Vasaros lyga: 1 diviziono apžvalga

2017-06-24

Vasaros krepšinio lygos startas nenumaldomai artėja. Visuose divizionuose nusimato gausybė atkaklių rungtynių. Kaip ir visada prieš prasidedant sezonui išsianalizuojame komandų sudėtis ir pabandome apžvelgti kiekvieną ekipą individualiai. Apžvalgų ciklą pradedame nuo 1-ojo diviziono ekipų.

1. KK Riešė
Vieni iš pagrindinių pretendentų tapti čempionais be abejonės bus "KK Riešė". Neabejotinai šios ekipos gretose ryškiausi krepšininkai yra žaidimo aukščiausiose Lietuvos lygose ar užsienyje turintys: Deividas Kumelis, Gytis Radzevičius, Kostas Jonuška, Rokas Jukonis ir Žygimantas Kosarevas. Šie žaidėjai yra pratę žaisti gynėjais, todėl būtent ši grandis ir bus stipriausia šio klubo jėga. Tiesa po krepšiais rūpesčių kilti neturėtų, kadangi čia kuo puikiausiai atstovėti turėtų kadaise labai perspektyviu buvęs vidurio puolėjas Alvydas Žarskus ir mėgėjų krepšinio žvaigždė Gediminas Povilauskas. Svarbiais žaidėjais tikrai bus ir Pavasario čempionato "PAGD - Sporticus.lt" lyderiai - Tautvydas Vyšniauskas ir Deimantas Pavlovskis. Nederėtų pamiršti ir pripažintų snaiperių Dominyko Palšio ir Luko Motiejūno. Tiesa, komandos vadovybei nerimo kelti turėtų nesenai patirta svarbaus žaidėjo Mantvydo Staniulio trauma, tačiau ir be šio krepšininko Riešės gyvenvietės atstovai turi labai daug resursų. Žiūrint iš vadybinės pusės Ervinas Stankus tikrai puikiai pasidarbavo,formuodamas komandą. Dabar belieka laukti turnyro finišo ir žiūrėti, kokį rezultatą sugebės pademonstruoti šio trenerio ekipa. Nepatekimas į finalą šiam klubui būtų tolygu fiasko. 

2. MRU
Labai įdomu, ką parodyti 1-ajame divizione sugebės MRU klubas. Komandą galime pavadinti kaip brandumo rinkinys su jaunatviško veržlumo prieskoniu. Pirmiausia ekipoje norėtųsi išskirti trisdešimt septynerių metų įžaidėją Denisą Oliferą. Nors ir pasiekęs brandų amžių, tačiau jis dar vis priklauso mėgėjiško krepšinio aikštelės generolų elitui. Būtent tai, kaip jis vadovaus ir kaip kiti krepšininkai jo klausys, turėtų nulemti ir visą "MRU" ekipos pasirodymą Vasaros lygoje. Galingai komandoje atrodo Povilo Kaminsko, Roberto Retkaus ir Rolando Bajoro trijulė po krepšiais. Šie krepšininkai gali puikiai atakuoti varžovų krepšį bei ne ką prasčiau apsiginti prieš pavojingus priešininkų aukštaūgius.  Sudėtyje taip pat matome galinčius kuo puikiausiai dominuoti lengvuosius krašto puolėjus - Donatą Kilikevičių, Darių Mockevičių ir Mindaugą Lastauską. Jeigu visi šie žaidėjai atvyks į rungtynes, varžovams gynyboje bus labai sunku atrasti būdų kaip deramai apsiginti. Sublizgėti gali ir žaidimo Lietuvos jaunių rinktinėje patirties turintis Vilius Nausėda bei jaunieji Matas Veršekys bei Matas Bagdonas. Nederėtų užmiršti ir žaidžiančiųjų ekipos trenerių Raimundo Kalesnyko ir Rišardo Gotvot, kurių taktinės žinios gali suvaidinti lemiamą įtaką pačiais svarbiausiais momentais. Sunku nuspėti, ar komandai užteks laiko susižaisti. Jeigu užteks, galime tikėtis matyti šį klubą finaliniame ketverte pasiruošusį čia pateikti staigmenų. 

