3 Lyga - savaitės apžvalga

2017-11-22

VKL III Lygoje savo pasirodymą šiemet pradėjo 43 komandos. Jos išsidėstę penkiuose pogrupiuose reguliariame čempionate žaidžia du ratus - po kartą namuose ir išvykoje, jei komandos nesutaria kitaip. Į PLAY-OFF etapą patenka 32 geriausi klubai, o tai 1-6 vietas grupėse užėmusios komandos bei dvi geriausios 7-osios pozicijos. Kadangi pogrupiuose komandų skaičius nėra lygus, devynių ekipų grupėse klubams bus anuliuotos rungtynės prieš paskutinę vietą užėmusias ekipas, taip sulyginant bendrą statistinį balansą prieš atkrintamąsias varžybas. Dauguma klubų aikštėje jau pabuvojo po 4-5 kartus, todėl galima daryti pirmąsias išvadas ir aptarimus, kuriuos jus kiekvieną trečiadienį pakvies lygos apžvalgoje perskaityti VKL kolektyvas.

A  Pogrupis

1. Melingos Keliai 4 : 1 + 38
2. BC Liejykla 4 : 1 + 28
3. United Sharks 4 : 2 + 104
4. Dagos 3 : 2 + 32
5. KK Ambicija 3 : 2 +/-0
6. Joniškio Baldai 3 : 4 - 18
7. Marijampolis 2 : 3 - 53
8. Big Baller Brand 2 : 4 + 31
9. Snackbox.lt 0 : 6 - 162

 

"A" pogrupio varžybose pirmauja du klubai, iškovoję po 4 pergales bei patyrę po vieną pralaimėjimą. Geresnėje pozicijoje čia yra "Melingos Kelių" komanda, kuri jau spėjo tarpusavio akistatoje nukauti antroje vietoje žengiančią "BC Liejyklą". Panašu, jog molėtiškiai šiemet nejuokais ruošiasi sudrebinti VKL III diviziono padangę, nes pirmenybes pradėjo tikrai pagirtinai. Ekipą pirmyn jau tradiciškai veda Dovidas Verikas, nepraleidęs dar nė vienos klubo akistatos šiame čempionate. Solidžiu pastiprinimu komandai tapo ir Andrej Maisak, kol kas spėjęs sužaisti du susitikimus. Kiek sunkiau startas pavyko "United Sharks" vyrams, kurie aikštelę nugalėtais buvo priversti palikti jau du kartus. Artimiausiuose dviejuose turuose klubo lauks akistatos su aukščiau lentelėje esančiomis jau minėtomis lyderėmis, todėl po jų ir bus galima daryti spėliones, ar rykliai kandidatuos į pogrupio lyderių pozicijas, ar tenkinsis kiek kuklesniu vaidmeniu grupės varžybose. Pakankamai sėkmingai čempionatą pradėjo ir "Dagos" bei "KK Ambicija", tuo tarpu "Joniškio baldų" rezultatai kol kas kiek nuvilia. Absoliučiu pogrupio autsaideriu po 6 rungtynių yra "Snackbox.lt", atsilikdama nuo artimiausių turnyrinės lentelės kaimynų jau net dvejomis pergalėmis. Džiugina ir "Marijampolio" ekipos pasirodymas, nes klubas iš autsaiderio pernai tampa pakankamai konkurencingu kolektyvu šiemet. Tuo tarpu "Big Baller Brand" jaunimas neabejotinai yra klubas, galintis grupėje įkąsti bet kam. Daryti išvadas apie komandų sezono gaires dar kiek ankstoka, bet pirmieji rezultatai jau leidžia susidaryti tam tikrai lyderių bei vidutiniokų grupei.

