4 Lyga - savaitės apžvalga

2017-12-14

Ši savaitė VKL IV-osios Lygos dalyviams bei gerbėjams buvo gausi rungtynėmis, kurių pamatėme net 19-a. Minėtasis laikotarpis buvo įdomus tuo, jog visoje lygoje teliko viena komanda, kuri vis dar nepatyrė pralaimėjimo. Tai - "Kočėlo" kolektyvas, tampantis absoliučiu ir vienvaldžiu šio diviziono lyderiu. Ekipai puikiai pasisekė aikštelėje, nes abi savo žaistas rungtynes komanda sugebėjo laimėti. Tokį patį rezultatą dar pademonstravo ir "B" pogrupio favoritė "SK Skaidiškių" ekipa, tuo tarpu "A" grupės lyderė "Litcargus" patyrė pirmą sensacingą pralaimėjimą. Apie visa tai ir dar daugiau tradicinėje ketvirtadieninėje lygos apžvalgoje.

A  Pogrupis

1. Litcargus 8 : 1 + 136
2. Blue Sharks 6 : 2 + 94
3. Bekupė / V. Malkas 6 : 3 + 82
4. Vilniaus  Olimpas 4 : 3 + 4
5. Ką Vakare ? 4 : 3 + 33
6. BKK Vėjas 4 : 4 + 7
7. Elektrėnų PGT 4 : 4 + 51
8. Nepakeliui 2 : 6 -53
9. Radvilai 1 : 7 - 152
10. Vichy Vandens Parkas 1 : 7 - 202

 

Pati didžiausia staigmena be jokios abejonės užfiksuota "A" grupėje, kurioje ramiai iki šio turo be pralaimėjimų karaliavo "Litcargus". Tačiau jiems iššūkį sekmadienį metė šeštoje pozicijoje žygiuojantis "BKK Vėjas". Šie vyrukai sužaidė bene pačias geriausias sezono rungtynes, sugebėdami tapti pirmaisiais, nukovusiais minėtus favoritus svečiuose - 65 : 57. Solidžiausiai prie pergalės 25 pelnytais taškais prisidėjo Julius Rukšėnas, dar 12 taškų pridėjo ir Lukas Valeika. Įdomu tai, jog šie du krepšininkai buvo vieninteliai komandoje, perkopę dviženklę pelnytų taškų ribą. Po pergalės klubas turi realių galimybių pirmąjį čempionato ratą pabaigti pirmame penketuke. Žinoma, tam dar reiktų pergalės antradienį prieš "Vilniaus Olimpą". Nors ir pralaimėjo, tačiau "Litcargus" itin daug neprarado, nes jų artimiausi persekiotojai iš "Blue Sharks" kolektyvo žaidė dvejas rungtynes, iš kurių vienose taip pat suklupo. Tai nutiko Elektrėnuose rungtyniaujant prieš vietos "PGT" - 69 : 79. Kaip sakė pralaimėjusiųjų atstovas Gaudentas Puškorius, ekipa veikiausiai neįvertino savo priešininkų ir už tai buvo skaudžiai nubausta. Visa laimė, jog dabar dar tik reguliarusis sezonas ir galimybių atsirevanšuoti dar bus. Įdomu tai, jog net ir pralaimėjusi "Blue Sharks" ekipa liko geriausiai puolančiu klubu visoje lygoje, vidutiniškai pelnančiu po 80.5 taško per rungtynes. Savo dvikovą laimėjo ir trečioje pozicijoje žengianti "Bekupė / VezuMalkas.lt" komanda, svečiuose 75 : 57 įveikusi "Vichy Vandens Parką". Bekupės atstovų gretose solidžiausiu žaidimu išsiskyrė +23 naudingumo balus surinkęs Mantas Maišelis bei 13 taškų įmetęs Laurynas Putna. Šiose rungtynėse galėjo nutikti unikalus atvejis, nes abi komandos savo sudėtyse turi po Tomą Žukovą ir jie galėjo susitikti akis į akį. Deja, "Vichy Vandens Parko" Tomas į aikštelę neįžengė ir šios akistatos teks palaukti bent jau iki antrojo pirmenybių rato. Na o svarbiausia ateinančios savaitės prieššventine lygos dvikova be jokios abejonės bus jau minėtas "Vilniaus Olimpo" bei "BKK Vėjo" mūšis dėl vietos pirmajame penketuke.

