3 Lyga - savaitės apžvalga

2017-11-29

Praeita savaitė VKL III diviziono gerbėjams padovanojo 16 daugiau ar mažiau atkaklių dvikovų. Vienose aiškėjo pogrupio lyderiai, kitose komandos džiaugėsi pirmosiomis savo pergalėmis čempionate. Kaip ir kiekvieną trečiadienį, taip ir šiandien jūsų dėmesiui VKL kolektyvas pristato VKL III diviziono apžvalgą su jo rezultatais bei įdomybėmis.

A  Pogrupis

1. Melingos Keliai 4 : 1 + 38
2. United Sharks 5 : 2 + 110
3. BC Liejykla 4 : 2 + 22
4. Dagos 3 : 2 + 32
5. Marijampolis 3 : 3 - 45
6. KK Ambicija 3 : 4 - 18
7. Joniškio Baldai 3 : 4 - 18
8. Big Baller Brand 2 : 4 + 31
9. Snackbox.lt 0 : 6 - 162

 

"A" pogrupyje šią savaitę sužaistos dvejos rungtynės ir abi iš jų lėmė pasikeitimus turyrinėje rikiuotėje. Kol grupės lyderė "Melingo Kelių" komanda ramiai ilsėjosi, antros ir trečios pozicijų likimus atkakliai sprendė "United Sharks" ir "BC Liejykla". Nors "BC Liejykla" ir rungtyniavo namuose, šį kartą nugalėjo patirtis. Lemiamą spurtą "rykliai" susikrovė antrame kėlinyje, kuomet dar iki didžiosios pertraukos įgijo dviženklį pranašumą - 33 : 48. Ramiai atsilaikius trečią kėlinį ketvirtame teko šiek tiek pasinervinti, tačiau skirtumas buvo pernelyg didelis, kad "BC Liejykla" sugebėtų prisivyti savo priešininkus. Tad pergalę išsiveža "United Sharks", kurie bent jau laikinai kyla į antrą pogrupio poziciją. Kitoje grupės akistatoje ir toliau komandos pasiekimus gerina "Marijampolis", šį kartą svečiuose 67 : 59 palaužęs "KK Ambicijos" klubą. Lemiamu rungtynėse tapo trečias kėlinys, kurio metu aikštelės šeimininkai pelnė tik 4 taškus ir prarado praktiškai visas galimybes kautis dėl pergalės. "Marijampolis" po tokio žygio gali džiaugtis penkta pozicija, tuo tarpu suklupusi "KK Ambicija" leidžiasi iki šeštojo laiptelio. Sekmadienį lauksime atkaklaus "Big Baller Brand" ir "Joniškio Baldų" susitikimo, kuris bus tiesioginis mūšis dėl septintosios pozicijos ir, kartu, labai svarbus taškas kaunantis dėl vietos PLAY-OFF etape. Taip pat bus įdomu pasižiūrėti, ar sugebės sveiką kailį iš "Dagos" arenos išnešti ir "Melingos Keliai". Na o po šio mūšio pogrupio lyderės lauks dar vienas desertas - antradienio akistata su "United Sharks". Tad po savaitės atostogų lyderiams ateina labai svarbių išbandymų metas.

 

B  Pogrupis

1. BC Versus 5 : 0 + 96
2. BC United Transline 4 : 1 + 59
3. Ridikas 4 : 1 + 77
4. BC Vilnius 2 : 3 + 3
5. Safety 1 : 3 - 18
6. SK Centauras 1 : 3 - 44
7. Tirola II 1 : 3 - 45
8. KF Trigubas Dublis 0 : 4 - 128

 

