VASAROS LYGA: 1 SAVAITĖS APŽVALGA

2017-07-01

1 divizionas 
Pirmajame divizione tvirtai į sau prognozuotas lyderių pozicijas įsitvirtino "KK Riešė" ir "Gemma". Riešės atstovai gana nesunkiai įveikė "Lemon Gym" kolektyvą. Nesulaikomas nugalėtojų gretose buvo aukštaūgis Alvydas Žarskus, kuris tiesiog dominavo po krepšiais ir nesulaukė visiškai jokios konkurencijos iš varžovų, kurių negelbėjo solidus Kristupo Surgėlo ir Mato Mankevičiaus žaidimas. Kitose rungtynėse Lauryno Kirlio vedamas "Gemma" kolektyvas nepaliko vilčių "MRU" krepšininkams. Nors "MRU" pradėjo susitikimą gana galingai, tačiau "Gemma" greitai atsigavo ir susikrovė dviženklę persvarą. "MRU" vyrukai per anksti nuleido rankas ir pripažino po krepšiais dominavusių priešininkų pranašumą. "Ką tu? Ką vakare?" šią savaitę ilsėjosi ir dar laukia savo debiuto. Situacija išryškės dar po savaitės, tačiau, greičiausiai, jog būtent dvi mažiausiai susižaidusios komandos  "MRU" ir "Lemon Gym" savo tarpusavio dvikovoje aiškinsis, kuri iš šių ekipų iškovos paskutinį kelialapį į finalinio ketverto turnyrą. 

alt text?

Galingas Lauryno Kirlio debiutas Vasaros Lygoje - 36 tšk., 10 r.p. Tai buvo 100-osios Lauryno rungtynės VKL.

 

Interviu su  Ervinu Stankumi ("KK Riešė"):

- Labas, Ervinai, gal galėtum papasakoti kaip Jūsų komanda atsirado? 

Klubas įsikūrė 2012-2013 sezone ir atsirado jis draugų rate, kad tik pažaisti pavasario čempionate, kaip pirmam čempionatui pasirodėm neblogai ir toliau nusprendėme žaisti mėgėjų lygose. Pradžioje nebuvau labai didelis iniciatorius komandoje, nelabai daug ką dariau, tačiau pastaruosius tris metus, viską darau pats ir finansus turiu sutvarkyt, ir žaidėjus surinkt ir t.t.; sunku - tačiau tuo pačiu ir labai įdomu. 

- Klubas demonstruoja solidžius rezultatus ne pirmą sezoną, kokia komandos sėkmės paslaptis?

Smagu, kad "Riešės" komanda pasiekia daug prizinių vietų.  Paslaptis - pavyksta prisivilioti gerų krepšininkų, kurie gali atnešti titulus.

- Kiek ekipoje yra išlikę Riešės gyventojų?

Jei atvirai kalbant ne per daugiausia tų gerų žaidėjų ir yra Riešės kaime. Bet geriausi ir šiuo metu žaidžiantys komandoje - Rokas Balbierius, Justas Kaziliūnas ir Viktoras Asačiovas.

- Kokie klubo ateities planai?

Šis sezonas buvo sunkus - bet tuo pačiu ir labai įdomus, visur, kur žaidėm, užlipom ant apdovanojimų pakylos. Dabar planai sėkmingai pasirodyt vasaros lygoje, ir kitąmet žygiuoti į VKL 1 lyga.

- Ar Riešės bendruomenė kaip nors paremia savo gyvenvietės vardą visame Vilniuje garsinančią komandą? 

Taip. Labai džiaugiuosi, kad Riešės bendruomenėje yra tokie žmonės kaip Gražina ir Artūras. Tai žmonės, kurie labiausiai prisideda prie "KK Riešės" sėkmingų pasirodymų, paremia komandą ir visada serga už ją, neįsivaizduoju mūsų komandos be jų. Aišku, ne visada gali paremti mūsų klubą, tačiau kiek išgali, tiek paremia, ir aš esu labai dėkingas jiems, nes dar Riešėje yra ir futbolo komanda, ir stalo teniso klubas, kurie irgi reikalauja nemažai pinigų. 


-  Pasirink ir išskirk 3 Vasaros krepšinio lygoje žaidžiančius "KK RIešės" krepšininkus. Kodėl būtent juos pasirinkai?

