliais skirtumais, kas reiškia, jog potencialo šie vyrukai tikrai turi, tačiau jų tiesiog neaplanko sėkmė. Artimiausią savaitę iš lentelės dugno pakilti "BC Irsanai" tikrai nepavyks, nes komanda ilsėsis, tad visas viltis kilti aukštyn teks atidėti tolimesniam laikui.

"BC Irsanai" kol kas iš lentelės dugno pakilti nepadeda ir sėkmingas V. Stefanovič (su kamuoliu) žaidimas

 

B  Pogrupis

1. Taurus 8 : 2 + 169
2. Elektrėnų SC 7 : 2 + 43
3. BC Nol Semkers 7 : 2 + 97
4. Kupiškis / InfoTec 7 : 3 + 23
5. Jungent 6 : 4 - 6
  6. Vaikinai 6 : 4 + 45
  7. Pasvalys / Admonitus 5 : 4 + 37
8. Kumštis 5 : 4 + 40
9. DUV Reklama 5 : 4 - 41
10. VKK Masonai 5 : 5 - 6
11. Telšiai 5 : 5 + 53
12. Litresta 4 : 6 + 13
13. Space Jam 4 : 6 - 62
14. ORION 2 : 8 - 81
15. Dagos 1 : 8 - 113
  16. BC Fenix 0 : 10 - 211


"B" pogrupyje taip pat netrūko komandų, kurioms sekėsi puikiai ir jos laimėjo po du kartus. Tokiais tapo trys kolektyvai: "Elektrėnų SC", "Jungent" bei "Kumštis". Turnyrinės lentelės viršuje įvyko rokiruotė, nes pralaimėjimą patyrė iki tol pirmavusi "BC Nol Semkers" komanda. Tokiu būdu pergalę savo rungtynėse iškovojęs "Taurus" klubas pakilo į tokias aukštumas, kuriose dar nėra buvęs. Ekipa svečiuose net 82 : 50 sutriuškino "DUV Reklamos" klubą ir pastaruoju metu demonstruoja paties aukščiausio lygio krepšinį. Net +37 naudingumo balus klubui surinko Vidmantas Skapas, kuriam tai buvo geriausias pasirodymas jo karjeroje. Artimiausia dvikova "Taurus" ekipai bus akistata su "Litretsa", tad pagrįstai galima ten tikėtis sėkmės ir tolimesnio pirmavimo grupėje.

Į antrą poziciją užkopė "Elektrėnų SC", kurie laimėjo du kartus ir dabar jau yra per žingsnį nuo grupės lyderių pozicijų. Komanda visų pirma namuose 86 : 72 be didesnių ceremonijų palaužė "Space Jam" vyrus, o galiausiai 89 : 77 susitvarkė ir su "VKK Masonais". Rungtynėse puikiai užsirekomendavo nugalėtojų atstovas Lukas Jurkevičius, jau ne pirmą kartą tampantis vienu komandos vedlių pergalių link. Artimiausias išbandymas laukai jau rytoj dvikovoje su "BC Fenix", kur ekipa tikrai bus laikoma susitikimo favorite, todėl realu, jog antrą poziciją "Sporto centras" išsaugos ir kitai savaitei. 

Didžiausiu šuoliu aukštyn per apžvalgos laikotarpį gali pasigirti "Jungent" vyrai, kurie iškovojo dvi pergales ir pakilo net iki penktosios pozicijos. Pirmoje akistatoje jie svečiuose 77 : 67 palaužė "Telšius", tačiau viskas nebuvo taip lengva, kaip gali pasirodyti pagal rezultatą. Po pirmųjų dešimties minučių priekyje dviženkliu skirtumu buvo žemaičiai ir atrodė, jog "Jungent" klubo laukia labai sunkus rungtynių tęsinys. Tačiau įspūdingai sužaistas antrasis ketvirtis situaciją pakeitė iš esmės ir šiek tiek apsisukimų dar pridėję rungtynių pabaigoje "Jungent" išnešė sveiką kailį. Nugalėtojų gretose sėkmingiausiai pasirodė 28 taškus pelnęs Paulius Jasukaitis, kuriam puikiai talkino ir Kęstutis Bagdanavičius. Abu šie krepšininkai naudingiausiais buvo ir antroje klubo akistatoje prieš "Vaikinus", kurią komanda laimėjo 66 : 60. Rungtynių scenarijus taip pat buvo ganėtinai panašus, nes dvikovos pradžioje gerokai į priekį šovė "Vaikinai", tačiau savo pergalingo pranašumo išlaikyti nesugebėjo. Penktoji "Jungent" vieta pogrupyje kol kas yra sėkmingiausias ekipos pasirodymas istorijoje, o jį pratęsti klubas bandys artimiausio susitikimo prieš "ORION" metu.