B  Pogrupis

1. BC Versus 4 : 0 + 87
2. Ridikas 4 : 1 + 77
3. BC United Transline 3 : 1 + 51
4. Safety 1 : 2 - 9
5. Tirola II 1 : 2 - 28
6. SK Centauras 1 : 2 - 36
7. BC Vilnius 1 : 3 - 14
8. KF Trigubas Dublis 0 : 4 - 128

 

"B" grupėje jau po pirmųjų rungtynių formuojasi trijų ganėtinai aiškių lyderių grupė. Joje kol kas stipriausiai atrodo nė karto nepralaimėjusi "BC Versus" komanda, kuri sugebėjo 59 : 58 palaužti savo persekiotojus iš "BC United Transline", taip palikdami juos ant trečiojo laiptelio. Taip pat vieną pralaimėjimą savo sąskaitoje turi ir "Ridikas", tačiau jį bene geriausiai kompensuoja 4 iškovotos pergalės. Komandos startas, kaip ir reikėjo tikėtis, nėra prastas, todėl būtų keista, jei klubą pamatytumėme žemiau pirmojo grupės trejetuko. Ar "Ridikas" gali pretenduoti į lyderio poziciją parodys jau artimiausios rungtynės su "BC Versus" klubu. Tuo tarpu kiek žemiau - visiška painiava. Ketvirtoje pozicijoje esanti komanda turi neigiamą pergalių ir pralaimėjimų balansą ir sąlyginai dalinasi šią poziciją dar su trimis skirtingais klubais. Ir tik "KF Trigubas dublis", atkakliai nusprendęs likti rungtyniauti VKL III-iojoje lygoje, kol kas vis dar žygiuoja be pergalių.


"Melingos Keliai" nusitaikė į VKL III-iosios lygos lyderių pozicijas

 

C  Pogrupis

1. Atsipūtę 4 : 1 + 67
2. Vedejasrenginiui.lt 4 : 2  + 77
3. BC Salininkai 3 : 1 + 48
4. KK Žaibas 3 : 1 + 29
5. Komfakas 2 : 2 + 46
6. Telšiai II 2 : 2 + 74
7. BC Bedugnė 1 : 2 - 14
8. Baltic Ground Services 1 : 4  - 67
9. U.S.Embassy 0 : 5 - 260

 

"C" pogrupyje nepralaimėjusių komandų neliko jau dabar. Tuo tarpu lyderio pozicijas tarpusavyje antradienio vakare aiškinosi "Atsipūtę" bei "Vedejasrenginiui.lt" klubai. Šį kartą pajėgesni buvo aikštelės šeimininkai, laimėję 84 : 72. Tačiau be šių dviejų komandų yra dar du klubai, kuri stengiasi nė kiek neatsilikti ir taip pat taikosi į pirmąsias pozicijas. Tai po tris kartus laimėję "KK Žaibo" bei "BC Salininkų" kolektyvai, kurie tarpusavio santykius aiškinsis gruodžio pradžioje. Pakankamai stabiliai kol kas atrodo ir vėl į VKL pirmenybes sugrįžę "Komfako" vyrukai, kurie balansuoja per patį viduriuką - ant penktojo laiptelio. Mažiau žaidybinės praktikos VKL II-ame divizione gaunantys "Telšių" dubleriai lygoje kol kas neblizga, tačiau situacija gali pasikeisti jau šeštadienį, jeigu pavyktų nugalėti kol kas taip pat blankokai startavusius Bezdonių "BC Bedugnės" vyrus. Tačiau yra komandų, kurioms nesiseka ir dar labiau. Tai priešpaskutinėje vietoje žengiantis iš Įmonių Lygos perėjęs "Baltic Ground Services" kolektyvas bei, greičiausiai, bent jau šiuo metu silpniausia visos lygos ekipa - "U.S. Embassy". Šiems klubams norėtųsi palinkėti kuo greičiau atrasti kelią į pergales.

