EABL: turas Kaune - vilniečiai šį kartą liko be apdovanojimų

2017-11-13

Šį savaitgalį antrasis EABL turas vyko Lietuvoje, Kauno mieste. Jame tradiciškai dalyvauvo ir VKL Rinktinė, kuri grūmėsi kartu su Lenkijos, Latvijos, Lietuvos bei Ukrainos komandomis. Čempionatą sudaro atskiri turai, kuriuose pagal užimtas vietas komandos yra reitinguojamos, kol galiausiai geriausius rezultatus reguliariame čempionate parodžiusios ekipos susigrums pirmenybių finale 2018 metų birželio mėnesį. Šis etapas vilniečių ekipai nebuvo sėkmingas, nes pernykščio turo nugalėtojai tenkinosi tik 4-ąja vieta. Smulkiau apie tai - žemiau pateiktoje naujienoje.

VKL Rinktinė Kauno Grand Prix ture liko ketvirta tarp šešių dalyvių

REZULTATAI:

(sekmadienis - rungtynės dėl 3 vietos)

Anzage /Ventspils, LATVIA/ - VKL /Vilnius/  87 : 79 (24:20, 22:16, 21:26, 20:17).

VKL Rinktinė: K. Bakanauskas 24 tšk. (10 atk.k., 8 rez.p.), P. Borkys 23, A. Stropus 19 (17 atk.k.), P. Nasvytis 11, M. Kraujalis 2, T. Rėkašius taškų nepelnė.

Dvikovoje dėl trečiosios pozicijos panašu, jog gerokai labiau laimėti norėjo Latvijos komanda, kuri dvikovai surinko net 11 savo atstovų, kai vilniečiai dėl įvairių priežasčių aikštelėje pasirodė vos šešiese. Dėl to neabejotinai turėjo pasikeisti ir komandos žaidybinis braižas bei demonstruojamas krepšinis. Pirmame ketvirtyje kiek geriau sekėsi Latvijos atstovams, kurie susikrovė sau nedidelę persvarą. Antrame kėlinyje mūsiškiai stengėsi spurtuoti, tačiau dar iki ketvirčio pabaigos atsilikimas padidėjo iki dviženklio deficito - 36:46.  Nori nenori teko pradėti rizikuoti ir tokia taktika pasiteisino. Vieną po kito taiklius metimus į varžovų krepšį siuntė K. Bakanauskas, A. Stropus bei P. Borkys, kol skirtumas netruko ištirpti ir trečiojo kėlinio pabaigoje atrodė, jog mūsų kaimynai iš Ventspilio gerokai pasimetė. Dar labiau įtampa padidėjo ketvirtame kėlinyje, kuriame VKL Rinktinė net sugebėjo persverti rezultatą savo naudai, tačiau laimėti šį kartą nebuvo lemta. Kiek geriau ir ramiau sužaidusi dvikovos pabaigą pergalę kartu su bronzos medaliais iškovoja Ventspilio komanda, kuriai tai buvo ženklus laimėjimas po kelių praktiškai "tuščių" turų EABL čempionate. Vilniečiai ture lieka ketvirti ir į savo sąskaitą įsirašo 3 įskaitinius taškus bendram komandų reitingui. Po rungtynių buvo išrinktas ir naudingiausias VKL Rinktinės krepšininkas. Šį kartą MVP prizas iškeliavo aukštaūgiui Augustinui Stropui, naudingai pasirodžiusiam finaliniame susitikime.

