1 Lyga - savaitės apžvalga

2017-12-11

Prabėgusi savaitė buvo labai sėkminga aišktelės šeimininkams. Jie laimėjo visus tris savo žaistus susitikimus, neleisdami varžovams net pagalvoti apie galimybes kabintis į pergalę. Mažiausiu skirtumu pasibaigusios rungtynės buvo 16 taškų "KK Austos" laimėjimas prieš "ČeČėniją", todėl atkaklių dvikovų savaite prabėgusių septynių dienų tikrai nepavadinsi. Nepaisant to, kviečiame prisiminti, kaip sekėsi komandoms rinkti taškus, o desertui dar pažadame ir fantastišką individualų vieno krepšininkopasirodymą TOP - 3 sąraše.

Sekmadienio rungtynių maratoną pradėjo praeitų sezonų čempionai - "Electrolux" krepšininkai. Jie 90 : 68 sudorojo "Patrulių Rinktinę / Imperialstone.eu". Būsimieji dvikovos laimėtojai savo persvarą didino kartu su kiekvienu kėliniu, todėl pareigūnams nebuvo net menkiausios galimybės galvoti apie pergalę. Rungtynėms įpusėjus komandas jau skyrė 13 taškų, o "Electrolux" buvo peržengusi 50-ties pelnytų taškų ribą. Tiesa, pelnyti šimtojo taško komandai nepasisekė, tačiau, kaip po dvikovos kalbėjo vienas iš nugalėtojų, mačass buvo tarsi lengvas pasivaikščiojimas. Gaila, jog kiekvieną sezoną stiprią sudėtį surenkantys "Patrulių Rinktinės / Imperialstone.eu" vyrai kol kas šiemet atrodo ganėtinai silpnai ir iš keturių akistatų laimėjo vos kartą. Tuo tarpu čempionų pozicijos žymiai geresnės, nes jie, pralaimėję vos kartą kol kas lentelėje žengia antrojoje pozicijoje. Rezultatyviausiai "Electrolux" gretose rungtyniavo 23 taškus įmetęs Kęstutis Bagdanavičius, kuriam šauniai jau ne pirmą kartą sezone talkino ir Ignas Lukošius. Tuo tarpu "BC Kolegų" ekipoje Modestas Gilys įmetė 18, Donatas Ratkevičius pridėjo 13 taškų. Kuklūs lyderių pasirodymai jau ne pirmą kartą tampa komandos nesėkmės priežastimi. Galimybių nutraukti nesėkmių seriją klubas turės dar šią savaitę, kuomet ketvirtadienį priims "KK Austą". Norint kautis dėl pirmųjų pozicijų komandai tiesiog būtina pergalė prieš lygoje debiutuojančius pernai metų VKL II Lygos vicečempionus.

Antroje sekmadienio akistatoje turnyro lyderė "KK Riešė / La Birra Pub" namuose net 118 : 66 sutriuškino be į komandiruotę laikinai išvykusio trenerio Raimundo Kalesnyko likusius "MRU" atstovus. Kaip telefonu sakė pats strategas: "tik palik komandą kuriam laikui ir prasideda..." Tiesa, viskas prasidėjo dar ir ne taip jau blogai, nes po pirmųjų dešimties minučių "MRU" atsilikinėjo vos 20 : 26. Tačiau antras ir trečias kėlinys buvo panašūs į tikrą košmarą, kurio pagrindiniu autoriumi be jokios abejonės buvo nugalėtojų rekordininkas Gediminas Povilauskas. Krepšininkas visos dvikovos metu nė karto (!!) taip ir neprametė iš dvitaškio zonos, pataikydamas visus 13 savo bandymų. Lyg to būtų mažai, puikiai prie Gedimino prisidėjo ir jo komandos draugai, iš kurių šį kartą labai solidžiai pasirodė ir Linas Beliūnas, įmetęs 20 taškų. Tai jau antras kartas čempionate, kuomet "KK Riešės" vyrukai perkopia 100-o pelnytų taškų ribą, todėl nėra nieko keisto, jog komanda yra pati rezultatyviausia visoje lygoje, metanti vidutiniškai po 97.0 taškus į varžovų krepšį. Įdomu, kas bus tie pirmieji, kurie sugebės bent jau pristabdyti šią puolimo mašiną ? Sekmadienį iššūkį jiems mesti bandys "ČeČėnija", tačiau net ir būnant optimistu, tikėtis pastarosios ekipos pergalės būtų ganėtinai naivu. Realiausiasi scenarijus, jog "KK Riešės" ekipa 2017-uosius metus pabaigs VKL I-ojoje lygoje taip ir nepralaimėjusi, tačiau tai jokiu būdu nereiškia, jog komandos rankose jau patys aukščiausi lygos apdovanojimai.

