5 Lyga - savaitės apžvalga

2017-12-22

Jau antra savaitė iš eilės, kuomet VKL V-ojoje lygoje yra sužaidžiama lygiai 10 susitikimų ir šį kartą - po penkis kiekvienoje grupėje. Net trys komandos jėgas aikštelėje išbandė po du kartus ir padarė tai ganėtinai sėkmingai. "Egzistencinių Klausimų" bei "Vilniaus Vilkų" klubai laimėjo po kartą, tuo tarpu "A" diviziono dalyvė "Pineca" sugebėjo nugalėti abiejose savo akistatose, taip pratęsdami ekipos pergalių seriją jau iki trijų. Kaip ir kikvieną penktadienį kviečiame iš arčiau susipažinti, kas naujo VKL V-ame divizione ir kokių nuotaikų ekipos pasitinka gražiausias metų šventes.

A  Pogrupis

1. BC Krienai 8 : 2 + 150
2. Sėkmės Džentelmenai 7 : 2 + 45
3. Perkūno Oželiai 7 : 2 + 60
4. KK Luksara 7 : 2 + 61
5. BC Bombers 5 : 4 + 19
6. Žiedinis Raumuo 4 : 4 - 47
7. Pineca 4 : 4 - 18
8. Na Pabandom 3 : 6 - 19
9. SKAVI 3 : 7 - 1
10. VKM 2002 1 : 8 - 210
11. Žalias Rytas 1 : 9 - 40

 

Didžiausių pagyrimo žodžių "A" pogrupyje be jokios abejonės susilaukė "Pineca" komanda. Klubas, kuris čempionate startavo labai kukliai dabar skina vieną pergalę po kitos. Ekipa laimėtų dvikovų seriją pratęsė jau iki 3 rungtynių paeiliui, o šią savaitę laimėjo abu kartus. Visų pirma komandos kelyje pasitaikė kaimynė pagal turnyrinę padėtį - "SKAVI". Rungtynes po labai atkaklios kovos su pratęsimu 77 : 76 pasisekė laimėti svečiams ir tai buvo puikus postūmis antrai savaitės dvikovai. Pirmosiose pergalingose rungtynėse ekipoje pagirtinai pasirodė 28 taškus įmetęs Robert Stanevič, bei +28 naudingumo balus surinkęs Mantas Leonavičius. Antrojoje savaitės akistatoje "Pineca" išbandė jaunųjų "VKM 2002" pasipriešinimą ir šį egzaminą išlaikė sėkmingai. Iškovota dar viena svarbi pergalė 70 : 56 ir komanda iš karto pakyla jau iki 7-osios pozicijos. Abu komandos lyderiai šį kartą rungtyniavo dar sėkmingiau: Robertas Stanevič įmetė 31 tašką, o Mantas Leonavičius surinko įspūdingą naudingumo balų skaičių +50. Dar vienu svarbiu savaitės susitikimu buvo lyderių - "Perkūno Oželių" bei "Sėkmės Džentelmenų" mūšis. Emocingą susitikimą kiek geriau pabaigė svečiai, kurie ir išsivežė pergalę 58 : 56. Tai buvo antroji "Perkūno Oželių" nesėkmė čempionate, kuri neleidžia ekipai metų pabaigti pirmojoje pozicijoje. Rungtynių naudingiausiu žaidėju buvo pralaimėjusios ekipos atstovas Lukas Jurevičius, pelnęs 26 taškus bei surinkęs +35 naudingumo balus. Pastarasis statistinis rodiklis buvo Luko šio krepšinio sezono rekordas. Į pirmąją pogrupio poziciją ir vėl sugrįžta "BC Krienų" klubas, svečiuose nesunkiai 72 : 55 įveikęs "BC Bombers" kolektyvą. Nugalėtojų ekipoje ir vėl pirmuoju smuiku jau ne pirmą kartą sezone griežė Petras Gerasimenko. Šį kartą sunkusis krašto puolėjas pasiekė sezono rezultatyvumo rekordą ir varžovams įsūdė 24 taškus. Krepšininkas žengia antroje pozicijoje visoje lygoje pagal naudingumo koeficientą, rinkdamas vidutiniškai po +32.2 balo ir nusileisdamas pagal šį rodiklį tik "Pinecos" lyderiui. Savo pozicijas po techninio pralaimėjimo bando gerinti ir "KK Luksara". Komanda susikaupė pačioje rungtynių pabaigoje ir išplėšė pergalę iš "Žalio Ryto" rankų. Pagal sužaistas rungtynes "Žalias Rytas" prieš šventes nukrenta į patį "A" pogrupio dugną, tuo tarpu "Luksara" laikosi įsikibusi pirmojo ketvertuko, bet aukščiau pakilti komandai neleidžia 0 surinktų taškų už techninį pralaimėjimą.

