VASAROS LYGA: 3 savaitės apžvalga

2017-07-16

2017-07-17
Tęsiame Vasaros krepšinio lygos apžvalgų ciklą ir pristatome trečiosios savaitės visų divizionų apžvalgą.

1 divizionas

Praėjusią savaitę stipriausiame divizione įvyko dvejos rungtynės. Pirmose "Ką tu? Ką vakare?" nusileido komandai "Gemma" (78:84). Nugalėtojus į priekį vedė Osvaldas Olisevičius ir Laurynas Kirklys, kurie kartu sudėjus pelnė daugiau nei  pusę komandos taškų(46). "Ką tu? Ką vakare" gretose išsiskyrė Pranas Skurdauskas (15 tšk., 21 a.k., 6 r.p.), Mantas Kadzevičius (19 tšk., 9 a.k., 5 r.p) bei Lukas Praskorys (10 tšk., 12 a.k..).
Kitose šio diviziono rungtynėse "Lemon Gym" įveikė "MRU", nugalėtojų gretose rezultatyviausi buvo Robertas Sinkevičius įmetęs 21 tšk., ir, vienintelio dvigubo dublio komandoje autorius, Žilvinas Varanka (15 tšk., 16 a.k.). "MRU" lyderis šiose rungtynėse buvo Andrius Gaidys, kuriam pavyko atlikti įdomesnį dvigubą dublį: 18 taškų ir 10 išprovokuotų pražangų. "MRU" po šių rungtynių liko vienintelė komanda nepatyrusi pergalės džiaugsmo, tad ateinančiose rungtynėse prieš "Ką tu? Ką vakare?", jiems motyvacijos trūkti neturėtų.

Andriui Gaidžiui (su kamuoliu) su "MRU" komanda nepavyksta rasti kelio į pergales.

Interviu su Mantu Kazlausku ("Ką tu? Ką vakare?")

- "Ką tu? Ką vakare?"  nauja komanda mėgėjiško krepšinio pasaulyje, gal galėtum papasakoti šios ekipos atsiradimo istoriją?

- Istorija tokia. Viskas prasidėjo nuo Latvijos, ten su kai kuriais komandos nariais dalyvavome viename turnyre ir grįždami sugalvojom, kad reiktų suburti komandą vasaros lygoje su ta pačia sudėtimi ir dar keletą žmonių prisijungti į pagalbą. 

- Klube nemažai garsių mėgėjiškame krepšinio pasaulyje pavardžių. Kaip pavyko juos prisivilioti ? 
 
- Tiesiog kai kurie yra draugai, o kai kuriuos pasiūlė kiti komandos draugai. 

- Pafantazuokime: jei galėtumėte pasipildyti vienu profesionaliu krepšininku, kas tai būtų ?

- Manau norėtųsi matyti komandoje gerai žinoma Lietuvos krepšininką Donatą Motiejūną arba Mindaugą Kuzminską :) 

- Būtinai reikia išskirti 2-3 žaidėjus. Kuriuos pasirinktumei ir kodėl?

- Nenoriu išskirti nei vieno žaidėjo, kai komplektavau komanda dariau taip, kad būtų po 2 žaidėjus kiekvienoje pozicijoje ir visi žaidėjai pagal pozicijas esame lygiaverčiai, taip kad galime vienas kitą keisti ir sužaisti vienodai.

- Kaip vertintumėte komandos startą? 

- Startas kaip startas, viskas gerai, bus ir pergalių, bus ir pralaimėjimų.

- Kokie komandos tikslai Vasaros krepšinio lygoje?

- Tikslų pas mus nėra, tiesiog būrėm komanda, kad būtų visi savi, kad palaikyti formą, gerai praleisti laiką ir tiek. Aišku būtų smagu kaip pirmais metais sukurtai komandai laimėti kokią taurę ir medalį. Tai tiek.