Sėkmingas laikotarpis buvo ir "Kumščio" komandai, kurios sąskaitoje taip pat dvi pergalės. Tiesa, viena iš jų pasiekta "ant popieriaus", kuomet nesusirinko rungtynėms "DUV Reklamos" klubas. Tačiau kito laimėjimo sumenkinti negali niekas, nes 81 : 68 išvykoje nugalėta "Litresta". Pirmaisiais smuikais nugalėtojų gretose griežė Giedrius Mikaila ir Deividas Alubickas, kurie ir buvo pagrindiniai pergalės autoriai. Po šių rezultatų komanda sugrįžta į pirmąjį dešimtuką ir kol kas naujuosius metus pasitinka puikios nuotaikos. Artimiausi ekipos priešininkai - "Telšių" klubas ir tai bus akistata dėl vietos dešimtuke. Abiejų klubų šansai iškovoti pergalę panašūs, todėl dvikovą stebėti turėtų būti labai įdomu.

Tuo tarpu didžiausias kritimas žemyn atitenka "DUV Reklamos" komandai. Ji ne tik triuškinamai nusileido "Taurus" klubui, tačiau prieš šventes nesugebėjo susirinkti rungtynėms su "Kumščiu" ir buvo nubausta techniniu pralaimėjimu 0:20. Tokia situacija lėmė, kad komanda pagal prarastus taškus labai greitai gali atsidurti už pirmojo dešimtuko ribų, tačiau vaikinai rankų nenuleidžia ir savo gerbėjams žada dar ne vieną pergalę. Tą patį savo sirgaliams norėtų padovanoti ir "BC Fenix" klubas, tačiau pergalės kaip nėra, taip nėra. Patirta jau 10-oji nesėkmė paeiliui ir šį kartą prieš turnyrinės lentelės kaimynus - "ORION" vyrus 72 : 80. Situacija tokia, jog "BC Fenix" klubui atsiranda ne tik reali grėsmė likti pogrupyje paskutiniems, tačiau ir tapti ta vienintele komanda, kuri nepateks į PLAY-OFF varžybas. Taip nutiktų tuo atveju, jeigu "BC Fenix" liktų šešioliktais, o reguliariojo čempionato nugalėtoja taptų "A" pogrupio komanda. Deja, tačiau bent jau kol kas būtent toks scenarijus ir atrodo realiausiu.

Geriausias karjeros rungtynes sužaidęs Vidmantas Skapas kartu su "Taurus" komanda kyla aukštyn

 

TOP 3

        Jau senokai nebuvo tokio varžybų turo, jog TOP-3 sąraše +40 naudingumo balų ribą peržengtų tik vienas krepšininkas. Tai, greičiausiai, lėmė didelis rungtynių skaičius ir faktas, jog dauguma žaidėjų aikštelėje pasirodė ne vieną kartą. Šį kartą pirmoji TOP-3 pozicija atitenka "Austos / Vaitesos" krepšininkui Deividui Dimbeliui. Jis surinko +42 naudingumo balus, pelnė 25 taškus ir tapo šio turo bei apžvalgos laureatu. Antroji pozicija atiteko karjeros rungtynes "Taurus" gretose sužaidusiam Vidmantui Skapui su +37 naudingumo balais. Na o trečiojoje pozicijoje ir Lentvario "Rumidos LLK" deleguotas Aurimas Lukauskis, kurio sąskaitoje 27 pelnyti taškai ir +34 naudingumo balai. Sveikiname visus šio turo laureatus !

1.

 

Deividas Dimbelis

(Austa / Vaitesa)

 

 

25 tšk.

 

+42

2.

 

Vidmantas Skapas

(Taurus)

 

17 tšk.

+37

3.

 

Aurimas Lukauskis

(Rumida LLK)

 

 

27 tšk.  

+34

2 Lyga - savaitės apžvalga

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009