1 Lyga - savaitės apžvalga

2017-12-18

VKL I-ojoje lygoje paskutinę savaitę įvyko keturios rungtynės, kuriose po dvi pergales pasidalino aikštelės šeimininkai bei svečiai. Geriausiai sekėsi "VRM" ekipai, kuri sugebėjo laimėti net dvi savo akistatas ir taip gerokai pagerino dabartinę turnyrinę padėtį. Du kartus aikštelėje pasirodė ir "KK Austa", tačiau laimėti jiems pavyko vos kartą. Tuo tarpu Gediminas Povilauskas pademonstravo dar vieną super solo pasirodymą - apie visa tai šios savaitės tradicinėje pirmadieninėje VKL I-osios Lygos apžvalgoje.

Jau pačios pirmosios savaitės rungtynės buvo labai atkaklios. Jose susitiko kol kas vos 8 poziciją užimantys "Sporticus.lt / Ugniagesio" vyrai bei "VRM" komanda. Dvikovą nežymiu pranašumu pradėjo ugniagesiai - gelbėtojai, kurie keliais taškais pabėgo į priekį. VRM komanda nuolat ieškojo būdų, kaip pakreipti rungtynes sau naudinga linkme, tačiau to padaryti neleido labai prastas tolimų metimų pataikymo procentas - vos 20.69%. Situacija nekito ir trečiojo ketvirčio pradžioje, kuomet kertiniu rungtynių lūžiu tapo VRM komandos trenerio V. Žydelio paprašyta minutės pertraukėlė. Prieš ją "Sporticus.lt / Ugniagesys" buvo įgijęs jau net dviženklį pranašumą - 33 : 45. Skirtumą aptirpdyti atsiliekančiai komandai pavyko dar iki kėlinio pabaigos, kuomet teliko 4 taškų varžovų pranašumas. Ketvirtą kėlinį puikiai pradėjo R. Matulis ir L. Jacevičius, todėl po laimėtos atkarpos 12:5 komanda pagaliau išsiveržė į priekį. Tiesa, tai dar nebuvo pabaiga. Pačiame rungtynių finiše VRM komanda turėjo 6 taškų pranašumą, tačiau nesėkmingai sužaidė puolime, gynyboje prasileido taškus ir suteikė progą varžovams rezultatą išlyginti. Būtent tuomet suklydo Rytis Petrulis ir "Sporticus.lt" turėjo pripažinti varžovų pranašumą. Rezultatyviausiai nugalėtojų gretose žaidė 25 taškus įmetę G. Ramonas bei 14 pridėjęs L. Jacevičius. Tuo tarpu varžovų ekipoje N. Vaikšnoras pasižymėjo 21 pelnytu tašku, o jo komandos draugas D. Sakalnikas pridėjo dar 14-a. 

Antrosiose savo rungtynėse sekmadienį VRM susitiko su dar pajėgesniu priešininku - puikiai lygoje startavusia praeitų metų VKL II-ojo diviziono vicečempione "KK Austos" komanda. Pirmuosius du kėlinius aikštelėje kiek geriau sekėsi svečiams, kurie buvo nusiteikę, kaip ir aikštelės šeimininkai, iškovoti antrąją pergalę paeiliui. Šį kartą VRM gerokai sėkmingiau atakavo iš toli, per rungtynes pataikę net 15 tritaškių. Tai ir buvo viena pagrindinių pergalės ir lemiamo spurto ketvirtame kėlinyje priežasčių. Antru svarbiu faktoriumi tapo 48:34 laimėta kova "po lenta", kur bene labiausiai naudingumu išsiskyrė VRM atstova E/ Abmorševas ir O. Majeras, sugriebę po 15 atkovotų kamuolių. Tai leido pakartoti metimus ir sėkmingai atitrūkti ketvirtame kėlinyje. Rezultatyviausiųjų gretose VRM komandoje figūravo 26 taškus įmetęs L. Jacevičius bei po 20 pridėję G. Ramonas ir R. Matulis. "KK Austoje" savo solidesniu žaidimu išsiskyrė 23 taškus įmetęs J. Šukelis. Po antrosios pergalės paeiliui VRM vyrai šoktelėjo net iki ketvirtosios pozicijos ir dabar turi teigiamą pergalių bei pralaimėjimų balansą.

