4 Lyga - savaitės apžvalga

2017-12-07

VKL IV-oji lyga šią savaitę pasižymėjo tuo, jog čempionate teliko dvi nepralaimėjusios komandos: tai "A" grupės lyderiai "Litcargus" ir "D" pogrupio favoritai - "Kočėlas". "C" pogrupyje savo labai karšta akistata žiūrovus pradžiugino "X komanda" ir "LIDL Lietuva", tuo tarpu pirma sezono pergale džiaugėsi "Vichy Vandens Parkas". Tačiau sėkmingiausios komandos titulas šią savaitę atitenka "Meridianui", kuris laimėjo abi žaistas rungtynes, taip gerokai pagerindamas savo padėtį turnyrinėje lentelėje. Smulkiau apie lygos peripetijas kviečiame pasiskaityti tradicinėje ketvirtadieninėje apžvalgoje.

A  Pogrupis

1. Litcargus 8 : 0 + 144
2. Blue Sharks 5 : 1 + 75
3. Bekupė / V. Malkas 5 : 3 + 64
4. Vilniaus  Olimpas 4 : 2 + 33
5. Ką Vakare ? 3 : 3 + 14
6. BKK Vėjas 3 : 4 - 1
7. Elektrėnų PGT 3 : 4 + 41
8. Nepakeliui 2 : 5 - 34
9. Vichy Vandens Parkas 1 : 6 - 184
10. Radvilai 1 : 7 - 152

 

"A" pogrupio viršūnę ir toliau sėkmingai šturmuoja "Litcargus" kolektyvas, kuris savo seriją jau pratęsė iki 8-ių laimėtų rungtynių. Dar vieni ekipos įveiktų varžovų sąraše šį kartą buvo trečioje pozicijoje esantys "Bekupė / VezuMalkas.lt" vyrai, kuriuos pasisekė nugalėti 71 : 61. Ir vėl reiktų pabrėžti pagirtiną komandos gynybą, nes pagal šį rodiklį "Litcargus" visoje lygoje žygiuoja net antroje pozicijoje. Dvejas rungtynes per savaitę sužaidė "Ką Vakare?" kolektyvas, tačiau švęsti dviejų pergalių nepasisekė. Visų pirma buvo nusileista namuose "Blue Sharks" klubui - 77 : 86. Ši pergalė svečiams leidžia kiek ramiau įsitvirtinti antroje pozicijoje ir jos tikėtis pirmam ratui pasibaigus. Antroje akistatoje "Ką Vakare?" neturėjo didesnių problemų ir išvykoje 74 : 58 susitvarkė su "Radvilais". Pralaimėjimas "Radvilus" pirmą kartą sezone nubloškė į pačią paskutinę pogrupio vietą. Taip nutiko dėl to, jog pagaliau pirmąja pergale džiaugėsi ir "Vichy Vandens Parkas", svečiuose labai nerezultatyviose rungtynėse 43 : 38 palaužęs "BKK Vėjo" vyrus. Atkakliausios akistatos titulas šį kartą keliauja į Elektrėnus, kur tarp vietos "PGT" ir "Nepakeliui" žiūrovai pamatė ir pratęsimą. Jo metu žymiai geriau sekėsi aikštelės šeimininkams, iškovojusiems svarbią pergalę rezultatu 91 : 81. Beveik pasibaigus pirmam ratui grupėje neliko nelaimėjusių komandų, o kitą savaitę mūsų lauks ir kelios kertinės akistatos, tarp kurių būtinai reiktų išskirti "Ką Vakare?" ir "Nepakeliui" susitikimą, galintį nulemti penktosios vietos po pirmojo rato likimą.

 

B  Pogrupis

1. SK Skaidiškės 6 : 1 + 220
2. Karolinos boulingas / Kegliai.lt 6 : 1 + 99
3. Lewben 6 : 1 + 94
4. TG LAB 6 : 2 - 23
5. BC Carmita 4 : 3 - 18
6. Svajonių Turintys 4 : 4 + 37
7. UwB 2 : 5 - 99
8. Atea 1 : 6 - 66
9. Abi Kairės 1 : 6 - 54
10. M.K.Č. 0 : 7 - 190

 