"B" pogrupio favoritai "BC Versus" ir toliau nestringa. Šią savaitę jie įsirašė jau penktąją pergalę į savo sąskaitą 62 : 53 nerezultatyvioje dvikovoje nugalėdami "Safety" vyrukus. Kaip po rungtynių sakė patys krepšininkai, žaidimas toli gražu nebuvo tobulas, tačiau nugalėtojai dažniausiai neteisiami. Jiems ant kulnų visiškai lipa ir "BC United Transline", sugebėję parsivežti du svarbius taškus iš Elektrėnų, ten 68 : 76 nugalėdami vietos "SK Centauro" vaikinukus. Įdomu tai, jog sportuojantis jaunimas po trijų kėlinių dar pirmavo, tačiau nesugebėjo išlaikyti savo pranašumo ir buvo priverstas pralaimėti bei toliau likti ant šeštojo laiptelio. Didžiausią pergalę grupėje iškovojo "BC Vilnius" ir ne prieš bet ką, o prieš pajėgų "Tirolos II" kolektyvą - 80 : 63. Rungtynėse pagirtinai pasirodė nugalėtojų žaidėjas Domas Česnulaitis, surinkęs 27 taškus bei +41 naudingumo balą. Artimiausios savaitės bėgyje trečiojo diviziono gerbėjų turėtų laukti įdomi akistata Vilniuje tarp "Safety" ir "SK Centauro" klubų. Jie kol kas kaunasi dėl "vietos po saule" - šeštosios pozicijos


"SNACKBOX.lt" (geltona apranga) lygoje vis dar žengia be pergalių

 

C  Pogrupis

1. BC Salininkai 4 : 1 + 53
2. Atsipūtę 4 : 1 + 67
3. Vedejasrenginiui.lt 4 : 2 + 77
4. KK Žaibas 3 : 1 + 29
5. Telšiai II 3 : 2 + 110
6. Komfakas 2 : 3 + 41
7. BC Bedugnė 1 : 3 - 50
8. Baltic Ground Services 1 : 4  - 67
9. U.S.Embassy 0 : 5 - 260

 

Dar atkaklesnė kova dėl pirmosios pozicijos po šios savaitės akistatų vyksta "C" pogrupio viršūnėje. Čia lyderiauja keturi klubai, tarp kurių - vos vienos pergalės atstumas. Į pirmą poziciją pakilo "BC Salininkų" komanda, namuose 77 : 72 palaužusi "Komfaką". Nors tokį pat pergalių ir pralaimėjimų balansą grupėje turi ir "Atsipūtę", kurie rikiuojasi žemiau dėl pralaimėjimo tarpusavio dvikovoje. Gerokai savo pozicijas šią savaitę sustiprino ir antroji "Telšių" komanda, kuri nepabūgo kelionės į Nemenčinę ir ten nepasigailėjo vietinės "BC Bedugnės" komandos - 49 : 85. Šis rezultatas komandą kilsteli ant penktojo laiptelio, visiškai priartindamas ir prie lyderių ketvertuko. Tuo tarpu grupės autsaideriai "Baltic Ground Services" bei "U.S. Embassy" šią savaitę nerungtyniavo ir treniruotėse liejo prakaitą siekdami gerinti savo sportinę formą. Kuriai iš jų pasiseks tai padaryti geriau pamatysime ketvirtadienio tarpusavio akistatoje. Sekmadienį reiktų atkreipti dėmesį ir į "Telšių II" bei "BC Salininkų" akistatą, kur galime laukti įdomiu įvykių, jei susirinks pajėgi telšiečių sudėtis. Dar dvi svarbios akistatos vyks ir antradienį, tad po septynių dienų šioje grupėje galimai pamatysime nemažai pasikeitimų.

 

D  Pogrupis

1. KK Sinano Kebabai 6 : 0 + 103
2. Verslo Sp.C. / R2P Sport 5 : 1 + 120
3. Agmeka 4 : 2 + 30
4. Thug Life 4 : 2 + 39
5. KK Kuršėnai 4 : 3 + 7
6. SK Meškos 3 : 2 - 4
7. Vilniaus Pulsas 1 : 5 - 98
8. BC Šalčininkai 0 : 5 - 71
9. Naujininkų Kiemas 0 : 7 - 126

 