 

B  Pogrupis

1. SK Skaidiškės 8 : 1 + 249
2. Karolinos boulingas / Kegliai.lt 7 : 1 + 104
3. Lewben 6 : 2 + 92
4. TG LAB 6 : 3 - 28
5. Svajonių Turintys 4 : 4 + 37
6. BC Carmita 4 : 4 - 45
7. Atea 2 : 6 - 58
8. UwB 2 : 6 - 107
9. Abi Kairės 2 : 6 - 23
10. M.K.Č. 0 : 8 - 221

 

"B" pogrupyje ir toliau savo varžovus galingu žaidimu ir puikia gynyba baugina "SK Skaidiškės". Komanda per septynias dienas iškovojo dvi pergales ir pirmojo rato dvikovas pabaigs mažų mažiausiai antroje pozicijoje. Pirmoji klubo akistata buvo mačas prieš "BC Carmitą", kurį rudaminiečiai nesunkiai laimėjo 78 : 51. Dar galingesnę gynybą komanda pademonstravo "Lietuvos Ryto" arenoje, kur 44 : 42 palaužė šeimininkus iš "Lewben" klubo. Toks mažas praleidžiamų taškų skaičius ir toliau suteikia galimybes "SK Skaidiškėms" pirmauti lygoje pagal praleidžiamus taškus, savo varžovams leidžiant pelnyti vos po 46.8 taško per rungtynes. Svarbią pergalę šventė ir "Karolinos Boulingo / kegliai.lt" vyrai, namuose 60 : 55 įveikę "TGLAB" atstovus su Deividu Jurkumi priešakyje. Antrą pergalę pirmenybėse šventė ir dėl vietos PLAY-OFF etape kovojanti "Atea", kuri svečių aikštelėje 68 : 60 palaužė "UwB" atstovus. Pergalę pasiekus ir "Abi Kairės" klubui pogrupyje yra net trys ekipos, laimėjusios po du kartus, tačiau tarpusavio rezultatai aukščiausią poziciją iš jų lemia "Atea" klubui. Kad ir kaip bebūtų gaila, pirmąjį ratą paskutinėje pozicijoje tikrai jau pabaigs "M.K.Č." vyrukai, kurių žaidimas šiame sezone atrodo labai blankiai. Vieninteliu tikslu klubui kol kas lieka pirmosios pergalės siekimas, kad taip bent kažkiek atgaivinti savo šansus patekti į pirmąjį aštuntuką ir pakovoti dėl vietos PLAY-OFF etape. Vienu geriausių šansų tam bus jau šiandienos vakaras ir akistata su "Atea" komanda.

"BKK Vėjo" lyderis rungtynėse - Julius Rukšėnas (su kamuoliu)

C  Pogrupis

1. X Komanda 7 : 1 + 67
2. LIDL Lietuva 7 : 1 + 116
3. Sudervė TEAM 6 : 2 + 13
4. MKK 5 : 3 + 63
5. Šernai 4 : 4 - 38
6. JKK Kelelis 4 : 4 + 16
7. LT 2018 3 : 5 - 11
8. BC Nol Semkers II 2 : 6 - 69
9. Avedus 1 : 7 - 12
10. Zulu Team 1 : 7 - 145

 

