2 Lyga - savaitės apžvalga

2017-11-28

Šią savaitę VKL II Lygoje "Almarūno Prekybos" taurėje įvyko 13 akistatų. Gerokai pajėgesni jose buvo aikštelių šeimininkai, kurie svečiams leido išsivežti tik 4 pergales. Turnyrinė situacija pasikeitė abiejuose pogrupiuose, todėl nieko nelaukdami kviečiame pasižiūrėti, kaip ekipų rikiuotės atrodo septynioms dienoms prabėgus.

A  Pogrupis

  1. Rumida LLK 5 : 0 + 96
  2. Senieji Trakai 4 : 0 + 36
  3. Mad Lamb 4 : 1 + 27
4. Tirola 3 : 2 + 20
5. Electrolux II 3 : 3 - 4
6. Krituliai 3 : 3 - 4
7. Didėja 3 : 3 - 9
8. Penktukas 2 : 2 + 15
9. Transcom 2 : 3 - 4
10. 2 GEN / Kaefer 2 : 3 - 12
11. Aktyvi Veikla 2 : 3 - 18
12. Austa / Vaitesa 2 : 3 - 22
13. VPP / Imperialstone.eu 2 : 5 - 51
14. BC Irsana 1 : 3 - 3
  15. Jamam - OPK 1 : 5 - 67

 

Taip jau nutiko, jog pirmas tris pozicijas pogrupyje užimančios komandos šią savaitę savo pozicijų nepakeitė. Beje, vienintele ekipa, kuri iš šio trejetuko žaidė, buvo Lentvario "Rumida LKK". Rungtynės komandai susiklostė ne itin sudėtingai, nes buvo iškovota užtikrinta pergalė svečiuose 94 : 72 prieš niekaip kelio sėkmingesnio žaidimo link nerandančią "VPP / Imperialstone.eu" ekipą. Beje, ši komanda - daugiausiai lygoje sužaidusi rungtynių (net 7-ias), todėl galimybių pakilti dar iki švenčių turnyrinės lentelės laipteliais "VPP" vyrai turi ne tiek ir daug. Tuo tarpu laimėjusi Lentvario komanda įkopė į pirmą geriausiai lygoje puolančių komandų poziciją. Tam neabejotinai turėjo įtakos smarkus "Didėjos" pralaimėjimas prieš "Tirolą" - 51 : 83. Ir toliau geležine gynyba varžovus stebina "Penktuko" vyrai 60 : 55 nukovę kol kas vienintelę pergalę pasiekusius "BC Irsanos" vyrus. Po šio turo "Penktuko" pavadinimą taip pat matome geriausiai lygoje besiginančių komandų sąrašo viršūnėje. Po nesėkmingos čempionato pradžios antrą pergalę paeiliui iškovoja ir "Aktyvi Veikla", šį kartą 64 : 47 privertusi kapituliuoti blankiai sezoną pradėjusį ir paskutinėje pozicijoje apsistojusį "Jamam - OPK" kolektyvą. Svarbius taškus iškovojo ir "Tirola", kuomet trenerio E. Kairio auklėtiniai netikėtai dideliu skirtumu palaužė jau minėtą "Didėją". Tokia sėkmė klubą bent laikinai kilsteli iki ketvirtos pozicijos, kas yra vienas geriausių komandos pasiekimų per kelis pastaruosius sezonus VKL pirmenybėse. Pergale šią savaitę galėjo pasidžiaugti ir "2 GEN / Kaefer" vyrukai, kuriems 77 : 73 svečiuose pasisekė nukauti "Transcom" komandą. Artimiausios savaitės bėgyje "A" pogrupyje įdomiausiomis greičiausiai bus "Mad Lamb" ir "Senųjų Trakų" pirmadienio rungtynės. Jos bent jau laikinai atsakys į klausimą, kuri komanda verta rikiuotis tarp pirmų dviejų pavadinimų bent jau keliems turams į priekį. Tačiau ir be šios akistatos įdomių susitikimų netrūks, todėl savaitė turėtų tikrai nebūti nuobodi. 


E. Rodzevič (su kamuoliu) tapo "VPP / Imperialstone.eu" lyderiu, tačiau pergalės kol kas renkamos sunkiai

 

B  Pogrupis

  1. Pasvalys / Admonitus 4 : 1 + 48
2. Elektrėnų SC 4 : 1 + 8
3. Kupiškis / Info Tec 3 : 1 + 35
4. BC Nol Semkers 3 : 1 + 24
5. Kumštis 3 : 2 + 55
6. Vaikinai 3 : 2 + 15
7. VKK Masonai 3 : 2 + 6
8. DUV Reklama 3 : 2 + 3
9. Jungent 3 : 2 - 12
10. Space Jam 2 : 2 - 22
11. Taurus 2 : 2 + 25
12. Telšiai 2 : 3 + 15
13. Litresta 1 : 3 - 22
14. Dagos 1 : 4 - 29
15. BC Fenix 0 : 4 - 81
16. ORION 0 : 5 - 68