"B" pogrupyje tęsiasi keturių komandų hegemonija. Tiesa, vienai iš jų šią savaitę teko pripažinti varžovų pranašumą, bet tai didžiąja dalimi nutiko dėl to, jog žaista su kita pirmojo ketvertuko komanda. Sėkmingai savo sezono tikslus kol kas sekasi įgyvendinti "SK Skaidiškių" vyrams, kurie svečiuose šį kartą kiek kuklesne persvara 80 : 61 palaužė "Atea" vyrus. Ir toliau puikią sportinę formą demonstruoja Darius Jucius, kuris ir vėl savo komandoje buvo rezultatyviausias. Jam labai neblogai talkino Marius Bukauskas, Jaroslav Caplin bei Rokas Lukoševičius, visi surinkę po dviženklį taškų skaičių. Pergalę šventė ir antroje vietoje esantis "Karolinos Boulingo / Kegliai.lt" klubas 57 : 54 įveikęs "Svajonių Turinčius". Beje, įdomus faktas, jog didžiąją rungtynių dalį užtikrintai pirmavo svečiai, kurie rungtynėms įpusėjus turėjo triuškinantį pranašumą - 19 : 39. Deja, antra rungtynių pusė jiems buvo tiesiog tragiška ir pergalės pasiekti nepasisekė. Svarbioje dvikovoje dėl prizinių vietų grupėje pergalę šventė "Lewben" 71 : 63 nugalėję toje pačioje "Lietuvos Ryto" arenos sporto salėje rungtyniaujančią "TGLAB". Čia visu gražumu sužibėjo komandos aukštaūgis Remigijus Untulis. Tiesa, tam galbūt nemenkos įtakos turėjo faktas, jog varžovų gretose nerungtyniavo Deividas Jurkus. Bet kuriuo atveju komandos nuopelnų tai nė kiek nesumažina.

Kitą savaitę mūsų lauks ir dvikovos dėl žemesnių pozicijų, ir mūšiai "didžiąjame ketvertuke". Sekmadienį "Lietuvos Ryto" krepšinio arenoje viešės Rudaminos sirgalių armija, kurios palaikomos "SK Skaidiškės" bandys tapti vienvaldžiais grupės lyderiais žaidžiant prieš "Lewben". Svarbus susitikimas ir autsaiderių grupėje, kuriame vieną pergalę teturintis "Abi Kairės" kolektyvas susitiks su dar nelaimėjusiais "M.K.Č.". Neverta pamiršti ir dar vieno "didžiojo ketvertuko" susitikimo antradienį, kuomet "Karolinos Boulingas / Kegliai.lt" namuose priims "TGLAB" vyrus. Grupėje sirgalių laukia labai karšta ir įdomi krepšinio savaitė.

"Vichy Vandens Parkas" (oranžinė apranga) pagaliau gali džiaugtis pirma sezono pergale

C  Pogrupis

1. X Komanda 6 : 1 + 52
2. LIDL Lietuva 6 : 1 + 101
3. Sudervė TEAM 5 : 2 + 2
4. JKK Kelelis 4 : 3 + 32
5. MKK 4 : 3 + 62
6. Šernai 3 : 4 - 54
7. LT 2018 3 : 4 +/- 0
8. BC Nol Semkers - 2 2 : 5 - 54
9. Avedus 1 : 6 - 11
10. Zulu Team 1 : 6 - 130

 

