VASAROS LYGA: 4 savaitės apžvalga

2017-07-24

Tęsiame Vasaros krepšinio lygos apžvalgų ciklą ir pristatome ketvirtosios savaitės apžvalgą.

2 Divizionas

Antrame divizione praėjusią savaitę baigėsi pirmas etapas ir komandos buvo suskirstytos į naujus pogrupius. Į Top pogrupį pateko trys komandos, kurios sugebėjo laimėti visas žaistas rungtynes: "Senųjų Trakų "Viltis", "Ant bajerio" ir "SkyGym". Prie jų prisijungė geriausia antrą vietą užėmusi komanda - "Į sveikatą, Ramūnai!", būtina pažymėti, kad šios komandos -+ santykis (+65) yra geriausias antrame divizione ir lenkia netgi visas Top pogrupio komandas. Primename, kad visos Top pogrupio komandos jau užsitikrino vietas atkrintamosiose varžybose, o sėkmingas pasirodymas šiame pogrupyje lems sąlyginai silpnesnį varžovą ketvirtfinalyje. Į Bottom 1 pogrupį pateko: "Tirola", "Litresta", "Nol Semkers" ir "Agmeka", pastaroji yra vienintelė grupėje komanda, neiškovojusi pergalės pirmame etape, maža to, "Agmeka" turi mažiausia -+ santykį (-73) visame antrame divizione, bet antrame etape viskas skaičiuojasi iš naujo tad, dar nieko neprarasta. Bottom 2 pogrupyje susikaus "OPK-Elpina", "Thug Life", "Jungent" ir "Vievio žiedas", čia bus net dvi komandos nepatyrusios pergalės džiaugsmo ("Jungent" ir "Vievio žiedas"), bet per drąsu būtų sakyt, kad būtent jos nepateks į atkrintamąsias. 


Karolis Bakanauskas (su kamuoliu) atsigaudamas po traumos ne tik padeda "Ant bajerio" komandai, bet ir išbando save trenerio vaidmenyje "OPK - Elpina" kolektyve.


Interviu su Karoliu Kuliūnu ("Nol Semkers")


- "Nol Semkers" yra nauja komanda, debiutavote tik pavasarį, kaip susikūrė ši komanda?

- Viskas prasidėjo gan senai, svarstėme su draugais dėl mėgėjų lygos čempionatų ir dalyvavimų juose, bet vis nesusirinkdavom ir nebūdavo laiko, tačiau šį pavasarį, krepšinio klubų sezonams einant į pabaigą pavyko susitarti bei suburti komandą.

- Pavasarį triumfavote 2 diviziono finale, kaip svarbus Jūsų komandai šis laimėjimas?

- Šis titulas buvo labai svarbus, surinkome tikrai pajėgią, jauną ir perspektyvią komandą, kurioje vos keletas žaidėjų buvo vyresni nei 18 metų. Visi mus "nurašė" ir sakė, kad mes per jauni ir per silpni, jog nepajėgsim užlipti ant nugalėtojų pakylos, norėjome visas šias kalbas paneigti ir tyliai žengdami įrodėm savo vertę ir galimybes.

- Kokius tikslus keliate Vasaros lygoje ?

- Kaip ir visada, ateiname ne dalyvauti, o nugalėti, susirinkome vienu tikslu - pasiekti pergalę šiame čempionate, visi žaidėjai užsivedę ir nori nugalėti.

 - Vasaros lyga įsibėgėjo, kaip vertintumėte savo pasirodymą?

- Startas buvo blankus, vis dėlto turėjome daug pokyčių sudėtyje, atėjo daug naujų veidų ir turėjom suprasti vienas kitą, mūsų ekipą privalėjo palikti Tadas Vaičiūnas, Justas Vieversys, kurie buvo raktai į komandos pergales, dėl asmeninių priežasčių atsisakė žaisti ir Airidas Neifaltas, bet šias netektis stengiamės užpildyti naujais žaidėjais ir atrasti naujus lyderius. Pradžioje tikrai atrodėme blankiai ir nedemonstravome solidaus krepšinio, bet baigiant grupės etapą atsirado susižaidimas ir vienas kito supratimas, tikimės toliau progresuoti bei tobulėti kaip komanda.

- Spėkite, kas žais 2 diviziono finale.

- Tikrai yra sunku numatyti tokius dalykus, susirinko daug pajėgių komandų ir kai yra vieno rato sistema, niekada nežinai kas gali iššauti, bet mano manymu, pati įdomiausia kova būtų finale. Ji sulauktų daug žiūrovų dėmesio ir intrigos. Manau tai būtų komanda "Ant Bajerio" prieš "BC NOL SEMKERS".

