4 Lyga - savaitės apžvalga

2017-11-23

VKL IV Lygoje dėl geriausios komandos vardo kausis net 40 skirtingų kolektyvų. Čia gausu ir senai pažįstamų veidų ir lygos debiutantų, todėl čempionatas turėtų būti itin įdomus. Tai tarsi patvirtina ir pirmosios jo kovos, kuriose pergales skina ne tik lygos senbūviai, bet ir naujokai. Komandos reguliariame čempionate sužais du ratus, po kartą namuose ir išvykoje, o į PLAY-OFF varžybas pateks 32 geriausios ekipos, t.y. 1-8 kiekvieno pogrupio vieta. Tačiau iki to - dar netrumpas kelias, o kaip čempionatą komandos pradėjo pirmose savo dvikovose, kviečiame paskaityti tradicinėje VKL IV Lygos apžvalgoje, kuri jus pasieks ketvirtadieniais.

A  Pogrupis

1. Litcargus 4 : 0 + 56
2. Blue Sharks 3 : 0 + 78
3. Vilniaus Olimpas 4 : 1 + 43
4. Bekupė / V. Malkas 4 : 2 + 67
5. BKK Vėjas 3 : 2 + 27
6. Elektrėnų PGT 2 : 3 + 38
7. Ką Vakare ? 1 : 2 - 16
8. Nepakeliui 1 : 3 - 50
9. Radvilai 1 : 5 - 90
10. Vichy Vandens Parkas 0 : 5 - 153

 

"A" pogrupio viršūnėje nuo pat pirmųjų turų įsitaisė du klubai. Vienas iš jų - "Blue Sharks" VKL pirmenybėse dalyvauja jau ne vienerius metus, todėl krepšinio mėgėjams yra puikiai pažįstamas. Jeigu pergalė prieš pogrupio autsaiderius iš "Vichy Vandens Parko" nestebino, tai laimėta principinė dvikova prieš "Bekupė / VezuMalkas.lt" klubą yra nebloga paraiška į pirmąsias pozicijas pirmajame rate. Dar geresnį rezultatą už "ryklius" turi debiutantai - "Litcargus". Jie laimėjo visus keturis savo susitikimus ir pelnytai žengia pirmoje turnyrinės lentelės pozicijoje. Beje, lyderio vietos likimas spręsis jau ateinančią savaitę, kuomet sekmadienį "Litcargus" ir "Blue Sharks" ginklus surems tarpusavyje. Kiek žemiau rikiuojasi jau minėtas "Bekupės" kolektyvas ir jį minimaliai lenkiantys "Vilniaus Olimpo" vyrai, demonstruojantys taip pat pagirtiną žaidimą. Sėkmingu startu gali džiaugtis ir "BKK Vėjo" vyrukai. Ypač svarbi ir gerokai netikėta buvo jų pergalė svečiuose prieš Elektrėnų "PGT" komandą, nes pajėgus elektrėniškių kolektyvas tikėtina, jog dar įsibėgės ir toliau taip lengvai taškų nebebarstys. Praradę savo lyderį P. Kiaušą visiškai buksuoja "Radvilų" vyrai, per šešerias rungtynes sugebėję laimėti vos kartą. Tuo tarpu "Vichy Vandens Parko" stovykloje pergalė dar neapsilankė. Galbūt ši savaitė bus būtent ta, kuomet pilaitiškiai taip pat galės pasidžiaugti pirmuoju savo laimėjimu.

B  Pogrupis

1. Karolinos boulingas / Kegliai.lt 5 : 1 + 96
2. TG LAB 5 : 1 - 27
3. Lewben 4 : 1 + 79
4. BC Carmita 4 : 2 - 6
5. SK Skaidiškės 3 : 1 + 123
6. Svajonių Turintys 3 : 2 + 13
7. Abi Kairės 1 : 4 - 8
8. Atea 1 : 5 - 47
9. M.K.Č. 0 : 4 - 89
10. UwB 0 : 5 - 134

 

"B" grupėje jau dabar nebeliko nepralaimėjusių komandų. Galbūt kiek netikėtai viršūnėje atsidūrė "Karolinos Boulingas / Kegliai.lt", spėjęs iškovoti jau 5-ias pergales. Tiesa, jeigu pažvelgsime atgal, tai dar nesenai "Stress Off" besivadinusi komanda sustiprino savo sudėtį ir pagrįstai šiame sezone gali tikėtis labai neprastų rezultatų IV-ame VKL divizione. Antroje vietoje "TG LAB" klubas, perėjęs rungtyniauti iš VKL Įmonių Lygos. Unikalu tai, jog per šešerias rungtynes net 5-ias pergales iškovojusi komanda turi neigiamą įmestų ir praleistų taškų balansą (-27). Taip nutiko dėl to, jog vienintelis pralaimėjimas prieš "SK Skaidiškių" komandą buvo patirtas tikrai nepadoriu skirtumu - 34 : 87. Tokią pergalę iškovoję Rudaminos ir Skaidiškių jungtinės ekipos krepšininkai jau tradiciškai turėtų taikytis į aukščiausias pozicijas ne tik savo grupėje, tačiau ir visoje lygoje. Gerais rezultatais kol kas gali pasidžiaugti ir "Lewben", patyrę vos vieną pralaimėjimą. Tad bent jau kol kas šios keturios komandos pogrupyje ir atrodo stipriausiai. Ne taip toli nuo jų atsilieka ir "BC Carmita" bei "Svajonių Turintys", pralaimėję po du kartus. Likusios keturios ekipos panašu, jog pradeda formuoti kiek žemiau besikuriančią pajėgumo grupę. "Abi Kairės" ir "Atea" laimėjo po kartą, tuo tarpu "M.K.Č." bei "UwB" pergalės džiaugsmo dar nepatyrė. Būtent abi pogrupio autsaiderės tarpusavyje ir susitiks rytoj, kur kažkuri iš jų įsirašys pirmuosius pergalingus taškus.


