3 Lyga - savaitės apžvalga

2017-12-06

Po praeitos savaitės visoje VKL III-iojoje Lygoje teliko dvi nepralaimėjusios komandos, kurios bendroje įskaitoje kol kas ir kaunasi dėl reguliariojo čempionato nugalėtojos titulo. Tiesa, kelias iki jo dar ganėtinai tolimas, nes pogrupiuose varžybos tik artėja prie savo pirmojo rato pabaigos. Sėkmingiausiai per paskutines septynias dienas pasirodė "Atsipūtusių" bei "KK Žaibo" komandos, sugebėjusios iškovoti po dvi pergales, tuo tarpu "Vilniaus Pulso" vyrukams nepasisekė, nes jie bvuo priversti abu kartus aikštelę palikti nuleistomis galvomis. Kviečiame iš arčiau susipažinti su praeitos savaitės VKL III-iojo diviziono peripetijomis.

A  Pogrupis

1. United Sharks 6 : 2 + 124
2. Melingos Keliai 5 : 2 + 27
3. BC Liejykla 4 : 2 + 22
4. Joniškio Baldai 4 : 4 - 17
5. Dagos 3 : 3 + 29
6. KK Ambicija 3 : 3 - 8
7. Marijampolis 3 : 3 - 45
8. Big Baller Brand 2 : 5 + 30
9. Snackbox.lt 0 : 6 - 162

 

"A" pogrupyje šią savaitę dvejas rungtynes sužaidė "Melingos Kelių" vyrai. Molėtiškiai vieną kartą laimėjo, o kitą turėjo nusileisti pogrupio lyderiais tapusiems "United Sharks" - 59 : 73. Visus keturis kėlinukus nežymiai laimėjo "rykliai", taip tikslingai žygiavę šeštosios pergalės link. Puikiai pirmąjį ratą pabaigė nugalėtojų komandos atstovas Dovydas Petrauskas, pelnęs 22 taškus. Krepšininkas viso pirmojo rato metu buvo komandos lyderis tiek pagal pelnytus taškus, tiek ir pagal naudingumą, todėl bus labai svarbiu koziriu ateityje kaunantis dėl aukščiausių pozicijų grupėje. Prieš šį pralaimėjimą "Melingos Keliai" šiaip ne taip išnešė sveiką kailį rungtynėse prieš "Dagos", kur laimėjo 63 : 60, o viską lėmė tik netaiklus paskutinis varžovų metimas. Nors savo pasirodymu VKL II-ojoje lygoje ir neblizga, trečiame divizione "Dagos" sudaro pakankamai stabiliai žaidžiančios ir pavojingos ekipos įspūdį. Tai bene geriausiai atspindi ir lygus rezultatas pergalių bei pralaimėjimų grafose - 3:3, o likusios dvi  pirmojo rato rungtynės prieš "KK Ambiciją" ir "BC Liejyklą" suteikia puikias galimybes ratui pasibaigus finišuoti visiškai šalia pirmojo pogrupio trejetuko. Savo pirmojo rato pasirodymą pabaigė ir "Joniškio Baldai", svečiuose 50 : 49 išplėšę pergalę prieš "Big Baller Brand" vaikinus. Komandos gretose sėkmingiausiai žaidė 14 taškų įmetęs Edvinas Urkis. Beje, įdomus faktas, jog po pirmojo kėlinio būsimieji rungtynių nugalėtojai tebuvo pelnę vos 2 taškus ir pergale jiems nė iš tolo nekvepėjo. Tačiau atkaklus užsispyrimas bei nusiteikimas davė savo vaisių ir blankiai pirmenybes pradėjęs klubas dabar jau tapo tvirtu grupės vidutinioku. Dauguma kitos savaitės pogrupio akistatų įvyks sekmadienį, po kurio gali gerokai pasikeisti ir turnyrinė lentelė.

 

B  Pogrupis

1. BC Versus 5 : 0 + 96
2. BC United Transline 4 : 1 + 59
3. Ridikas 4 : 1 + 77
4. BC Vilnius 2 : 3 + 3
5. SK Centauras 2 : 3 - 27
6. Tirola II 2 : 3 - 28
7. Safety 1 : 4 - 35
8. KF Trigubas Dublis 0 : 5 - 145

 

"B" pogrupyje praeitą savaitę įvyko dvejos rungtynės ir abi jos pasibaigė vienodu 17-os taškų skirtumu. Pirmosiose iš jų pergalę šventė "Tirolos II" komanda, namuose 79 : 62 nugalėjusi dar be pergalių žengiantį "KF Trigubo Dublio" klubą. Puikiai laimėjusios ekipos gretose pasirodė Romuald Zemlianskij, ne tik sugebėjęs pelnyti 18 taškų, tačiau ir spėjęs atsikovoti 11 atšokusių kamuolių. Visiškai netoli komandos draugo pagal pelnytus taškus buvo ir Jonas Kliukas bei Albinas Kirkilas. Pergalė kilstelėjo "Tirolos" dublerius iki šeštosios pozicijos, tačiau tai tikrai nėra riba klubui, turinčiam pakankamai pajėgių krepšininkų. Antrose savaitės rungtynėse "Safety" namuose nesugebėjo nukauti "SK Centauro" ir pralaimėjo jam 55 : 72. Svečiai iš Elektrėnų kiekvieną kėlinį didino savo pranašumą, kol galiausiai laimėjo užtikrinta persvara, taip iškovodami antrąją sezono pergalę. Ji lėmė, kad klubas šokteli iki penktojo laiptelio ir užima pakankamai neblogas pozicijas. 