Negaliu pasirinkti 3 krepšininkų, visa komanda gera, ir visus kviečiau, todėl kad yra geri žmonės ir krepšininkai, žinoma. 


- Kaip komandai pavyksta prisivilioti tiek daug tokių pajėgių žaidėjų?

Iš tikrųjų, ne visada visi sutinka, bet džiaugiuosi, kad už "Riešės" ekipą žaidžia tiek daug pajėgių žaidėjų. O kaip pavyksta prisivilioti? Pakalbini vieną - sutinka, tada paprašai iš komandos kokio draugo pagalbos, kad pakalbėtų su vienu ar kitu dominančiu žaidėju, taip ir susirenkam pajėgius žaidėjus.

Ervinas Stankus ("KK Riešė") nusiteikęs šią vasarą papildyti trofėjų kolekciją.


2 divizionas
Antrajame divizione rungtynių įvyko daugiau. Daugiausiai išskirti galima būtų abi A pogrupio rungtynes, kuriose "Thug Life" ir "Senųjų Trakų Viltis" netikėtai iškovojo labai užtikrintas pergales prieš savo pajėgius varžovus. 
Nors "Thug Life" nesugebėjo sustabdyti dominavusio "Litrestos" vidurio puolėjo Andrej Kovalevski, tačiau kaip komanda aikštelėje pradėjo dominuoti nuo pat pirmų rungtynių minučių. Nors rungtynėms besibaigiant "Litresta" perėmė iniciatyvą, tačiau "Thug Life" sugebėjo išlaikyti persvarą ir šventė labai svarbią pergalę. Nugalėtojus į priekį vedė gynėjai Vytautas Radzevičius ir Ignas Kurklietis bei lengvieji krašto puolėjai Ramūnas Beliūnas ir Kęstutis Balčiauskas. Iš aukštaūgių šioje ekipoje solidžiausiai pasirodė Žilvinas Grušas. "Litrestos" gretose taip ir neatsirado žaidėjo, kuris galėtų deramai pagelbėti komandą į priekį vedusiam Andrej Kovalevski. 
Kitame šio pogrupio susitikime "Senųjų Trakų Viltis" užtikrintai pradėjo susitikimą ir po truputį didindami persvarą iškovojo užtikrintą pergalę prieš vienus iš viso turnyro favoritų - "Jungent". Netikėtai blogai šiose rungtynėse pasirodė "Jungent" komandos žvaigždė - Šarūnas Belevičius. Visa taškų rinkimo našta užgulė Juozo Rimavičiaus, Valdo Jonavičiaus ir Igno Stanislovaičio pečius. Šių trijų krepšininkų įdėtų pastangų nepakako, kad sukurti atsvarą labai rezultatyviam "Senųjų Trakų Vilties" krepšiniui. Nugalėtojus į priekį užtikrintai vedė keturi ekipos naujokai: Edgaras Fedorovičius, Pijus Kiaušas, Rokas Rudžinskas ir Kęstutis Rimas. 
Įdomu tai, jog praėjusio sezono Vasaros Mažosios taurės mažajame finale susitiko būtent abi šios grupės, pirmajame ture, pralaimėjusios komandos - "Litresta" ir "Jungent". Tą kartą pergalę šventė ir bronzinės spalvos apdovanojimais pasidabino "Litrestos" kolektyvas.

Tuo tarpu B pogrupyje aukštus tikslus kelianti komanda "Į sveikatą, Ramūnai" nesunkiai įveikė, prastai į rungtynes susirinkusią, "Tirola" (63:35). "Ant bajerio" paguldė ant menčių "Agmeka" (93:76). Iš pirmo žvilgsnio, panašu, kad dėl pirmos vietos grupėje kovos "Į sveikatą, Ramūnai" ir "Ant bajerio", bet ar tai pasitvirtins, paaiškės per kelias artimiausias savaites.

C pogrupyje įvyko tik vienerios rungtynės, tačiau jos iš kitų 2 diviziono kovų išsiskyrė tuo, kad rungtynių nugalėtojas paaiškėjo tik mačo pabaigoje. "SkyGym" po atkaklios kovos nugalėjo "OPK-Elpiną" (73:70), pralaimėjusiems nepadėjo ir paskutinę minutę, trenerio vaidmenyje, prisijungęs K. Bakanauskas.

 

Ne, tai ne naujiausias Guogos pirkinys, tai - Giedrius Judickas, komandos "Ant bajerio" vadovas.

