1 Lyga - savaitės apžvalga

2018-01-08

VKL I-ojoje lygoje nuo praeitos apžvalgos įvyko ketverios rungtynės. Jų tarpe atšventėme ir pasitikome 2018-uosius Metus, kartu su kuriais komandos ir vėl žengia į aikštelę su naujomis viltimis bei lūkesčiais. Rezultatai lėmė, jog paskutiniųjų dviejų pirmenybių nugalėtojams "Electrolux" nepasisekė labiausiai, nes komanda pralaimėjo abi svarbias savo akistatas. Kitos ekipos arba nerungtyniavo, arba sužaidė po vieną susitikimą. Apie visa tai - tradicinėje pirmadieninėje VKL 1-osios Lygos apžvalgoje.

Dar prieš šventes į aikštelę žengė blankiai čempionatą pradėjusi tačiau vis labiau įsibėgėjanti "VRM" komanda. Jos varžovai buvo ne "iš kelmo spirti" - pastarųjų dviejų čempioantų nugalėtojai "Electrolux" vyrai. Svečiai susirinko toli gražu ne pačios stipriausios sudėties, tačiau tai pareigūnų pergalės nuopelnų nė kiek nesumenkina. Aštuoniese rungtynėse pasirodę "VRM" vyrai startavo galingai ir jau po pirmojo ketvirčio pirmavo net 21 : 9. Komandai puikiai sekėsi atakuoti iš toli, nes ekipa per visas rungtynes pataikė net 9 tritaškius metimus. Neleidusi savo priešininkams laimėti nė vieno ketvirčio "VRM" ekipa iškovojo pergalę 84 : 67, kuri buvo jau ketvirtoji klubo sąskaitoje paeiliui. Panašu, jog ekipos atstovai jau apsiprato su diviziono pajėgumu ir nusitaikė į aukštas pozicijas VKL 1-osios lygos čempionate. Nugalėtojams 20 taškų pelnė Ernestas Abmorševas, o 19 pridėjo be keitimo rungtyniavęs Laurynas Jacevičius. Rungtynėse užfiksuotas įdomus ir retas reiškinys, kuomet abi komandos dvitaškius metė identišku - 55.56% taiklumu. Nepaisant to sėkmė šį kartą lydėjo VRM vyrus, kurie pakilo jau iki ketvirtosios vietos turnyrinėje rikiuotėje.

Pirmosiose 2018-ųjų metų VKL 1-osios Lygos rungtynėse susitiko "MRU" ir "KK Austos" kolektyvai. Mykolo Romerio Universteto ekipa puikiai pradėjo pirmenybes, tačiau dabar yra įkritusi į nemažą duobę ir patiria jau 4 pralaimėjimą paeiliui. Šį kartą komanda nesugebėjo įkąsti lygos debiutantei - "KK Austos" komandai. Nuo pat pirmųjų minučių svečiai išsiveržė į priekį ir kantriai lipdė savo pranašumą. Nemažai įtakos sėkmingam dvikovos pradžios spurtui turėjo rezultatyvus pirmasis ketvirtis, kurį būsimieji dvikovos nugalėtojai laimėjo pelnydami 28 taškus. Vėliau situacija kiek stabilizavosi, kol galiausiai "MRU" net sugebėjo paskutiniame kėlinyje šiek tiek sumažinti atsilikimą nuo savo varžovų. Nelengvą dviejų rungtynių skirtingose lygose per vieną dieną maratoną atlaikiusi "KK Austa" dar nežinojo, jog šis rezultatas leis pakilti net iki antrosios pozicijos, tačiau po kitų vakaro rungtynių tai tapo realybe. Na o dvikovoje šauniausiai laimėtojų gretose pasirodė 24 taškus pelnęs Vytautas Saulevičius, prie kurio papildomais 15 taškų prisidėjo ir Justas Šukelis. Komanda laimėjo savo gretose neturėdama ir Kristupo Surgėlo, kas tik įrodo, jog potencialo čempionate žygiuoti labai toli "KK Austa" turi iš tiesų nemažai. Tuo tarpu "MRU" klubas įsitvirtina ant šeštojo laiptelio ir reabilituotis bandys rytdienos akistatoje prieš "VRM".