"C" pogrupyje praeitą savaitę įvyko lyderių mūšis ir tai buvo mūšis tiesiogine to žodžio prasme. Rungtynių arbitrams techninėmis pražangomis komandų žaidėjus teko raminti net 6 kartus, kas yra šių metų IV-ojo diviziono rekordas. Nieko keisto, jog rungtynės buvo tokios įtemptos, nes jų svarba taip pat buvo didžiulė - pirmosios vietos likimas po šio turo. Rungtynių pabaigoje išlaikę šaltesnį protą bei didesnį ramumą pergalę šventė "X Komandos" vyrai, nugalėję iki tol be pralaimėjimų žengusią "LIDL Lietuva" ekipą. Tiesiog fenomenaliai dvikovoje pasirodė nugalėtojų atstovas Andrius Birulinas, kuris rungtyniavo be keitimo. Per visą tą laiką krepšininkas pelnė 32 taškus ir atkovojo 12 kamuolių. "LIDL Lietuva" milžinas Edvinas Kundelis šį kartą atrodė kiek blankiau už savo priešininką ir nors atkovojo dviem kamuoliais daugiau, pergalės jo komandai iškovoti tai nepadėjo. Pirmąja pergale grupėje pagaliau džiaugiasi ir "Avedus", kurie svečiuose įveikė turnyrinės lentelės kaimynus - "Zulu Team" atstovus 77 : 54. Prie laimėjimo prisidėjo draugiškai po 13 taškų sumetę Elijus Majauskas, Linas Zasimavičius ir Vilius Ankėnas. Galbūt dabar po šios pergalės "Avedus" įgaus pasitikėjimo savo jėgomis ir pradės rinkti taip reikalingus taškus. Svarbius du taškus iš varžovų mačo pabaigoje išplėšė ir "JKK Kelelis" 81 : 77 palaužęs "MKK" pasipriešinimą. Pergalei pasiekti nepakako ir puikaus mažeikiškių ketvertuko - Pauliaus Miškinio, Pauliaus Ilakio, Pauliaus Kalakausko ir Audriaus Gusčio pasirodymo. Svarbius du taškus į savo sąskaitą įsirašė ir "Šernai", namuose 57 : 54 palaužę "LT2018" ekipą. Į pergalę komandą vedė 25 taškus pelnęs Paulius Pocius, kuris pelnė vos ne pusę visų ekipos taškų. Trečiąją poziciją pergalės 87 : 84 prieš "BC Nol Semkers II" dėka išsaugojo ir "Sudervė Team". 

Artimiausią savaitę sulauksime įdomių "JKK Kelelis" - "Šernai" bei "Avedus" - "MKK" akistatų. Jose nugalėtoją iš anksto prognozuoti bus bene sunkiausia.

D  Pogrupis

1. Kočėlas 7 : 0 + 144
2. Žiemgala 6 : 1 + 112
3. Logistai 5 : 2 + 19
4. Marijampolis II 5 : 2 + 83
5. LPK Liberna / G. Kraštas 4 : 3 + 72
6. Meridianas 4 : 4 + 32
7. Vilko Brolija 3 : 4 - 13
8. Akademinis Krepšinis 1 : 6 - 148
9. OAKS 1 : 6 - 30
10. SMK 0 : 8 - 271

 

Pats sėkmingiausias pasirodymas šią savaitę užfiksuotas "D" pogrupyje, kur dvi pergales pasiekė "Meridiano" vyrai. Iš pradžių jie svečiuose net 83 : 38 sutriuškino "Akademinio Krepšinio" klubą, o vėliau jau namuose taip pat užtikrintai 94 : 60 susidorojo ir su "SMK" studentais. Pastariesiems tai buvo jau aštunta nesėkmė ir komanda kol kas užtikrintai žengia paskutinėje pozicijoje. Tuo tarpu solidžiai pasirodęs "Meridianas" iš karto priartėja prie pirmojo penketuko ir dabar žengia šeštoje vietoje laimėjęs bei pralaimėjęs po keturis kartus. Dar vieną pergalę pasiekė "Kočėlo" klubas, namuose 88 : 47 sutriuškinęs "Logistus". Jeigu pergalė ir buvo pakankamai logiškas rezultatas, tai toks didelis skirtumas - ganėtinai didelė staigmena. Realu, jog "Logistų" klubui tiesiog tai buvo nesėkminga diena ir komanda jau artimiausiu metu reabilituosis už šią nesėkmę. Iki antrosios pozicijos jau kilstelėjo ir "Žiemgala", namuose 69 : 56 nugalėjusi "LPK Libernos / Gervėčių Krašto" vyrus. Tuo tarpu "SMK" studentai pralaimėjo ir dar kartą 51 : 79 nusileisdami puikiai atrodančiai "Marijampolis II" komandai.

Kitą savaitę grupėje pamatysime intriguojantį "Vilko Brolijos" bei "LPK Libernos / Gervėčių Krašto" susitikimą. Nelengvi išbandymai besibaigiant pirmam varžybų ratui laukia ir "Kočėlo", kuris ne tik viešės Valčiūnuose, kur teks atlaikyti gausios "Marijampolio II" komandos sirgalių armijos spaudimą, tačiau dar sulauks ir "Meridiano" mesto iššūkio. Situacija grupėje po kitos savaitės rungtynių gali gerokai pasikeisti, tačiau aie visa tai - jau po septynių dienų.


Linas Petruškevičius (su kamuoliu) - vienas pagrindinių "JKK Kelelis" pergalių autorių

4 Lyga - savaitės apžvalga

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009