Vasaros krepšinio lyga: 1 diviziono finalinio ketverto apžvalga

2017-07-25

Stipriausiosios Vasaros krepšinio lygos komandos žengė į finišo tiesiąją. Keturių ateinančių rungtynių metu paaiškės, kurios ekipos kokios spalvos medaliais pasidalins, o kuri tenkinsis ketvirtąja vieta. Kviečiame susipažinti su visomis ketveriomis finalinio ketverto dalyvėmis.

GEMMA
Lauryno Kirlio vedamas "Gemma" klubas pergalingai ir užtikrintai žygiavo iki pačių paskutinių reguliaraus sezono rungtynių, kuriose gana solidžiu skirtumu privalėjo nusileisti pagrindiniams konkurentams - "KK Riešė". Šios rungtynės išsiskyrė tuo, jog geriausiu viso turnyro žaidėju tituluojamas Ovaldas Olisevičius šiame susitikime pataikė vos 1 metimą iš dvidešimties ir sužaidė gerokai žemiau savo galimybių ribos. Finalinis ketvertas šiam krepšininkui bus puiki proga įrodyti, jog pirmosios rungtynės prieš "KK Riešės" komandą tebuvo paprastas atsitiktinumas. Tiesa, jau pusfinalyje "Gemma" kolektyvo lauks pajėgus "Ką tu? Ką vakare?" klubas, su kuriuo reguliariajame čempionate "Gemma" turėjo atkaklią kovą iki pačių paskutinių rungtynių minučių. Nepralenkiamas "Gemma" klubas yra pagal tritaškių pataikymą. Įspūdingas 34% taiklumas iš toli leidžia "Gemma" ekipai gerokai prasiplėsti savo puolimo arsenalą. Fenomenalu, tačiau iš toli blogesniu nei 30% taiklumu šioje ekipoje krepšio neatakuoja nei vienas žaidėjas išskyrus Osvaldą Olisevičių, kuris šį sezoną Lietuvos krepšinio lygoje iš toli atakavo puikiu 36% taiklumu ir finalinio ketverto metu tikrai savo taiklumo vidurkį gerokai pasigerins. Komanda turėtų nekantriai laukti po traumos turinčio sugrįžti Igno Lukošiaus. Įspūdingais blokuotais metimais pasižymintis vidurio puolėjas neabejotinai sustiprins visą klubo gynybą po krepšiai, o tai šiai ekipai, siekiant čempionų titulo, bus gyvybiškai svarbu, kadangi galinčių puikiai pulti žaidėjų šiame klube nestinga. Be jau minėtųjų Lauryno Kirlio ir Osvaldo Olisevičiaus puikų puolimo arsenalą yra įvaldė: Kristijonas Kirlys, Vytautas Saulis, Domantas Bimba ir Matas Budginas. Solidžiai šioje Vasaros krepšinio lygoje kol kas rungtyniauja ir Valdemar Lodziato. Tiesa, savo sportinės formos pademonstruoti niekaip nepavyksta Egidijui Mažeikai, tačiau visi kuo puikiausiai žino, jog ir šis žaidėjas gali bet kada labai solidžiai sužaisti. Jeigu ši komanda į finalus susirinks pilnos sudėties, neabejotinai išliks vienais pagrindinių favoritų į aukso spalvos apdovanojimus. 

Osvaldas Olisevičius - "Gemma" klubo lyderis ir Vasaros krepšinio lygos superžvaigždė

Laurynas Kirlys (Gemma):
- Kas lėmė komandos sėkmę prasibrauti į finalinį ketvertą?
Manau, didžiausias faktrius buvo tas, kad buvo 5 komandos dalyvės, todėl į finalo ketvertą nepateko tik ta viena nelaimingoji "Lemon Gym" komanda, o mums, tiesiog, pasisekė.
- Kokie klubo tikslai jame?
Nors ir pasisekė, tikslas - tik pirmoji vieta.
- Kas iš komandos draugų daugiausiai nustebino arba nuvylė reguliariajame sezone?
Labiausiai nuvylė Osvaldasd Olisevičius, o labiausiai nustebino Kristijono Kirlio savanaudiški interviu, o labiausiai pradžiugino tai, kad negalėjo žaisti Ignas Lukošius, kuris nesukliūdė komandai laimėti.
- Kokios yra kitų finalinio ketverto komandų stiprybės?
Net neįsivaizduoju.
- Pažadėkite: ką padarysite, jeigu tapsite čempionais?
Pažadame, kad atšvesime taip, kad 12 ryto išeisime iš "Endless" klubo.

