EABL: Turas Radom (Lenkija) - VILNIEČIAI: ČEMPIONAI !

2017-09-15

Šį savaitgalį Lenkijos mieste - Radome vyko EABL turnyro naujojo sezono pirmasis Grand Prix etapas. Jame tradiciškai dalyvauvo ir VKL Rinktinė, kuri grūmėsi kartu su Lenkijos, Latvijos ir Lietuvos komandomis. Čempionatą sudaro atskiri turai, kuriuose pagal užimtas vietas komandos yra reitinguojamos, kol galiausiai geriausius rezultatus reguliariame čempionate parodžiusios ekipos susigrums pirmenybių finale 2018 metų birželio mėnesį. Etapas vilniečių ekipai buvo sėkmingas ir nors ir patyrę pogrupyje vieną pralaimėjimą VKL krepšininkai galų gale finišavo pirmoje vietoje, Smulkiau apie tai - žemiau pateiktoje naujienoje.

VKL Rinktinė tapo Radom Grand Prix nugalėtoja

REZULTATAI:

(sekmadienis - FINALAS)

KKL /Kaunas/ - VKL /Vilnius/ 76 : 94 (23:28, 16:24, 21:18, 16:24).

VKL Rinktinė: S. Markus 21, L. Buitkus 16, P. Borkys 12, A. Stropus 11, A. Vaičiulis 10, E. Balukonis, D. Gružinskas ir A. Ūsaitis po 7, M. Kraujalis 3. 

Rungtynes taikliu metimu pradėjo kauniečiai, tačiu čia pat VKL komanda atsakė sėkmingu A. Ūsaičio solo pasirodymu. Krepšininkas pataikė baudą bei įmetė tritaškį ir pirmą kartą vilniečius išvedė į priekį - 4:2. Puiki mūsų komandos pradžia tęsėsi ir toliau, kol po A. Vaičiulio dvitaškio rezultatui esant jau 14:7 KKL komanda buvo priversta prašyti minutinės pertraukėlės. Po jos vyko lygus žaidimas, o iš toli pataikęs prabilo ir D. Gružinskas - 26:18. Gaila, jog paskutinę sekundę Laikinosios Sostinės komandai pasisekė pataikyti iš aikštelės vidurio, tačiau nepaisant šio fantastiško šūvio po pirmųjų dešimties minučių 28:23 pirmavo VKL Rinktinė.

Antrasis kėlinys startuoja nebe tokia sėkminga pradžia. Kauno komanda vis dažniau atranda kelius Vilniaus ekipos krepšio link ir skirtumas mažėja, kol galiausiai telieka vos du taškai - 34:32. Šiuo metu pasitarnauja nesportinė kauniečių pražanga, kurią dviem taikliais baudų metimais išnaudoja L. Buitkus. Tritaškį dar prideda S. Markus ir skirtumas vėl kiek solidesnis - 41:34. Dar vieną kauniečių spurtą ir vėl malšina pati varžovų komanda, kuomet užsidirba techninę pražangą. Sėkmingai tuo pasinaudodami vilniečiai jau įgyja ir dviženklį pranašumą, o rungtynėms įpusėjus pirmauja - 52:39.

P. Borkys džiaugėsi VKL Rinktinės MVP prizu viso turnyro metu

Trečiasis kėlinys gerokai sėkmingiau prasideda VKL komandai, kuri po A. Vaičiulio dvitaškio ir tritaškio susikrauna rekordinį 18 taškų pranašumą - 57:39. Tačiau patikėję pernelyg lengva dvikovos eiga vilniečiai tuoj pat nubaudžiami. Toliaus sekusių 3 minučių atkarpą pralaimime net 0:15 ir iš turėto milžiniško pranašumo telieka 2 taškai. Tuomet prabyla S. Markus, kuris pataiko iš toli, gynyboje varžovus apdovanoja bloku ir dar prideda dvitaškį. Tokiu būdu situacija vė kiek geresnė - 63:56 ir kauniečių minutinė pertraukėlė. Iki ketvirčio pabaigos skirtumas beveik nepakinta ir prieš lemiamą ketvirtį VKL Rinktinė priekyje - 70:60.

Ketvirtasis kėlinys prasidėjo kaunieičų bandymais grįžti į rungtynes, tačiau jų padėtį gerokai apsunkino penktoji L. Žukausko pražanga. Dėl to pernelyg nepergyvenę vilniečiai rezgė savo atakas ir visą laiką priekyje buvo dviženkliu taškų skirtumu. Lemiamo šturmo sukurti Laikinosios Sostinės krepšininkams jau nebepavyko ir pirmojo EABL 2017-2018m. krepšinio sezono turo nugalėtojų taurė keliauja į VKL Rinktinės rankas. Kartu tai buvo šaunus revanšas už pralaimėjimą vakar pogrupio dvikovoje. Galutinis rezultatas - 94:76.

A. Vaičiulis - finalo naudingiausias žaidėjas

Finalo naudingiausiu krepšininku buvo išrinktas Aurimas Vaičiulis (VKL), o naudingiausiu VKL Rinktinės žaidėju turnyre tapo Paulius Borkys. 

