5 Lyga - savaitės apžvalga

2017-12-15

Šią savaitę VKL V-osios Lygos pirmenybėse sužaista lygiai 10 susitikimų. Pirmą kartą čempionate atsirado komanda, per vieną savaitę į aikštelę išbėgusi net tris kartus. Tai - kolektyvas "Na Pabandom". Tiesa, bandymas nebuvo toks sėkmingas, koks yra komandos pavadinimas ir iš trejų rungtynių vaikinams pasisekė laimėti tik kartą. Tuo tarpu "B" pogrupyje susikovė šios grupės lyderiai ir po pirmosios sezone "ESO" nesėkmės pirmenybėse nebeliko nepralaimėjusių ekipų. Apie šias ir kitas naujienas kviečiame pasiskaityti tradicinėje penktadieninėje VKL V-osios Lygos apžvalgoje.

A  Pogrupis

1. Perkūno Oželiai 7 : 1 + 62
2. BC Krienai 7 : 2 + 133
3. Sėkmės Džentelmenai 6 : 2 + 43
4. KK Luksara 6 : 2 + 59
5. BC Bombers 5 : 3 + 36
6. Žiedinis Raumuo 4 : 4 - 47
7. Na Pabandom 3 : 6 - 19
8. SKAVI 3 : 6 +/- 0
9. Pineca 2 : 4 - 33
10. VKM 2002 1 : 7 - 196
11. Žalias Rytas 1 : 8 - 38

 

Abiejuose lygų pogrupiuose savaitė buvo įdomi tuo, jog krito tie, kas pagal prarastus taškus buvo pirmosiose pozicijose. "A" grupėje taip nutiko su "BC Krienų" vyrukais. Komanda iki pat gruodžio mėnesio žaidė labai sėkmingai ir šlavė varžovus iš savo kelio be jokio gailesčio. Tačiau atėjo metas susitikti su gerokai žemiau lentelėje esančia "Pinecos" komanda ir reikalai pasikeitė. Netikėtą pergale 49 : 45 išsivežė svečiai, kuriems tai buvo vos antrasis sezono laimėjimas. Fantastiškai savo ekipoje pasirodė Mantas Leonavičius, kuris surinko +31 naudingumo balą bei pelnė 17 taškų. Dar įspūdingiau atrodė Manto atkovotų kamuolių grafa, kurioje fiksuotas skaičius 19-a. Nors tai ir nebuvo pačios sėkmingiausios krepšininko rungtynės sezone, to pakako, kad "Pineca" sustiprintų savo galimybes kautis dėl vietos "PLAY-OFF" etape, į kurį patenka pirmos aštuonios grupės ekipos.

Daugiausiai dėmesio grupėje, matyt, reiktų skirti "Na Pabandom" kolektyvui, sužaidusiam per savaitę net trejas rungtynes. Visų pirma komanda svečiuose 54 : 61 nusileido "Žiedinio Raumens" vyrams, po to 65 : 76 ir "Perkūno Oželiams", todėl atrodė, jog savaitė gali būti visiškai "sausa". Tačiau reikalai pasitaisė tuomet, kai komanda surėmė pečius su "Žaliu Rytu". Turnyrinės lentelės kaimynai buvo svetingi ir leido save nugalėti jų aikštelėje 38 : 49. Tai buvo trečioji "Na Pabandom" pergalė čempionate ir dabar komanda šokteli iki septintosios pozicijos. Tuo tarpu "Žalias Rytas" per devynerias rungtynes laimėjo vos kartą ir jų galimybės sezoną pratęsti PLAY-OFF etape kol kas ganėtinai miglotos. Svarbiomis pergalėmis turnyrine prasme džiaugėsi "Sėkmės Džentelmenai". Jie svečiuose 86 : 55 įveikė "VKM 2002" jaunimą, tačiau prieš tai žengė dar reikalingesnį žingsnį ir 69 : 64 palaužė "BC Bombers" komandą. Pergalė lėmė, jog džentelmenai jau pasiekia trečiąjį laiptelį ir tai yra labai solidus pasiekimas besibaigiant pirmojo rato varžyboms.

Sekmadienį mūsų lauks vienos įdomesnių rungtynių, kuomet savo jėgas išbandys vienvaldžiais grupės lyderiais tapę "Perkūno Oželiai" bei ant trečiojo laiptelio žengianti "Sėkmės Džentelmenų" komanda. Tuo tarpu "Pineca" klubo lauks dvi svarbios akistatos: pirmadienį jie žais Bukiškyje prieš "SKAVI", o antradienį grumsis su "VKM 2002" vaikinukais. Po šių rungtynių dauguma komandų pabaigs savo pirmojo rato akistatas ir eis pasitikti gražiausių metų švenčių per neilgą čempionato pertraukėlę.