"Lewben" komanda ir P. Drakšas "Lietuvos Ryto" arenoje jaučiasi tarsi ant sparnų

 

C  Pogrupis

1. LIDL Lietuva 5 : 0 + 92
2. X Komanda 4 : 1 + 43
3. Sudervė TEAM 4 : 1 + 15
4. MKK 3 : 2 + 26
5. JKK Kelelis 2 : 3 + 11
6. BC Nol Semkers 2 2 : 3 - 50
7. Šernai 2 : 3 - 17
8. LT 2018 2 : 3 + 2
9. Zulu Team 1 : 4 - 90
10. Avedus 0 : 5 - 32

 

"C" pogrupyje pirmenybes idealiai pradėjo lygos debiutantė - "LIDL Lietuva". Šie krepšininkai iškovojo visas penkias pergales ir įsitaisė pačioje pogrupio viršūnėje. Jeigu pasižiūrėsime į komandos sudėtį, joje apstu mėgėjiško krepšinio patirties turinčių žaidėjų. Tai ir Julius Kilsch, Haris Čibisovas, Laimonas Rasalas ar Edvinas Kundelis. Turint tokius žaidėjus savo sudėtyje VKL IV Lygoje be jokios abejonės galima bandyti galvoti ir apie medalius, ko komandai ir palinkėsime. Panašias mintis savo galvose galbūt rezga ir stipriai čempionatą pradėję "X Komandos" vyrai. Jie tarpusavio akistatoje nugalėjo Sudervės atstovus ir kol kas žygiuoja antroje pozicijoje. Neblogai atrodo ir mažeikiškiai "MKK", didelį dėmesį komandos populiarinimui skiriantys facebook erdvėje. Tuo tarpu kiek sunkiau einasi "BC Nol Semkers" dubleriams, "Šernams", "JKK Keleliui" bei "LT 2018" klubams. Jie, greičiausiai, sudarys šio pogrupio viduriuką. Apačioje žengia vieną pergalę iškovoję "Zulu team" bei vis dar be laimėjimų liekantys "Avedus", rungtynes vidutiniškai pralaimintys vos 6 taškų skirtumu. Komandos šią savaitę laukia sunki akistata su "X Komanda", kurioje bus sudėtinga tikėtis sėkmės, tačiau pirmąją pergalę iškovoti būtų jau pats laikas. Ypač jei komandos žaidėjai galvoja apie patekimą į PLAY-OFF varžybas.

D  Pogrupis

1. Kočėlas 5 : 0 + 86
2. Žiemgala 4 : 1 + 92
3. Logistai 4 : 1 + 48
4. Marijampolis II 3 : 2 + 44
5. LPK Liberna / G. Kraštas 3 : 2 + 42
6. Meridianas 2 : 3 - 36
7. Vilko Brolija 2 : 3 - 1
8. Akademinis Krepšinis 1 : 4 - 60
9. OAKS 1 : 4 - 18
10. SMK 0 : 5 - 197

 

Pačią paskutinę 42-ą vietą pernai VKL II-ojoje Lygoje užėmęs "Kočėlo" klubas šiemet atgimė tarsi Fenikas iš pelenų. Krepšininkai puikiai supranta vienas kitą, demonstruoja akiai gražų krepšinį, o daugiausiai taškų į savo krepšį komanda praleido tik kartą - 75, žaidžiant prieš "LPK Libernos / Gervėčių Krašto" klubą. Visa tai puikiai patvirtina faktą, jog ekipa iškovojo jau 5 pergales ir yra vienvaldė savo pogrupio lyderė. Jeigu komanda taip žygiuos ir toliau, galime pagaliau pamatyti suspindint medalius ir šio klubo žaidėjų rankose. Šauniai pirmenybes pradėjo ir "Žiemgala", kol kas demonstruojanti kokybiškiausią krepšinį savo klubo istorijoje. Tiesa, vieną kartą ir jiems teko palikti aikštelę nuleistomis galvomis, tačiau pralaimėjimas 2 taškais "Kočėlui" yra visiškas niekis, nes antrame rate bus galima atsirevanšuoti didesniu skirtumu ir taip varžovus aplenkti. Solidžiai atrodo ir "Logistų" komanda, suklupusi taip pat tik vieną kartą. Pergalių balansą klubas veikiausiai dar labiau pagerins ir šią savaitę, nes susitiks su nė vienos pergalės dar neiškovojusia "SMK" ekipa, kuri žygiuoja paskutinėje pogrupio vietoje. Netoli nuo jų atsiplėšę "OAKS" ir "Akademinio Krepšinio" klubai, kurie ir yra bene realiausi taikiniai studentų taikiklyje pergalės beieškant. Silpnai savo pasirodymą kol kas pradėjo "Vilko Brolija", laimėjusi tik dvi iš penkerių žaistų rungtynių. Tačiau tikėtina, jog klubas tradiciškai sportinę formą įgaus čempionatui einant į pabaigą. 


A. Dausevičius ("Vichy Vandens Parkas", su kamuoliu) kartu su komandos draugais - vis dar pirmosios pergalės paieškose

4 Lyga - savaitės apžvalga

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009