(šeštadienis)

Kottrans Radom /Poland/ - VKL /Vilnius/ 70 : 86 (23:22, 14:20, 30:12, 16:19).

VKL Rinktinė: A. Vaičiulis 29, (dvit.: 14/17), E. Balukonis 15, A. Ūsaitis 10, A. Stropus ir S. Markus po 9, D. Gružinskas 7, M. Kraujalis 5, P. Borkys 2, L. Buitkus nerungtyniavo.

Erlandas Balukonis buvo vienas svarbios pergalės kalvių

Tvarkaraštis lėmė, jog VKL komandai per dieną teko žaisti net trejas rungtynes ir dvejas iš jų - paeiliui. Galbūt todėl lemiamas mūšis dėl patekimo į finalą klostėsi labai nelengvai. Dvikovos pradžią sėkmingiau pradėjo mūsiškiai, netrukę spurtuoti 11:4, tačiau aikštelės šeimininkai dar iki kėlinio pabaigos priartėjo iki minimumo - 23:22. Antrame kėlinyje vilniečiams ir toliau nesisekė, o Radomo komanda pradėjo pataikyti, kol galiausiai atitolo net 31:40. Tai buvo kritinis rungtynių momentas, po kurio viskas mūsų krepšininkams pradėjo eiti tik geryn. Nieko netrukęs po minutinės pertraukėlės du kamuolius paeiliui perėmė E. Balukonis ir dar iki pertraukos skirtumas sušvelnėjo - 37:42.

Antroji rungtynių dalis VKL Rinktinei ėjosi tarsi iš natų.Trenerio M. Palovskio pasirinktas presingas pasiteisino ir kėlinį pradedame spurtu 9:2. Nieko nelaukdami aikštelės šeimininkai prašo minutinės pertraukėlės, tačiau nepadeda ir ji, nes po puikaus A. Stropaus bloko gynyboje ir 4 A. Vaičiulio taškų puolime mes priekyje jau dviženkliu skirtumu - 58:48. Lenkijos ekipa dar bandė grįžti į rungtynes, tačiau jų optimizmą gerokai atvėsino du paeiliui pataikyti D. Gružinsko tritaškiai - 66:54. Sukaupę paskutines jėgas vilniečiai atsilaikė ir ketvirtame kėlinyje, kuriame dar pasisekė ir padidinti savo pranašumą. Verta paminėti, jog šioje dvikovoje dėl traumos nerungtyniavo L. Buitkus, tačiau komandos draugai jo trūkumą sėkmingai kompensavo. Pergalė lėmė, jog sekmadienį VKL komanda finale greičiausiai susitiks su Kauno komanda ir tai bus puiki galimybė revanšuotis už šiandienos pralaimėjimą.

KKL Kaunas /Lithuania/ - VKL /Vilnius/ 92 : 81 (25:27, 21:15, 26:19, 20:20).

VKL Rinktinė: P. Borkys 20, S. Markus 18, A. Ūsaitis 16, A. Vaičiulis 8, L. Buitkus 7, E. Balukonis 5, A. Stropus ir M. Kraujalis po 3, D. Gružinskas 2.

Sėkmingas A. Ūsaičio žaidimas nepadėjo pogrupyje įveikti pernykščių čempionų

Rungtynes nieko nelaukdamos abi lietuviškos komandos pradėjo taikliais tritaškiais. Apsikeitę tolimais pataikytais metimais net po du kartus komandos žengė koja kojon - 8:8. Tuomet pirmieji spurtavo kauniečiai, laimėję atkarpą 10:1 ir privertę trenerį M. Pavlovskį prašyti minutinės pertraukėlės. Tai davė apčiuopiamų rezultatų, nes iš karto po pertraukėlės 9:0 jau spurtuoja VKL ir rezultatas tampa lygus - 18:18. Lygus žaidimas tęsėsi iki pat kėlinio pabaigos, po kurio nežymų pranašumą turėjo vilniečiai - 27:25. Kėlinio pabaigoje mikro traumą gauna L. Buitkus, tačiau krepšininkas sėkmingai grįžta į žaidimą jau kitame kėlinyje. Antrame ketvirtyje tęsėsi lygių varžovų akistata ir skirtumas svyravo tai į vieną, tai į kitą pusę. Po taiklaus P. Borkio tritaškio 35:33 priekyje buvo VKL, tačiau tuomet ir vėl sėkmingu spurtu atsako kauniečiai, rungtynėms įpusėjus persverdami rezultatą savo naudai - 42:46.

