VKL taurės 2 rato apžvalga: 1-5 poros

2017-12-23

VKL taurės 2-asis etapas artėja prie pabaigos. Pabandykime pažvelgti, kas įdomesnio įvyko ekipų tarpusavio susitikimuose. Pristatome penkias pirmas poras.

1 pora
Atsipūtę 99
Avedus 70
Didelių netikėtumų 4-oje lygoje kol kas buksuojantys "Avedus" sukurti nesugebėjo. Nors "Atsipūtę" žaidė antras rungtynes per dvi dienas, tai jiems nesutrukdė. Vieni iš 3-ios lygos favoritų jau pirmajame ketvirtyje susikrovė dviženklę persvarą ir neleido priešininkams pagalvoti apie didesnę intrigą. Šeimininkų neišgelbėjo ir savo karjeros naudingumo rekordą pagerinęs bei karjeros rezultatyvių perdavimų rekordą pakartojęs gynėjas - Julius Jonušas. Julių užgožė tos dienos "Atsiputę" klubo lyderis - Edvinas Baušys. Tai buvo rezultatyviausios Edvino karjeros rungtynės. "Atsipūtę" žygiuoja toliau. Praėjusio sezono metu šiai ekipai iš taurės teko iškristi 4-ame etape. Net nekyla abejonių, jog ši ekipa stengsis šį savo rezulatą pagerinti. O ir 3-ioje lygoje "Atsipūtę" išlieka vienais rimčiausių pretendentų patekti į finalinio ketverto varžybas. Tuo tarpu "Avedus" kol kas 4-oje lygoje nesiseka fatališkai, tačiau ši ekipa pabandys pademonstruoti visą savo potencialą ir prasibrauti į atkrintamąsias varžybas, o ten jau viskas prasidės iš naujo.  
2 pora
BTA 96
KK Kuršėnai 88
Draudikai savo kovas pradeda nuo pirmojo etapo drauge su 5-o diviziono komandomis. Po truputį pradeda aiškėti, jog šios ekipos yra vertos daugiau, kadangi sėkmingai eliminuoja tiek 4-o, tiek 3-io diviziono klubus. Tvirtas klubo lyderis  Giedrius Kulbis drąsiai ir pavojingai atakavo varžovų krepšį, o jam lygiavertiškai talkino Pauliaus Kalakausko ir Vaidoto Oldenburg tandemas.  Abu šie vyrukai pagerino savo naudingumo ir atkovotų kamuolių karjeros rekordus ir svariai prisidėjo prie pergalės po įtempto dviejų pratęsimų pareikalavusio trilerio. 3-io diviziono atstovai subyrėjo rungtynių pabaigoje ir pametė pergalę iš kišenės. Kuršėniškių gretose nesulaikomas buvo Aidas Norvaišas, kuris sužaidė karjeros rungtynes ir pagerino savo rezultatyvumo ir naudingumo rekordus, tačiau to buvo truputį per mažai. Trečią sezoną iš eilės kuršėniškiai krenta antrajame kvalifikaciniame etape ir tik kito sezono metu galės dar kartelį pabandyti įveikti šią užburtą ribą. Tuo tarpu "BTA" VKL taurės varžybose pasiekia geriausią klubo istorijoje rezultatą ir tikrai neketina sustoti.  
3 pora
Verslo spaudos centras - R2P Sport 77
Baltic Ground Services 50
Nors šioje poroje susitiko dvi 3-ios lygos komandos, niekas didelės intrigos neprognozavo. Vos vieną pralaimėjimą tepatyrę "Verslo Spaudos Centras - R2P Sport" krepšininkai, kaip ir buvo prognozuota, be didesnio vargo nugalėjo 3 pergales teturėjusius "Baltic Ground Services" vyrukus. Fizinės jėgos aviatorių pranašumo nepakako, kad palaikyti šioje kovoje intrigą. Šeimininkų gretose tikras lyderis buvo Linas Stripinis, kuris buvo labai pastebimas abejose aikštelės pusėse. Verta išskirti ir sėkmingą Laimio Silimavičiaus ir Armino Nemeikos debiutą naujajame klube. Tuo tarpu svečių gretose vienitelis Romas Šimkus sugebėjo pademonstruoti kiek geresnį krepšinį nei asmeniniai vidurkiai, o to toli gražu nepakako, kad deramai pasipriešinti galingam varžovui. "Verslo spaudos centras - R2P Sport" žygiuoja toliau, o lygos apžvalgininkai šiai ekipai drąsiai piešia labai šviesią perspektyvą.  