Vienos įdomiausių turo rungtynių vyko sekmadienio vakare, kuomet savo jėgas surėmė dvi lygos lyderės - "Electrolux" ir "KK Riešė / La Birra Pub". Komandose netrūko pajėgių žaidėjų todėl tie, kas atvyko pasižiūrėti šios akistatos, tikrai turėjo pamatyti šaunų reginį. Dvikovos pradžioje kiek geriau sekėsi daugkartiniams čempionams, kurie nežymiai pirmavo. Tačiau "Riešė" neatsilikdavo nė per nago juodymą ir nuolat kvėpavo savo varžovams į nugaras. Sėkminga atkarpa antrojo ketvirčio pabaigoje leido svečiams dvikovai įpusėjus susikrauti nežymų 2 taškų pranašumą. Trečiame kėlinyje spurtuoti bandė abi ekipos, tačiau kiek geriau tai daryti sekėsi dar nė karto pirmenybėse nesuklupusiems "KK Riešės" atstovams. Galutinį tašką sėkminga savo atkarpa ketvirtame kėlinyje rungtynėse padėjo mėlyna apranga vilkėjusi svečių ekipa. Jų finalinis spurtas buvo toks galingas, jog komanda dar spėjo pelnyti ir 100-ąjį tašką, taip nugalėdama "Electrolux" vyrus 100 : 79. Tai buvo jau antroji "Electrolux" nesėkmė paeiliui, turnyrinėje lentelėje komandą numetanti į trečiąją poziciją. Klubui laimėti nepadėjo ir įspūdingai pastaruoju metu ne tik, VKL, tačiau ir NKL (Nacionalinėje Krepšinio Lygoje) rungtyniaujantis Ignas Lukošius, pelnęs 24 taškus. Dar daugiau už Igną įmetė jo komandos draugas be keitimo rungtyniavęs Laurynas Kirlys, kurio sąskaitoje net 29 pelnyti taškai. Tuo tarpu "KK Riešės" vyrams daugiausiai taškų - 38 pelnė Tautvydas Vyšniauskas, kuriam tai buvo pačios sėkmingiausios rungtynės šiame krepšinio sezone. "Pergalės dėka "KK Riešė / La Birra Pub" išsaugo pirmąją poziciją ir metus pradeda pergalingai. Kitą savaitę komanda VKL fronte poilsiaus ir stebės, kaip taškus rinkti sekasi jų artimiausiems persekiotojams. 

  1. KK Riešė - La Birra Pub 8 : 0 + 178
2. KK Austa 6 : 2 + 43
3. Electrolux 5 : 3 + 21
  4. VRM 4 : 2 + 40
  5. Vilniaus Kolegija 4 : 3 + 16
  6. MRU 2 : 4 - 49
  7. BC Kolegos / Imperialstone.eu 1 : 4 - 36
  8. Sporticus.lt / Ugniagesys 1 : 6 - 49
  9. Če-Čėnija 0 : 7 - 164

 

Ignas Lukošius ("Electrolux") šią savaitę buvo nepralenkiamas individualaus pasirodymo grafose

 

TOP 3

        TOP-3 sąrašas šiame ture - visiškai atsinaujinęs. Nors žaidė savo rungtynes, į jį nepateko dauguma lygos asmeninių favoritų, o prizinėse vietose įsikūrė tie, kurių pavardes pirmosiose 2018-ųjų metų dvikovose minėjome dažniausiai. Į pirmą vietą lyg uraganas įsiveržė pavydėtiną sportinę formą demonstruojantis "Electrolux" atstovas Ignas Lukošius. Krepšininkas vienintelis per šį turą peržengė 40-ties naudingumo balų ribą ir su +41 balu pelnytai atsidūrė rikiuotės viršūnėje. Antroji pozicija atiteko jo paskutinių rungtynių oponentui iš "KK Riešės / La Birra Pub" - sėkmingiausias sezono rungtynes sužaidusiam Tautvydui Vyšniauskui. Žaidėjo sąskaitoje +35 naudingumo balai. Tai viso labo vos vienu balu geriau, nei trečioje vietoje reitinguojamo "Sporticus.lt / Ugniagesio" atstovo Ado Praprovo rezultatas. Adas surinko +34 naudingumo balus ir nors savo komandai iškovoti pergalės nepadėjo, pats patenka tarp TOP-3 turo pasirodymų.

 

1.

 

Ignas Lukošius

(Electrolux)

 

 

24 tšk., 17 atk.k.

 

+41

2.

 

Tautvydas Vyšniauskas

(KK Riešė / La Birra Pub)

 

38 tšk.

+35

3.

 

Adas Praprovas

(Sporticus.lt / Ugniagesys)

 

 

31 tšk., 19 atk.k.