Artimiausia savaitė bene labiausiai įtempta bus "BC United Transline" komandai, kuri žais dvi svarbias rungtynes - šiandien prieš "Tirolą II" bei rytoj svečiuose su "BC Vilniumi". Dvi akistatas per savaitę turės ir "BC Vilnius", kuriam dar teks atlaikyti ir "Safety" pasipriešinimą, tad šių ekipų sirgalių per artimiausias dienas laukia tikras krepšinio desertas.

"KF Trigubas Dublis" atkakliai siekia savo tikslų

 

C  Pogrupis

1. Atsipūtę 6 : 1 + 86
2. KK Žaibas 5 : 1 + 43
3. BC Salininkai 5 : 2 + 53
4. Vedejasrenginiui.lt 4 : 2 + 77
5. Telšiai II 3 : 4 + 93
6. Baltic Ground Services 2 : 4 - 52
7. Komfakas 2 : 4 + 32
8. BC Bedugnė 1 : 4 - 57
9. U.S.Embassy 0 : 6 - 275

 

Daugiausiai rungtynių per paskutinę savaitę įvyko "C" pogrupyje. Čia VKL III diviziono gerbėjų laukė net 6 rungtynės, o net keturios komandos sužaidė po du susitikimus. Be jokios abejonės reiktų įvardinti tuos, kuriems pasisekė labiausiai. Tai - Alantos "Atsipūtusių" komanda, pradžioje svečiuose 64 : 55 palaužusi "KomFaką", vėliau namuose 62 : 52 įveikė ir "Telšių II" komandą. Nugalėtojų komandoje ir vėl blizgėjo prancūzas Thomas Vergez-Pascal, per abi rungtynes pelnęs 25 taškus. Legionierius šiemet VKL pirmenybėse atrodo labai solidžiai todėl nebus nieko keisto, jei artimiausiu metu jį pamatysime ir aukštesniame VKL divizione. Dviem pergalėmis savo gerbėjus nudžiugino ir pagirtinai šiemet žaidžiantis Panevėžio "KK Žaibas". Komanda visų pirma namuose 64 : 57 nugalėjo niekaip savo žaidimo vis dar neatrandančią "BC Bedugnę", o po to svečiuose šventė puikią pergalę prieš "BC Salininkus" - 55 : 48. Pagirtinai gynyboje žaidžiantis klubas yra pirmas visoje lygoje pagal praleistus taškus, leidžiantis varžovams viso labo pelnyti po 50.2 taško. Nors buvo ekipų, kurioms sekėsi puikiai, atsirado ir tokių, kurios pralaimėjo abudu kartus. Šį kartą tokia dalia teko antrąjai "Telšių" komandai, pralaimėjusiai tiek "BC Salininkams" 47 : 54, tiek ir "Atsipūtusiems" - 52 : 62. Rezultatyviausia pogrupio savaitės komanda tapo "Baltic Ground Services", kurie principinėje akistatoje 76 : 61 palaužė vis dar nelaimėjusią "U.S. Embassy" komandą. Po šio turo tapo aišku, jog pirmojo rato pirmosios pozicijos likimas spręsis kito trečiadienio "KK Žaibo" bei "Atsipūtusių" mūšyje. Tuo tarpu kitos komandos kausis dėl likusių vietų turnyrinėje lentelėje.

 

D  Pogrupis

1. Verslo Sp.C. / R2P Sport 6 : 1 + 121
2. KK Sinano Kebabai 6 : 1 + 102
3. Agmeka 5 : 2 + 52
4. Thug Life 5 : 2 + 42
5. SK Meškos 4 : 2 + 16
6. KK Kuršėnai 4 : 4 + 4
7. BC Šalčininkai 1 : 6 - 80
8. Vilniaus Pulsas 1 : 7 - 131
9. Naujininkų Kiemas 0 : 7 - 126

 

