Vasaros lyga: 4 diviziono ketvirtfinalio dalyvių aprašyas

2017-08-20

Paruošėme visų 4 diviziono ketvirtfinalio dalyvių aprašymus.

"Meridianas"
Pagrindinė stiprybė: Aurimas Špiliauskas
Didžiausia problema:  Trumpas atsarginių žaidėjų suolas
Komandos lyderis: Aurimas Špiliauskas
Galimybė tapti čempionais:  20%
Trumpas komandos aprašymas:
Vasaros krepšinio lygos favoritai stengsis pateisinti savo vardą. Neabejotinai dar nepralaimėjusios komandos lyderis yra gynėjas Aurimas Špiliauskas. Šis žaidėjas per savo karjerą yra daug žaidęs aukščiausiame lygmenyje ir dar dabar palaiko puikią sportinę formą bei nesenai tapo Vasaros krepšinio lygos 1 diviziono čempionu. Be Aurimo priešininkams labai pavojingi bet kuriam priešininkui bus Marius Krukonis ir Karolis Bakas. Priešininkams, siekiant laimėti, būtinai reiks kuo daugiau neutralizuoti šią trijulę. Nemažą įtaką sėkmingam žaidimui daro ir puikiai subalansuota „Meridiano“ gynyba. Ketvirtfinalyje „Meridianas“ susirungs su jau kartelį nugalėtais „Rockin Cafe“ vyrukais, o pusfinalyje pergalės atveju jau lauktų visai naujas varžovas. Bet kokiu atveju „Meridianas“ turi didžiausias teorines galimybes komandos istorijoje pasidabinti medaliais, tačiau ar pavyks tai padaryti praktiškai?

Aurimas Špiliauskas ("Meridianas")

 

"BC Lazdynai" 
Pagrindinė stiprybė: Bendruomeniškumas
Didžiausia problema: Patirties stoka
Komandos lyderis: Domantas Darius Ridikas
Galimybė tapti čempionais:  14%
Trumpas komandos aprašymas:
Bene daugiausiai visus krepšinio ekspertus nustebino mėgėjiško krepšinio naujokai - „BC Lazdynai“, kurie nelengvai, tačiau sugebėjo palaužti visus grupės varžovus ir reguliarų sezoną pabaigė būdami grupės nugalėtojais. Komandoje yra septyni pajėgūs žaidėjai, ant kurių laikosi visas ekipos žaidimas. Laisvalaikiu Lazdynų mikrorajono gyventojai gana dažnai treniruojasi savo rajono lauko krepšinio aikštelėje. Šis faktorius leidžia krepšininkams geriau jausti vieni kitus ir suteikia nemažą pranašumą prieš likusias ekipas. Kol kas universaliu ir naudingu žaidimu stebina septyniolikametis Domantas Darius Ridikas. Jaunasis „BC Lazdynų“ lengvasis krašto puolėjas kol kas buvo pastebimas visose septyneriose savo rungtynėse, kurių metu pasirodė aikštelėje. Komandai prireiks ir kol kas gana retai į rungtynes atvykdavusio Manto Tursos pagalbos. Bet kokiu atveju vieną kartą „BC Lazdynai“ visus skeptikus reguliariame sezone jau nutildė. Ar pavyks tai padaryti atkrintamosiose varžybose?

Paulius Miškinis ("BC Lazdynai")

 

"Vilniaus Olimpas"
Pagrindinė stiprybė: Stipri drausmė. 
Didžiausia problema:  Pirmas sezonas žaidžiant kartu.
Komandos lyderis: Svajūnas Sinkevičius
Galimybė tapti čempionais:  13%
Trumpas komandos aprašymas:
Drausmingai griežtų trenerio nurodymų besilaikanti „Olimpas“ komanda kol kas labai sėkmingai juda pirmyn. Vos vienas pralaimėjimas prieš „Meridiano“ komandą paskutinėmis akimirkomis parodo, jog „BC Olimpo“ siekiai yra tikrai dideli ir komanda yra pajėgi juos įvykdyti. Ekipą į priekį veda veržlusis gynėjas Svajūnas Sinkevičius. Labai svarbus šiai ekipai yra ir tvirtai sudėtas vidurio puolėjas – Andžej Matuiza. Komanda sezono metu kiekvieną savaitę rengdavo treniruotes ir sąžiningai drauge tobulindavo savo įgūdžius. Klubo strategas Raimundas Kalesnykas turi visas galimybes tokioje drausmingoje komandoje atskleisti savo taktinius sugebėjimus, kadangi ir žaidėjų bendras meistriškumas šioje komandoje yra gana aukštas. Ketvirtfinalyje „Olimpo“ lauks jau vieną kartą po atkaklios kovos įveiktas varžovas. Greitai pamatysime ar pavyks šiai ekipai pakartoti savo reguliaraus sezono pasiekimą. 