Mantas Kazlauskas ("Ką tu? Ką vakare?") savo komandai ypatingų tikslų nekelia, bet pasipuošti medaliais norėtų.

2 divizionas

Čia įvyko keturi mūšiai: A pogrupyje "Litresta" įveikė "Jungent" kolektyvą, kuris dabar yra vienintelis pogrupyje be pergalių. Didžiausias ir aukščiausias "Litrestos" pergalės kalvis ANDREJ KOVALEVSKIJ pelnė 18 taškų, bei atkovojo 17 kamuolių. "Jungent" komandoje net 4 iš 8 žaidėjų pelnė daugiau nei 10 taškų.
 Šiandien "SENŲJŲ TRAKŲ VILTIS" kovoje dėl pirmosios susikaus su patyrusia "Thug Life" komanda. B pogrupyje vyko labai nerezultatyvios rungtynės tarp "Tirolos" ir "Agmekos", kurias rezultatu 33:48 laimėjo visas rungtynes pirmavusi "Tirola'. "Agmeka" tapo vienintelė grupėje komanda be pergalių. C pogrupyje įvyko du susitikimai ir abiejuose "Vievio žiedui" teko pripažinti varžovų pranašumą, prieš NOL SEMKERS  palaimėta rezultatu 70:64, o rungtynės prieš OPK - ELPINA baigėsi rezultatu 70:52. "Vievio žiedas" ritasi į lentelės dugną, o grupėje karaliauja abi pergales iškovoję "SkyGym".

Ramūnas Beliūnas - vienas "Thug Life" lyderių.

Interviu su Mariumi Pavlovskiu (SENŲJŲ TRAKŲ VILTIS)

-SENŲJŲ TRAKŲ VILTIS" nėra nauja komanda mėgėjiško krepšinio pasaulyje, gal galėtum papasakoti šios ekipos atsiradimo istoriją? 

- Atsiradimo įstorija ganėtinai paprasta. Pats gyvendamas Senuose Trakuose bei studijuodamas Vilniuje sporto sritį pastebėjau, jog mažo miestelio jaunimo užimtumas bei noras sportuoti palaipsniui mažėja, todėl kilo mintis suburti krepšinio komandą, kuri integruotu Senųjų Trakų ir aplinkinių miestelių jaunimą bendram tikslui, skatintu fizinį aktyvumą bei garsintu miestelio vardą. 

- Būtinai reikia išskirti 2-3 žaidėjus. Kuriuos pasirinktumei ir kodėl?

- Labai būtu sunku išskirti kažkuriuos 2-3 žaidėjus. Gal tiesiog trumpai paminėsiu tuos, kurie buvo su šia komanda nuo pat įkurimo pradžios iki dabar bei išgyveno komandos pakilimus ir nuosmukius, tai broliai Lukaševič, Belianko, Astrauskas, Dainaravičius, Repečka, Volskis bei B.Rynkevičius. 

- Pafantazuokime: jei galėtumėte pasipildyti vienu profesionaliu krepšininku, kas tai būtų ?

- Manau tai būtu Vassilis Spanoulis, šio krepšininko intelektas, bei žaidimo stilius ne vienerius metus žavi krepšinio pasaulį. 

- Kaip vertintumėte komandos startą? 

- Komandos startas kol kas yra nuteikiantis optimistiškai, tačiau meginam galvos aukštai nepakelti, bei siekti pagrindinių komandos iškeltų tikslų.

- Kas pagrinde lemia tokį sėkmingą krepšinį?

- Mano manymu tokį rezultatą lemia idėtas krepšininkų darbas. Jokių stebuklų krepšinyje nėra, yra tik įdėtas darbas. Turim po 2 treniruotęs per savaitę, šlifuojam daromas klaidas ir bandom tiesti tiltą į pagrindinį sezoną. 

- Kokie komandos tikslai Vasaros krepšinio lygoje?