Laurynas Kirlys - rezultatyviausias Vasaros krepšinio lygos 1 diviziono žaidėjas

KK RIEŠĖ
Dauguma krepšinio ekspertų ryžtingai tvirtina, jog ryškūs viso šio turnyro favoritai yra "KK Riešė". Gilią istoriją turintis Ervino Stankaus vadovaujamas klubas viso turnyro metu turėjo vos vieną atkaklesnę dvikovą prieš "Ką tu? Ką vakare?" klubą.Likusios tris rungtynės pasibaigė sutriuškinimais. Tiesa, dvyliką lygiaverčių žaidėjų savo sudėtyje turinčio klubo atstovai nerimauja, jog finalinio ketverto laikas nėra palankus ir lemiamose kovose gali nebūdi gana didelio skaičiaus svarbių žaidėjų. Jeigu tai yra tiesa, tai gali tapti labai nemažu pranašumu pavyzdingai susirinkusiems "KK Riešės" klubo varžovams. Didžiausiais sėkmės garantais reguliariojo sezono metu buvo Alvydo Žarskaus ir Gedimino Povilausko tandemas po krepšiais. Trejose rungtynėse, kai šie krepšininkai neturėjo lygiaverčių priešininkų, prilygti "KK Riešės" kolektyvui nesugebėjo ir komandos varžovės. Galingiems aukštaūgiams taip pat labai svarbi yra ir kitų žaidėjų parama. Kol kas solidžiausiai ekipos lyderiams gelbsti: Rokas Jukonis, Deividas Kumelis, Deimantas Pavlovskis ir Tautvydas Vyšniauskas. Brandžiai rungtyniauja ir buvęs Lietuvos jaunių krepšinio rinktinės narys Lukas Motiejūnas. Gal kiek dažniau norėtųsi pamatyti komandos sudėtyje pasirodančius Dominyką Palšį, Žygimantą Kosarevą, Kostą Jonušką ir Roką Balbierių. Taip pat geros sportinės formos niekaip atrasti nesugeba veržlusis gynėjas Linas Valatkevičius. Nepaisant paskutinių kelių nemalonių teiginių, "KK Riešė" kol kas yra nenugalima. Be to, šis klubas dominuoja ne vienoje statistinėje kategorijoje: pelnomi taškai, atkovoti kamuoliai, rezultatyvūs perdavimai, dvitaškių pataikymas ir baudų pataikymas. Teoriškai čempionų titulas yra pasiekiamas ranka. Praktiškai, kad laimėti, dar reiks gerai susirinkti ir pademonstruoti kokybišką krepšinį.
Net rungtyniaudamas tarp profesionalų Gediminas Povilauskas atrodo solidžiai, gal metas pačiam pradėti profesionalo karjerą?
 
Deividas Kumelis ("KK Riešė"):

- Kas lėmė komandos sėkmę prasibrauti į finalinį ketvertą?

Surinkta tikrai gana pajėgi komanda, vyrai žaidė savo žaidimą ir išsikovojo vieta finalinio ketverto varžybose.

- Kokie klubo tikslai jame?

Tapti čempionais.

- Kas iš komandos draugų daugiausiai nustebino arba nuvylė reguliariajame sezone?

Nepavadinčiau to sezonu, tačiau nuvilia Alvydo nepataikyti metimai iš po krepšio, bei trenerio išvykos į pajūrį rungtynių diena.

- Kokios yra kitų finalinio ketverto komandų stiprybės?

Jei atvirai, nežinau kitu ekipu, nes nesianalizavau ir nesigilinau, o žaidžiau tik prieš "Ką tu? Ką vakare?" bei Gemma.

- Pažadėkite: ką padarysite, jeigu tapsite čempionais?

Iškelsiu taurę!

