2 Lyga - savaitės apžvalga

2017-12-05

Praeita savaitė VKL II-osios Lygos gerbėjus nudžiugino rungtynių gausa. Norint pasižiūrėti vienas ar kitas įdomias rungtynes pasirinkti tikrai buvo iš ko, nes įvyko net 17 akistatų. Keli susitikimai buvo itin svarbūs kaunantis dėl vietų pirmame penketuke, tačiau dauguma jų dar didesnės įtakos turėjo turnyrinės lentelės vidurio persitvarkymo reikalams. Pačiomis sėkmingiausiomis šios savaitės komandomis galima pavadinti "Senųjų Trakų" ir "BC Nol Semkers" ekipas, kurios per septynias dienas sugebėjo iškovoti po dvi pergales ir dabar toliau sėkmingai bando šturmuoti savo pogrupių viršūnes. Tačiau apie viską - nuo pat pradžių.

A  Pogrupis

  1. Rumida LLK 6 : 0 + 101
  2. Senieji Trakai 6 : 0 + 64
  3. Mad Lamb 4 : 2 + 6
4. Didėja 4 : 3 + 3
5. Austa / Vaitesa 3 : 3 + 32
6. Tirola 3 : 3 + 6
7. Electrolux II 3 : 3 - 4
8. 2 GEN / Kaefer 3 : 4 - 13
9. Krituliai 3 : 4 - 18
10. VPP / Imperialstone.eu 3 : 5 - 37
11. Penktukas 2 : 3 - 39
12. Transcom 2 : 4 - 16
13. Aktyvi Veikla 2 : 4 - 23
14. Jamam - OPK 2 : 5 - 53
15. BC Irsana 1 : 4 - 9

 

Pačiomis svarbiausiomis rungtynėmis dėl pirmųjų pozicijų šią savaitę tapo "Mad Lamb" bei "Senųjų Trakų" susitikimas. Nors galutinis rezultatas - 70 : 91 ir yra ganėtinai užtikrintas, tai gali būti kiek apgaulingas rungtynių vaizdo atpasakojimas. "Mad Lamb" ne kartą bandė "kabintis" į rungtynes ir kelis kartus buvo vos per vieną metimą nuo savo priešininkų. Tiesa, trakiškiai pataikė tada, kai to reikėjo labiausiai ir sugebėjo išsivežti du svarbius taškus iš "Mad Lamb" arenos. Nugalėtojų gretose rezultatyviausiai žaidė 17 taškų įmetęs Lukas Buitkus, kuriam neblogai talkino ir Kęstutis Rimas bei Edgaras Sosnovskis. Tokios pat galingos jėgos po krepšiu neturėjusi "Mad Lamb" žaidė kiek kitokį krepšinį, todėl ir jos rezultatyviausias krepšininkas - Žilvinas Rubliauskas, įmetęs 22 taškus, rungtyniauja kitoje pozicijoje. Po šio pralaimėjimo "Mad Lamb" nuo pirmųjų dviejų pozicijų jau skiria 2 pergalės, o tai reiškia, jog planus apie aukštesnę, nei trečioji vieta, kuriam laikui teks atidėti. Jau rytoj komandos laukia nelengva išvyka į Naujininkus, kur antrąją sezono pergalę iškovoti bus nusiteikusi "Irsana". Lengvų taškų šioje lygoje nedalina niekas.

Tuo galėjo įsitikinti tie patys "Senieji Trakai" ir namų rungtynėse, kuomet tik po permainingos ir nerezultatyvios kovos 66 : 59 palaužė "2 GEN / Kaefer" vyrukus. Svečių gretose nesulaikomu buvo Simonas Mažionis, pelnęs 17 taškų ir surinkęs net +34 naudingumo balus. Tačiau tokio rodiklio norint patekti į šios savaitės TOP-3 buvo gerokai per mažai. Pergalę didžiausiu skirtumu pogrupyje iškovojo "Austa / Vaitesa", net 89 : 35 sutriuškinusi "Penktuką". Po tokio fiasko "Penktuko" komanda ir vėl prarado geriausiai lygoje besiginančios komandos vardą ir šiame sąraše nukrito į antrąją poziciją, vietą viršūnėje užleisdama "Tirolai". Pastaroji komanda į savo krepšį per rungtynes praleidžia vos po 62,0 taškus, tačiau net ir toks rodiklis jiems iškovoti pergalės šią savaitę nepadėjo. "Tirola" krito svečiuose prieš geriausias sezono rungtynes sužaidusį "Jamam - OPK" kolektyvą 59 : 73. Gerokai kol kas buksuoja pastarųjų dviejų čempionatų FINAL-4 etapų dalyviai - "Krituliai", kurie ir vėl pralaimėjo: šį kartą svečiuose 87 : 101 "VPP / Imperialstone/eu" komandai. Komandos pergalių ir pralaimėjimų balansas jau tapo neigiamu ir dabar tiesiog būtina reabilituotis artimiausiose rungtynėse prieš "Penktuką". Tiesa, akistat vyks tik gruodžio 20d., tad laiko treniruotėms "Krituliai" turės pakankamai ir tikėtina, jog jų sportinė forma turėtų pagerėti.