- Kokia tai nebūtu lyga, mano treniruojamų komandų pagrindinis tikslas yra pirma vieta, bei, kaip anksčiau esu minėjęs, susikomplektuoti komandą pagrindiniam sezonui ir atsirinkti žaidėjus, kurie tikrai nori atsiduoti darbui bei laikytis iš vien iki galo. 

- Kokias komandas laikote pagrindiniais konkurentais kovoje dėl čempionų titulo?

- Šiuo metu yra sunku tiksliai pasakyti, tačiau manau dabar pagrindiniai konkurentai dėl titulo yra komandos „Ant bajerio” ir „SkyGym”.

"Senųjų Trakų Vilties" smegenys - Marius Pavlovskis.

3 divizionas

Čia ryškėja lyderiai -  "Vilko Brolija", kurie savo sąskaitoje turi 3 pergales ir 1 pralaimėjimą. Praėjusią savaitę "Vilko Brolija" nugalėjo "Sugar tepalai" kolektyvą ir "Užgesusius talentus", pastarosiose rungtynėse nugalėtojui išsiaiškinti prireikė pratęsimo. Komandoje "Užgesę talentai" siautė trys žaidėjai: Povilas Vilkas,  Erikas Triaginas ir Edgaras Ivanovas, ši trijulė pelnė net 84 iš 92 taškų. "Vilko Brolijos" gretose išsiskyrė Mindaugas Sutkus ir Lukas Lemėžis, pelnę atitinkamai po 29 ir 25 taškus. Pirmąją pergalę iškovojo "Peace-2", nugalėję komanda "Perspektyvus vyrukai", prie pergalės labiausiai prisidėjo komandos naujokas Povilas Kaminskas (26 tšk., 13 a.k.). Pogrupyje trys komandos turi po dvi pergales ir vieną pralaimėjimą: "Licėjaus Pegasai", "Užgesę talentai" ir "Melingos keliai", bet kuri iš šių komandų dar gali aplenkti lyderius "Vilko broliją", žinoma tą padaryti gali ir likusios komandos - reguliarusis sezonas juk tik įpusėja. 

Dovidas Verikas ("Melingos Keliai") praėjusios savaitės rungtynėse sugebėjo gauti dvi technines pražangas. 

Interviu su Antanu Naciu ("Joniškio baldai")

- Kaip atsirado komanda "Joniškio baldai" ?

- Mūsų komanda susibūrė Nerijaus, Mindaugo iniciatyva. Turime nemažai joniškiečių pažaidžiančių, bet visi pabyrėję po įvairias Vilniaus mėgėjų komandas. Poros žmonių iniciatyva pavyko juos sulipdyti į kolektyvą, dar pridedant keletą "legionierių". Idėja Vilniuje turėti joniškiečių komandą jau egzistavo gerus pora metų atgal, bet tada mum gal pritrūko noro ar iniciatyvos. Džiugu, kad pavyko suburti komandą ir startuoti VKL'e.

- Būtinai reikia išskirti 2-3 žaidėjus. Kuriuos pasirinktumėte ir kodėl?

- Martynas Jasulionis - komandos stiprus žaidėjas, lyderis. Galintis atakuoti visose pozicijose. Praeitą sezoną rinkti ir beveik trigubi dubliai rodo, kad labai stiprus komandos žaidėjas. Manau, kad daugelis mėgėjų komandų norėtų turėti tokį žaidėją savo sudėtyje.
Arminas Žalys - žaidėjas, kuris labai tylus, retai išgirsi bereikalingas emocijas, bet galintis žudyti priešininkų komandą savo tritaškiais, prasiveržimais, patikimas baudų metikas ir nepaisant savo ūgio - didelis kovotojas dėl atšokusių kamuolių.

- Kaip vertintumėte komandos startą? 

