5 Lyga - savaitės apžvalga

2017-12-08

Nors pagal pajėgumą VKL V-oji lyga - ir silpniausias Vilniaus Krepšinio Lygos divizionas, jame verda ne ką mažiau atkaklios kovos, nei kitose lygose. Įdomu ir tai, jog kai kurios komandos savo rezultatus bei rungtynes nuolatos nušviečia ir internetinėje erdvėje. Šiandien apžvalgoje ne tik pasižiūrėsime, kaip klubams sekasi įgyvendinti savo tikslus pirmenybėse, tačiau ir pasisvečiuosime "Perkūno Oželių" klubo stovykloje specialiai komandos sukurto video klipo pagalba. Turite panašios medžiagos ir jūs ? Siųskite mums ir mielai ja pasidalinsime kitose mūsų apžvalgose !

A  Pogrupis

1. BC Krienai 7 : 1 + 137
2. Perkūno Oželiai 6 : 1 + 51
3. BC Bombers 5 : 2 + 41
4. KK Luksara 5 : 2 + 46
5. Sėkmės Džentelmenai 4 : 2 + 7
6. Žiedinis Raumuo 3 : 3 - 41
7. SKAVI 3 : 6 +/-0
8. Na Pabandom 2 : 4 - 12
9. Pineca 1 : 4 - 37
10. VKM 2002 1 : 6 - 165
11. Žalias Rytas 1 : 7 - 27

 

"A" pogrupyje šią savaitę dvejas rungtynes sužaidė "SKAVI" komanda. Deja, tačiau pergalės iškovoti nepavyko nė vieneriose iš jų. Pirmoje akistatoje ekipa 45 : 64 nusileido "BC Krienams", o antrojoje - 54 : 66 jau savo aikštelėje ir "Sėkmės Džentelmenams". Pagrindiniu trukdžiu pergalei veikiausiai buvo labai nerezultatyvus puolimas, kuomet per abu mačus kartu sudėjus komanda nesugebėjo pelnyti net ir 100 taškų. Po šių nesėkmių ekipa pralaimėjimų seriją pratęsia jau iki 4-ių nelaimėtų rungtynių paeiliui ir gerokai kristeli turnyrinėmis pozicijomis žemyn. Tiesa, pergalės čempionato starte dar leidžia klubui figūruoti pirmajame šešetuke. Labai svarbią pergalę iškovoja "Žiedinis Raumuo", kuris svečiuose 46 : 45 išplėšė du taškus prieš "Žalią Rytą". Pastaroji komanda taip pat pakliuvusi į savotišką duobę, nes pralaimi jau trečią susitikimą paeiliui ir dabar dvikova prieš dvi pergales turinčius "Na Pabandom" bus galimybė grįžti į teisingą pergalių kelią. Pergale savo gerbėjus nudžiugino ir "BC Bombers", namuose 55 : 41 palaužę ką tik minėtus priešininkus. Komanda pakilo jau iki trečiojo laiptelio ir kol kas sezoną gali tikrai vadinti sėkmingu. Patys sau rūpesčių praeitose rungtynėse prisidarę "KK Luksaros" vyrai nuo šiol turės minusą prieš visas pogrupio komandas, nes praeitoje dvikovoje jiems buvo įskaitytas techninis pralaimėjimas. Maža to, dėl netinkamo ekipos elgesio komanda privalės sumokėti techninio pralaimėjimo baudą bei technines ir diskvalifikacine nuobaudas, o tai tikrai nepapildys klubo piniginės. Visa laimė, jog panašu, kad iš savo klaidų būvo pasimokyta ir komanda jau dabar nuoširdžiai gailisi įvykusios situacijos. Tikėkimės, jog tai leis ekipai ne tik sėkimngai grįžti į krepšinio aikštelę, tačiau ir padaryti tai pergalingai.


Karolis Steikūnas skuba dar vienos "Perkūno Oželių" pergalės link

 

B  Pogrupis

1. BC Suppleo 6 : 1 + 96
2. Peace II 6 : 1 + 103
3. ESO 5 : 0 + 154
4. Mėgėjai 5 : 2 + 54
5. Agentai 007 3 : 5 - 10
6. Vilniaus Vilkai 2 : 4 - 14
7. Delamode Baltics 2 : 5 - 70
8. Betmeno Robinai 1 : 3 - 26
9. Egzistenciniai Klausimai 1 : 3 - 31
10. 4 FUN 0 : 7 - 256

 

"B" pogrupio lyderiai "BC Suppleo" šią savaitę ilsėjosi nuo VKL V-osios lygos kovų, tačiau aikštelėje pasirodė VKL Taurės varžybose ir padarė tai labai sėkmingai, kuomet pateko į antrąjį kvalifikacinį etapą iš tolimesnės kovos eliminuodami "Avivos" vyrus iš Lietuvos Draudikų Čempionato. Grigiškiečiams įkandin sekantys "Peace II" krepšininkai svečiuose nelengvai 62 : 57 susidorojo su "Delamode Baltics" ir dabar jau turi identišką pergalių bei pralaimėjimų balansą - 6 : 1. Komandos gretose dviženklę taškų ribą perkopė tik du krepšininkai: 19 taškų įmetęs Karolis Jatulis bei 18 pridėjęs Marius Indriūnas, tačiau to pergalei pasiekti bent jau šį kartą pakako. Svarbiais dviem taškais savo sąskaitą papildė ir dar nepralaimėjęs "ESO" kolektyvas 78 : 56 namuose palaužęs "Vilniaus Vilkus". "ESO" kol kas visoje VKL V-ojoje lygoje yra geriausiai puolanti bei geriausiai besiginanti komanda, todėl nieko keisto, jog tai - vienintelis dar nepralaimėjęs klubas. Sėkmingai jis žygiuoja ir VKL Taurės varžybose, kur 75 : 50 pirmajame kvalifikaciniame etape eliminavo savo diviziono atstovus iš "Agentai 007" klubo. Pirmadienį "ESO" viešės Grigiškėse, kur žais prieš vieots "BC Suppleo" klubą. Tai bus labai svarbios lyderių rungtynės, po kurių galimas variantas, jog bus net trys komandos, turinčios po vieną pralaimėjimą ir vainikuojančios pogrupio viršūnę. Nesenai paminėti "Agentai 007" šią savaitę taip pat galėjo džiaugtis pergale, kuomet 54 : 45 įveikė "Egzistencinius Klausimus".

Nemaža dalis komandų savo rungtynėms VKL pirmenybėse skiria išskirtinį dėmesį. Viena iš tokių yra ir "Perkūno Oželiai", kurie kol kas sėkmingai bando šturmuoti pačias aukščiausias lygos pozicijas. Komandos atstovai ne tik buria sirgalius Facebook paskyros pagalba, tačiau ir spėjo susukti video klipą kuriame galima su šia komanda susipažinti ir kiek iš arčiau. Šį kartą dalinamės būtent šiuo video reportažu, o jei ir Jūsų komanda turi paruošusi kažką panašaus - siųskite mums ir mielai pasidalinsime šia informacija kitose mūsų apžvalgose !

5 Lyga - savaitės apžvalga

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009