Vienintele namuose laimėjusia "C" pogrupio komanda tapo "LIDL Lietuva" kolektyvas, kuris 71 : 56 palaužė grupės autsaiderius "Zulu Team". Rungtynės nebuvo tokios lengvos, kaip galėjo tikėtis vieni porgupio favoritų, o jiems daugiausiai bėdos pridarė net 34 taškus pelnęs svečių atstovas Eduard Bielskij. Sutikime, jog rungtynių, kuomet vienas žaidėjas pelno vos ne du trečdalius komandos taškų pasitaiko labai retai, todėl prieš Eduardą šį kartą reiktų nukelti kepurę. Kita pogrupio favoritė - "X komanda" svečiuose 81 : 66 įveikė "BC Nol Semkers II" pasipriešinimą, taip ir toliau varžovus palikdami viso labo ant aštuntojo pozicijų laiptelio. Tiesiog fatališkai nesiseka "Avedus" vyrams, kurie ir vėl pralaimėjo, šį kartą - vieno taško skirtumu 71 : 72 nusileisdami "MKK" klubiečiams. "MKK" komandos gretose sėkmingiausiai rungtyniavo 18 taškų įmetęs Audrius Gustys. Vienu pagrindiniu pergalės faktorių ir vėl tapo pavojingiausias "MKK" ginklas - tritaškiai metimai, kurių komanda pataikė devynis. Pagal šį rodiklį "MKK" yra taikliausia tritaškių metikė visoje lygoje, atakuodama krepšį iš toli 33.2% taiklumu. Ketvirta sezono pergale galėjo džiaugtis ir pagirtinai sezoną tęsiantys "Šernai", kurių kelyje dabar pasitaikė "JKK Kelelis". Šį barjerą svečiai įveikė 77 : 61, kurių gretose sėkmingiausias sezono rungtynes sužaidė ir vėl pagirtinai rungtyniavęs Paulius Pocius. Šis žaidėjas netrukus gali atkreipti ir pajėgesnių VKL divizionų skautų akis, todėl "Šernams" reiks gerokai pasistengti, norint krepšininką išlaikyti savo sudėtyje iki pat sezono pabaigos. Dar viena pergale savo gerbėjus pradžiugino ir "Sudervė Team", išvykoje 59 : 48 įveikdama "LT2018" vyrus. Laimėjimo dėka klubas ir toliau žengia trečias, ramiai galėdamas reguliuoti komandos taikiklį PLAY-OFF varžyboms. Pirmadienį pogrupio akistatoje pamatysime "MKK" ir "LIDL Lietuva" mūšį, kuriame galima tikėtis neprognozuojamos baigties. Įdomu bus ir antradienį, kuomet "Avedus" dar kartą bandys prisijaukinti Fortūną, šį kartą rungtynėse prieš "JKK Kelelio" atstovus.

D  Pogrupis

1. Kočėlas 9 : 0 + 177
2. Žiemgala 7 : 1 + 116
3. Logistai 5 : 2 + 19
4. Marijampolis II 5 : 3 + 80
5. Vilko Brolija 4 : 4 - 8
6. LPK Liberna / G. Kraštas 4 : 4 + 67
7. Meridianas 4 : 5 + 2
8. OAKS 1 : 6 - 30
9. Akademinis Krepšinis 1 : 7 - 152
10. SMK 0 : 8 - 271

 

Nuo šiol "D" pogrupį galime drąsiai vadinti absoliučių lygos lyderių pogrupiu. Bent jau iki Naujųjų Metų. Taip nutiko dėl sėkmingai "Kočėlo" komandai pasibaigusių kitų ekipų dvikovų. Pats "Kočėlas" šią savaitę taip pat nedykaduoniavo, o spėjo iškovoti net dvi pergales. Sunkiausia, be abejo, sekėsi Valčiūnuose, kur tik po labai įtemptos kovos 57 : 54 palaužta vietos "Marijampolis II" ekipa. Su "Meridianu" sekėsi gerokai paprasčiau, nes rungtynėse be didesnės intrigos laimėta 88 : 58. Tai buvo aštuntoji ir devintoji komandos pergalės čempionate ir dabar iki pilnos laimės 2017-aisiais tetrūksta laimėtos VKL Taurės 2-ojo kvalifikacinio etapo dvikovos prieš "A" pogrupio lyderę "Litcargus". Savo uždavinius grupėje sprendė ir "Žiemgala", kuri namuose 71 : 67 palaužė "Akademinio Krepšinio" vyrukus. Trečioje vietoje jau kuris laikas įsitaisiusi "Logistų" komanda, kuri sutiprino savo sudėtį aukštaūgiu Valdemaru Naruševičiumi ir dabar bandys dar labiau pagerinti savo rezultatus. Ketvirtoji pergalė atvyko ir į "Vilko Brolijos" stovyklą, kuomet principinėje turnyrinės lentelės kaimynų dvikovoje 68 : 63 buvo nugalėti "LPK Libernos / Gervėčių Krašto" atstovai. Permainų kol kas nėra ir apatinėje pogrupio dalyje, kur tris komandas skiria viso labo vienintelė pergalė. Tačiau jų tarpe jau penktadienį savo jėgas išbandys vis dar nelaimėję "Socialinių Mokslų Kolegijos" studentai bei vieną pergalę teturintys "Akademinio Krepšinio" atstovai. "SMK" ekipai tai bene pats dėkingiausias šansas išsikrapšyti bent jau laikinai iš pačio lentelės dugno ir realiai pradėti galvoti apie vietą aštuntuke bei PLAY-OFF varžybose.


Darius Amšiejus su komandos draugais iš "Kočėlo" tapo vienvaldžiais VKL IV-osios Lygos lyderiais

4 Lyga - savaitės apžvalga

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009