"D" grupėje per savaitę net trys komandos spėjo sužaisti po dvi savo rungtynes. Deja, tačiau geriausias pasiektas rezultatas tebuvo lygiosios - 1 : 1. Tokį pasiekimą pademonstravo "KK Kuršėnų" komanda, kuri 62 : 79 puikiu stiliumi svečiuose įveikė "Agmeką", tačiau vėliau krito prieš "Verslo Spaudos Centrą / R2P Sport" - 50 : 76. Šie rezultatai lėmė, jog kušėniškiai pogrupyje žengia penkti ir kol kas dėl savo vietos PLAY-OFF etape gali būti pakankamai ramūs. Gerokai buksuoti pradėjo "Agmeka", kuri nusileido ne tik Kuršėnų vyrams, tačiau ir 71 : 76 svečiuose krito prieš grupės lyderę - "KK Sinano Kebabų" ekipą. Du pralaimėjimai paeiliui "Agmeką" iš karto nustumia ant trečiojo laiptelio ir belieka tikėtis, jog grįžti į pergalingą kelią pavyks ketvirtadienį akistatoje prieš "Vilniaus Pulsą". Taip pat du pralaimėjimus patyrė ir dar pergalės džiaugsmo nepatyręs "Naujininkų kiemas" 56 : 62 pralaimėjęs "SK Meškoms" bei 57 : 71 - pirmą pergalę iškovojusiam "Vilniaus Pulso" kolektyvui. Kartu su "BC Šalčininkų" komanda naujininkiečiai lieka vieninteliai, dar nepatyrę pergalės džiaugsmo šioje grupėje. Artimiausią savaitę bene įdomiausios dvikovos vyks tarp apatines vietas pogrupyje besidalinančių komandų. Antradienį "Vilniaus Pulsas" viešės Šalčininkuose, iš kurių bandys parsivežti antrąją sezono pergalę, be laimėjimų palikdami aikštelės šeimininkus. Pastariesiems prieš tai dar reiks atlaikyti ir "SK Meškų" išbandymą, tad savaitė Šalčininkų komandai bus tikrai labai įtempta.


V. Brazinskas (su kamuoliu) ir toliau su "KK Sinano Kebabais" lygoje neklumpa

 

E  Pogrupis

1. Sky Gym / Ego Forte 6 : 0 + 116
2. Senieji Trakai II 4 : 2 + 79
3. Naudingi 3 : 3 - 13
4. BC Kibirai 3 : 3 + 33
5. Bebrusai 2 : 3 - 3
6. BRASA / Bullet.lt 2 : 3 - 44
7. Lyderiai 2 : 4 - 42
8. BC Sava Chebra 1 : 5 - 126

 

"E" pogrupyje rungtyniavo visos jo ekipos. Bene svarbiausiu faktu reiktų išskirti situaciją, jog dar vieną pergalę iškovoję "Sky Gym / Ego Forte" artimiausius savo persekiotojus antroje vietoje jau lenkia dviem pergalėmis. Tai reiškia, jog net ir suklupęs vienoje dvikovoje klubas vis tiek išliktų savo grupės lyderiu. Rungtynėse 87 : 50, kuriose nugalėta paskutine esanti pogrupio komanda "BC Sava Chebra" intrigos nebuvo jau nuo pat pirmojo kėlinio, o trečią ketvirtį pogrupio favoritai laimėjo rekordiniu ir labai retu krepšiniui rezultatu - 25 : 0. Antroje vietoje vis dar išliko suklupęs "S. Trakų II" klubas 56 : 59 turėjęs pripažinti "BC Kibirų" persvarą. Antrą pergalę paeiliui iškovojo ir "BRASA / Bullet.lt", šį kartą namuose 75 : 68 palaužusi iš EKO Lygos į aukštesnį divizioną pakilusį "Lyderių" klubą. Puikiai kol kas lygoje atrodo "Naudingi" komanda, kurios pergalių ir pralaimėjimų balansas lygus - 3 : 3. Per artimiausias septynias dienas grupėje įvyks vos dvi akistatos, vienoje iš kurių antrosios pergalės sezone sieks ir "BC Sava Chebra", bandysianti įkąsti "Bebrusams".

3 Lyga - savaitės apžvalga

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009