EABL turo Kaune nugalėtoja tapo "BK Brodyagy" komanda iš Kijevo (Ukraina)

 

EABL  REGULIARIOJO ČEMPIONATO REITINGAS (po 2 turų)

1. KKL (Kaunas) 8 tšk. (5 tšk. Kauno ture)
2. VKL RINKTINĖ (Vilnius) 7 (3)
3. Brodyagi (Kiev, UKRAINE) 6 (6)
4. Anzage (Ventspils, LATVIA) 4 (4)
5-6. KS Kottrans Radom (Radom, POLAND) 3 (1)
5-6. Środowiskowa BasketLiga.pl Sopot (Sopot, POLAND) 3 (2)
7-8. MNTU (Kiev, UKRAINE)
7-8. BC Lituanica Warsaw (Warsaw, POLAND) 0

 

Naudingiausio EABL Kaunas Grand Prix Tour žaidėju tapo turo nugalėtojų ukrainiečių atstovas - Aleksandr Rykhliuk. 

 

(šeštadienis)

VKL Rinktinė /Vilnius/ - Brodyagi /Kiev, UKRAINE/   66 : 69 (16:17, 17:13, 13:22, 20:17).

VKL Rinktinė: T. Rėkašius 21, T. Šiškevičius 12 (10 atk.k.), K. Bakanauskas 8, S. Liepinaitis ir J. Petkus po 7, A. Stropus ir M. Kraujalis po 4, P. Brkys 3, P. Nasvytis taškų nepelnė.

Tautvydas Rėkašius buvo rezultatyviausias vilniečių gretose rungtynėse su "BK Brodyagi" klubu iš Kijevo

Rungtynės su Ukrainos komanda vilniečiams tapo tuo pusfinalio barjeru, kurio, deja, įveikti nepavyko. Nors ir išvarginti netrumpos kelionės ukrainiečiai nuo pirmųjų minučių demonstravo solidų žaidimą. Nemaža jų persvara jautėsi po krepšiu, kuomet "BK Brodyagi" lyderis Aleksandr Rykhliuk išdarinėjo beveik ką nori po abiem krepšiais. Jį stabdyti bandė tiek A. Stropus, tiek ir T. Šiškevičius, tačiau vaistų prieš svečių krepšininko puolimą taip ir nepavyko atrasti. Po pirmojo kėlinio nežymų pranašumą 16:17 turėjo ukrainiečiai. Nepavyko didesnės persvaros jiems įgyti ir antrame ketvirtyje. Atvirkščiai, puikiai sužaidę ketvirčio pabaigą po dviejų taiklių tolimų metimų rungtynėms įpusėjus pirmyn išsiveržė VKL Rinktinė - 33:30.

Tačiau akivaizdu, jog tokia rungtynių eiga svečių netenkino. Jie suaktyvino veiksmus puolime ir pradėjo žaisti greičiau. Tai netruko duoti apčiuopiamų rezultatų, kuomet dar iki kėlinio pabaigos skirtumas nenumaldomai augo ukrainiečių naudai. Visa laimė, jog savo metimus pataikė ir VKL ekipa, kuri po sunkaus trečiojo kėlinio jau atsilikinėjo 46:52. Lemiami rungtynių įvykiai vyko pačioje kėlinio pabaigoje. Likus žaisti 12 sekundžių vilniečiams pralaimint trimis taškais teko prasižengti. Atrodė, jog tai nebuvo pats geriausias sprendimas, nes prie baudų metimo linijos stojo priešininkų lyderis A. Rykhliuk. Tačiau jis prametė abi baudas ir kamuolys atšoko mūsų krepšininkams. Sunku pasakyti, kokiu būdu, tačiau tarpusavyje juo nepasidalino S. Liepinaitis ir T. Šiškevičius, taip padovanodami varžovams gyvybiškai svarbų kamuolį. Neliko nieko kito, kaip bauduoti dar kartą ir vėl tai daryti teko prieš svečių lyderį. Neįtikėtina,tačiau "Saša" prametė ir dar 2 baudos metimus, palikdamas VKL Rinktinei auksinį šansą rezultatą išlyginti tolimu metimu. Deja, tačiau greita ir trumpa ataka įstrigo mėlynųjų gynyboje ir net nepavyko atlikti metimo. Skaudi nesėkmė praktiškai užkirto VKL Rinktinei galimybes žengti šiame ture į finalą. Galutinai galimybės buvo prarastos tuomet, kai Sopoto komanda taip pat nusileido Ukrainos komandai vėlesniame vakaro mače.