Aleksandr Žuravskij dviejose savo žaistose savaitės rungtynėse "Na Pabandom" komandai pelnė 31 tašką

 

B  Pogrupis

1. BC Suppleo 7 : 1 + 97
2. Mėgėjai 6 : 2 + 61
3. Peace II 6 : 2 + 96
4. ESO 5 : 1 + 153
5. Agentai 007 4 : 5 + 10
6. Vilniaus Vilkai 2 : 4 - 14
7. Delamode Baltics 2 : 5 - 70
8. Egzistenciniai Klausimai 1 : 3 - 31
9. Betmeno Robinai 1 : 4 - 46
10. 4 FUN 0 : 7 - 256

 

"B" grupė praeitą savaitę nepasižymėjo rungtynių gausa, nes joje fiksuoti tik trijų rungtynių rezultatai, o vienos iš jų dar ir pasibaigė technine pergale 20 : 0, kuomet "Betmeno Robinai" neatvyko į savo rungtynes. Sunku pasakyti, ar tuo labai džiaugėsi "Agentai 007", tačiau bent jau pergalė atiteko jiems ir taip ekipa sustiprina savo pozicijas kaunantis dėl 5-os vietos. Pirmojoje savaitės akistatoje dar vieną pergalę pasiekė ir "Mėgėjai", kurie svečiuose 56 : 49 nugalėjo "Peace II" komandą ir apsikeitė su ja pozicijomis pakildama į antrąją vietą. Nugalėtojams 15 taškų pelnė Valentas Sereda, o 10-imt pridėjo Dainius Žilius. Nors ekipoje tebuvo du žaidėjai, peržengę dviženklę pelnytų taškų ribą, to pakako, kad komanda švestų pergalę.

Svarbiausiu savaitės akcentu ne tik grupėje, tačiau ir visoje lygoje tapo "BC Suppleo" bei "ESO" akistata. Iki šio turo "ESO" buvo laimėję visus penkis kartus ir galėjo tapti vienvaldžiais pirmenybių lyderiais. Tokių pat minčių vedini į aikštelę žengė ir "BC Suppleo" vyrai. Pirmajame ketvirtyje "ESO" komanda spurtavo ir rungtynes pradėjo užtikrintai. Teleidę varžovams per pirmas dešimt minučių pelnyti vos 5 taškus svečiai iš karto įgijo 14-os taškų pranašumą. Tačiau ne visada gera pradžia dar reiškia pergalę. "BC Suppleo" susikaupė ir kantriai pradėjo vytis savo priešininkus. Nors to padaryti iki didžiosios pertraukos nepasisekė, didelį žingsnį pirmyn komanda žengė trečiame kėlinyje, kurį grigiškiečiai laimėjo 30 : 19. Paskutinės ketvirtojo kėlinio minutės buvo labai įtemptos. Nežymiai pirmavo "ESO" ir atrodė, kad komandai pasiseks išnešti sveiką kailį. Po paskutinės minutės pertraukėlės, "Suppleo" turėjo 3 sekundes užpulti ir įvyko stebuklas - kamuolys buvo jau beveik prarastas jį išsimetus, tačiau Edvinas Ščerbukas jį pagavo ir paskutinę sekundę pataikė tritaškį metimą nuo lentos bei išlygino rezultatą. Tad komandoms teko žaisti pratesimą. Didžiąją jo dalį pirmavo aikštelės šeimininkai, tačiau "ESO" nepasidavė ir palaikė kovinį atstumą. Pačioje dvikovos pradžioje kamuolys atsidūrė svečių rankose ir Danielius Kudulis dvitaškiu galėjo išplėšti pergalę savo komandai, tačiau metimas iš vidutinio nuotolio nebuvo taiklus ir dramatišką pergalę šventė "BC Suppleo". Nors jie ir "ESO" dabar turi po vieną pralaimėjimą, aukščiau dėl tarpusavio pergalės rikiuojasi grigiškiečiai, kuriems sekmadienį teks susitkiti su "4 FUN" komanda. Pagal pirmenybių eigą komandai tai turėtų būti nebloga treniruotė prieš šventes. Tuo tarpu viena svarbesnių dvikovų kitą savaitę bus sekmadieninis "ESO" ir "Peace II" mūšis dėl antrosios pozicijos pogrupyje.


"BC Krienai" priversti pogrupio viršūnę kuriam laikui užleisti kitai komandai

5 Lyga - savaitės apžvalga

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009