 

Interviu su Giedrium Judicku ("Ant bajerio"):

Labas, Giedriau, gal galėtum papasakoti, kaip Jūsų komanda yra tarpusavyje susijusi? 

Sveiki. Komanda sudaryta pagrinde iš vieno Vilniaus mikrorajono. Kartu dažnai leidžiame laiką vienoje iš lauko krepšinio aikštelių, sportuojame ir tobulėjame. Visi komandos nariai draugiški, bei stengiasi vieni kitiem padėti.

- Turite daug žaidėjų, keletas yra net labai garsių mėgėjų krepšinyje, ar nekyla problemų pasidalinant žaidimo laiką?

Komanda suburta pergalėm, tad visi siekiame to paties tikslo. Visi esame lygiaverčiai ir stengiamės kiekvienas įnešti savo indėlį, jog komanda laimėtų.

- Ką galėtum išskirti kaip kertinius ekipos žaidėjus? 

Komandoje turime ne vieną ir ne du žaidėjus, kurie gali tą dieną iššauti. Kiekvienas iš mūsų turime tiek pliusų, tiek minusų, o rungtynėse mūsų užduotis kuo labiau išnaudoti savus pliusus pasinaudojant varžovų minusais.

- Gal žaidėjai užsiima kartu kokia nors dar papildoma veikla be krepšinio?

Kaip ir minėjau komandoje visi puikiai tarpusavyje sutariame, tad esam draugai ne tik krepšinio aikštėlėje, bet ir už jos ribų. Natūralu, jog daug laisvalaikio tenka praleisti kartu įvairiose veiklose.

- Kokie klubo tikslai Vasaros krepšinio lygoje?

Tikslai iškovoti kuo daugiau pergalių, o kaip seksis matysime čempionato eigoje.

- Kokios komandos pagrindinės stiprybės aikštelėje?

Jaunatviškas maksimalizmas, energija, greitis ir motyvacija krepšinio aikštelėje įrodyti savo pranašumą.

- Ką norėtum palinkėti savo visiems komandos draugams?

Visose gyvenimo srityse išlikti išmintingiems, priimti teisingus sprendimus, tausoti sveikatą bei mėgautis žaidimu krepšinio aikštelėje.

Adomo Griciaus (su kamuoliu) solidus pasirodymas - 15 tšk, 15 a.k., 5 r.p. 5 p.k. (35 eff.) nepadėjo "Agmekai" rimčiau pasipriešinti komandai "Ant Bajerio".


3 divizionas
Po truputį pradeda ryškėti trečiojo diviziono kontūrai. Kadangi vos viena iš komandų pabaigia kovas po pirmojo etapo, pirmosios savaitės ekipos nugalėtojos žengė nemažą žingsnelį atkrintamųjų varžybų link. Pirmąsias pergales iškovojo: "Vilko Brolija", "Melingos keliai", "Sugar Tepalai" ir "Licėjaus Pegasai". Tiesa, lengvą pergalę iš šių ekipų pasiekė tik Mindaugo Sutkaus vedama "Vilko Brolija", kurie tiesiog nepaliko jokių vilčių "Peace 2" krepšininkams. Likusiose trijose rungtynėse intriga neišblėso iki pat rungtynių pabaigos. Skausmingi pralaimėjimai privers "Joniškio Baldus", "Molėtų Kuopą" ir "Perspektyvius vyrukus" gerokai pasitempti likusiose rungtynėse. Tiesa, visa kova dar yra priešaky ir situaciją aukštyn kojomis apsiversti gali dar ne kartą. Vienintelė pirmąją savaitę besiilsėjusi komanda yra "Užgesę talentai". Jie savo kovas pradės ateinantį trečiadienį su "Sugar Tepalais". Be Mindaugo Sutkaus ryškiausiai pirmajame ture išsiskyrė "Melingos kelių" puolėjas Dovydas Butkus, kurio įspūdingas pasirodymas leido "Melingos keliams" laimėti labai nelengvą Molėtų miesto derbį.
 

Dovydas Butkus ("Melingos keliai") buvo vienas pagrindinių pergalės kalvių rungtynėse prieš "Molėtų kupa" - 19 tšk., 12 a.k., 7 r.p.

Interviu su  Povilu Vilku ("Užgesę talentai"):

Povilo Vilko (su kamuoliu) minimalus tikslas vasaros taurėje, su "Užgęsusiais talentais" nužygiuoti iki Final-4.