Deividas Kumelis iškarto po sporto mokyklos pabaigimo žengė profesionalo keliu
 
Ką tu? Ką Vakare?
Įspūdingas Prano Skurdausko 18 taškų ir 18 atkovotų kamuolių vidurkis buvo pagrindinis "Ką tu? Ką Vakare" komandos raktas į labai solidų žaidimą. Abiems turnyro favoritams "Ką tu? Ką vakare?" pasipriešino labai garbingai ir tai tik parodo, jog labai aukšti šio komandos tikslai turėtų būti ir finalinio ketverto varžybose. Galbūt kiek neramina paskutinė dvikova prieš "MRU", kur net ir labai solidžiai susirinkus teko pripažinti gana solidų priešininkų pranašumą. Tiesa, tos rungtynės "MRU" komandai buvo lemtingos, o "Ką tu? Ką vakare?" ekipai beveik neturėjo įtakos - svarbu buvo nepralaimėti labai triuškinančiai.O ir šioje dvikovoje "Ką tu? Ką vakare?" sugebėjo pagerinti savo blokuotų metimų rekordą (7). Pagal šį rodiklį komanda šiuo metu yra absoliutūs lyderiai 1-ajame divizione. Be Prano Skurdausko "Ką tu? Ką vakare?" ekipoje kol kas ryškiausiai išsiskiria Lukas Praskorys, Mantas Kadzevičius ir Mantas Kazlauskas. Vos dvejose rungtynėse kol kas spėjo apsilankyti pasaulio rezultatyvumo rekordininkas ir pasaulio veteranų krepšinio bronzos medalio laimėtojas Dainius Novickas. Pusfinalyje įdomi bus šio veterano dvikova prieš kitą pasaulio veteranų čempionato bronzos medalio laimėtoją - Domantą Bimbą. Visgi niekas neabejoja, jog šis žaidėjas nepraleis lemiamų kovų ir bus viena ryškiausių figūrų aikštelėje. Gana solidžiai rungtyniauja ir broliai Ramūnas ir Nerijus Jozoniai bei Aurimas Špiliauskas. Vienintelis krepšininkas iš kurio galima būtų tikėtis kur kas geresnio krepšinio - Gaudentas Puškorius. Pasaulio 3x3 krepšinio vicečempionas kol kas niekaip nesugeba atrasti savojo žaidimo, tačiau šis žaidėjas neabejotinai yra nepamainomas renkant žaidimo strategiją, o aikštelėje iššauti gali bet kuriuo metu.

Lukas Praskorys (su kamuoliu)

Pranas Skurdauskas ("Ką tu? Ką vakare?")

- Kas lėmė komandos sėkmę prasibrauti į finalinį ketvertą?
Sėkmę, manau, lėmė pirmos laimėtos rungtynės prieš "Lemon Gym" ekipą ir šio susitikimo metu susikrautas solidus taškų santykis. Tai leido gana ramiai laikytis beveik iki pat pirmojo etapo pabaigos.

- Kokie klubo tikslai jame?
Be abejonės sieksime laimėti finalinio ketverto varžybas ir tapti čempionais.

- Kas iš komandos draugų daugiausiai nustebino arba nuvylė reguliariajame sezone?
Nustebino visa komanda. Turiu omeny komandos nepastovumas. Kartais mes žaidžiame labai gerai, lyg ant bangos, o kartais mūsų žaidimas yra tikrai labai silpnas.

- Kokios yra kitų finalinio ketverto komandų stiprybės?
Finaliniame ketverte visos komandos yra puikiai subalansuotos ir labai stiprios. Visgi tikrai galima su visomis kovoti, tą įrodėme grupės varžybose. Visiems būsimiems varžovams pralaimėjome pirmajame etape. Dabar be abejonės sieksime revanšo.

- Pažadėkite: ką padarysite, jeigu tapsite čempionais?
Jeigu tapsime čempionais, tikrai labai gerai atšvesime. Pažadu.