- Kurios pozicijos žaidėjai komandoje yra stipriausi, o ko daugiausiai trūksta?

- 6. Manau turime labai stiprią gynėjų ir puolėjų grandį, turime patikimus metikus, tai Tautvydas Rėkašius ir Mindaugas Gružys, kuris dar nespėjo atrasti savo metimo šiame čempionate, nors pavasarį šis gynėjas buvo taikliausias. Turime puikų įžaidėją Justiną Leganovič, nors aišku kol kas aikštelėje trūksta ūgio, trūksta Deivido Sirvydžio ir Andriaus Verdingo, bet artimiausiu metu jie debiutuos ir stengsis užpildyti šią spragą, nes dabar žaidžiame tik su vienu vidurio puolėju ir neturime, kas leistų pailsėti mūsų komandos lyderiui Tomui Butrimui.

- Kokie yra "Nol Semkers" planai kitam sezonui?

- Kol kas nelabai žiūrime į ateitį, nes kaip sakoma, "kol kažką planuoji, Dievas juokiasi". Mums dabar svarbiausia yra vasaros lyga. Taip pat, jei atsiras rėmėjų, nesustosime ties čempionatais ir stengsimės sėkmingai rungtys reguliariajame čempionate.

 


Karolis su "Nol Semkers" triumfavo debiutuodami pavasarį, ar pavyks iškovoti trofėjų ir vasarą, sužinosime rugpjūčio pabaigoje.

3 Divizionas
Čia praėjusią savaitę vyko penkios rungtynės. Vienose iš jų divizionio lyderiai "Vilko Brolija" sutriuškino "Joniškio Baldus" (52:83), kurie lentelėje užima tik 8 vietą. Joniškiečius bandė tempti Edvinas Urkis (16 tšk.) ir Martynas Jasiulionis (14 tšk.), kurie pelnė daugiau nei pusę komandos taškų. Tuo tarpu "Vilko Brolijos" gretose sunkiau kažką išskirti, nes net 5 iš 6 žaidėjų pelnė dviženklį kiekį taškų. Antroje lentelės vietoje įsitaisė "Molėtų kuopa", kurį praėjusią savaitę sužaidė dvi rungtynes. Pirmadienį teko pripažinti "Licėjaus pegasų" pranašumą (85:90), rungtynės buvo permainingos ir atkaklios, po dviejų kėlinių "Molėtų kuopa" buvo priekyje 51:31, bet tračią kėlinį "Licėjaus pegasai" susikaupė ir išlygino rezultatą, o paskutiniame ketvirtyje ir persvėrė jį. Nugalėtojų gretose liūto dalį taškų pelnė Vladas Kolesnik (36 tšk.) ir Rūtenis Badikonis (31 tšk.), Molėtiškių gretose rezultatyviausias buvo Mantas Jusis (27 tšk.). "Peace - 2" be savo lyderio P. Kaminsko, nesugebėjo rimčiau pasipriešinti "Melingos keliams" (59:97).  Na, o ketvirtadienį "Molėtų kuopai" sekėsi geriau, rezultatu 73:79 nugalėta "Sugar tepalai" komanda. Nugalėtojų gretose žaidė tik penki krepšininkai, tačiau jie buvo vieningi ir gan gerai dalinosi kamuoliu, kas ir leido švęsti pergalę. "Sugar tepalai" gretose į aikštę išbėgo net 9 krepšininkai, o rezultatyviausi buvo Deividas Ambrulevičius (18 tšk.), Simonas Šidlauskas (13 tšk.) ir Marius Kazlauskas (11 tšk.). Likusiose diviziono rungtynėse "Užgesę talentai" pratęsė pergalių seriją, nugalėję komandą "Perspektyvus vyrukai"  (61:52), kurie po šio pralaimėjimo buvo nublokšti į turnyrinės lentelės dugną (9 vieta).

Marius Kazlauskas (Nr. 17) vienas iš komandos "Sugar tepalai" lyderių.

Interviu su Rūteniu Badikoniu ("Licėjaus Pegasai")

- Kaip susikūrė Jūsų komanda? 

-  "Licėjaus Pegasų" komanda buvo sukurta prieš metus. Visa sudėtis - buvę bei dabartiniai Vilniaus licėjaus moksleiviai. Kadangi mokykloje yra buriama komanda, kuri dalyvauja tarpgimnazinėse varžybose, nusprendėm, kad reikia tokią tradiciją pratęsti ir pabaigus mokslus, tad Simono Baranausko, Liutauro Badikonio ir Gyčio Štarolio iniciatyva buvo surinkti žaidėjai ir jau antrus metus iš eilės dalyvaujame Vasaros lygoje.