- Sveiki, Povilai, gal galite papasakoti, kaip Vasaros krepšinio lygai susibūrė Jūsų komanda?

Sveiki. Pasibaigus sezonui su A. Paleckiu nusprendėme, kad vasaros metu taip pat reikia pažaisti komandinį krepšinį salėje, tad surinkome komandą iš keleto žmonių, su kuriais rungtyniavom sezono metu bei kitų, su kuriais dažnai anksčiau tekdavo žaisti krepšinį mokykloje ar kieme. Visi gerai pažįstami, tad turėtų lengviau klostytis žaidimas. 

- Kokie Jūsų komandos tikslai Vasaros krepšinio lygoje?

Tikslai manau išlieka tie patys kaip ir visada - laimėti kuo daugiau rungtynių bei nužygiuoti kuo toliau. Divizione vos 9 komandos, tad minimalus tikslas būtų patekti bent į finalinį ketvertą.

- Ar turite šioje komandoje kokių nors tradicijų už krepšinio aikštelės ribų?

Kadangi komanda sąlyginai nauja, tad kažkokių stiprių tradicijų dar neturime, bet manau laikui bėgant jų atsiras. Laisvu laiku kartais mėgstame susirinkti kieme arba prie bokalo, kad palaikytume sportinę formą.

- O drauge rungtyniaujate tik mėgėjiškuose turnyruose ar dar ir pasportuojate kaip nors papildomai?

Taip, žiemą krepšinį žaisdavome salėje, o dabar, kai pagerėjo orai, stengiamės dažniau pajudėti lauko aikštelėse. Bet renkamės sportuoti, ne tik kai šilta. Su kai kuriais komandos nariais esame žaidę ir per liūtį, ir prie minusinės temperatūros, ir naktį, kai nebesimato krepšio. Tad turime patirties žaidžiant visomis sąlygomis. 

- Gal galite papasakoti kokį nors linksmą nutikimą, kuris įvyko komandos gyvavimo metu? 

Kadangi, kaip jau minėjau, komanda ganėtinai jauna, tad būtų sunku išskirti kažkokį vieną nutikimą. Bet turbūt labiausiai įsiminęs, kai sezono metu vienose varžybose teko aikštėje žaisti penkiais "centrais", nes į varžybas galėjo atvykti tik vienas gynėjas, tad, kai jis atsisėdo pailsėti, visi penki žaidėjai, tuo metu buvę aikštėje (kurių svorio vidurkis tikriausiai gerokai viršijo 100kg),  rungtyniavo ir įžaidėjo, ir centro pozicijose. 

- Gal galėtumėte papasakoti ką nors įdomaus apie kurį nors 

Nors su daugeliu esame pažįstami nuo mokyklos laikų, nes užaugome Karoliniškėse, tačiau sunku būtų išskirti kažką vieną. Bet šiuo metu įdomiausia žinia mūsų komandoje yra ta, kad rugpjūčio mėnesį A.Paleckis sukurs šeimą ir susituoks, tad išankstiniai sveikinimai jam. O bendrai apie komandą galiu papasakoti tiek, kad nuo mokyklos baigimo, daugelis mūsų priaugo nemažai svorio. Dėl to dabar komandoje yra ne tik sunkiųjų krašto puolėjų, bet ir sunkiųjų atakuojančių gynėjų bei sunkiųjų įžaidėjų. 

- Kokia Jūsų komandos didžiausia stiprybė?

Didžiausia stiprybė ta, kad esame seniai pažįstami, tad žinome, ką sugeba kiekvienas iš mūsų, visi esame panašaus pajėgumo ir keičiantis žaidėjams, neturėtų suprastėti žaidimas. Taip pat stengsimės varžybų metu išnaudoti savo ūgį ir, ypač, masę.