Svajūnas Sinkevičius ("Vilniaus Olimpas")

 

"Vilko Brolija 2"
Pagrindinė stiprybė: Geriausia 4 divizione lengvųjų kraštų grandis.
Didžiausia problema:  baudų pataikymas.
Komandos lyderis: Mindaugas Paulavičius
Galimybė tapti čempionais:  13%
Trumpas komandos aprašymas:
Jeigu apžvalgininkai sulauktų klausimo, kurios komandos turėtų daugiausiai bijoti „Meridianas“, atsakymas būtų – „Vilko brolijos“. Būtent šios ekipos pati stipriausia grandis yra fiziškai labai pajėgūs lengvieji kraštai – Mindaugas Paulavičius ir Ignas Vilkelis. Šie du žaidėjai savo greičiu ir fizine jėga turi daugiausiai galimybių prilygti geriausiam 4 diviziono žaidėjui. Gynėjų grandis reguliaraus sezono metu buvo silpniausia komandos vieta, kadangi Vilius Radavičius niekaip nesugebėjo atrasti savojo žaidimo, o Karolis Andrejevas buvo traumuotas. Dabar Karolis jau pasveikęs ir spėjo gana efektyviai sugrįžti, pašalindamas gynėjų grandyje buvusias problemas. Maloniai stebina „Vilko Brolija 2“ aukštaūgis Kornelijus Kriukelis, kuris labai netikėtai šioje Vasaros krepšinio lygoje įsirašė tarp naudingiausių turnyro žaidėjų, rinkdamas vidutiniškai po 20 naudingumo balų.  Ketvirtfinalyje komandai teko jau kartą dviženkliu taškų skirtumu nugalėtas varžovas, tačiau nesenai „Vilko brolijos“ pirmoji komanda įsitikino, jog niekada negalima atsipalaiduoti ir nuvertinti priešininkų. Gal iš savo pagrindinės komandos klaidų pasimokys ir dubleriai? 

Tomas Galinis ("Vilko Brolija 2")

 

"Sudervė Team"
Pagrindinė stiprybė: Ilgas atsarginių žaidėjų suolelis. 
Didžiausia problema: Žaidimo išsibalansavimas sunkiu komandai laikotarpiu. 
Komandos lyderis: Meirūnas Sutkus
Galimybė tapti čempionais:  13%
Trumpas komandos aprašymas:

Vidutiniškai į rungtynes surinkti 10 žaidėjų daugumai komandų atrodo labai sunkiai įvykdoma užduotis, tačiau „Sudervė TEAM“ tai yra kasdienybė. O ir visi žaidėjai yra ne iš kelmo spirti. Pavyzdžiui dažniausiai nuo suolo kylantis komandos vidurio puolėjas Arnold Dacevič visame 4 divizione yra antras taikliausias dvitaškių metikas, o mažiausiai laiko žaidžiantis Eduard Michalkevič vieneriose rungtynėse sugebėjo pelnyti 14 taškų, o visame čempionate dvitaškius meta didesniu nei 60% taiklumu. Būtent tokia didelė rotaciją, pavyzdingas rinkimasis ir aukštas žaidimo tempas gali nuvarginti ir iš vėžių išmušti bet kurį priešininką. Tiesa, komanda patyrė du pralaimėjimus. Abi nesėkmės patirtos, kai antrojoje rungtynių pusėje vyko atkakli kova ir krepšininkai iki galo nesugebėjo išlaikyti įtampos savo komandai sunkiu laikotarpiu. Kita vertus tokios pamokos ateityje duoda naudos, tačiau ar nebus per trumpas laiko tarpas pasimokyti iš savo klaidų?  

Jonas Staniulis ("Sudervė TEAM")

 