Antroje dvikovos pusėje reikalų tvarkytis iš esmės ėmė laikinosios sostinės atstovai. Jie spurtavo net 13:2 ir po tritaškio pirmavo rekordine 15 taškų persvara - 44:59. Tarsi norėdamas užvesti primigusius komandos draugus techninę pražangą užsidirbą L. Buitkus. Toks sprendimas pradeda duoti vaisių  ir skirtumas ima mažėti - 54:66, o po A. Ūsaičio tritaškio ir 61:68. Vis dėlto kėlinio pabaiga vėl sėkmingesnė kauniečiams, kurie vis dar išsaugo dviženklį pranašumą. Į lemiamą šturmą VKL komanda kilo ketvirtame kėlinyje, kuomet po taiklių M. Kraujalio ir A. Ūsaičio tritaškių priartėjo iki 71:74. Tačiau neatidžiai sužaista rungtynių atkarpa ir vėl svarstykles atsveria Kauno komandos naudai. Paskutiniu bandymu tapo A. Stropaus dėjimas, po kurio atsilikinėjome vos 81:83. Deja, daugiau pasiekti šioje dvikovoje nebepavyko. Patyrusi pralaimėjimą dėl patekimo į finalą VKL komanda kausis lemiamose rungtynėse su šeimininke - Lenkijos komanda iš Radomo.

Środowiskowa Basket Liga, Sopot /Poland/ - VKL Vilnius 51 : 100 (17:29, 14:29, 9:28, 11:14).

VKL Rinktinė: P. Borkys 22, S. Markus 20, A. Vaičiulis 17, L. Buitkus 12, E. Balukonis 9, D. Gružinskas 8, A. Stropus 7, A. Ūsaitis 3, M. Kraujalis 2.

P. Borkys (su kamuoliu) pirmose rungtynėse buvo rezultatyviausias, pelnęs 22 taškus

Rungtynes abi komandos pradėjo žvalgyba. Vilniečiai bandė spurtuoti nuo pat pirmųjų minučių, tuo tarpu Lenkijos komanda stengėsi neatsilikti. Nepatenkintas tokia rungtynių eiga mūsiškių treneris rezultatui esant 11:9 paprašė minutės pertraukėlės. Iš karto po jos reikalai susitvarkė ir po taiklaus P. Borkio baudos metimo VKL Rinktinė spurtavo 11:0 bei atsiplėšė 22:9. Tuomet ant suoliuko sėdo abu komandos lyderiai - P. Borkys ir L. Buitkus, o jų komandos draugai jau po pirmojo ketvirčio turėjo dešimties taškų pranašumą. Antrame kėlinyje prie sėkmingai žaidusių vilniečių prisijungia ir S. Markus, tačiau kartu suskamba ir pavojaus varpai - 17 minutę ketvirtą pražangą užsidirba L. Buitkus. Laimei iki rungtynių pabaigos Lukas daugiau neprasižengė ir padėjo komandai toliau siekti teigiamo rezultato.

Paskutiniai du kėliniai tebuvo formalumas. Puikia gynyba pradėję trečią ketvirtį vilniečiai spurtavo 8:0 ir po l. Buitkaus dvitaškio jau pirmavo 66:31. Minutės pertraukėlės dar paprašė Sopoto komanda, tačiau situacija nesikeitė. Pirmuosius taškus kėlinyje lenkijos krepšininkai pelnė tik beveik jam įpusėjus. Paskutinių dešimties minučių metu tebuvo vienas klausimas - kas pelnys šimtąjį tašką. Šį kartą tokiu rezultatu nudžiugino D. Gružinskas, pergalingai pradėdamas Radom Grand Prix turą.

 

 

LIVE STATISTIKA: 

Sporto salės adresas: Hala ZSE, ul. Stanisława Wernera 22, Radom, Lenkija

 

VKL  RINKTINĖS  SUDĖTIS  EABL RADOM  GRAND  PRIX TURUI

 

 

PG 

 

 

Dominykas

Gružinskas

1995.11.30

 

 

1.82 m.

78 kg 

     

 

"KK Riešė"

                   

 

 

PG / SG

 

 

Paulius

Borkys

1998.06.05

 

 

1.84 m.

63 kg

     

 

"KK Trakai"

                   

 

 

SG 

 

 

Lukas

Buitkus

1995.12.03

 

 

1.93 m.

85 kg

     

 

"KK Trakai"

                   

 

 

SG 

 

 

Erlandas

Balukonis

1995.02.13

 

 

 

1.83 m.

76 kg

     

 

"Vaikinai"

                   

 

 

SF / SG

 

Mindaugas

Kraujalis

1992.07.27

 

 

1.89 m.

82 kg.

     

 

"Vaikinai"

                   

 

 

SF

 

 

Arvydas

Ūsaitis

1983.08.03

 

 

1.92 m.

88 kg

     

 

"Balto Link"

                   

 

 

PF

 

 

Steponas

Markus

1994.07.08

 

 

1.97 m.

98 kg

     

 

"Superfly - Vaitesa"

                   

 

 

PF/C

 

 

Aurimas

Vaičiulis

1996.11.15

 

 

1.98 m.

90 kg

     

 

"Krituliai"

                   

 

 

C

 

 

Augustinas

Stropus

1995.10.09

 

 

2.05 m.

85 kg

     

 

"Gjensidige"

                   

 

TRENERIS 

 

 

Marius Pavlovskis

         

 

"KK Trakai"

                   
Vadovas     Simonas Miškinis            
EABL: Turas Radom (Lenkija) - VILNIEČIAI: ČEMPIONAI !

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009