  1. KK Riešė - La Birra Pub 6 : 0 + 113
  2. Electrolux 5 : 1 + 59
  3. KK Austa 4 : 1 + 47
  4. Vilniaus Kolegija 3 : 3 + 9
  5. MRU 2 : 3 - 35
  6. VRM 1 : 2 - 3
  7. BC Kolegos / Imperialstone.eu 1 : 3 - 33
  8. Sporticus.lt / Ugniagesys 1 : 4 - 37
  9. Če-Čėnija 0 : 6 - 120

 

"Electrolux" komanda čempionate tvirtai žygiuoja prizinių pozicijų link

 

TOP 3

        TOP-3 sąraše šią savaitę pats sėkmingiausias viso sezono pasirodymas VKL I-ojoje Lygoje. Greičiausiai nieko nenustebinsime pasakydami, jog šio fenomenalaus rezultato autorius - Gediminas Povilauskas iš "KK Riešė / La Birra Pub" ekipos. Aukštaūgis surinko net +63 naudingumo balus, pelnė 27 taškus, pataikydamas visus mestus 13 dvitaškių, atkovojo 32 atšokusius kamuolius ir atliko 10 rezultatyvių perdavimų. Komandos draugai po tokio rezultato matyt turėjo gerokai atsidėkoti krepšininkui vaišėmis, nes bent jau jų Gediminas nusipelnė mažų mažiausiai. Antrojoje pozicijoje jo komandos draugas Linas Beliūnas, į TOP-3 sąrašą patenkantis pirmą kartą šių metų krepšinio sezone. Linas surinko +30 naudingumo balų, pelnydamas 20 taškų ir sugriebdamas 10 atšokusių kamuolių. Tuo tarpu trečioje pozicijoje "Electrolux" monstras Ignas Lukošius, kurio sąskaitoje +28 naudingumo balai ir 18 taškų. Nors super įspūdingais pasirodymais NKL krepšininkas ir nepasižymi, jis nuolatos yra vienas ekipos lyderių, padedantis siekti pergalių pajėgiausiame VKL divizione.

 

1.

 

Gediminas Povilauskas

(KK Riešė / La Birra Pub)

 

 

27 tšk., 32 atk.k., 10 rez.p.

 

+63

2.

 

Linas Beliūnas

(KK Riešė / La Birra Pub)

 

20 tšk., 10 atk.k.

+30

3.

 

Ignas Lukošius

(Electrolux)

 

 

18 tšk.

+28

 

TURO RUNGTYNĖS

      Kuomet visos lygos rungtynės pasibaigia dviženkliais ir didesniais skirtumais išrinkti savaitės mačą nėra lengva. Galbūt nemaža dalimi dėl sąlyginai mažiausio skirtumo šį kartą savaitės dvikovos titulas keliauja rungtynėms "KK Austa" - "ČeČėnija", kurias 94 : 78 laimėjo "KK Austa". Kviečiame prisiminti smulkiau, kaip klostėsi šios dvikovos eiga.