"B" pogrupyje pergales šią savaitę iškovojo visos pirmas penkias pozicijas užimančios komandos. Savo lyderių pozicijas ir toliau bando stiprinti pasvaliečių kolektyvas, kuris 11 taškų skirtumu palaužė vis dar pirmosios pergalės neiškovojančią "ORION" komandą, žengiančią pačiame turnyrinės lentelės dugne. Labai permainingos ir atkaklios rungtynės vyko Elektrėnuose, kur vietos "Sporto Centras" tik pačioje finišo tiesiojoje perlaužė "Vaikinų" pasipriešinimą 79 : 77, nors po trečiojo kėlinio 7 taškų pranašumą dar turėjo svečiai iš Vilniaus. Pergalė leido "šviečiančių elektros žiburių" sostinei ir toliau išlikti tarp lyderių bei atkakliai žengti koja kojon kartu su geriausiomis lygos komandomis. Svarbias pergales iškovojo ir "Kupiškis / Info Tec" bei "BC Nol Semkers", kurie visiškai priartėjo prie pirmojo trejetuko. Jau kitą savaitę mūsų laukia įspūdingas šių ekipų derbis, kuriam dar nuo sezono pradžios aktyviai ruošiasi abi ekipos ir jų sirgaliai. Komandų žaidimo istorijos metraščiuose kol kas 1:0 "BC Nol Semkers" naudai, tad galbūt dabar atėjo kupiškėnų eilė švęsti pergalę ? Savo pozicijas lygoje sustiprino ir "Kumštis", nesunkiai 76 : 63 nugalėjęs "Dagos" kolektyvą. Tačiau patys netikėčiausi rezultatai buvo užfiksuoti ne šiose dvikovose. Visų pirma buksuojantis "VKK Masonų" kolektyvas ėmė ir net 75 : 49 nubeldė "DUV Reklamos" vyrukus. Toks rungtynių skirtumas - tikras netikėtumas, todėl artimiausiose rungtynėse pernykščiai VKL III-iosios lygos čempionai būtinai sieks reabilituotis. Dar didesnis skirtumas ir savaitės blyksnio nominacija šį kartą keliauja "Taurus" klubui 89 : 53 sutrypusiam "Jungent" atstovus. Tokia įspūdinga pergalė leido komandai priartėti prie pirmojo dešimtuko ribų, su savo varžovais susilyginant pagal pasiektas pergales. Apatinėse pogrupio pozicijose permainų neįvyko. Paminėti galima būtų nebent tokį įdomų faktą, jog šią savaitę nerungtyniavusios "Space Jam" ir "Litrestos" komandos dėka palankiai pasibaigusių kitų rezultatų turnyrinėje lentelėje šoktelėjo aukštyn. Artimiausią savaitę be jau minėto jaunimo klubų derbio sulauksime ir "Telšių" bei "Space Jam" susitikimo. Jame bus galima įsitikinti, kiek realūs "Space Jam" ketinimai galvoti apie vietą pirmame dešimtuke bent jau savo pogrupyje. Įdomus turėtų būti ir pirmadienio mūšis tarp "Kumščio" bei "Pasvalio / Admonitus" klubų.

Ar po pergalės derbyje "BC Nol Semkers" treneris L. Mockevičius ir vėl skraidys ant rankų ?

 

TOP 3

        Šios savaitės "TOP 3" rubrikoje susirinko vien pergales šventusių komandų atstovai. Praeitos savaitės svečias jame Vitalijus Danilovas tik per plauką į trejetuką nepateko ir šį kartą, tračiau privalėjo prizinę vietą užleisti daugiau taškų pelniusiam varžovui. Tuo tarpu pirmoje pozicijoje įsitvirtino Lentvario komandos milžinas Arvydas Urbanovičius, ne tik surinkęs +40 naudingumo balą, tačiau ir pelnęs net 37 taškus bei atkovojęs 12 atšokusių kamuolių. Kad ir kaip būtų keista, pirmosios pozicijos likimą lėmė tik rezultatyvesnis Arvydo žaidimas, nes "Kumščio" atstovas Ernestas Abmorševas pagal naudingumą pasirodė lygiai taip pat, o kamuolių net sugebėjo atkovoti ir daugiau - 21. Tačiau puolime krepšininkui sekėsi kiek prasčiau, todėl jis šį kartą reitinguojamas antroje pozicijoje. Tuo tarpu lyg viesulas į trečią vietą įsiveržė "Taurus" atstovas Ignas Urbonas, dar pernai rungtyniavęs VKL III-ioje lygoje. Ignas surinko +33 naudingumo balus, pelnė 33 taškus, o jo komanda pasiekė didžiasią savaitės pergalę lygoje.

 

1.

 

Arvydas Urbanovičius

(Rumida LLK)

 

 

37 tšk., 12 atk.k.

 

+40

2.

 

Ernestas Abmorševas

(Kumštis)

 

18 tšk., 21 atk.k.

+40

3.

 

Ignas Urbonas

(Taurus)

 

 

33 tšk.  

+33

2 Lyga - savaitės apžvalga

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009