- Startas praeitame sezone buvo neblogas, visada gali būti ir geriau, ir blogiau. Nepavyko ilgiau išsilaikyti PlayOff stadijoje, šį sezoną mėginsime žengti iki tolimesnio laiptelio.

- Kokia yra Jūsų komandos stiprybė?

- Manau, kad mūsų komandos stiprybė yra kovingumas. Nesame dideliu meistriškumu pasižyminti komanda, tačiau kovos aikštelėje mums niekad nestinga, ir ginantis, ir kovojant dėl atškusių kamuolių, ir palaikymo nuo suolelio.

-Ar turite šioje komandoje kokių nors tradicijų už krepšinio aikštelės ribų?

- Kadangi esame dar šviežia komanda ir mūsų komanda tik apsilipdo, neturime kažkokios įdomios tradicijos, bet tikiu kad ateinančiuose sezonuose bus, kuo galėsime pasidalinti ir kas padės dar labiau pagerinti atmosferą komandoje.

- Kokie komandos tikslai Vasaros krepšinio lygoje?

- Didelių tikslų nekėlėme. Pasijungėme į VKL Vasaros krepšinio lygą su intensija ruoštis artėjančiam sezonui, turėti daugiau žaidybinės praktikos. Jei pavyks žengti toliau - bus puikus rezultatas. 

- Kokias komandas įvardintumėte kaip rimčiausius pretendentus laimėti čempionų titulą?

- Paprasčiausiai pasakyčiau, kad divizionų lyderiai. 1 diviziono - "KK Riešė". 2 diviziono - "Senųjų Trakų Viltis". 3 diviziono - "Vilko brolija". 4 diviziono - "Vilniaus Olimpas" ar "BC Lazdynai." Žinoma yra ir kitų komandų, kurios neatsilieka ir turi tiek pat pergalių ir PlayOff stadijoje galima sulaukti netikėtumų, bet šios komandos, mano manymu, yra realios pretendentės varžytis divizionų finaluose.

Antanas Nacys (su kamuoliu) savo komandos stiprybe laiko kovingumą.

4 divizionas

A pogrupyje pirmauja "BC Lazdynai", kurie savo sąskaitoje turi trys pergales ir ne vieno pralaimėjimo. Tiesa lyderiams teko pavargti pergalę prie komandą "Abi kairės" (56:53, po pratęsimo) Lazdynus į priekį vedė Mantas Tursa (19 tšk., 12 a.k.) , o "Abi kaires" gretose žibėjo Paulius Valiulis ir Mantas Sladkevičius pelnę po 19 taškų. Žiūrovams turėjo patikti ir kitos "BC Lazdynai" rungtynės, kai rezultatu 75:74 buvo nugalėti ZULU, MOZĖ IR PAKALIKAI. O štai rungtynės tarp "Tobulėjimo akademijos" ir "Parazito" intrigos truko: pergalę šventė "Tobulėjimo akademija"  rezultatu 60:30. "Parazitas" pralaimėjo visas trys rungtynes, bet komandą papildė Justinas Gečas, kuris bus vienas geriausių 4 diviziono žaidėjų ir gali padėti "Parazitui" patirti pergalės džiaugsmą.

B pogrupyje karaliauja "Vilniaus Olimpas" ( trys pergalės, ne vieno pralaimėjimo), kuris praėjusią savaitę nugalėjo "Liejam" (56:47) ir tik minimaliu skirtumu (47:48) įveikė "Savo malonumui". "Vilniaus Olimpui" ant kulnų lipa "Sudervė TEAM" (dvi pergalės iš tiek pat galimu), kuri nugalėjo "Rockin cafe" (51:38). Kitose rungtynėse "Savo malonumui"  nusileido "Daivilva" kolektyvui. Prie pastarųjų pergalės labiausiai prisidėjo Mantas Bielinskas (20 tšk., 22 a.k.), "Savo malonumui" rezultatyviausias žaidėjas buvo Julius Gustys (20 tšk.), kuris dar atkovojo ir 8 kamuolius.