D  Pogrupis

1. KK Sinano Kebabai 5 : 0 + 98
2. Agmeka 4 : 0 + 52
3. Verslo Sp.C. / R2P Sport 4 : 1 + 94
4. Thug Life 4 : 2 + 39
5. KK Kuršėnai 3 : 2 + 16
6. SK Meškos 2 : 2 - 10
7. BC Šalčininkai 0 : 5 - 71
8. Naujininkų Kiemas 0 : 5 - 106
9. Vilniaus Pulsas 0 : 5 - 112

 

Bene aiškiausiai lyderių ir autsaiderių gretos formuojasi D pogrupyje. Čia kol kas be pralaimėjimų žengianti ir laimėjimą iš Šalčininkų parsivežusi "KK Sinano Kebabų" komanda pirmauja, o panašų rezultatą turi taip pat dar nepralaimėjusi "Agmeka". Kažkuri iš komandų jau kitą savaitę galės vadintis absoliučia pogrupio lydere, nes pirmadienį įvyks labai įdomi ekipų tarpusavio akistata. Ją, be jokios abejonės, per atstumą stebės ir trečioje pozicijoje žengiantys "Verslo Spaudos Centro / R2P Sport" vyrai. "Thug Life", "KK Kuršėnai" ir "SK Meškos" bent jau laikinai yra užsiėmusios lentelės vidurio pozicijas, tuo tarpu apačioje net trys klubai, vis dar negalintys pasiekti pirmosios pergalės. Po penkis pralaimėjimus jau patyrė "Naujininkų Kiemas", "BC Šalčininkai" bei iš EKO Lygos pakilęs "Vilniaus Pulsas". Šiose gretose permainų taip pat turėsime jau artimiausią savaitę, nes "Vilniaus Pulsas" išbandys jėgas su naujininkiečiais ir kažkurie vaikinukai pagaliau galės džiaugtis pirma sezono pergale. Tad šioje grupėje nusimato labai karšta savaitė.


R. Kasparavičius (su kamuoliu) gerokai sustiprino "Atsipūtusių" komandą

 

E  Pogrupis

1. Sky Gym / Ego Forte 5 : 0 + 79
2. Senieji Trakai II 4 : 1 + 82
3. Bebrusai 2 : 2 + 3
4. BC Kibirai 2 : 3 + 30
5. Naudingi 2 : 3 - 19
6. Lyderiai 2 : 3 - 35
7. BRASA / Bullet.lt 1 : 3 - 51
8. BC Sava Chebra 1 : 4 - 89

 

"E" pogrupyje turime vienvaldžius lyderius. Tai šaunią sudėtį sezonui surinkusi "Sky Gym / Ego Forte komanda, kol kas laimėjusi visas penkias savo akistatas. Sunkiausia iš jų buvo pergalė prieš "Senųjų Trakų" dublerius, pasiekta vos vieno taško skirtumu. Tačiau būtent šis faktas ir lėmė ekipai pirmaujančią poziciją pirmiesiems turams prabėgus. Vienintelį kluptelėjimą patyrę trakiečiai kol kas žingsniuoja antri ir kitiems taškų nedalina. Džiugu matyti, jog grupėje jau dabar nėra komandos, kuri nebūtų patyrusi pergalės džiaugsmo. Du kartus tai padarę "Bebrusai" kol kas demonstruoja vieną geriausių krepšinių savo ekipos istorijoje ir sąlyginai net yra trečioje vietoje. Komanda taikliausiai visoje lygoje meta dvitaškius ir tritaškius, todėl gali būti pavojinga bet kuriam priešininkui. Kiek prasčiau, nei galėtų, kol kas rungtyniauja "BC Kibirai", spėję kluptelti jau tris kartus. Apatines pogrupio pozicijas dalinasi "BRASA / Bullet.lt" ir "BC Sava Chebra", kurios laimėjo po kartą. "BRASA" vienintelę pergalę iki šiol būtent ir pasiekė jų tarpusavio akistatoje. Artimiausią savaitę lygoje tęsis rungtynės, todėl kitoje mūsų apžvalgoje po savaitės greičiausiai turėsime jau gerokai pakitusią situaciją. Ypač dėl to, jog pergalių atstumai tarp kolektyvų dar nėra dideli.

3 Lyga - savaitės apžvalga

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009