1 Lyga - savaitės apžvalga

2017-11-27

VKL I-ojoje Lygoje per paskutinę savaitę tebuvo sužaistos vos vienerios rungtynės. Pertraukos tvarkaraštyje nutinka nedažnai, tačiau pasitaiko ir tokių dienų. Vienintelėje akistatoje Valčiūnuose susitiko vietos "Sporticus.lt / Ugniagesys" ir Lygos debiutantė "KK Austa". Šį kartą šeimininkams nebuvo jokių galimybių ir jie stipriai pralaimėjo čempionatą beveik idealiai pradėjusiam jaunam "KK Austos" kolektyvui - 67 : 93.

Nors ir sužaistos vos vienerios rungtynės, lygos turnyrinėje lentelėje yra ženklių pokyčių. Visų pirma, dvikovos nugalėtoja "KK Austa" pakyla net į antrą poziciją. Komanda turi vienodą pergalių ir pralaimėjimų balansą su "Electrolux" komanda, tačiau ją tarpusavio akistatoje nugalėjo. Tuo tarpu "Sporticus.lt / Ugniagesys" po šio turo niekur nesitraukia iš šeštosios pozicijos.

Artimiausią savaitę mūsų laukia gerokai daugiau akistatų. Visų pirma reiktų išskirti pergalių dar neiškovojusių "VRM" bei "Če-Čėnijos" derbį. Po jo kažkuris klubas galės džiaugtis pirmuoju sezono laimėjimu. Tą patį antradienį "Sporticus.lt / Ugniagesio" vyrai pabandys pateikti netikėtumą ir įkąsti lyderiams - "KK Riešei / La Birra Pub". Svarbus susitikimas ketvirtadienį vyks ir Vilniaus Kolegijos sporto salėje, kur vietos studentai kausis dėl prizinės pozicijos su pastarųjų dviejų čempionatų nugalėtojais - "Electrolux" vyrais. Tą patį vakarą dar kartą ant parketo išbėgs ir "Če-Čėnija", kurios tądien lauks taip pat visas dvikovas pralaimėjęs iki šiol "BC Kolegos / Imperialstone.eu" klubas.

  1. KK Riešė - La Birra Pub 4 : 0 + 50
2. KK Austa 3 : 1 + 31
3. Electrolux 3 : 1 + 32
4. Vilniaus Kolegija 3 : 2 + 14
  5. MRU 2 : 2 + 17
  6. Sporticus.lt / Ugniagesys 1 : 3 - 26
  7. VRM 0 : 2 - 22
  8. BC Kolegos / Imperialstone.eu 0 : 2 - 44
  9. Če-Čėnija 0 : 3 - 52

 

Kristijonas Kirlys ("Electrolux", su kamuoliu) pagal statistiką jau vejasi savo vyresnįjį brolį

 

TOP 3

        TOP-3 sąrašas šią savaitę taip pat kiek netradicinis, nes jį teko rinkti iš vienerių rungtynių pasirodymų. Šįkart geri asmeniniai rodikliai nebūtinai lėmė pergalę. Tą kuo puikiausiai įrodo beveik idealus Žygimanto Kuldos žaidimas, tačiau jis pergalės "Sporticus.lt / Ugniagesio" komandai neatnešė. Tuo tarpu antroje vietoje likęs Deividas Dimbelis visus nustebino įspūdingu aikštelės matymu ir komandos draugams net 12 kartų rezultatyviai perdavė kamuolį. Trečias liko Vytautas Saulevičius, savo komandai padėjęs ne tik rezultatyvumu, tačiau ir atkovotais kamuoliais. Visi šie trys krepšininkai, jeigu atmintis neapgauna, į TOP-3 sąrašus patenka pirmą kartą istorijoje. Bielieka palinkėti, jog tokių pasirodymų kituose turuose sulauktumėme ir daugiau.

 

1.

 

Žygimantas Kulda

(Sporticus.lt / Ugniagesys)

 

 

22 tšk., 11 atk.k.