Artimiausią savaitę pogrupyje įdomiausiomis rungtynėmis pretenduoja tapti pirmadienio akistata tarp "Mad Lamb" ir "Austos / Vaitesos", kuri gali nulemti trečiosios pozicijos likimą prieš šventes. Taip pat bus įdomu pasižiūrėti, ar į pergalių kelią įžengęs "Aktyvios Veiklos" kolektyvas pratęs šį savo žygį ir rungtynėse su "Penktuku".


Aurimas Vaičiulis ("Krituliai") kol kas patenka į naudingiausių bei rezultatyviausių VKL II-osios Lygos krepšininkų sąrašus

 

B  Pogrupis

1. BC Nol Semkers 5 : 1 + 70
2. Pasvalys / Admonitus 5 : 1 + 57
3. Elektrėnų SC 5 : 1 + 30
4. Vaikinai 4 : 2 + 33
5. VKK Masonai 4 : 2 + 21
6. DUV Reklama 4 : 2 + 10
7. Taurus 3 : 2 + 56
8. Kumštis 3 : 3 + 46
9. Telšiai 3 : 3 + 28
10. Kupiškis / InfoTec 3 : 3 - 6
11. Jungent 3 : 3 - 35
12. Litresta 2 : 4 - 19
13. Space Jam 2 : 4 - 53
14. Dagos 1 : 5 - 60
  15. BC Fenix 0 : 5 - 88
  16. ORION 0 : 6 - 90


Jeigu "A" pogrupyje buvo ganėtinai nesudėtinga išskirti lyderių rungtynes, tai šioje grupėje tą padaryti nėra lengva. Greičiausiai, jog toks titulas praeitos savaitės bėgyje keliautų į "Kumščio" ir "Pasvalys / Admonitus" rankas. Dvikovoje sprendėsi vietos pirmame penketuke likimas, o akistatą 82 : 73 laimėjo svečiuose rungtyniavę pasvaliečiai. Tiesa, pats susitikimas "Kumščiui" visiškai nepavyko ir dar dvikovai įpusėjus jie jau atsilikinėjo net 16 taškų skirtumu. Situaciją kiek pagerino spurtas ketvirtame kėlinyje, bet realių galimybių pergalei vakar "Kumštis" neturėjo. Tai buvo trečioji komandos nesėkmė, leidžianti ekipai kol kas dalintis 8 - 11 pozicijas savo pogrupyje. Nagrinėjant praeitų sezonų rezultatus tai nėra pats geriausias klubo pasiekimas, todėl reikia tikėtis, jog artimiausiu metu komanda žaidimą pagerins tiek, kad pretenduos į pirmąjį penketuką. Tuo tarpu Pasvalio ekipa iškovojusi penktąją pergalę ir toliau išlieka tarp trijų grupės lyderių. Tarp jų dar matome ir "Elektrėnų SC" 76 : 54 svečiuose pasiėmusią planuotą pergalę prieš "ORION", bei pirmą kartą sezone tarp lyderių pakilusį "BC Nol Semkers" klubą. Jis žaidė dvi rungtynes ir abejas laimėjo. Visų pirma tai buvo derbis prieš "Kupiškio / InfoTec" komandą, kurį klubas laimėjo be didesnių ceremonijų - 95 : 72. Antroji pergalė sekė namų aikštelėje, kur puikaus ketvirtojo kėlinio dėka komanda palaužė pajėgų "Jungent" kolektyvą. Iškovojusi dvi pergales "BC Nol Semkers", panašu, realiai pretenduoja į vienų iš pogrupio favoritų statusą, nes kol kas pralaimėjo vos kartą, o ir tai nutiko Elektrėnuose minimaliu skirtumu.