Interviu su Vidmantu Narbutu ("Tobulėjimo akademija")

- Šiemet debiutavote mėgėjiškame krepšinyje, papasakokite kaip atsidūrėte VKL ir konkrečiai "Tobulėjimo akademijoje" ?

- Anksčiau visas krepšinis būdavo tik prie baltojo tilto, tačiau žiemą brolis pamatęs reklamą apie VKL pavasario lygą pasiūlė pabandyti sužaisti. Taigi užsiregistravome mes. ir pakvietėme jau VKL lygoje anksčiau žaidusį Mantvydą. O kadangi daugiau žaidėjų neturėjome – prisijungėme prie vienos Pavasario krepšinio čempionatui formuojamos komandos, taip ir atsirado "Tobulėjimo akademija".

- Kartu žaidžia ir Jūsų brolis dvynys Gintautas, ar dažnai Jūs painioja krepšinio aikštėje ar už jos ribų?

 -Pradėkime nuo to, kad jis nėra mano brolis dvynys, tačiau kažkodėl gana daug žmonių mus painioja. Net ir komandoje kai kalbamės, kadangi nelabai atskiria kur kuris, sako kažkuris iš brolių padarė tą ar aną. Už aikštės ribų taip pat gana dažnai pasitaiko tokių atvejų, kai mus maišo. Kaimynai, kartais net ir draugai, jei susitinkame ne kartu, o būname tik kažkuris vienas iš mūsų.

- Ar dar komandoje yra žmonių, su kuriais bendrautumėte už aikštės ribų?

- Žinoma yra. Be brolio dar bendrauju su Mantvydu, Mindaugu Gusčiu, ir Evaldu. Mes visi tarpusavyje bendraujame, todėl yra šiek tiek lengviau ir aikštelėje, kadangi žinome, kas ką sugeba. 

- Kaip vertintumėte komandos startą?

- Vasaros lygoje startavome nauja sudėtimi, praradome keletą tikrai pajėgių žaidėjų, vietoj jų atėjo nauji. Todėl pirmosios varžybos buvo labiau "pažintinės" . Stebėjome, kas ką sugeba aikštėje, bandėme įžvelgti, kiekvieno žaidėjo stiprybes ir taip susidėlioti savo žaidimą. Antrose rungtynėse gavosi gana prasta situacija, kadangi mūsų žaidėjai pradėjo rodyti individualų krepšinį, o tai komandai tikrai nepadeda, o ir atmosfera komandoje buvo prastesnė. Tačiau po pergalės į trečiąsias rungtynes atėjome kaip komanda, palaikydami vieni kitus, ir dalindamiesi kamuoliu. Taigi, pradžia nebuvo lengva, tačiau jeigu ir toliau demonstruosime komandinį krepšinį, žaisime protingai, o taip žaisti tikrai sugebame, bei atidirbsime gynyboje, galime eiti dar toli.

- Kokia didžiausia komandos stiprybė?

- Manau, kad mūsų komandos didžiausia stiprybė yra gynyba. Pažiūrėjus į statistiką esame pirmoje vietoje pagal mažiausiai praleistų taškų vidurkį. Tai rodo, kad sugebame uždaryti varžovus tiek baudos aikštėje, tiek už tritaškio linijos. 

- Kokie komandos tikslai Vasaros lygoje?

- Kol kas pagrindinis komandos tikslas, patekti į atkrintamąsias ir per tą laiką kuo geriau susižaisti bei ištaisyti pagrindines savo klaidas.

- Ką norėtumėte palinkėti savo visiems komandos draugams?

- Turbūt geriausia būtų palinkėti pergalių.

Vidmantą Narbutą (su kamuoliu) aplinkiniai dažnai painioja su broliu Gintautu, nors iš tiesų jie net ne dvyniai. 

VASAROS LYGA: 3 savaitės apžvalga

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009