2 Lyga - savaitės apžvalga

2017-12-19

VKL II-ojoje Lygoje Almarūno Prekybos Taurėje šią savaitę komandos paplušėjo iš peties. Abiejuose pogrupiuose sužaista net 16 susitikimų, po kurių gerokai pasikeitė turnyrinės lentelės. Po šio turo turime ir vienvaldžius čempionato lyderius, kuriais tapo "Senieji Trakai", nes pirmą kartą sezone krito "Rumida LLK". Savo pirmąja pergale pagaliau gerbėjus nudžiugino ir "ORION" klubas, tokiu būdu absoliučiu lygos autsaideriu bent laikinai palikdamas nė karto nelaimėjusią "BC Fenix" ekipą. Na o "Mad Lamb" pergalingai pabaigė jubiliejines 100-ąsias savo rungtynes VKL pirmenybėse. Apie visa tai - tradicinėje VKL antradieninėje II-osios Lygos apžvalgoje.

A  Pogrupis

1. Senieji Trakai 7 : 0 + 78
2. Rumida LLK 7 : 1 + 100
  3. Mad Lamb 6 : 3 + 21
  4. Austa / Vaitesa 5 : 3 + 88
  5. Didėja 5 : 3 + 17
6. Aktyvi Veikla 4 : 4 + 34
7. Tirola 4 : 4 - 11
8. Krituliai 3 : 4 - 18
9. Transcom 3 : 4 - 4
10. Penktukas 3 : 5 - 28
  11. VPP / Imperialstone.eu 3 : 5 - 37
12. Electrolux II 3 : 5 - 55
  13. 2 GEN / Kaefer 3 : 6 - 76
  14. Jamam - OPK 2 : 6 - 65
  15. BC Irsana 1 : 6 - 44

 

"A" pogrupyje po dvejas rungtynes sužaidė "Rumida LLK", "Tirola" ir "Penktukas". Gaila, tačiau nė vienai iš komandų abu kartus švęsti pergalių nepavyko. Kiek geriau sekėsi Lentvario ekipai, tačiau ir ji prarado laikinai turėtą lyderių poziciją. Tai nutiko po dvikovos su "Tirola", kurią varžovai po atkaklios kovos laimėjo 62 : 59. Dvikovą aikštelės šeimininkai pradėjo gerokai solidžiau ir jau po pirmųjų dešimties minučių pirmavo 16:9. Sėkminga serija tęsėsi ir toliau, tuo tarpu "Rumida LLK" niekaip nerado sėkmingo žaidimo puolime. Tam, greičiausiai, nemažai įtakos turėjo faktas, jog rungtynėse nedalyvavo ekipos aukštaūgis Arvydas Urbanovičius. Tačiau ir be jo komandos draugai susiėmė ir antroje rungtynių pusėje ėmė mažinti atsilikimą. Tiesa, perlaužti rungtynių nepavyko ir pergalė atiteko "Tirolos" klubui. Jo gretose puikiai sužaidė Dainius Vyčas, kuris ne tik pelnė 16 taškų, tačiau ir surinko +23 naudingumo balus. Po šios sėkmės "Tirolos", kaip ir Lentvario ekipos, laukė nesėkmė. "Tirola" buvo priversta 65 : 85 svečiuose nusileisti jau ketvirtą pergalę paeiliui iškovojančiai "Aktyviai Veiklai". Tai ir lėmė, jog ką tik minėtos komandos lentelėje apsikeičia pozicijomis, o beviltiškai čempionatą pradėjusi "Aktyvios Veiklos" komanda jau kyla iki šeštosios vietos. "Rumida LLK" atsigriebė antrame savaitės mače prieš "Penktuką", kurio salėje išplėšė pergalę 64 : 62. Tačiau kadangi "Senųjų Trakų" komanda laimėjo, įveikdama tą patį "Penktuką" 78 : 64, lentvariečiai priversti leistis į antrąją pogrupio poziciją, Tuo tarpu "Senųjų Trakų" komanda tampa vienvalde visos lygos lydere, per septynerias žaistas rungtynes nepralaimėjusi nė karto.

Svarbią pergalę kovoje dėl kiek žemesnių pozicijų pasiekė "Transcom" vyrai, kurie 72 : 60 palaužė "Jamam - OPK" klubą. Įdomu tai, jog po trijų ketvirčių dar pirmavo svečiai, tačiau ketvirtasis kėlinys pilnai priklausė būsimiesiems dvikovos nugalėtojams. Jie spurtavo, laimėjo ketvirtį net 22:7 ir įsidėjo trečiąją sezono pergalę sau į kišenę. "Transcom" gretose žibėjo Augustinas Pechovka, pelnęs 20 taškų ir +29 naudingumo balus surinkęs Modestas Mackevičius.

