Vasaros lyga: 3 diviziono apžvalga

2017-06-26

Didysis apžvalgų ciklas šiandien perkopia į antrąją pusę. Pristatome Jums 3-io diviziono ekipas.

1. Vilko Brolija
Gana konkurencingai varžytis dėl 3-io dviziono apdovanojimų gali "Vilko brolijos" kolektyvas. Komandos pagrindiniai krepšininkai tikrai gali demonstruoti gana aukšto lygio krepšinį. Pirmiausiai derėtų išskirti Mindaugą Sutkų, kuris savo žaidimu ne kartą spėjo pademonstruoti tikro lyderio savybes. Etatinis Mindaugo pagalbininkas yra Lukas Lemežis, o prie šio tandemo puikiai pritapti turėtų ne ką prastesnis gynėjas - Šarūnas Putna. Su kiek mažesniu vaidmeniu gynėjų grandyje turėtų susitaikyti Karolis Anderejevas ir Vilius Radavičius. Puolėjų gretose svarbiausi žaidėjai bus kovingasis Ignas Vilkelis ir Nerijus Adomaitis, o po krepšiais pirmaisiais smuikais griežti turėtų Vytautas Repečka su Arūnu Rakausku. Likę krepšininkai visada bus pasirengę pagelbėti lyderiams, tačiau daugiau reikštis galės dublerinėje "Vilko Brolijos" komandoje.

2. Melingos keliai
Molėtų garbę Vasaros krepšinio lygoje gins "Melingos keliai". Neabejotinu klubo lyderiu turėtų būti Mantas Petkevičius. Individualiai pajėgus aukštaūgis jau spėjo parodyti savo vertę "Žiuko Įmonės" ekipoje. Jam puikiai po krepšiais talkinti turėtų Dovidas Verikas. Pajėgi ir komandos lengvųjų kraštų grandis, kurioje puikiai atrodo: Dovydas Butkus, Mindaugas Paulavičius, Dovydas Prušinskas ir Ignas Šeikis. Didžiausia problema - tikro įžaidėjo trūkumas. 3-oje lygoje komandos žaidimą valdęs Gediminas Rackevičius nėra įtrauktas į ekipos sudėtį Vasaros lygoje. Visgi net ir be tikro įžaidėjo "Melingos ekipa" gali pademonstruoti žaidimą, kuris komandą nuves tikrai toli.

3. Perspektyvūs vyrukai
Perspektyviai iš pirmojo žvilgsnio atrodo "Perspektyvių vyrukų" komanda. Klubas yra gana neblogai subalansuotas, o visi jo nariai jau yra žaidę mėgėjišką krepšinį ir nei vienam iš jų tai ne bus pirmas kartas. Šioje ekipoje iš pirmo žvilgsnio išsiskiria Tomas Biekša, kuris turi žaidimo Regionų krepšinio lygoje patirties. Šis įžaidėjas bandys pasidalinti savo patirtimi su komandos draugais. Puolėjų gretose neabejotinai efektyviai rungtyniaus "Nordea" banko rinktinės lyderis Mantas Baranauskas. Iš aukštaūgių galima būtų išskirti Karolių: Jatulevičiaus ir Gailiūno tandemą. Likę žaidėjai yra pakankamai gero meistriškumo, kad komanda, atradusi komandinį krepšinį, galėtų varžytis dėl apdovanojimų.

Mantas Baranauskas (su kamuoliu), greičiausiai, bus vienas pagrindinių "Perspektyvių vyrukų" vedlių į pergales
 
4. Peace2
Pavasario čempionato 4 diviziono bronzinės spalvos medalių laimėtojai Vasaros lygoje pasibandys savo jėgas vienu divizionu aukščiau. Į priekį komandą vedę aukštaūgiai Žygimantas Pranckūnas ir Slavomir Vinca sulauks deramo pastiprinimo. Prie ekipos prisijungs Lukas Jagminas, Laimonas Juška ir Rokas Sirtautas. Gynėjų grandyje komandą turėtų sustiprinti ir nemažą pagalbą Daumantui Aidiečiui bei Mariui Indriūnui suteikti vienas daugiausiai patirties sukaupusių Vilniaus miesto įžaidėjų - Raimundas Kalesnykas. Jeigu visi naujokai deramai įsilies į komandos žaidimą ir klausys Raimundo, ši ekipa gali būti labai konkurencinga ir 3-iame divizione. 