Dar vienose lygos rungtynėse intrigos nebuvo. Kaip spėjome, taip ir nutiko - "KK Riešė / La Birra Pub" namuose be jokio vargo 123 : 79 įveikė nė karto nelaimėjusią "ČeČėniją" ir šiuos metus pabaigia be pralaimėjimų. Abi komandos rungtynėms surinko toli gražu ne pilnas sudėtis, galbūt dėl to ir pamatėme greitą bei atakuojamą krepšinį. Įdomus faktas, jog nugalėtojų komandoje visi šeši krepšininkai pelnė po dviženklį taškų skaičių, taip draugiškai pasidalindami malonią nugalėtojų naštą. Na o sėkmingiausiai, kaip jau įprasta, komandoje atrodė +44 naudingumo balus surinkęs Gediminas Povilauskas. Į aikštelę abi komandos dabar žengs jau tik po Naųjųjų Metų, o "ČeČėnijos" jau sausio 2d. lauks labai svarbus išbandymas su kaimyne turnyrinėje lentelėje - "Sporticus.lt / Ugniagesys" komanda.

  1. KK Riešė - La Birra Pub 7 : 0 + 157
  2. Electrolux 5 : 1 + 59
  3. KK Austa 5 : 2 + 29
4. VRM 3 : 2 + 23
5. Vilniaus Kolegija 3 : 3 + 9
6. MRU 2 : 3 - 35
  7. BC Kolegos / Imperialstone.eu 1 : 4 - 36
  8. Sporticus.lt / Ugniagesys 1 : 5 - 42
  9. Če-Čėnija 0 : 7 - 164

 

Deividas Dimbelis ("KK Austa") ir šiemet neapleidžia komandos lyderių pozicijų

 

TOP 3

        TOP-3 sąraše šią savaitę du nauji veidai ir vienas mums jau gerai pažįstamas krepšininkas. Pirmosios pozicijos antrą savaitę paeiliui niekam neužleidžia "KK Riešės / La Birra Pub" atstovas Gediminas Povilauskas. Jis ir vėl sužaidė įspūdingas rungtynes, pelnydamas 19 tašų, atkovodamas tiek pat kamuolių bei surinkdamas +44 naudingumo balus. Gediminas tapo pagrindiniu savo komandos pergalės kalviu, tačiau trejetuke šį kartą pamatysime ir jo komandos draugą. Tai antroje pozicijoje atsidūręs Rokas Balbierius. Krepšininkas pranoko Gediminą rezultatyvumo grafoje, nes įmetė net 34 taškus, tačiau jo naudingumo koeficientas buvo gerokai mažesnis +34. Tuo tarpu trečioji pozicija atiteko "BC Kolegų / Imperialstone.eu" atstovui Pauliui Joneliūnui. Šis milžinas surinko taip pat +34 naudingumo balus, tačiau yra reitinguojamas žemiau dėl mažiau pelnytų taškų. Tiesa, priešingai nei pirmi du laureatų sąrašo atstovai, Pauliaus komandai iškovoti pergalės nepavyko.

 

1.

 

Gediminas Povilauskas

(KK Riešė / La Birra Pub)

 

 

19 tšk., 19 atk.k.

 

+44

2.

 

Rokas Balbierius

(KK Riešė / La Birra Pub)

 

34 tšk.

+34

3.

 

Paulius Joneliūnas

(BC Kolegos / Imperialstone.eu)

 

 

18 tšk., 15 atk.k.

+34

 

TURO RUNGTYNĖS

      Ketvirtadienio vakarą stipriausioje pagal pajėgumą Vilniaus krepšinio I lygoje aikštelės šeimininkai „BC Kolegos / Imperialstone.eu“ priėmė svečių „KK Austa“ komandą. Rungtynės buvo labai atkaklios, o nugalėtoją lėmė tik paskutinis metimas. Būtent dėl to savaitės dvikova šį kartą išrinkome ką tik paminėtą dvikovą. Beje "KK Austos" klubas savaitės rungtynių nominacijoje svečiuojasi jau antrą kartą paeiliui.

72

75

(22:16, 15:24, 17:18, 18:17)

 

BC Kolegos / Imperliastone.eu: M. Gilys 26, P. Joneliūnas 18 (15 atk.k.), M. Pukelevičius 14.

