VKL taurės 2 rato apžvalga: 11-15 poros

2017-12-26

Tęsiame VKL taurės 2 etapo dvikovų apžvalga ir pristatome Jūsų dėmesiui dar penkias dvikovas. 

11 pora
Safety 58
Ką vakare? 37
Iki ilgosios pertraukos 4-os lygos atstovai labai garbingai  priešinosi savo varžovams iš 3-iosios lygos, tačiau antroji rungtynių pusė priklausė jaunesniems ir gausiau susirinkusiems rungtynių favoritams. "Safety" trečiajame ketvirtyje spurtavo 16:0 ir nebepavejamai atitrūko nuo varžovų. Nugalėtojus į priekį vedė karjeros rezultatyvumo ir naudingumo rekordus pagerinęs gynėjas - Laimis Sinkevičius.  "Ką vakare?" dar bandė gelbėti komandos lyderis Andrius Čerepanovas, tačiau jo pastangų buvo gerokai per mažai. "Safety" žygiuoja toliau.  Papildomas VKL taurės etapas bus puiki progra pasigerinti savo žaidimą, o geresnio žaidimo labai reikia, kad  pavyktų betn kažkiek pasigerinti ganą kėblią padėtį 3-ios lygos turnyrinėje lentelėje.   
12 pora
Bekupė / vezumalkas.lt 80
BKK Vėjas 55
Dvi viena kitą jau pažįstančios komandos turėjo galimybę dar kartelį išbandyti savo jėgas. Pirmą kartą ekipos tai padarė 4-os lygos reguliaraus sezono pirmo rato rungtynėse. Tada tik dėka sėkmingo ketvirtojo kėlinio pergalę iš varžovų rankų išplėšė "Bekupė / vezumalkas.lt".  Taurės rungtynėse sėkmė vėlgi šypsojosi Bekupės miestelio atstovams, tik šį kartą pergalę pavyko pasiekti kiek lengviau. Visą antrą rungtynių pusę kontroliavę bekupiečiai didesnės intrigos rungtynių pabaigai nepaliko. Nugalėtojus į priekį vedė fenomenaliai rungtyniavęs gynėjas - Vitalijus Versockas. 39 taškai ir 47 naudingumo balai buvo geriausias šio krepšininko karjeros pasiekimas. "BKK Vėjo" gretose išsiskyrė Šarūnas Gylys. Jo sąskaitoje užfiksuotas solidus dvigubas dublis - 16 taškų ir 15 atkovotų kamuolių.   
13 pora
Litcargus 69
Kočėlas 68
Ypatingai gražus krepšinis įvyko 13-osiose VKL taurės rungtynėse. Čia savo jėgas išbandė nė karto nepralaimėję 4-os lygos "D" grupės lyderiai "Kočėlas" ir vieną pralaimėjimą toje pačioje lygoje pogrupyje "A"  teturėję - "Litcargus" krepšininkai.  Beveik visas rungtynes kontroliavo vos penkiese atvykę svečiai. Naturalu, jog su kiekviena minute  "Litcargus" jėgos  seko ir rungtynių pabaigoje daugiau jėgų išsaugoję "Kočėlas" krepšininkai sugebėjo spurtuoti. Visgi šiek tiek laiko pritrūko. Trapią persvarą išsaugoję "Litcargus" triumfuoja ir žygiuoja į kitą etapą. Nugalėtojus į pergalę vedė naudingiausias karjeros rungtynes sužaidęs  Ignas Keras. Jam puikiai puolime talkino Tomo Jonaičio ir Kipro Malovo tandemas. Nepajudinamai po krepšiais atrodė vidurio puolėjas Rokas Dubauskas, kuris atkovojo net 20 atšokusių kamuolių, o  į aikštelę žengti turėjo ir net 40 minučių atžaisti komandos treneris - Donatas Sauliūnas. Pralaimėjusios ekipos neišgelbėjo ir puikiai rungtyniavusi Viliaus Benesevičiaus, Manto Beniušio ir Igno Kurkliečio trijulė. Beje, Vilius Benesevičius šiose rungtynėse pasiekė asmeninius karjeros naudingumo ir rezultatyvumo rekordus.  
14 pora
Akademinis Krepšinis 67
Lyderiai 64
Sensacingu galime apibūdinti "Akademinio krepšinio" ekipos žygį į 3-čią VKL taurės etapą. 4-os lygos komanda po pirmojo ketvirčio atsilikinėjo net 22 taškų persvara. Atrodė, jog rungtynių lemtis jau aiški, kadangi varžovas  buvo tikrai grėsmingas. Visgi "Akademinis krepšinis" nesutriko ir iki ketvirtojo kėlinio vidurio sugebėjo panaikinti visą turėtą deficitą. "Lyderiai" taip ir nesugebėjo tinkamai atsigauti bei turėjo padovanoti kelialapį į kitą etapą vienos dižiausių 2-ojo VKL taurės etapo sensacijos autoriams. Karolis Sutkus, Edmundas Katovičius ir Antanas Geištoraitis sužaidė tikrai puikias rungtynes, tačiau "Lyderių" gretose labai trūko solidesnio gynėjų grandies žaidėjų indėlio. "Akademinis krepšinis" gretose ryškiausias buvo šioje ekipoje jaunystę prisimenantis Dovydas Lukšas.  Jam sėkmingai talkino Aurimo Talučio ir Lauryno Dirmos tandemas. Išsiskyrė ir Kęstutis Moderis. Jam būnant aikštelėje "Akademinis krepšinis" beveik per minutę susikraudavo po vieno taško persvarą. "Akademinis krepšinis" žengia į 3-ią etapą, kuriame, kad išlikti, reikės labai daug susikaupimo ir pavyzdingo susirinkimo.     
15 pora
Žiemgala 70
M.K.Č. 58
Povilo Vilko ir Igno Cibulsko nebuvimas suteikė gana neblogą galimybę "M.K.Č."  komandai pabandyti iškovoti pirmąją sezono pergalę. Visgi trečiasis pagal naudingumą "Žiemgalos" žaidėjas Edgaras Ivanovas sujaukė visus šeimininkų planus. Puolėjas sužaidė rezultatyviausias karjeros rungtynes bei pakartojo savo asmeninį naudingumo rekordą. Solidus Edgaro žaidimas išsprendė problemas  ne tik po krepšiais, tačiau buvo ryškiai matyti ir toliau nuo krepšio. Snaiperio savybėmis labai neišsiskiriantis krepšininkas pataikė net 6 tolimus metimus iš dvylikos bandymų. "M.K.Č." neišgelbėjo  ir geriausios karjeroje puolėjų Justo Rinkevičiaus ir Kęstučio Abario rungtynės.  "Žiemgala" žygiuoja toliau. Jeigu į rikiuotę sugrįš Povilo Vilko ir Ingno Cibulsko tandemas, ši komanda gali eliminuoti dar ne vieną pajėgų varžovą.  ____


Edgaras Ivanovas ant savo pečių ištempė "Žiemgalos" klubą į trečią VKL taurės kvalifikacinį etapą

VKL taurės 2 rato apžvalga: 11-15 poros

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009