Vasaros krepšinio lyga: 6 savaitės apžvalga

2017-08-07

Tęsiame Vasaros krepšinio lygos apžvalgų ciklą. Šioje apžvalgoje pabandysime paanalizuoti, kokios situacijos yra visuose divizionuose prieš prasidedant atkrintamosioms rungtynėms. 
TOP pogrupyje be pralaimėjimų šiame etape esantys "Į sveikatą, Ramūnai!" atsirevanšavo už pralaimėjimą pirmame etape komandai "Ant bajerio", nugalėdami šią 72:58. O štai be pergalių TOP etape esanti "SkyGym" nusileido Senųjų Trakų "Vilčiai" (78:87). Pirmą vietą grupėje užsitikrino  "Į sveikatą, Ramūnai!", o likusios paaiškės tik po paskutinių grupės rungtynių tarp "SkyGym" ir "Ant bajerio"
Bottom 1 pogrupyje praėjusią savaitę "Tirola" nusileido "Litrestai" (57:72), o po to paliko be pergalių "Agmeką" (47:68). Bilietą į playoff yra užsitikrinę tik abi pergales iškovoję "Nol Semkers", tuo tarpu "Tirola" ir "Litresta" turi savo sąskaitoje po pergalę ir po pralaimėjimą ir tik šią savaitę paaiškės, kurį iš šių dviejų komandų keliaus į playoff. "Agmeka" net ir laimėjusi paskutines rungtynes, į kitą etapą nepateks.
Bottom 2 be pralaimėjimų žygiuoja ir pirmą vietą grupėje užima "Thug Life", kurie praėjusią savaitę nugalėjo "Vievio žiedą" (66:62), po šių rungtynių tapo aišku, kad "Thug Life" keliauja į playoff, o "Vievio žiedas" - ne. Kitose rungtynėse susitiko pretendentės į antrą playoff kelialapį "OPK - Elpina" ir "Jungnet", pastarieji buvo stipresni (59:63). "Jungent" iškovojo pirmą pergalę vasaros lygoje, bet turi gerus šansus patekti į playoff - jiems reikia nugalėti "Vievio žiedą", kuris beje nėra laimėjęs vasaros lygoje. "Jungent" komandai kelia į playoff taip pat atvertų "Thug Life" pergalė prieš "OPK - Elpiną".
Įspūdingiausiai praėjusią savaitę 2-ame divizione rungtyniavo Kristupas Surgėlas, kuris dvejose žaistose rungtynėse surinko atitinkamai 38 ir 33 naudingumo balus. 38 naudingumo balus praėjusios savaitės metu sugebėjo surinkti ir kitas šio diviziono aukštaūgis - Andrej Kovalevski. Tarp puolėjų daugiausiai blizgėjo dar nei vienos pergalės neturinčio Vievio "Žiedo" lyderis - Mindaugas Stoškus. Iš gynėjų įspūdingiausiai pasirodė 27 taškus pelnęs ir 9 rezultatyvius perdavimus atlikęs bei 32 naudingumo balus surinkęs Viktoras Azarkovas.

Brandus Viktoro Azarkovo žaidimas ateityje neabejotinai padės "SkyGym" ekipai kovoti dėl medalių

3-iame divizione bent jau kol kas pirmauja "Licėjaus Pegasai", kurie praėjusią savaitę vienose rungtynėse nugalėjo artimiausius persekiotojus -  "Vilko Broliją" (61:66), o kitose jau buvo sutriuškinti trečioje vietoje esančių "Melingos kelių". Verta paminėti, kad rungtynės tarp "Vilko brolijos" ir "Licėjaus pegasų" buvo tarsi "stogų fiesta" - abi komandos nublokavo net 16 metimų - žiūrovams buvo į ką pažiūrėti.  Ketvirtoje vietoje esanti "Moletų kuopa", kuri yra rezultatyviausia diviziono komanda (79,3 tšk.), nugalėjo turnyrinės lentelės kaimynus "Peace2" komandą (74:57). "Peace2" beje, atsitiesė po pralaimėjimo ar nugalėjo diviziono autsaiderius "Sugar tepalai" komandą. Dar viena  lentelės kaimynų kova: "Užgesę talentai" (6 vietą) - "Joniškio baldai" (7 vieta), tik šįkart pergalę šventė žemiau esantį "Joniškio baldų" komandą (56:63). "Perspektyvūs vyrukai" ilsėjosi ir kaupėsi kovai dėl patekimo į playoff prieš "Sugar tepalai" komandą.
Be konkurencijos geriausias praėjusios savaitės 3-io diviziono krepšininkas buvo "Peace 2" komandos lyderis Povilas Kaminskas, kuris surinko atitinkamai 34 ir 36 naudingumo balus bei padėjo savo komandai praktiškai užsitvirtinti patekimą į atkrintamąsias varžybas.

"Vilko Brolija" - vieni iš 3-io diviziono favoritų, o Mindaugas Sutkus yra šio klubo lyderis

Ketvirtojo divizono A pogrupyje dar nė karto nepralaimėjo BC "Lazdynai", kurie šią savaitę pasismagino prieš nė karto nelaimėjusią "Parazito" komandą (74:44).  BC "Lazdynai" užsitikrino vietą  1/4 finalyje, kas bus antra komanda grupėje - sunku pasakyti. Antroje vietoje kol kas turime "Zulu, Mozė ir pakalikus", kurie šią savaitę buvo sutriuškinti trečioje vietoje esančiu "Abi kairės" kolektyvo (39:73). Ketvirtoje ir penktoje vietoje yra atitinkamai "TonyBet" ir "Tobulėjimo akademija", kurių tarpusavio mačą laimėjo "TonyBet" (53:57). "Vilko brolija 2" ir "Žalias rytas" praėjusią savaitę ilsėjosi.
B pogrupyje toliau be pralaimėjimų žengia "Meridianas", laimėjęs visas penkias žaistas rungtynes, o šią savaitę nugalėta "Liejam" komanda (71:50) ir "Rockin cafe" (84:63). Tiesa "Vilniaus Olimpas" kolkas lentelėje pirmas su penkiomis pergalėmis ir vienu pralaimėjimu. Praėjusią savaitę "Vilniaus Olimpas"  vos per plauką nugalėjo "Sudervės TEAM" (61:60). Anksčiau minėtos komandos yra trys stipriausios diviziono komandos ir vienintelės turinčios teigiamą pergalių - pralaimėjimų balansą.  Po jų rikiuojasi "Rockin cafe" (4 vieta) ir "Daivilva" (5 vieta), kurį po atkaklios kovos turėjo pripažinti vienu iš grupės favoritų - "Vilniaus Olimpo" pergalę (55:56). Šeštoje vietoje yra "Liejam" su viena 'išlieta" pergale, o paskutinėje - "Savo malonumui", kurį praėjusią savaite ilsėjosi.
Ryškiausio 4-o diviziono individualaus pasirodymo autoriumi tapo "Tonybet" ekipos vidurio puolėjas Deividas Jurkus, kuris pelnė tik tryliką taškų, tačiau atkovojo net 32 kamuolius ir surinko 43 naudingumo balus. Beje Deividui Jurkui priklauso ir visų laikų per vienerias rungtynes atkovotų kamuolių rekordas (46), kurį jis pasiekė 2016 metais Įmonių lygos rungtynėse.

Gana retas Audriaus Savicko lankomumas neleidžia atskleisti viso "Daivilva" komandos potencialo

Vasaros krepšinio lyga: 6 savaitės apžvalga

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009