+34

 

TURO RUNGTYNĖS

      Pačiomis atkakliausiomis rungtynėmis šį kartą pripažinome dviejų pratęsimų pareikalavusią dramą Valčiūnuose, kurioje komandos savo santykius aiškinosi net 50 minučių. Rungtynių finiše kiek geriau pasisekė studentams, kurie iškovojo svarbią ketvirtąją pergalę pirmenybėse, taip išsaugodami savo 5-ąją vietą čempionate. Tuo tarpu "Sporticus.lt / Ugniagesys" ir toliau niekaip neranda kelių į pergales. Kviečiame prisiminti, kaip vyko šios rungtynės, savo atkakliu reginiu nudžiuginusios žiūrovus dar 2017-ųjų pabaigoje.

106

113

(21:29, 26:28, 18:21, 20:7, 11:11, 10:17)(po 2 prat.)

 

Sporticus.lt / Ugniagesys.lt: A. Praprovas 31 (19 atk.k.), D. Sakalnikas 27, R. Bosakas 12.

Vilniaus Kolegija: R. Meškauskas 30, T. Ulevičius 18, J. Adamonis 17.

Rytis Meškauskas ("Vilniaus Kolegija") pergalingose rungtynėse pasižymėjo pelnydamas 30 taškų


Antradienio vakarą įvyko I lygos rungtynės tarp "Sporticus.lt / Ugniagesio" ir "Vilniaus Kolegijos". Rungtynių pradžioje komanda "Vilniaus Kolegija" puikiai pradėjo rungtynes ir susikrovė šiokį tokį pranašumą pirmąjame kėlinyje: 21:29. Antrasis ketvirtis vyko taškas į tašką, komanda "Sporticus.lt/Ugniagesys" darė viską, kad į rungtynių pertrauką išeitų su kuo mažesniu deficitu, bet jiems tas nepavyko ir "Vilniaus Kolegija" laimėjo kėlinį rezultatu: 26:28. Antroje rungtynių pusėje kova išliko, komandos keitėsi taškais, bet ir po šio kėlinio "Vilniaus Kolegija" dar labiau pasididino pranašumą laimėdami kėlinį: 18:21. Ketvirtas kėlinys buvo didžiausias siurprizas iš komandos "Sporticus.lt/Ugniagesys", įjungę aukščiausią pavarą, jie sužaidė puikią atkarpą ir sugebėjo išplėšti rungtynėse pratęsimą, kėlinį laimėję prieš pergale per anksti patikėjusios "Vilniaus Kolegija" komandą 20:7. Pratęsime kova vyko vėlgi taškas į tašką, komanda "Vilniaus Kolegija" nenorėjo paleisti pergalės iš rankų, susigriebė ir pradėjo žaisti susikaupę rungtynes nuo nulio. Bet priešininkų komanda rankų nuleisti irgi nesiruošė ir pratęsimą sužaidė lygiosiomis: 11:11. Antrąjame pratęsime vyko taipogi atkakli kova, bet tuomet puikią atkarpą iš paskutiniųjų jėgų sužaidusi "Vilniaus Kolegijos" komanda šventė sunkią pergalę prieš aikštės šeimininkus.

Komandos "Sporticus.lt / Ugniagesys" treneris Genadijus Kuliominas: "Išties gražios rungtynės, gaila, jog negalim pasidžiaugti pergale. Šiose rungtynėse labiausiai nesisekė tai, jog komanda norėjo įmest tik tritaškius, o ne agresyviai pulti, mums jie nepakrito, tad praradome labai daug taškų. Vos paėmus minutės pertraukėlę, komanda atsigaudavo, pradėdavom žaist, agresyviai pult provakuodami baudas, to pasekoje atlošdavom didelius skirtumus, bet tada vėl pamiršdavom, kad reikia veržtis. Vėl mėtėme vien tik tritaškius, po kurių gaudavom labai daug greitų atakų ir pelnytų lengvų taškų. Na, viską apibendrinus, pritrūko mums ir jėgų, ir noro šiandien. Sveikiname varžovus su pergale."

Komandos "Vilniaus Kolegija" treneris Stanislovas Radziulis: "Galiu pasakyt trumpai, jog viskas gerai, kas gerai baigias, o šiaip ne visi susirinkom į varžybas ir šiandien gale vos neprisižaidėm. Ketvirtam kėlinį atsipalaidavome per daug, skirtumas buvo nemažas, žaidėjai patikėjo ankstyva pergale, ko pasekoje gavome du pratęsimus, kurie čia visiškai nebuvo reikalingi. Gerai, kad galim vis gi pasidžiaugt  pergale. Linkime varžovams sėkmės."

1 Lyga - savaitės apžvalga

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009