5. Licėjaus Pegasai
Praėjusio sezono metu Licėjaus Pegasai pademonstravo savo gana aukštą vertę besivaržydami su tikrai pajėgiais varžovais. Komandą priekį vedė: Liutauras Badikonis, Rūtenis Badikonis, Augustinas Stropus, Simonas Baranauskas, Balys Valatkevičius ir Kristijonas Raudys. Visi šie žaidėjai ir toliau ves savo ekipą pirmyn. Prie jų prisijungs keletas naujokų iš kurių, greičiausiai, solidžiausią vaidmenį atliks aukšto individualaus meistriškumo puolėjas Vladas Kolesnik. Praėjusio sezono metu pagrindinis komandos vidurio puolėjas Augustinas Stropus buvo gana retas svečias rungtynėse. Siekiant solidžių pasiekimų "Licėjaus Pegasams" reikės, jog šis žaidėjas gerokai dažniau rodytųsi ekipos rungtynėse.

6. Užgesę talentai
Įdomu, kaip debiutuoti Vilniaus krepšinio lygoje pavyks "Užgesusiems talentams". Komanda turi keletą labai aukšto meistriškumo krepšininkų. Povilas Vilkas, Edgaras Ivanovas ir Gytis Grinius gali drąsiai varžytis net pačiame aukščiausiame mėgėjiško krepšinio lygmenyje. 3-iame divizione šie trys krepšininkai neabejotinai sukels didelių rūpesčių visiems varžovams, tačiau, norint iškovoti medalius, reikės gana nemažos ir likusių žaidėjų paramos. Bene ryškiausias klubo lyderių pagalbininkas turėtų būti Erikas Triaginas. 

Aurimo Paleckio sportinė forma paskutiniu metu yra gerokai kritusi

7. Sugar tepalai
"AlyvosTepalai.lt" ir "Sugar Candies" komandoms susijungus susidarė nauja komanda pavadinimu - "Sugar Tepalai". Komanda išsiskiria tuom, jog turi gausybę pajėgių gynėjų ir vos du tikrus aukštaūgius. Tiesa Marius Kazlauskas ir Justinas Povilauskas yra tokie aukštaūgiai, kurie gali net dominuoti po varžovų krepšiais. Esant bent vienam iš šių aukštaūgių aikštelėje, turėtų išsispręsti visos problemos po krepšiais, o greiti ir veržlūs gynėjai greitu krepšiniu tikrai gali palaužti bet kurį varžovą. Prireiks tik šiek tiek sėkmės. O ar pasiseks, pamatysime sezono eigoje.


8. Joniškio Baldai
Greičiausiai, geriausiai besiginančia 3-io diviziono komanda bus "Joniškio Baldai". Komanda savo puikius gynybinius pademonstravo pagrindiniame čempionate. Tiesa, iki apdovanojimų šiam klubui pritrūko puolimo arsenalo. Komandos lyderiais ir  toliau išliks Mantas Steponavičius ir Martynas Jasiulionis. Prie komandos prisijungia ir dar pajėgus krepšininkas, gynėjas, Edvinas Urkis. Šis krepšininkas, greičiausiai, perims iš kitų krepšininkų nemažą dalį kamuolio kontrolės į savo rankas. Dauguma šios ekipos žaidėjų drauge rungtyniauja nuo pat jaunystės. Subrandinta patirtis gali būti pagrindine paspirtimi medalių link.
 

9. Molėtų kuopa
Trečiajame divizione savo jėgas išbandysianti "Molėtų Kuopa" dar vis ieško pastiprinimo komandai. Kol kas pagrindiniais ekipos vedliais turėtų būti Ričardas Bistrickas, Mantas Jusis, Tautvydas Čivilis ir Mindaugas Paulavičius. Komandos formavimo procesas dar vyksta, tačiau ir dabar iš pirmo žvilgsnio ekipa atrodo gana pajėgi, jog bent įvesti sumaišties į trečiojo diviziono varžytuves. Nors individualiai komanda ir nėra priskirta prie stipriausiųjų diviziono ekipų, tačiau tai, jog praktiškai visi komandos nariai turi kovinę karišką dvasią, leis šiam klubui garbingai atstovauti savo pavadinimą.

Mindaugą Paulavičių paskutiniu metu į savo gretas iš "Melingos kelių" perviliojo "Molėtų kuopa"

Vasaros lyga: 3 diviziono apžvalga

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009