VKL taurės 2 rato apžvalga: 16-20 poros

2017-12-28

Kviečiame susipažinti su dar penkeriomis įvykusiomis dvikovomis VKL taurės 2-ajame kvalifikaciniame etape.

16 pora
1. Big Baller Brand 65
2. BRASA / Bullet.lt 53
Labai panašius rezultatus 3-iojoje lygoje demonstruojančios komandos turėjo galimybe išsibandyti jėgas 2-ame kvalifikaciniame VKL taurės etape. Abiejų ekipų atstovai susirinko ne itin gausiai. "Big Baller Brand" atvyko vos 5 žaidėjai, o jų varžovai - 7. Nors "Brasos" vyrukai susirinko gausiau, tačiau jų gretose nebuvo dviejų klubo lyderių - Arūno Rakausko ir Manto Juočepio. Tuo tarpu "Big Baller Brand" ekipos gretose atvyko pagrindinis komandos žaidėjas Vilius Žukas, kuris ir tapo lemiamu susitikimo faktoriumi. 27 šio gynėjo taškai ir 34 naudingumo balai buvo pražūtingi "Brasa / Bullet.lt" komandai. Puikiai "Big Baller Brand" lyderiui talkino Renaldas Tarasevičius, kuris sugebėjo minimaliai pagerinti savo karjeros naudingumo rekordą. "Brasa / Bullet.lt" nuo pralaimėjimo neišgelbėjo ir Karolis Jadkonis, Jokūbas Valiauga bei asmeninį sezono rezultatyvumo rekordą pasiekęs Dominykas Michnevičius. "Big Baller Brand" žygiuoja toliau, kur išliks labai pavojingu priešininku bet kuriam varžovui.  
17 pora
1. KK Sinano kebabai 70
2. BC SUPPLEO 60
Įspūdingą kovingumą 2-ame kvalifikaciniame taurės etape pademonstravo 5-os lygos atstovai "BC Supleo", kurie vos neeliminavo iš turnyro kol kas puikiai 3-ioje lygoje atrodančių "KK Sinano kebabų". Pirmų trijų kėlinių metu savo persvarą tik didinę "Suppleo" krepšininkai prieš lemiamą ketvirtį turėjo sukaupę jau net 6 taškų pranašumą.Visgi daugiau patirties sukaupę ir aukštesniame lygmenyje rungtyniaujantys varžovai nepalūžo ir ketvirtajame kėlinyje sukaustė "Supleo" klubą gynybiniuose gniaužtuose, o puolime, vedini Justo Tilviko, panaikino turėtą deficitą ir pabėgo į priekį. Nemažai prie "KK Sinano kebabų" pergalės prisidėjo tai, jog pavyko pristabdyti priešininkų lyderį Šymon Narkevič, kuris sužaidė antras prasčiausias savo šio sezono rungtynes, o vieno Pauliaus Zapolsko indėlio buvo per mažai. "KK Sinano kebabai" žengia tolyn ir 3-iame etape tikrai turi labai didelę tikimybę pasirodyti pergalingai.   
18 pora
1. Balto Link 62
2. SNACKBOX.LT 49
Rapolo Valučio (kuris šiose rungtynėse sugebėjo pagerinti savo asmeninį šio sezono naudingumo rekordą) ir Armino Beniušio pastangų nepakako, kad "SnackBox.lt" kolektyvas atlaikytų  "Balto Link" kolektyvo su Arvydu Ūsaičiu, Šarūnu Baleišiu ir Ryčiu Kriūnu priešaky galią. Du ketvirčius kaip lygus su lygiais kovoję "SnackBox.lt" vyrukai, tokio pat žaidimo tempo neišlaikė, o gerokai sėkmingiau iš toli atakavę "Balto Link" krepšininkai jau trečiajame ketvirtyje susikrovė pergalingą persvarą. Įdomu tai, jog didžiausią persvarą "Balto Link" sugebėjo susikrauti tuo metu, kai aikštelėje rungtyniavo "SnackBox.lt" komandos startinio penketuko žaidėjai, o nuo atsarginių žaidėjų suolo pakilęs Rapolas Valutis ne tik buvo naudingiausias krepšininkas visoje aikštelėje, tačiau jam esant aikštelėje, "SnackBox.lt" sugebėjo pirmauti. "Balto Link" tampa antrąja LDA taurės ekipa, kuri sugebėjo palaužti 3-ios lygos klubą. Nei viena 3-ios lygos ekipa laimėti prieš LDA taurės atstovus iki šios akimirkos nesugebėjo.  
19 pora
1. Oaks 66
2. Naujininkų kiemas 65
Tikrą trilerį galėjome išvysti 19-os poros dvikovoje. Nei vienos pergalės 3-ioje lygoje dar neiškovoję "Naujininkų kiemas" pačioje susitikimo pabaigoje palūžo prieš vos vieną pergalę 4-oje lygoje teturėjusius "Oaks" vyrukus. Tokiose rungtynėse svarbios ir menkiausios detalės, tad galima būtų išskirti vos 6 iš 14 pataikytas naujininkiečių baudas. Nors varžovams Jaroslavas Achramovičius buvo nesulaikomas, o jam puikiai talkino Airidas Davidavičius ir Tomas Mačiulis, tačiau tai nepadėjo palaužti užsivedusios "OAKS" ekipos. Nugalėtojus į priekį vedė gynėjas Gražvydas Balsevičius, kuris pelnė 20 taškų ir surinko 23 naudingumo balus, nepaisant net 10-ies klaidų. Jam puikiai talkino Irmantas Daleckis ir Titas Pacauskas, kuris šiame susitikime sugebėjo pasiekti savo karjeros rezultatyvumo rekordą. "OAKS" žygiuoja toliau, kur, greičiausiai, reikės dar daugiau ryžto ir užsispyrimo, kad palikti aikštelę aukštai iškėlus galvas.  
20 pora
1. IF 67
2. Karolinos boulingas / kegliai.lt 56
Vos penkiese susirinkę "IF" vyrukai dar kartelį pademonstravo šių metų aukštą LDA taurės pajėgumą ir eliminavo gana užtikritnai 4-oje lygoje žengiantį "Karolinos boulingas / kegliai.lt" kolektyvą. Vos vieną pralaimėjmą 4-oje lygoje teturinti ekipa neatrado jokių priešnuodžių prieš "IF" klubo lyderį Domantą Bimba. Galbūt tai įtakojo tai, jog net keturi iš šešių "Karolinos boulingas / kegliai.lt" komandos krepšininkai buvo aukšti, tvirtai sudėti, tačiau gana lėti. Domantas Bimba pelnė net 41 tašką ir surinko 39 naudingumo balus. Tai buvo jo pačios rezultatyviausios šio sezono rungtynės. Domanto užnugarį tvirtai palaikė jo kolega Marius Savielius. Būtent šių dviejų krepšininkų pastangos daugiausiai ir nulėmė draudikų pergalę. "Karolinos boulingas / kegliai.lt" komandos neišgelbėjo ir rezultatyviausias bei naudingiausias sezono rungtynes sužaidęs Aivaras Martinaitis, kuris pataikė net 4 mestus tritaškius metimus iš 8 bandymų bei sezono asmeninį naudingumo rekordą pakartojęs Karolis Marcinkus.  "IF" žengia toliau ir tęsia kovą dėl toliausiai nužengusių LDA taurės atstovų titulo.   


Domantas Bimba tapo neįmenama mįsle 4-os lygos atstovams

VKL taurės 2 rato apžvalga: 16-20 poros

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009