 

+35

2.

 

Deividas Dimbelis

(KK Austa)

 

20 tšk., 12 rez.p.

+28

3.

 

Vytautas Saulevičius

(KK Austa)

 

 

26 tšk., 12 atk.k

+26

 

TURO RUNGTYNĖS

      Turo rungtynių titulas šį kartą be konkurencijos atiteko "Sporticus.lt / Ugniagesys" - "KK Austa" susitikimui, kuris buvo vienintelis savaitės mūšis. Kviečiame iš arčiau susipažinti, kaip vyko šios rungtynės, žaisto Vilniaus priemiesčio - Valčiūnų sporto salėje.

67

93

(20:26, 13:28, 22:18, 12:21)

 

Sporticus.lt / Ugniagesys: Ž. Kulda 22 tšk. (11 atk.k), D. Sakalnikas 19 (12 atk.k.), G. Ruočkus 11.

KK Austa: J. Šukelis 30, D. Dimbelis 20 (12 rez.p.), V. Saulevičius ir D. Šablinskas po 12.


G. Kuliominui (treneris) su pernykšte "Sporticus.lt" sudėtimi VKL I-ojoje lygoje sekėsi žymiai geriau

 

Rungtynes nuo pat pradžių sėkmingiau pradėjo svečiai, kurie vedami J.Šukelio išsiveržė į priekį. Šeimininkai pirmame kėlinyje dar laikėsi, kai pasibaigus 10 minučių pralaiminėjo tik 6 taškais (20:26). Antrame kėlinyje toliau vedami savo lyderio J.Šukelio svečiai vis tolo ir tolo nuo savo varžovų, kol po dviejų kėlinių jau pirmavo 54:33. "Sporticus.lt / Ugniagesys" nebuvo linkęs iš karto nuleisti rankų. Nors abi komandos apsikeisdavo arba klaidomis, arba netaikliais metimais, trečio kėlinio pabaigoje atrodė, jog šeimininkams pavyks grąžinti intrigą, kai komandas skyrė 14 taškų (64:50) tačiau 5 iš eilės V.Saulevičiaus taškai net neleido pagalvoti šeimininkams apie pergalę. Paskutinis kėlinys jau tebuvo tik formalumas, kurį sėkmingai savo naudai išsprendė lygos debiutantai, taip iškovodami trečią sezono pergalę ir pakildami jau į antrą vietą turnyrinėje lentelėje. 

G. Kuliominas ("Sporticus.lt / Ugniagesys" komandos treneris): „Mūsų komanda visiškai be jokio noro ateina į rungtynes. Pagrindiniai žaidėjai neturi visiškai jokio noro žaisti, nežinau kodėl... Galbūt pritingi, galbūt dar kažkur yra problemos. Šioje lygoje laimėti vien tik su jaunimu labai sunku. Turiu prašyt žaidėjų, kad ateitų, kad bent susirinktumėm 5 – 6 žmonės. Toks ir rezultatas. Nežinau, galbūt reikia pildytis naujais žaidėjais , matysim.“

A. Venskus ("KK Austa"): „Šiandienos rungtynėms turėjome labai įdomią sudėtį. Pradžioje visi susirašo, jog ateis, o galiausiai susirenkam tik septyniese. Pradžioje susikrovėme nedidelę persvarą, laikėmės. Išgąsdino Šukelis su savo ta koja. Viskas gerai šiandien buvo. Yra kur tobulėti, manau, žaidimas buvo šiek tiek padrikas, bet taip nutiko dėl didelės persvaros. Smagios rungtynės buvo. Varžovai matėsi, jog irgi ne pilnos sudėties, nes, kiek žinau, visos komandos paskutiniu metu sunkiai renkasi į rungtynes. Lūkesčiai toliau geri, trys pergalės iš keturių, kaip pirmam sezonui - manau labai gerai.“

1 Lyga - savaitės apžvalga

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009