Gražų jubiliejų rungtynėmis prieš "Electrolux II" paminėjo ir "Mad Lamb" klubas, kuriam tai buvo 100-osios rungtynės VKL organizuojamuose čempionatuose. Šventinė nuotaika tikrai neturėjo būti sugadinta ir dvikovai pasibaigus, kurią aikštelės šeimininkai laimėjo net 89 : 65. Dvikovos baigtis buvo didžiąja dalimi nulemta dar pirmame ketvirtyje, kurį "Mad Lamb" laimėjo 15-os taškų skirtumu. Rungtynėse pirmuoju smuiku griežė Žilvinas Rubliauskas, pelnęs 29 taškus bei surinkęs net +46 naudingumo balus. Po šios pergalės "Mad Lamb" bando tvirčiau įsitaisyti ant trečiojo laiptelio.

Grupėje iki švenčių dar bus sužaisti keli susitikimai, iš kurių vienu įdomiausių turėtų būti "Kritulių" bei "Penktuko" akistata trečiadienį. Tai savotiška kova dėl vietos pirmame aštuntuke 2017-iesiems besibaigiant. Ketvirtadienį savo ietis sukryžiuos ir pogrupio autsaideriai "BC Irsana" ir "Jamam OPK". Po šių rungtynių taps aišku, kuri iš komandų metus pabaigs paskutinėje grupės vietoje. Na ir desertui - penktadienio "Didėjos" ir "Senųjų Trakų" mūšis niekam iš varžovų nepalankioje "Didėjos" namų sporto salėje.


Net 93-jose iš 100 "Mad Lamb" komandos rungtynių VKL čempionatuose aikštelėje pasirodė Linas Laukis

 

B  Pogrupis

  1. BC Nol Semkers 6 : 1 + 92
2. Taurus 6 : 2 + 131
3. Kupiškis / InfoTec 6 : 3 + 18
4. DUV Reklama 5 : 2 + 11
5. Elektrėnų SC 5 : 2 + 17
6. Vaikinai 5 : 3 + 35
7. Pasvalys / Admonitus 5 : 3 + 48
8. VKK Masonai 5 : 4 + 6
  9. Telšiai 4 : 4 + 58
10. Jungent 4 : 4 - 22
11. Space Jam 4 : 4 - 43
12. Kumštis 3 : 4 + 7
13. Litresta 3 : 5 +/- 0
  14. Dagos 1 : 6 - 82
15. ORION 1 : 8 - 89
16. BC Fenix 0 : 8 - 187


"B" pogrupio lyderiai - "BC Nol Semkers" šią savaitę nerungtyniavo, tačiau nepaisant to išsaugojo savo poziciją lyderių tarpe. Grupėje buvo net keturios komandos, sužaidusios po dvejas rungtynes ir viena iš jų pasirodė itin sėkmingai. Tai - "Kupiškis / InfoTec". Ekipa visų pirma nuvyko į Elektrėnus, kur kiek netikėtai įveikė vietos "Sporto Centrą" 89 : 76. Lemiamas lūžis dvikovoje įvyko paskutiniame ketvirtyje, kurio metu svečiai laimėjo atkarpą 12 taškų skirtumu, patys per kėlinį pelnė net 31 tašką ir šventė svarbią pergalę. Nugalėtojams daugiausiai taškų - 28 pelnė Donatas Stonikas, o jo komandos draugas Andrius Vilys buvo nepralenkiamas naudingumo grafoje, surinkęs +39 naudingumo balus. Po šios pergalės kupiškiečiai ir vėl žaidė išvykoje. Šį kartą sekmadienį jie svečiuose 79 : 74 palaužė "Pasvalio / Admonitus" vyrus. Kaip ir prieš tai vykusioje akistatoje, būsimieji nugalėtojai pranašumą įgijo tik ketvirtame kėlinyje. Panašu, jog komandą jau galima pradėti vadinti ketvirtųjų kėlinukų specialistais, nes bent jau šią savaitę jie ekipai atnešė dvi pergales. Po jų "Kupiškis / InfoTec" šokteli per rekordines penkias pozicijas iš karto į trečiąją ir sėkmingai susiklosčius aplinkybėms gali joje išlikti ir per šventes.