VKL Rinktinė /Vilnius/ - Środowiskowa BasketLiga.pl /Sopot, POLAND/ 87 : 63 (29:15, 24:18, 18:8, 16:22).

VKL Rinktinė: T. Rėkašius 16, M. Kraujalis, K. Bakanauskas ir J. Petkus po 12, P. Borkys 10, T. Šiškevičius 9, A. Stropus 8 (14 atk.k.), P. Nasvytis 5, S. Liepinaitis 3.

Karolis Bakanauskas savo prasiveržimais terorizavo Sopoto krepšininkų gynybą

Kauno Grand Prix turas vilniečiams prasidėjo dėkingu tvarkaraščiu, nes pirmaisiais varžovais tapo toli gražu ne į pirmą vietą nusitaikiusi Sopot komanda iš Lenkijos. Dvikovoje, matyt, nei minutei nereikėjo suabejoti vilniečių pranašumu, kuris augo kartu su kiekviena dvikovos minute. Didžiausią savo persvarą VKL Rinktinė pasiekė trečiame ketvirtyje ir nors ketvirtame kiek atsipalaidavo, išbarstyti turėto pranašumo nebuvo jokių galimybių - užtikrinta vilniečių pergalė rezultatu 87 : 63. Dvikovoje dauguma krepšininkų aikštelėje pabuvojo praktiškai po tiek pat laiko, todėl ekipos treneris Ž. Čėnas veikiausiai galėjo drąsiai ruoštis laukiančioms dvikovoms dėl patekimo į finalą

 

VKL  RINKTINĖS  SUDĖTIS  Kaunas Grand Prix - EABL  TURUI

 

 

PG 

 

 

Paulius

Borkys

1998.06.05

 

 

1.84 m.

63 kg 

     

 

 "Sporticus.lt / Ugniagesys"

( I  Lyga ) 

                   

 

 

PG

 

 

Paulius

Nasvytis

2000.08.15

 

 

1.88 m.

70 kg

     

 

 "Aktyvi Veikla"

( II  Lyga )

                   

 

 

PG / SG 

 

 

Simas

Liepinaitis

1991.01.29

 

 

1.94 m.

94 kg

     

 

"KK Austa"

( I  Lyga )

                   

 

 

SG 

 

 

Tautvydas

Rėkašius

1999.12.27

 

 

 

1.88 m.

80 kg

     

 

"Jamam - OPK"

( II  Lyga )

                   

 

 

PG / SF

 

 

Mindaugas

Kraujalis

1992.07.27

 

 

1.89 m.

85 kg.

     

 

"Vaikinai"

( II  Lyga )

                   

 

SG / SF

 

 

Karolis

 Bakanauskas

1996.05.24

 

 

1.91 m.

95 kg

     

 

"Vilniaus Kolegija"

( I  Lyga )

                   

 

PF/C

 

 

Tomas Šiškevičius

1990.03.12

 

 

1.91 m.

107 kg

     

 

"Elektrėnų SC"

( II  Lyga )

                   

 

 

PF / C

 

 

Augustinas

Stropus

1995.10.09

 

 

2.05 m.

85 kg

     

 

"Gjensidige"

( LDA Taurė )

                   

 

 

PF/C

 

 

Juozas

Petkus

1996.01.04

 

 

1.98 m.

100 kg

     

 

"ORION"

( II  Lyga )

                   

 

 

C

 

 

Mažvydas

Razgūnas

1996.01.09

 

 

1.98 m.

87 kg

     

 

"Jamam - OPK"

( II  Lyga )

                   

 

TRENERIS 

 

 

Žygimantas

Čėnas

         

 

"Če - Čėnija"

( I  Lyga )

                   
Vadovas     Simonas Miškinis            
EABL: turas Kaune - vilniečiai šį kartą liko be apdovanojimų

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009