"Abi kairės"
Pagrindinė stiprybė: Geležinė gynyba
Didžiausia problema: Patirties stoka
Komandos lyderis: Aivaras Aleksiejus
Galimybė tapti čempionais:  11%
Trumpas komandos aprašymas:
Geležinės gynybos dėka „Abi kairės“ komanda sugebėjo sužaisti keletą labai solidžių ir sėkmingų varžybų bei taip savo pogrupyje užimti garbingą trečiąją poziciją. Aštuntfinalyje didelių problemų klubas neturėjo, o ketvirtfinalyje ši ekipa susigrums su puikiai pažįstamu „Vilko brolija 2“ kolektyvu.  „Abi kairės“ komandoje be abejonės daugiausiai išsiskiria sunkiasvoris vidurio puolėjas Aivaras Aleksiejus. 145 kilogramus sveriantis dvimetrinis krepšininkas kuo puikiausiai išnaudoja savo ūgį ir svorį, o varžovams stabdyti šį žaidėją sekasi gana sunkiai.  Komanda yra puikiai subalansuota, krepšininkai panašaus pajėgumo ir rungtyniauja labai energingai. Visgi tai šiai komandai yra pirmas sezonas ir nedaug šio klubo žaidėjų turi pakankamai mėgėjiško  krepšinio patirties. Pastarasis faktas leidžia spėti, jog lemiamų dvikovų metas „Abi kairės“ kolektyvui gali klostytis kiek sunkiau nei sekėsi varžytis reguliaraus sezono metu. 

Andrius Keleberda ("Abi kairės")

 

"Daivilva"
Pagrindinė stiprybė:  Subalansuota sudėtis.
Didžiausia problema: Atsarginių gynėjų indėlis
Komandos lyderis: Mantas Bielinskas
Galimybė tapti čempionais:  9%
Trumpas komandos aprašymas:
Gerai subalansuota komanda turi viską, kas galėtų leisti kovoti dėl medalių. Visgi kol kas atsarginiai komandos gynėjai Tautvydas Stankus ir Arnoldas Bulota rungtyniauja gerokai žemiau savo galimybių ribos. Šių krepšininkų indėlis labai reikalingas, kad komanda, pirmiausiai eliminuotų labai galingą ketvirtfinalio varžovą, o po to jau ir galėtų konkurencingai kovoti dėl medalių komplekto. Ryškiai ekipos sudėtyje blizga vidurio puolėjas ir, be abejonės, daugiausiai patirties sukaupęs klubo krepšininkas – Mantas Bielinskas. Šis krepšininkas tikrai be savo statistinio indėlio bando dar ir nuteikti komandą, kad susirinktų į lemiamas rungtynes ir atiduotų savo visas jėgas. Reguliariajame sezone ši ekipa atrodė gana blankiai ir iškovojo vos dvi pergales, tačiau ketvirtfinalyje sugebėjo palaužti kito pogrupio ketvirtos vietos laimėtojus – „Tonybet“. Jeigu užsivedimas ir noras dar nespėjo atslūgti, rimto pasipriešinimo gali laukti ir vieni viso turnyro favoritų – „BC Lazdynai“. 

Mantas Bielinskas ("Daivilva")

 

"Rockin Cafe"
 Pagrindinė stiprybė: Galingi aukštaūgiai
Didžiausia problema:  Gausybė klaidų.
Komandos lyderis: Rokas Dubauskas
Galimybė tapti čempionais:  7%
Trumpas komandos aprašymas:
Kaip keista bebūtų, ši komanda yra daugiausia reguliariajame Vasaros krepšinio lygos sezone klydęs klubas, tačiau tai nesutrukdė „Rockin Cafe“ iškovoti tris pergales ir užimti gana aukštą ketvirtą vietą pogrupyje. Po permainingos kovos „Rockin Cafe“ sugebėjo eliminuoti gana pajėgius varžovus iš kito pogrupio ir žengti į ketvirtfinalį, kur jų laukia viso turnyro favoritai – „Meridianas“. Reguliariajame sezone „Rockin Cafe“ šiems savo varžovams nusileido net 21 taško skirtumu ir tai tik patvirtina, jog ketvirtfinalyje laukia be galo sunkus išbandymas. „Rockin Cafe“ komandą į priekį veda vidurio puolėjas Rokas Dubauskas, kuris ne tik puikiai kovoja dėl atšokusių kamuolių, tačiau ir gana efektyviai rungtyniauja puolime.  Savo kaip lyderių vaidmenį kol kas pateisina ir Andrius Kurecas bei Darius Žiulpa, o jiems puikiai talkina visus apžvalgininkus nustebinęs – Ignas Keras. Tiesa, kad atsirastų bent menkiausia galimybė kovoti dėl patekimo į finalinį ketvertą, reikalingas gerokai didesnis savo sportinės formos neatrandančio Žygimanto Šavelio bei Rapolo Sausaičio, kuris kol kas tepasirodė vos dvejose rungtynėse atvykimas. Įveikus ketvirtfinalio barjerą „Rockin Cafe“ komandos galimybės tapti čempionais gerokai padidėtų.

Rokas Dubauskas, su kamuoliu ("Rockin Cafe")

Vasaros lyga: 4 diviziono ketvirtfinalio dalyvių aprašyas

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009