"D" grupė taip pat nudžiugino rungtynių gausa, tiesa du kartus ant parketo čia pamatėme tik "Vilniaus Pulso" ir "BC Šalčininkų" vyrukus. Deja, vilniečiams nepasisekė pasiekti nė vienos pergalės. Visų pirma komanda svečiuose nusileido "Agmekai" 57 : 79, o vakar pralaimėjo ir Šalčininkuose vietos "BC Šalčininkų" komandai - 71 : 82. Tai, beje, buvo pirmoji Šalčininkiečių pergalė pirmenybėse, kuo labai džiaugėsi komandos atstovai žadėdami, jog ši pergalė - tikrai ne paskutinė. Tiesa, prieš ją teko nuryti karčią "SK Meškų" piliulę - 49 : 69. Nerezultatyvus puolimas kol kas yra viena pagrindinių šalčininkiečių nesėkmingo žaidimo priežasčių, tačiau situaciją galima nesunkiai pataisyti. Tam puiki proga bus po daugiau, nei savaitės, kuomet jėgas ekipa išbandys su dar nelaimėjusia "Naujininkų kiemo" ekipa. Tuo tarpu "Vilniaus Pulsas" savo pirmojo rato kovas jau pabaigė ir rezultatais pasigirti, deja, negali. Vyrukai tikėjosi, jog žengę divizionu aukštyn pergales rinks kiek lengviau, tačiau iki šiol pavyko įkąsti tik "Naujininkų Kiemui". Svarbioje lyderių akistatoje "Verslo Spaudos Centras / R2P Sport" 67 : 66 palaužė "KK Sinano Kebabus". Skirtumas galėjo būti didesniu, tačiau paskutinėmis minutėmis aikštelės šeimininkai išbarstė turėtą pranašumą ir paliko "Sinano Kebabams" puikią galimybę antrame rate pasiekti revanšą laimint vos dviejų taškų skirtumu.

Ketvirtadienio vakaras į sporto sales galės pritraukti tuos, kurie neabejingi šio pogrupio dvikovoms. O priežastis tam puiki - "Agmekos" ir "SK Meškų" akistata, kurioje galimai spręsis trečiosios pozicijos po pirmojo rato likimas. Sunkus pirmadienis laukia ir "KK Sinano Kebabų" vyrukų, kuriems savo teritoriją reiks ginti nuo besikėsinančių į pastarųjų poziciją "Thug Life" atstovų. Sklinda kalbos, jog šiai komandai jau "pagelbės" ir naujutėlaitės aprangos, o ar taip bus iš tikrųjų, pamatysime po savaitgalio.

Howard Solomon ("U.S. Embassy") kartu su komandos draugais ieško kelių pirmos pergalės link

 

E  Pogrupis

1. Sky Gym / Ego Forte 7 : 0 + 124
2. Senieji Trakai II 4 : 2 + 79
3. Naudingi 3 : 3 - 13
4. Bebrusai 3 : 3 + 5
5. BC Kibirai 3 : 3 + 33
6. BRASA / Bullet.lt 2 : 3 - 44
7. Lyderiai 2 : 5 - 50
8. BC Sava Chebra 1 : 6 - 134

 

"E" pogrupio varžybos rungtynių gausa nepasižymėjo, tačiau abiejose įvykusiose dvikovose vyko atkakli kova, nes jos pasibaigė vienženkliais skirtumais. Blankiai pirmą ratą sužaidę "Lyderiai" nejuokais kibo į atlapus dar nepralaimėjusiai "Sky Gym / Ego Forte" komandai ir iki pat ketvirtojo kėlinio dar turėjo iniciatyvą savo rankose. Deja, jėgų iki pat finišo nepakako ir rungtynėse pergalę 94 : 86 šventė dar nepralaimėję svečiai. "Lyderių" gretose žibėjo nesulaikomai rungtyniavęs ir net 6 iš 12-os tritaškių pataikęs bei 36 taškus pelnęs Audrius Drabavičius. Jam puikiai talkino ir komandos draugas Deividas Grinkevičius, pridėjęs 22 taškus. Deja, tokių pajėgų nepakako ir "Lyderiai" buvo priversti šį sezoną pralaimėti jau penktą kartą. Nesėkme pirmojo rato varžybas pabaigė ir "BC Sava Chebra", kuri svečiuose 58 : 66 pralaimėjo "Bebrusams". Šiose rungtynėse taip pat viskas sprendėsi tik ketvirtame kėlinyje, kuriame aikštelės šeimininkai ir įgijo taip reikalingą pranašumą. Prie spurto nemaža dalimi prisidėjo 16 taškų įmetęs Eugenijus Piešina bei 14 taškų atseikėjęs varžovams Andrėjus Šabanas. Solidus "Bebrusų" žaidimas šiame sezone leidžia komandai tikėtis vietos pirmame ketvertuke po pirmojo rato, o kaip bus sezonui einant į pabaigą - dar pamatysime.

Jau šiandien grupėje ietis surems "BC Kibirai" ir "BRASA / Bullet.lt", kurie kausis dėl vietos pirmame ketvirtuke. Svarbia dvikova dėl to paties tikslo bus ir ketvirtadienio akistata tarp "Senųjų Trakų" dublerių bei "Naudingų" komandos. Sekmadienį "BRASOS" vyrai į aikštelę žengs ir dar kartą, kur sulauks dar vienų tiesioginių varžovų kaunantis dėl prizinės vietos pogrupyje - "Naudingų". Tad įdomių bei atkaklių kovų netrūks ir šiame pogrupyje, o apie jų rezultatus, tradicinėje apžvalgoje jau po savaitės.

3 Lyga - savaitės apžvalga

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009