Pranas Skurdauskas - daugiausiai kamuolių atkovojantis Vasaros krepšinio lygos 1 diviziono žaidėjas

MRU

Labai netikėtai paskutinėse savo rungtynėse nušlavę "Ką tu? Ką vakare?" vyrukus "MRU" krepšininkai prasibrovė į atkrintamąsias varžybas, kuriose susigrums su dar nepralaimėjusiais "KK Riešės" atstovais. Ši dvikova neabejotinai bus labai svarbi "MRU" klubo lyderiui Andriui Gaidžiui, kuris savo karjerą Vilniaus krepšinio lygoje yra sužaidęs net 38 rungtynes vilkėdamas "KK Riešės" klubo marškinėlius. Reguliariajame sezone "KK Riešė" sutriuškino "MRU" krepšininkus, o Andrius Gaidys šiame susitikime toli gražu neblizgėjo. Gal antras dublis bus sėkmingesnis?  Be Andriaus kol kas komandoje ryškiau išsiskiria: Vilius Nausėda, Andrej Kovalevski, Mindaugas Lastauskas, Mindaugas Zalatoris, Donatas Kilikevičius ir Darius Mockevičius. Keista, jog savojo žaidimo atrasti nepavyko vienam iš potencialių klubo lyderių - Denisui OIiferui. Matyt, dabar toks laikotarpis, kai žaidėjas dar tik pradeda optimizuoti savo sportinę formą prieš artėjantį pagrindinį sezoną. Geresnio žaidimo galima tikėtis ir iš aukštaūgio Edgaro Kordiukovo. Verta išskirti būtų ir Ričardą Pribylskį, kuris sužaidė vos vienerias rungtynes, kuriose nieko išskirtinio nepademonstravo, tačiau tai yra labai aukšto lygio krepšininkas, kuris lemiamose finalinio ketverto kovose gali tapti vienu pagrindinių komandos vedlių į pergales. Iš viso komandoje pirmojo etapo metu spėjo bent vienerias rungtynes sužaisti net 16 žaidėjų, tad su tinkama rotacija šiai ekipai problemų kilti tikrai neturėtų. Vienintelė skaudi netektis - Rolandas Bajoras. Puikiai puolime galintis rungtyniauti žaidėjas taip pat gali būti nepamainomas po krepšiais, tačiau į aikštelę išbėgti taip ir nesugebėjo, todėl rungtyniauti finaliniame ketverte negalės. "MRU" komanda šiuo metu yra laikoma realiausia pretendente iškovoti ketvirtąją vietą. Išankstinis nuvertinimas ir noras parodyti tikrąją savo vertę gali būti raktu į nedidukės sensacijos sukūrimą.

Andrius Gaidys visos Vasaros krepšinio lygos metu rungtyniauja stabiliai ir naudingai


Vilius Nausėda ("MRU") :
- Kokie klubo tikslai FINAL 4 varžybose?
Jeigu jau patekome, žinoma, sieksime pasirodyti kuo geriau. Ant popieriaus esame silpniausia komanda, tačiau, tikėkimės, pavyks nustebinti ir laimėti medalį. Toks ir būtų pagrindinis tikslas.

- Kas iš komandos draugų daugiausiai nustebino arba nuvylė reguliariajame sezone?
Aš asmeniškai daugelio žaidėjų nepažinojau, tad neturėjau jokių lūkesčių apie vieną ar kitą žaidėją. Galiu pasakyti, jog paskutinėse rungtynėse nustebino visa komanda. Žinoma, reikėtų išskirti mūsų įžaidėją Andrių. Visose žaistose rungtynėse jis žaidė stabiliai gerai.

- Kokios yra kitų finalinio ketverto komandų stiprybės?
Visų likusių komandų žaidėjų pavardės kalba pačios už save. Tiek mūsų varžovai pusfinalyje - "KK Riešė", tiek kitos pusfinalio poros komandos savo sudėtyse turi puikius žaidėjus. Sunku būtų išskirti silpnas vietas šiose komandose.
 
- Pažadėkite: ką padarysite, jeigu tapsite čempionais?
Klauskite mūsų žaidžiančio trenerio ir komandos.. Aš asmeniškai švęsčiau.

Lemiamoje dvikovoje dėl patekimo į finalinį ketverą "MRU" komandos gynėjas Vilius Nausėda prisiminė jaunystę ir sužaidė sezono geriausias asmenines rungtynes
Vasaros krepšinio lyga: 1 diviziono finalinio ketverto apžvalga

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009