VASAROS LYGA: 4 DIVIZIONO AŠTUNTFINALIO PROGNOZĖ

2017-08-16

O štai ir 4 diviziono aštuntfinalio prognonzė.


LIEJAM 39%
ABI KAIRĖS 61%
Šiek tiek lygos apžvalgininkus nuvylęs "Liejam" klubas susigrums su šiek tiek lygos apžvalgininkus nustebinusia "Abi kairės" ekipa. Pakankamai pajėgi "Liejam" klubo priekinė linija su Daumantu Kasperovičiumi, Tomu Purviniu ir Liudu Gaiveliu priešaky bandys ne ką prasčiau Vasaros krepšinio lygoje atrodančią priešininkų aukštaūgių trijulę: Aivarą Aleksiejų, Rapolą Mangirdą ir Beną Balukonį. Jeigu visi šeši išvardinti aukštaūgiai susirinks, pamatysime bene pačią inirtingiausią kovą po krepšiais visame aštuntfinalio etape. "Liejam" aukštaūgiai pasižymi puikiu puolimu, o "Abi kairės" priekinė linija daugiau pasižymi savo stipria gynyba. Gynėjų grandyse ryškiausiai žibėti turėtų Vakaris Neverauskas ("Liejam") ir Mantas Sladkevičius ("Abi kairės"). "Liejam" komandoje svarbiu žaidėju bus Vasaros krepšinio lygoje atsiskleidęs Virginijus Mackevičius. Šis žaidėjas Pavasario čempionate atrodė gerokai silpniau, o dabar tapo labai svarbiu komandos žaidėju. "Abi kairės" ekipos pagrindiniu pranašumu bus kieta gynyba ir gana ilgas atsarginių žaidėjų suolelis. Ar to pakaks, pamatysime netrukus. 

Rokas Mažeika - "Liejam"

 

TONYBET 57%
DAIVILVA 43%
Savo gretose Saulių Dumbliauską ir Deividą Jurkų turinčio "Tonybet" klubo tikslai neabejotinai yra labai aukšti. Tiesa, žaisti vieneriose rungtynėse gali tik vienas iš šių dviejų labai aukšto meistriškumo žaidėjų. Įdomu, kuris pasirodys aštuntfinalio susitikime. Saulius gerokai universalesnis žaidėjas, kurio pagrindinis privalumas yra puikus puolimo arsenalas ir didžiulė sukaupta patirtis. Deividas yra fenomenalus kovotojas dėl atšokusių kamuolių ir puikiai besiginantis krepšininkas. Daug kas priklausys nuo to, kaip vienam iš komandos lyderių padės kiti svarbūs rotacijos žaidėjai: Raimond Pševodski, Jonas Vengalis, Paulius Mikaliūnas bei Mantas Strolia. "Daivilvos" ekipos neabejotinu lyderiu yra Mantas Bielinskas, kuriam ir teks pagrindinė užduotis gintis prieš vieną iš labai pavojingų "Tonybet" klubo aukštaūgių. Likę šios ekipos krepšininkai yra daugiau ar mažiau panašaus pajėgumo, tačiau daugiausiai viskas turėtų priklausyti nuo to kaip komandos žaidimui vadovaus įžaidėjas Marius Krisiūnas ir ar vienai svarbiausių sezono dvikovų sugebės pasirodyti ne taip ir dažnai į rungtynes atvykstantis Audrius Savickas.

Saulius Dumbliauskas (su kamuoliu) - "TonyBet"

 

ZULU, MOZĖ IR PAKALIKAI 48%
ROCKIN CAFE 52%
Būtent šioje poroje labai sunku nuspėti nugalėtojus. "Rockin Cafe" net ir pabaigę reguliarųjį sezoną yra daugiausiai visoje lygoje klystanti komanda. "Zulu, Mozė ir pakalikai" savo gretose turi gausybę puikių žaidėjų bei nuostabų trenerį, tačiau žiūrovam dažniausiai padovanoja siautulingo chaoso šou. Jeigu abi komandos išsispręstu šias savo opiausias problemas, neabejotinai būtų vienais rimčiausių pretendentų pasidabinti medaliais. Visgi laiko kažką spręsti jau nebeliko. "Rockin Cafe", kaip ir buvo prognozuota, į priekį veda galingi aukštaūgiai: Rokas Dubauskas, Andrius Kurecas ir Rapolas Sausaitis. Jiems gynėjų grandyje puikiai talkina Darius Žiulpa ir Ignas Keras. Šiek tiek apžvalgininkus nuvylė rečiau besirodantis aikštelėje ir savo žaidimo neatrandantis Žygimantas Šavelis. "Zulu, Mozė ir pakalikus" į priekį veda Karolio Griziūno, Eduardo Bielskij ir Raimundo Kalesnyko trijulė. Po truputį sportinę formą įgauna Ričardas Šegždavičius. Keista matyti, jog Pavasario čempionato komandos lyderio Žilvaro Zinkevičiaus naudingumas yra sumažėjęs beveik tris kartus, tačiau šis patyręs krepšininkas tikrai gali iššauti, kai to daugiausiai reikia komandai. Šios poros nugalėtoją, greičiausiai, lems tai, kuri komanda šiai dvikovai sugebės geriau išsispręsti savo problemas, kamavusias reguliaraus sezono metu. 

Darius Žiulpa - "Rockin cafe"

TOBULĖJIMO AKADEMIJA 33%
SUDERVĖ TEAM 67%
Per vieną metimą nuo ketvirtfinalio buvę "Sudervė TEAM" krepšininkai turės vietą tarp aštuonių stipriausiųjų ekipų išsikovoti aštuntfinalyje. Čia jų laukia nenuspėjamas varžovas - "Tobulėjimo akademija". Šioje ekipoje ryškus lyderis yra lengvasis krašto puolėjas - Edmundas Katovičius. Jam puikiai talkina, tačiau retai rungtynėse lankosi vidurio puolėjas - Artūras Giedraitis. Kiek daugiau galima tikėtis iš Pavasario čempionate naudingiausiais komandos žaidėjais buvusių Mantvydo Varnagirio ir Maksim Trojan. "Sudervė TEAM" komandą į priekį užtikrintai veda vidurio puolėjas Meirūnas Sutkus. Jam kuo puikiausiai talkina Aleksandr Lipnevič, Zbignev Dubovski ir František Subatovič. "Sudervė TEAM" komandos pagriindinė stiprybė yra atsarginių žaidėjų suolelis. Į rungtynes susirenka visada tikrai daug žaidėjų ir vienintelis Meirūnas Sutkus rungtyniauja sąlyginai daug (27,15 min). Antras pagal žaidimoo laiką Aleksandr Lipnevič, kuris vidutiniškai aikštelėje išbūna vos 23 min. 37 sek.. Jeigu "Sudervė TEAM" neatsipalaiduos, palaikys aukštą tempą visų rungtynių metu ir neutralizuos "Tobulėjimo akademijos" metikus, turėtų gana nesunkiai žengti į ketvirtfinalio etapą. 

Edmundas Katovičius - "Tobulėjimo akademija"

VASAROS LYGA: 4 DIVIZIONO AŠTUNTFINALIO PROGNOZĖ

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009