4 pora
SK Meškos 68
MKK 57
"MKK" yra komanda, kuri mėgsta sensacijas. Šis klubas labai sensacingai praėjusio sezono metu tapo 4-os lygos reguliaraus sezono nugalėtojais. Taip pat šio sezono metu yra vienintelė komanda grupėje, kuri sugebėjo palaužti "X komandą". Galiausiai, "MKK" norėjo gana netikėtai iš tolimesnių kovų eliminuoti "SK Meškas". Du ketvirčius viskas vyko pagal planą ir šeimininkai ilgąją pertrauką pradėjo būdami priekyje šešiais taškais. Viskas apsivertė trečiajame ketvirtyje. Įspūdingą puolimo ir gynybos galią pademonstravę "SK Meškos" visus reikalus išsprendė šiame kėlinyje. Galbūt svečius įkvėpė į susitikimą vėlavęs klubo vadovas Mantvydas Baranauskas. Nugalėtojų gretose išsiskyrė karjeros rezultatyvumo rekordą pakartojęs lengvasis krašto puolėjas - Linas Vitkauskas. Šis krepšininkas surinko daugiau naudingumo balų nei visi likę jo komandos draugai kartu sudėjus.  "MKK" gretose solidžiai sužaidė Audrius Gustys ir Andrius Mizgiris, tačiau jų pastangų buvo per mažai, kad palaužti įspūdingai iš trijų taškų zonos tą dieną atakavusius varžovus. "SK Meškos" žengia toliau, kur jų tikrai lauks ne ką lengvesnis priešininkas.   
5 pora
Abi Kairės 58
X Komanda 79
4-os lygos "C" grupės lyderiai VKL taurės varžybose gana užtikrintai įveikė tos pačios lygos pogrupio "B" antrojoje turnyrinės lentelės pusėje įsitaisiusį varžovą.  Susitikimo baigtį šioje poroje nulėmė praktiškai du žaidėjai. Tris karjeros rekordus pagerinęs Aivaras Keršys buvo neabejotinai ryškiausia figūra aikštelėje. Aivaras pasigerino naudingumo, rezultatyvumo ir atkovotų kamuolių rekordus. Vos 8 rungtynes karjeroje sužaidęs krepšininkas staigiai prasibrovė į penktą visų laikų naudingiausių šio klubo žaidėjų vietą. Solidžiai Aivarui talkino pastarajame sąraše kol kas 3-ioje vietoje įsitaisęs komandos kapitonas - Algimantas Mačys. Kitoje barikadų pusėje Aivaro Aleksiejaus vedamoje komandoje net penki krepšininkai sužaidė tikrai gana solidžiai, tačiau, kad deramai pasipriešinti nemažą patirtį sukaupusiam varžovui, pritrūko likusių 5 žaidėjų didesnio indėlio. "X Komanda" metus pabaigia iškovojusi 9 pergales per 10 žaistų rungtynių. Solidus rezultatas tik įrodo, jog šis klubas kitame etape bus labai rimtu priešininku bet kuriam varžovui. Bijoti šio klubo turėtų ir aukštesnių divizionų atstovai.  


Antrasis VKL taurės etapas buvo paženklintas įspūdingais asmeniniais Pauliaus Kalakausko rekordais

VKL taurės 2 rato apžvalga: 1-5 poros

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009