4 divizionas
Silpniausiame divizione pirmosios savaitės metu ilsėjosi net aštuonios komandos iš penkiolikos dalyvių. Tiesa, "A" grupėje mėgėjiško krepšinio naujokai "Parazitas" spėjo sužaisti net dvi rungtynes. Abiejose ši komanda garbingai pasipriešino spėjusioms jau kojas apšilti komandoms: "Žalias rytas" ir "Tonybet". Paskutinėje šios grupės dvikovoje Domanto Dariaus Ridiko ir Manto Akelio vedama "BC Lazdynų" ekipa labai netikėtai palaužė galingą "Vilko Brolijos" kolektyvą, kurio nuo pralaimėjimo neišgelbėjo galingai rungtyniavęs Igno Vilkelio ir Pauliaus Čepelionio tandemas. Vienintelėje grupės "B" dvikovoje kietą gynybą pademonstravę Vilniaus "Olimpo" krepšininkai po permainingos ir gynybinės kovos palaužė aukštaūgių Roko Dubausko ir Rapolo Sausaičio vedamą "Rockin Cafe", bei bent jau trumpam pakilo į grupės "B" viršūnę. Situacija abiejose grupėse gerokai daugiau išryškės ateinančios savaitės metu.
 

 

Paulius Miškinis (BC "Lazdynai") tik pernai debiutavęs VKL, jau spėjo sužaisti kiek daugiau nei 100 rungtynių.

INTERVIU PAULIUS MIŠKINIS BC LAZDYNAI 4 DIV

- Labas, Pauliau, gal galėtum papasakoti, kaip susibūrė Jūsų Lazdynų mikrorajono krepšinio bendruomenė?
 
                      Labas, bendruomenė egzistuoja jau labai senai, dar iki man iki jos prisijungiant. Rajone visi savi, gerai visi vieni kitus pažysta, tad ryšiai susiformavo savaime. Tobulėjant technologijoms visi susirinkome FB grupėje, kurioje dabar ir vyksta daugiausia bendravimo.
 
- Kaip dažnai sportuojate lauko aikštelėje, gal žiemos metu susirenkate ir kur nors salėje Lazdynuose?
 
                      Susirenkame pagal galimybes, dažniausiai po darbų, 3-4 kartus per savaitę. Kol dar yra jėgų stengiamės neapleisti sporto. Šiemet žiemą salės specialiai nenuomuojame, bet kartais nuo karto susirenkame palakstyti, jei pasitaiko proga ir laisva salė.
 
- Kaip nusprendėte sudalyvauti Vasaros krepšinio lygoje?
 
                      Komanda susibūrė daugiausia Jono Staniulio dėka. Jis pats yra mūsų FB grupėje, matyt matė, kad bendruomenė aktyvi, todėl pasiūlė man idėją suburti komanda, kuri bendruomenėje sulaukė palaikymo, tai taip ir susibūrėme.
 
- Koks linksmiausias įvykis yra įvykęs Lazdynuose žaidžiant krepšinį?
 
                      Dabar kažko išskirtinio negalėčiau prisiminti. Tačiau kaip ir visose lauko aikštelėse visko atsitinka, kartais lankas nukrenta vidury rungtynių, kartais užklumpa toks lietus, kad vos spėji nubėgt iki artimiausios užuovėjos.
 
- Debiutinėse rungtynėse net žaisdami be vieno iš lyderių sugebėjote pasiekti pergalę prieš tikrai galingą varžovą. Kas lėmė tokį sėkmingą turnyro startą?
                     
                      Na negalėjo žaisti 2 žaidėjai, tai Mantas ir Julius, tačiau kaip ir visose komandose, taip ir pas mus lyderių nebuvimas mobilizuoja likusią komandą, tas nutiko ir mums ketvirtadienį. Rungtynių rezultatą lėmė daug veiksnių, mūsų komandoje daugeliui žaidėjų tai buvo debiutas oficialiose varžybose, tad noro kovoti jiems tikrai netrūko. Taip pat, teisybės dėlei, reikia pasakyi, kad ir varžovai nebuvo stipriausios sudėties.
                     
- Kokie yra komandos tikslai Vasaros krepšinio lygoje?
 
                      Nekeliame tikslų užimti kažkokią tai konkrečią vietą, pagrindinis tikslas visiems pasižaisti ir gerai praleisti laiką, kartu kovojant dėl pergalės kiekvienose rungtynėse. Mūsų divizione galima išskirti kelias komandas, kurios ,,ant popieriaus'' atrodo favoritės, o likusios komandos yra apyligės, todėl ir išsikelti kažkokius tikslus turnyrinėje lentelėje būtų sudėtinga.

Potencialiam "BC Lazdynai" lyderiui Juliui Rukšėnui, pirmose komandos rungtynėse teko trenerio vaidmuo.

VASAROS LYGA: 1 SAVAITĖS APŽVALGA

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009