Vasaros lyga: 3 diviziono pusfinalio dalyvių aprašymas

2017-08-23

"Melingos keliai"
Pagrindinė stiprybė:  puikiai subalansuota sudėtis.
Didžiausia problema:  nestabilumas.
Komandos lyderis: Dovydas Prušinskas
Galimybė tapti čempionais:  35%
Trumpas komandos aprašymas:
Mantas Pranskūnas prieš čempionatą puikiai pasidarbavo komandos balansavime ir surinkto tikrai gana įdomią sudėtį.  Puikiai prie komandos pritapo klubo naujokas Mantas Petkevičius, kuris yra labai didelė paspirtis po krepšiais. Rezultatyviai ir energingai rungtyniauja Dovydas Prušinskas, kuris šiai dienai iš šešerių žaistų rungtynių blogai pasirodė vos viename susitikime, kituose būdavo tarp pagrindinių komandos vedlių į pergalę, o komanda atitinkamai laimėdavo. Taigi galima spėti, jog ir finalinio ketverto metu labai daug ką gali lemti tai, kaip priešininkams pavyks  uždengti Dovydą Prušinską.  Gal kiek neramina komandos nestabilumas. Šis klubas reguliaraus sezono metu įveikė visas turnyrinės lentelės viršuje esančias komandas, o patyrė pralaimėjimus tik prieš silpnesnes ekipas.  Tačiau gal tai tik atsipalaidavimo požymis, kadangi ketvirtfinalyje „Melingos keliai“ pasiekė triuškinamą revanšą prieš reguliaraus sezono metus juos palaužusius „Perspektyvius vyrukus“. Pats komandos treneris Mantas Pranskūnas teigia, jog tikrasis finalas bus pusfinalyje. O kaip bus iš tikrųjų, pamatysime jau greitai. 

Dovydas Butkus ("Melingos keliai")

 

"Molėtų kuopa"
Pagrindinė stiprybė: Individualus meistriškumas
Didžiausia problema: Akademinio krepšinio nesuvokimas
Komandos lyderis: Mantas Jusis
Galimybė tapti čempionais:  20%
Trumpas komandos aprašymas:
Puikaus individualaus meistriškumo  komanda, atrodo, galėtų tikrai būti viso trečiojo diviziono favoritais ar bent reguliaraus sezono nugalėtojais, tačiau kiek individualiomis stiprybėmis ši komanda laimi, labai panašiai ir pralošia komandinio krepšinio broku. Visas žaidimas sukasi aplink gynėją Artūrą Karapetian, puolėjus Mindaugą Paulavičių ir Andrej Maisak bei vidurio puolėją  Mantą Jusį. Būtent paskutinysis žaidėjas kol kas ir yra efektyviausiai rungtyniaujantis žaidėjas.  Lietuvos lengvosios atletikos rinktinės narys neabejotinai fizine jėga yra stipriausias žaidėjas visoje Vasaros krepšinio lygoje ir tai kuo puikiausiai išnaudoja.  Daugiau nei pusė Manto dvitaškių metimų pasiekia tikslą, tiesa, didelė jėga kartais pakiša koją ir tai kuo puikiausiai matosi baudų metimo statistikoje.  Atsarginių suolelis šioje komandoje gana pajėgus, tačiau kad jį išnaudoti, visi krepšininkai turėtų susirinkti. Svarbioje ketvirtfinalio dvikovoje susirinko vos 6 žaidėjai. Patekus tarp 6 geriausių ekipų tokio kiekio žaidėjų jau gali būti per mažai. Bet kokiu atveju komanda supranta, jog nebėra kur trauktis ir be abejonės bandys realizuoti visą savo pajėgumą bei bus pavojingu priešininku bet kuriam varžovui.

Artūras Karapetian ("Molėtų kuopa")

 


"Užgesę talentai"
Pagrindinė stiprybė: Kovingumas
Didžiausia problema: Mažas atsarginių krepšininkų indėlis
Komandos lyderis: Povilas Vilkas
Galimybė tapti čempionais:  26%
Trumpas komandos aprašymas:
Gal atsarginiams žaidėjams šioje ekipoje pritrūksta laiko įsižaisti, tačiau kol kas Povilo Vilko, Gyčio Girniaus ir Edgaro Ivanovo trijulė, nors ir sunkiai, tačiau sugebėjo atžygiuoti iki finalinės ketveriukės. Gytis Girnius ne kartą draskė varžovų gynybą aštriais prasiveržimais, Povilas Vilkas demonstravo puikų taiklumą tiek iš toliau, tiek iš arčiau, o Edgaras Ivanovas kuo puikiausiai sprendė visas po krepšiais iškilusias problemas. Šiai dienai daugiausiai jaučiasi Eriko Triagino indėlio trūkumas. Šis krepšininkas susirenka aukštą taškų vidurkį, tačiau tam jam prireikia labai daug metimų ir tai dažnai nesėkmingai įtakoja ne patį sėkmingiausią komandos žaidimą. Ketvirtfinalio susitikime „Užgesę talentai“ sugebėjo stebuklingai išsigelbėti ir tai, greičiausiai, finaliniame ketverte šiai ekipai suteiks papildomos energijos. O ir varžovas pusfinalyje pakliuvo tikrai pakankamai palankus – komanda, kuri bent jau startinio penketuko žaidėjų individualiu meistriškumu tikrai nusileidžia „Užgesusiems talentams“. Šansas iškovoti medalius yra labai didelis. Belieka laimėti bent vienerias iš likusių dviejų rungtynes. 

Povilas Vilkas ("Užgesę talentai")


"Joniškio Baldai"
Pagrindinė stiprybė:  Galinga gynyba
Didžiausia problema:  Žemas žaidėjų individualus meistriškumas 
Komandos lyderis:  Simas Šileika
Galimybė tapti čempionais:  19%
Trumpas komandos aprašymas:
Vieningumas, vienas kito palaikymas ir puiki gynyba yra pagrindinės „Joniškio Baldų“ komandos sėkmės priežastys. Šias savo savybes komanda labai sėkmingai atskleidžia jau nuo rudens sezono, kai debiutavo 3-ios lygos varžybose. Komandos lyderiu netikėtai tapo mėgėjiško krepšinio pasaulyje dar negirdėtas puolėjas Simas Šileika. Tikrąsias lyderio savybes šis žaidėjas atskleidė ketvirtfinalio rungtynėse, kai pačiame sunkiausiame ir svarbiausiame komandai susitikime sugebėjo pelnyti  30 taškų ir surinkti net 35 naudingumo balus. Simas drauge su Edvinu Urkiu ir Martynu Jasiulioniu yra trys pagrindiniai komandos ramsčiai puolime. Ketvirtfinalyje ši komanda toli gražu nebuvo laikoma dvikovos favorite, tačiau net ir atsilikinėdama 17 taškų skirtumu nepalūžo, sukaustė varžovus antrojoje rungtynių pusėje savo gynybos pančiuose ir išplėšė iš jų rankų bilietą į finalinio ketverto rungtynes. Panašią efektyvią gynybą galėjome matyti ir 3 lygos varžybose, tačiau tada komandai pritrukdavo stabilumo. Dabar ekipa tikrai sužaidė labai įspūdingai vieną susitikimą, tačiau ar užteks sėkmės ir jėgų dar dviem susitikimams?  Jėgų tikrai turėtų, nes abiejų rungtynių svarba yra milžiniška, o kaip su sėkme, pamatysime jau greitai. 

Simas Šileika ("Joniškio baldai")

Vasaros lyga: 3 diviziono pusfinalio dalyvių aprašymas

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009