Labai nesėkminga savaitė šioje grupėje buvo "Kupiškio / InfoTec" vyrukams, kurie patyrė du pralaimėjimus. Be jau minėto derbio prieš "BC Nol Semkers" kupiškiečiai svečiuose 79 : 97 pralaimėjo ir "Vaikinams". Po šios nesėkmių serijos komanda iš vienų pogrupio lyderių tapo stipriais vidutiniokais ir dalinasi dabar 8 - 11 pozicijas. Tiesa, puiki proga reabilitacijai bus jau ketvirtadienį, kuomet jėgas teks išbandyti su dar nelaimėjusia "ORION" komanda. Verta išskirti ir dar vieną pergalę dideliu skirtumu, kuomet "Taurus" savo arenoje 93 : 62 palaužė "Dagos" vyrus. Nugalėtojų komandoje ir vėl pagirtinai žaidė puikią sportinę formą demonstruojantis Ignas Urbonas, pelnęs 29 taškus. Vis dėlto geriausi asmeniniai savaitės pasirodymai šį kartą buvo užfiksuoti kitame - "A" pogrupyje.

Per artimiausias septynerias dienas pamatysime nemažai įdomių akistatų, tarp kurių norėtųsi išskirti sekmadieninę "Pasvalys / Admonitus" ir "Elektrėnų SC" dvikovą. Tai bus dviejų lygos lyderių mūšis, po kurio viena iš komandų gali tapti net ir vienvalde pogrupio lydere. Svarbi savaitė laukia ir "ORION" vyrukų. Jų pergalės paieškos keliuose šį kartą bus net dveji įveikiami varžovai - "Kupiškis / InfoTec" bei "Space Jam". Ar galėsime kitoje apžvalgoje komandą sveikinti su pirma sezno pergale, sužinosime jau labai greitu metu.

"Transcom" mažais, bet užtikrintais žingsneliais žengia VKL II-oje Lygoje

 

TOP 3

        Šios savaitės "TOP 3" rubrikoje pasirodymai, kurių kiekvienas naudingumu būtų aplenkęs net ir geriausią praeito turo rezultatą. Taip jau nutiko, jog patys geriausi asmeniniai rodikliai šį kartą buvo užfiksuoti "A" pogrupyje, nes visi trys nominantai TOP-3 sąraše būtent iš šios grupės. Pradedant nuo pat pirmosios pozicijos verta pagirti "VPP / Imperialstone.eu" komandą ir jos atstovą Martyną Striūką. Krepšininkas sužaidė pačias sėkmingiausias čempionato rungtynes, pelnė net 31 tašką ir surinko +49 naudingumo balus, kas buvo absoliučiai geriausias savaitės pasiekimas lygoje šią savaitę. Antroji vieta atiteko vos vienu balu nuo lyderio atsilikusiam "Kritulių" krepšininkui Aurimui Vaičiuliui. Jo pelnytų taškų sąskaitoje tas pats skaičius - 31 taškas, tačiau naudingumo grafoje rezultatas kiek prastesnis, "tik" +48. Kad ir kaip šauniai rungtyniavo Aurimas, jo komandai pasiekti pergalės, deja, nepasisekė. Visai kita situacija pasitaikė "LLK Rumidos" komandai ir jų milžinui Dmitrij Meškevič, kuris surinko +41 naudingumo balą ir taip didžia dalimi nulėmė saviškių pergalę. Rekordiškai aukštais įvertinimais pasitikusi praėjusi savaitė šį kartą mums pristatė tokius favoritus, įdomu, kokį sąrašiuką pamatysime jau po savaitės ?

 

1.

 

Martynas Striūkas

(VPP / Imperialstone.eu)

 

 

31 tšk., 10 atk.k.

 

+49

2.

 

Aurimas Vaičiulis

(Krituliai)

 

31 tšk., 15 atk.k.

+48

3.

 

Dmitrij Meškevič

(LLK Rumida)

 

 

23 tšk., 17 atk.k.  

+41

2 Lyga - savaitės apžvalga

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009