KK Austa: J. Šukelis 23 (11atk.k.), K. Surgėlas 13 (13 atk.k.), D. Šablinskas ir D. Dimbelis po 12..

Darius Dzikas ("BC Kolegos / Imperialstone.eu") viliasi, jog pagrindinės komandos pergalės dar laukia ateityje

 

Susitikimą kiek geriau pradėjo „BC Kolegos / Imperialstone.eu“, kurie didžiąją dalį pirmojo ketvirčio pirmavo prieš varžovus nedideliu skirtumu, o po taiklaus Mindaugo Pukelevičiaus tritaškio paskutinėmis kėlinio sekundėmis po pirmųjų dešimties minučių susikūrė šiek tiek didesnį šešių taškų pranašumą (22:16). Negana to, sėkminga antrojo kėlinio pradžia šeimininkams leidžia susikurti jau ir dviženklę persvarą (27:17) ir perimti žaidimo kontrolę į savo rankas bei parodyti VKL I lygos debiutantams „KK Austa“ ekipai, kad nors ir jų žaidimas šiame sezone kiek buksuoja, bet jie ne be reikalo paskutinius du sezonus žaidė pirmosios lygos finalo ketverte. Deja, bet ilgai išlaikyti susikrauto pranašumo šeimininkams nepavyksta ir likus žaisti apie pusantros minutės antrajame kėlinyje taiklus Dovydo Šablinsko prasiveržimas lygina rezultatą (35:35), o po dar kelių atakų to paties D. Šablinsko sėkmingas 2+1 epizodas paskutinės kėlinio atakos metu leidžia svečiams pirmą kartą šiose rungtynėse išsiveržti į priekį. Po dviejų kėlinių rezultatas švieslentėje 37:40 svečių naudai.

Antroje rungtynių pusėje aikštelėje virė tikrai atkakli kova – pirmaujanti komanda pasikeitė net dešimt kartų ir nei vienai ekipai nebuvo pavykę nutolti daugiau, nei per šešis taškus. Likus žaisti šešiolika sekundžių svečiai turėjo, kaip šioms rungtynėms, visai nemažą penkių taškų pranašumą 69:74, tačiau po keleto sekundžių “BC Kolegų” lyderis Modestas Gilys pataiko tolimą metimą ir grąžina paskutinių sekundžių įtampą: po šio tritaškio seka greita šeimininkų pražanga, D. Šablinskas realizuoja tik vieną baudos metimą ir komandas skiria trys taškai. Gaila. tačiau paskutinėmis sekundėmis išmestas tolimas M. Pukelevičiaus metimas skrieja pro šalį ir rungtynių sirena konstatuoja sunkią ir pelnytą svečių “KK Austa” pergalę rezultatu 72:75.

„BC Kolegos / Imperialstone.eu“ komandos žaidėjas Darius Dzikas: „Sveikinimai varžovams su pergale. Žaidimas jau po truputėlį geresnis, bet labai trūksta susikalbėjimo gynyboje, mes pralaidžiame labai daug lengvų taškų. Puolimas, lyginant su visomis praėjusiomis šio sezono rungtynėmis šiandien buvo geresnis, bet tikrai dar labai trūksta susikalbėjimo. Tikėkimės, kad įsibėgėsime, nes sudėtį tikrai turime neblogą, visi žaidėjai geri, galime drąsiai keistis, tad viliuosi, jog pergalės tikrai dar bus iškovotos.“

„KK Austa“ komandos treneris Adomas Venskus: „Sunki, darbinė pergalė. Abi komandos vargo su pataikymu. Labai daug kontaktinio ir kieto žaidimo. Nuo pradžios iki pabaigos "kapojomės" tikrąja to žodžio prasme. Išmetėme labai daug laisvų metimų, bet kad mums taip nekristų, dar šiemet nebuvo. Viskas sprendėsi paskutinėmis minutėmis ir mums fortūna bent kažkiek šyptelėjo. Sukrito keli metimai, apsigynėme ir laimėjome. Priešininkai tikrai stiprūs, turi Paulių (red.- P. Joneliūną), kuris viską cementuoja po krepšiu, kelis labai gerus metikus. Manau, jog tieks mes, tiek jie, nesužaidėme pagal savo potencialą.“

 

1 Lyga - savaitės apžvalga

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009