94

78

(22:19, 23:14, 28:18, 21:27)

 

KK Austa: D. Šablinskas 14, D. Dimbelis ir J. Šukelis po 13.

ČeČėnija: P. Tubis 25 (12 atk.k.), M. Mankevičius 18, A. Drabavičius 14.

Audriaus Drabavičiaus ir "ČeČėnijos" komandos žaidimas gerėja, bet dar ne tiek, kad būtų pasiekta pirmoji pergalė

 

Vėlyvą sekmadienio vakarą I lygos rungtynėse susitiko "Če - Čėnija" ir "KK Austa" komandos. Komandos rungtynes pradėjo apsikeisdamos netaikliais tritaškiais metimais. Pirmuosius taškus tritaškiu metimu pelnė "Če - Čėnija" komanda, tuo pačiu išsiverždama į priekį. Neilgai trukus šeimininkai rezultatą persvėrė J. Šukeliui atlikus porą sėkmingų prasiveržimų. Po to rungtynės vyko taškas į tašką, aikštėje vyravo lengvas chaosas, buvo nemažai klaidų abiejose aikštelės pusėse. Kėliniui pasibaigus 3 taškų persvarą turėjo "KK Austa" - 22:19.

Antrąjį kėlinį žymiai energingiau pradėjo šeimininkų komanda. Įžaidėjas D. Šablinskas iš eilės pelnė 5 taškus, jo komandos draugai toliau sėkmingai pataikė tolimus metimus, sužaidė atkarpą 10-2 ir privertė varžovus prašyti minutės pertraukėlės. Po minutės pertraukėlės "Če - Čėnija" pataikė du dvitaškius iš eilės ir tuo jų sėkminga atkarpa nesibaigė. Komanda pataikė dar porą taiklių metimų, sumažino atsilikimą iki 3 taškų ir šį kartą privertė "KK Austą" paprašyti minutės pertraukėlės. Šeimininkai sugrįžo į aikštę padarę išvadas, sužaidė įspūdingą atkarpą, o galingu dėjimu Ž. Ūselis pataisė komandos draugo pramestą metimą. Visa tai lėmė, kad ilgosios pertraukos metu "KK Austa" pirmavo rezultatu 45:33.

Antrojoje rungtynių dalyje aikštėje žaidimas vyko žymiai greičiau. Taškus pelnė abi komandos, tačiau primaujanti komanda nesikeitė, šeimininkai sėkmingai saugojo uždirbtą pranašumą. Greitas žaidimas tęsėsi, o antroje kėlinio dalyje sėkmingiau žaidė "KK Austa". Svečiai nesurado jokio pasipriešinimo, o kėliniui pasibaigus atsilikinėjo net 22 taškų skirtumu. Ketvirtajame kėlinyje "Če - Čėnija" dar bandė sumažinti atsilikimą ir kabintis į žaidimą, tačiau varžovas šį kartą, matyti, buvo per kietas riešutėlis, todėl ketvirtas kėlinys tebuvo tik formalumas. Galingas rungtynes sužaidusi "KK Austa" išsinešė įtikinamą pergalę rezultatu 94 : 78.

Komandos "Če - Čėnija" žaidėjų P. Tubio ir M. Mankevičiaus komentaras:

"Šiandienos pralaimėjimą lėmė tai, kad komanda yra nepajėgi, kai žaidžia šeši žaidėjai prieš normaliai susirinkusią 10 žaidėjų komandą. Manau, kad jei visi susirinktume, būtų galima kovoti. Šiaip žaidimas yra iš esmės gražus, gynyba graži, atakos puolime išbaigtos, tai tiek. Tiesiog "numirėme" trečiajame kėlinyje. Dar du kėlinius žaidėme kažkaip, draskėmės, o po to, aišku, nuovargis lėmė visus faktorius ir nebepajėgėme pabėgti. O priešininkai šaunuoliai, atletiškai visas 40 minučių atidirbo. Buvo graži kova." 

1 Lyga - savaitės apžvalga

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009