Artimiausios akistatos grupėje numatomos jau po Naujųjų Metų ir tuomet į aikštelę pirmieji išbėgs "VKM 2002" ir "Perkūno Oželiai". Dvikova bus labai įdomi tuo, jog būtent VKM krepšininkai pirmame rate šventė netikėtą pergalę ir gerokai sumaišė savo varžovų kortas kovoje dėl geresnių pozicijų. Savo jėgas taip pat jau kitą dieną po šios akistatos išbandys ir "Žalias Rytas" bei "Sėkmės Džentelmenai".

"Žiedinio Raumens" atstovas Laurynas Kažukauskas ruošia dar vieną taiklų metimą į varžovų krepšį

B  Pogrupis

1. BC Suppleo 8 : 1 + 144
2. Mėgėjai 7 : 2 + 81
3. Peace II 7 : 2 + 97
4. ESO 5 : 2 + 152
5. Agentai 007 4 : 5 + 10
6. Vilniaus Vilkai 3 : 5 - 12
7. Egzistenciniai Klausimai 2 : 4 - 48
8. Delamode Baltics 2 : 6 - 75
9. Betmeno Robinai 1 : 4 - 46
10. 4 FUN 0 : 8 - 303

 

"B" grupėje po dvi rungtynes per paskutinę savaitę sužaidė "Egzistencinių Klausimų" bei "Vilniaus Vilkų" komandos. Abiems joms sekėsi veinodai, nes klubai po kartą laimėjo ir patyrė po vieną nesėkmę. Savaitė "Vilniaus Vilkams" prasidėjo puikiai. Ekipa žaidė su kaimyne tunryrinėje lentelėje - "Delamdoe Baltics" ir šventė reikalingą pergalę 62 : 57. Skirtumas galėjo būti ir didesnis, jei ne puikiai "Delamode Baltics" komandos sužaistas ketvirtasis kėlinys. Nugalėtojų gretose šį kartą solidžiausiai pasirodė +22 naudingumo balus surinkęs ir net 19 atšokusių kamuolių sugriebęs po lenta Raimondas Dudėnas. Gaila, tačiau krepšininkui savo sėkmės rungtynese su "Egzistencinių Klausimų" vyrais pakartoti nepasisekė. Jose pajėgesni buvo varžovai, nugalėję "Vilkus" 67 : 64. Lemiamu rungtynėse tapo ketvirtasis kėlinys, kurį "Egzistencinių Klausimų" ekipa žaidė lyg iš natų ir laimėjo 16:7. Tačiau džaiugtis antrąja pegale paeiliui nepavyko ir "Egzistencinių Klausimų" klubui. Rungtynės prieš vienus pogrupio lyderius - "Mėgėjus" jiems susiklostė labai nesėkmingai. Komanda per keturiasdešimt žaidimo minučių tesugebėjo pelnyti vos 31 tašką. Įmetant tiek laimėti yra neįmanoma, todėl nieko keisto, jog pergalę 51 : 31 šventė vieni pogrupio favoritų. Rungtynėse pralaimėjusiųjų gretose taip ir neatsirado krepšininko, kuris būtų pasiekęs dviženklę pelnytų taškų ribą... Labai svarbi akistata dėl pirmųjų vietų vyko tarp "ESO" ir "Peace II" klubų. Puikiai pirmenybes pradėjęs "ESO" klubas kuo toliau, tuo vis labiau klimpsta varžovų gynyboje ir patiria dabar jau antrą sezono nesėkmę. Nugalėtojas sprendėsi pačioje rungtynių pabaigoje, kurių paskutinis ketvirtis gerokai sėkmingesnis buvo "Peace II" ekipai. Įdomu tai, jog kovą po krepšiais "ESO" laimėjo net 47:34, tačiau švęsti pergalės rungtynėse nesugebėjo. Po šios nesėkmės ekipa įstringa ant ketvirtojo savo pogrupio laiptelio. Paskutinėje savatės dvikovoje lyderė "BC Suppleo" neturėjo jokio vargo žaidžiant prieš "4 FUN" vyrukus ir įveikė juos net 95 : 48. Tad po šios savaitės akistatų esminės permainos lentelėje buvo tos, jog "ESO" paliko pirmąjį trejetuką ir šventes pasitiks ne pačios geriausios nuotaikos.

Dar iki Naujųjų Metų grupėje akis į akį pasimatys "Betmeno Robinai" ir "4 FUN". Pastaroji komanda sieks taip trokštamos pirmosios pergalės pirmenybėse. Tuo tarpu likusios ekipos į dvikovas prisijungs jau po švenčių. 


Krepšį atakuoja "Agentai 007" žaidėjas Eimantas Šiaurys

5 Lyga - savaitės apžvalga

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009