Tuo tarpu Pasvalio komandai savaitė buvo labai nesėkminga. Be jau minėtos nesėkmės komanda svečiuose 50 : 54 pralaimėjo "Taurus" vyrams ir kristelėjo net per penkias pozicijas žemyn - iki septintojo laiptelio. Tačiau pačiu blogiausiu rezultatu nebuvo pralaimėjimas, o faktas, jog rungtynių metu vienas ekipos lyderių Evaldas Jonkus susižeidė kryžminius raiščius. Panašu, jog ši trauma žaidėją iš rikiuotės išveda netrumpam laikui ir artimiausiose dvikovose pačiam Evaldui vadovaujant jau kaip treneriui teks ieškoti kiek kitokių kelių pergalės link. Nepasisekė šią savaitę ir "VKK Masonams", kurie namuose 70 : 81 pralaimėjo "Vaikinams" o vėliau svečiuose padovanojo pergalę ir turnyro autsaideriams - "ORION" vyrukams. Po dviejų pralaimėjimų "VKK Masonai" leidžiasi iki aštuntosios pozicijos ir Naujuosius Metus sutiks ne tokių gerų nuotaikų. Tuo tarpu "ORION" kieme pagaliau šventė - devintasis kartas nemelavo ir ekipa išsikrapšto iš turnyrinės lentelės dugno. Galbūt šis laimėjimas taps atspirtimi tolimesnėms klubo pergalėms, nes jos labai ir labai reikalingos norint pagerinti turnyrines pozicijas. Smagiu laimėjimu džiaugėsi ir pagirtiniai šiemet rungtyniaujantis "Space Jam" kolektyvas, kuris svečiuose 74 : 65 įveikė "Vaikinus". Pergalė leidžia komandai pakilti iki 11-os vietos, o "Vaikinų" prieššventines nuotaikas šis pralaimėjimas kiek apkartina. Geriausia proga reabilituotis bus jau trečiadienio akistata prieš "BC Fenix". Jeigu ten komanda iškovotų pergalę, metus pabaigtų pirmame pogrupio šešetuke.

Prieš šventes komandos dar sužais kelias svarbias rungtynes, iš kurių bene labiausiai išskirti norėtųsi šiandienos vakaro "Taurus" bei "BC Nol Semkers" mūšį dėl pirmosios vietos. Sklinda gandai, jog specialiai šioms rungtynėms savo komandai pagelbėti atvyksta net ir Justinas Leganovič, tad "Taurus" komandos, kuri yra neprastoje sportinėje formoje, lauks labai nelengva užduotis. Ketvirtadienį savo santykius aiškinsis ir turnyrinės lentelės kaimynės - "Telšiai" bei "Jungent". Pergalės kaina - vieta pirmame dešimtuke 2018-iesiems prasidedant. Na o penktadienį antrą sezono pergalę svečiuose prieš "Litrestą" bandys pasiekti "Dagos" penketukas.

Mantas Rimšelis ir "BC Fenix" komanda - vis dar pirmosios sezono pergalės paieškose

 

TOP 3

        Norint patekti tarp savaitės pasirodymų TOP-3 ir vėl reikėjo peržengti 40-ties naudingumo balų ribą. Šį kartą tai padarė vienas etatinis trejetuko svečias ir du nauji veidai. Pradedant nuo pirmosios pozicijos šį kartą visus laurus susižeria Žilvinas Rubliauskas iš "Mad Lamb". Krepšininkas jubiliejinėse komandos rungtynėse pelnė 29 taškus, atkovojo 14 kamuolių ir surinko net +46 naudingumo balus, kas yra geriausias savaitės rezultatas. Antroji pozicija sąraše atitenka nuolatiniam jo svečiui - Mindaugui Markevičiui iš "Aktyvios Veiklos" klubo. Mindaugas pelnė net 49 taškus ir pasižymėjo +45 naudingumo balais. Įspūdingai "KK Austos / Vaitesos" kolektyve sužaidė ir Kristupas Surgėlas. Vidurio puolėjo sąskaitoje 30 taškų, 12 atkovotų kamuolių bei +44 naudingumo balai, kas garantuoja žaidėjui trečiąją poziciją. Sveikiname visus šios savaitės naudingiausius žaidėjus, o kitiems linkime ne ką prastesnių pasirodymų.

 

1.

 

Žilvinas Rubliauskas

(Mad Lamb)

 

 

29 tšk., 14 atk.k

 

+46

2.

 

Mindaugas Markevičius

(Aktyvi Veikla)

 

49 tšk.

+45

3.

 

Kristupas Surgėlas

(Austa / Vaitesa)

 

 

30 tšk., 12 atk.k.  

+44

2 Lyga - savaitės apžvalga

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009