- "Licėjaus Pegasai" VKL dalyvauja jau antrą vasarą, bet kodėl nematome Jūsų nei pagrindiniame čempionate, nei pavasarį?

- Po praeitos vasaros kovų buvome patenkinti, jog pavyko įgyvendinti pradinį planą ir sudalyvauti pirmame turnyre su šia komanda. O kadangi dalis komandos žaidėjų sezono metu būna išvykę į užsienio šalis, užsiėmę darbais ar mokslais, nusprendėme, kad kol kas šią tradiciją puoselėsime tik vasaros sezonų metu. Dėl ateities - nežinia, gal pabandysime sudalyvauti ir kituose turnyruose.

- Kokius tikslus keliate Vasaros lygoje ?

- Šių metų Vasaros lygoje konkrečių tikslų išsikėlę nebuvome, visada stengiames garbingai kovoti ir nugalėti, bet turnyro pradžia parodė, kad šiame divizione esame pajėgūs laimėti didžiąją dalį varžybų, todėl, manau, finalinis ketvertas būtų puikus pasiekimas.

- Vasaros lyga įsibėgėjo, kaip vertintumėte savo pasirodymą?

- Kalbant konkrečiau apie pasirodymą, kol kas turėjome tik vienas lengvas varžybas, o kitose trijose buvo labai rimta kova. Turime vieną pralaimėjimą, kurio galėjo ir nebūti, tačiau jis davė tikrai naudingų pamokų. Kaip sakoma, nusivilti neprofesionalu, todėl padarėme teisingas išvadas ir vėl sugrįžome į pergalių kelią.

- Spėkite, kas žais 3 diviziono finale.

-Tokiais spėjimais tikrai negalime mėtytis, nes turnyrinėje lentelėje vyksta nemaži pokyčiai kiekvieną savaitę. Be to, tai - mėgėjų lyga, tad vieną dieną į varžybas komanda susirenka vienokios sudėties, o kitą galima pamatyti jau visai kitus veidus. Kol kas ir ne su visomis komandomis esame susipažinę, todėl į spėjimus bus galima kibti prasidedant atkrintamosioms varžyboms.

- Kurios pozicijos žaidėjai komandoje yra stipriausi, o ko daugiausiai trūksta?

-Šiais metais nesiskundžiame dėl nė vienos pozicijos - viskas yra maždaug optimalu. Paskutinėse varžybose turėjome keblumų po krepšiu, nes tą dieną negalėjo pasirodyti nė vienas mūsų aukštaūgis. Tačiau kiekvienas operatyviai pasislinkome viena pozicija aukštyn ir viskas susitvarkė.

- Kokia yra Jūsų komandos stiprybė?

- Komandos stiprybė - mūsų šūkis. Asmeniškai mums jis labai artimas, o priešininkams kartais nesuprantamas, bet čia ir yra visa esmė.

Rūtenis Badikonis - vienas "Licejaus pegasų" lyderių (20 tšk., 8 a.k.)

4 Divizionas

A pogrupyje sužaistos keturios rungtynės. BC "Lazdynai" įveikė "Tobulėjimo akademiją" (72:93) ir liko vienintele pogrupio komanda nepatyrusi pralaimėjimo. Tuo tarpu "Tobulėjimo akademija" su dviem pergalėms ir dviem pralaimėjimais yra penktoje vietoje. Antroje lentelės vietoje sutinkame "Zulu, Mozė ir pakalikai" komandą, kuri nepasigailėjo, pergalės skonio dar nepatyrusius "Parazito" kolektyvą (27:71). Ketvirtoje vietoje esantys "Abi kairės" žaidė dvi rungtynes. Trečiadienį, nerezultatyviose rungtynėse, teko pripažinti, trečioje vietoje esančių, "TonyBet" pranašumą (51:42). Na o ketvirtadienį "Abi kairės", galima sakyt, išliejo tulžį ant komandos "Žalias rytas", nušluodami juos rezultatu 78:36. 
B pogrupyje įvyko keturi susitikimai. Pats neatkakliausias jų, tarp "Sudervė TEAM" ir "Daivilvos" (84:64). Sudervės komanda yra vienintelė pogrupio komanda iškovojusi pergales visose žaistose rungtynėse. Bet kadangi "Vilniaus Olimpas" žaidė daugiau rungtynių, būtent jis ir yra lentelės viršuje, nežiūrint į tai, kad praėjusią savaitę jis pralaimėjo "Meridianui" (63:69). "Meridianas", beje, yra įdomioje padėtyje: nugalėjo lentelės lyderius, laimėjo abi žaistas rungtynes, bet yra lentelės dugne. O viskas dėl to, kad šis sužaidė mažiau rungtynių nei kitos pogrupio komandos. Tad, ko gero, artimiausiu metu stebėsime "Meridiano" kopimą iš lentelės dugno.  Potencialūs septintos vietos "prizininkai" yra komanda "Savo malonumui", kurie pratęsė pralaimėjimų serija (4-0) prieš "Liejam" kolektyvą (60:52). "Liejam" tai buvo pirma pergalė šią vasarą, kadangi antrose savaitės rungtynėse prieš "Rockin cafe" pergalę šventė trečią vietą lentelėje užimantys "Rockin cafe" (64:55).

Audrius Savickas - vienas iš "Daivilvos" lyderių (13,5 tšk., 11,5 a.k.)

Interviu Andriumi Keleberda ("Abi kairės")

- "Abi kairės"  nauja komanda mėgėjiško krepšinio pasaulyje, gal galėtum papasakoti šios ekipos atsiradimo istoriją?

- Istorija labai paprasta. Ilgą laiką norėjau suburti komandą su kuria būtu smagu žaisti. Kelis metus vis bandžiau organizuoti komandą, bet susirinkdavo per mažai žmonių kol galiausiai susibūrė tie kurie tikrai nori ir gali žaisti. Šiais metai be ilgų derybų apklausiau žaidėjus visi sutiko, štai mes ir čia.

- Nors ir esate naujokai, Jums sekasi visai neblogai, kame yra sėkmės paslaptis?

- Negaliu pasakyti, kad sekasi visai neblogai. Galėjome ir turėjome laimėti daugiau nei dvejas varžybas, bet kadangi esame nesenai susibūrę mums trūksta susižaidimo. Turime tikrai individualiai galinčių žaisti žaidėjų, bet kartais stringame kaip komanda. Pergales pasiekiame tik tada kai susirinko visa komanda į rungtynes, visi esame svarbūs savo indėliu ir negalint dalyvauti vienam žaidėjui pradedam strigti. Manau tai ir pliusas ir minusas. 

- Ne tik komanda "Abi kairės" nauja, bet ir, kone, visi žaidėjai - naujokai Vilniaus mėgėjiškame krepšinyje.  Kokie įspūdžiai? Ar išsipildė lūkesčiai?

- Kaip komandos vadovas esu patenkintas kiekvieno žaidėjo požiūriu, bei pastangomis kiekvienose rungtynėse. Taip, jei darome klaidas vienose rungtynėse tai kitose tos klaidos išsisprendžia, nes visi žaidėjai supranta savo klaidas ir kur strigome. Mano lūkesčiai tikrai išsipildė ir tikiuosi komandos taip pat.

- Kokius tikslus keliate Vasaros lygoje ?

- Vasaros lyga yra treniruotė prieš reguliarųjį sezoną. Planas paprastas suburti komandą kuri norėtų dalyvauti reguliariajame čempionate. Aišku, kad ir tai tik treniruotė prieš reguliarųjį sezoną, bet tikslai kuo aukštesni, reikia įrodyti sau, kad esame tikrai pajėgi komanda žaisti su stipriausiais

- Kurios pozicijos žaidėjai komandoje yra stipriausi, o ko daugiausiai trūksta?

- Visose pozicijose turime pajėgių krepšininkų. Pagrindinę sudėtį puikiai pakeičia nuo suolo kylantys žaidėjai. Jie reiktų išskirti mūsų stipriausios pozicijos yra priekinė linija, bei įžaidėjai. Trūkumą galėčiau įvardinti kaip trečią poziciją, bet sezonui sulauksime pastiprinimo ir dabar sugebame kompensuoti savo silpnąsias vietas. Esame stiprūs kai žaidžiame kaip komanda ir siekiame bendro tikslo.

- Kokie yra komandos planai kitam sezonui?

- Kitą sezoną žaisime reguliariam čempionate, bet dar neišsirinkom lygos, manau lyga paaiškės kai baigsime pasirodymą Vasaros lygoje. Išlaikėm visus žaidėjus ir radome dar kelis norinčius prie mūsų prisijungti, pradėsime kartu treniruotis ir tikrai būsime labai pavojingi.


Andrius Keleberda - idėjinis komandos "Abi kairės" lyderis.

VASAROS LYGA: 4 savaitės apžvalga

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009