3. Gemma
Vieni viso turnyro favoritų be abejo bus "Gemma" krepšininkai. Iš karto šios ekipos sudėtyje išsiskiria Osvaldas Olisevičius ir Karolis Petrukonis. Šie du LKL žaidę krepšininkai bet kada atvykę į rungtynes sukels aibę rūpesčių bet kuriam varžovui. Prie jų pridėkime gynėjų grandyje brolius Kirlius, puolėjus Domantą Bimbą ir Vytautą Saulį bei vidurio puolėją Igną Lukošių ir tikrai turėsime komandą, kurį nepadarytų gėdos rungtynėse prieš bet kurį NKL klubą! O ir likę šios ekipos krepšininkai irgi nėra pėsti. Tiek vidurio puolėjų , tiek krašto puolėjų, tiek gynėjų grandyje yra ne vienas krepšininkas, kuris drąsiai gali varžytis tarp mėgėjiško krepšinio elitinių krepšininkų. Jeigu komanda visa rinksis į rungtynes, ji tikrai bus labai ryški favoritė iškovoti aukso spalvos medalius. Net ir pilnai nesirenkant gausiai, šis klubas užtikrintai išlieka tarp favoritų kovoje dėl aukščiausių apdovanojimų. O ir krepšinio mėgėjų, kurie nori pasižiūrėti gražaus krepšinio tikrai turėtų netrūkti šio klubo rungtynėse.

Osvaldas Olisevičius po gana netrumpos pertraukos, gerokai patobulėjęs, grįžta į Vilniaus krepšinio lygą

4. Lemon Gym
Puikiai subalansuotas "Lemon gym" klubas neturi savo sudėtyje profesionalų, tačiau tikrai gali deramai varžytis su bet kuriuo varžovu. Į akis iškarto krenta snaiperių grandis su Algirdu Macijausku, Žilvinu Bendoraičiu ir Robertu Sinkevičiumi priešaky. Galingai atrodo ir priekinė linija, kurioje matome fiziškai labai galingus žaidėjus: Arvydą Urbanovičių, Artūrą Pūkį, Kristupą Surgėlą ir Gediminą Juozapavičių. Patyrę įžaidėjai Marius Krukonis ir Aleksandras Karčmit turėdami tokias pajėgias snaiperių ir aukštaūgių grandis, galės gana laisvai manervuoti savo veiksmais aikštelėje. Taktiškai šios komandos sudėtyje galima išskirti aukštaūgį Matą Mankevičių, kuris ne tik gali puikiai grumtis po krepšiais, tačiau, dėka savo mobilaus sudėjimo, kuo puikiausiai gali asmeniškai dengti pavojingus priešininkų gynėjus. Įdomu, kaip savo galimybę pademonstruoti įgūdžius pasinaudos jaunieji Rytis Žarkauskas ir Šarūnas Janušas. Kadangi šioje ekipoje žais įvairiausių komandų atstovai, tai gali būti šių jaunųjų žaidėjų tramplynas mėgėjiškame krepšinyje. Nors kelios kitos ekipos turi ir profesionalų, šis klubas gali pateikti staigmenų ir nukauti bet kurį ant popieriaus stipriau atrodantį varžovą. Visus šios komandos rezultatus lems rinkimasis ir užsivedimas.

5. Ką tu ? Ką vakare ?
Pajėgus ir daug potencialo turintis klubas bus - "Ką tu? Ką vakare"? Neabejotinai smogiamąją grandį šioje ekipoje sudarys Prano Skurdausko, Manto Kadzevičiaus ir Dovio Bičkauskio trijulė. Trys itin aukšto meistriškumo krepšininkai užpildys tris svarbiausias pozicijas. Labai svarbi figūra ekipoje turėtų senimo dėsnių nepaisantis veteranas Dainius Novickas. Šis krepšininkas yra įvairių komandų žaidimo finaliniame ketverte talismanas, tad ir "Ką tu? Ką vakare?", greičiausiai, pateks į 1 diviziono finalinį ketvertą. Ilgametis Dainiaus bendražygis Gaudentas Puškorius turėtų džiuginti komandą ne tik kokybišku krepšiniu, tačiau ir savo puikiųjų trenerio savybių atskleidimu. Likę šios ekipos nariai irgi toli gražu nėra statistai mėgėjiškame krepšinyje ir suteiks nemažos naudos. Neatvykus į rungtynes Pranui Skurdauskui gali šiai ekipai išlikti problemų kovoje po krepšiais, tačiau krepšininkai šį rūpestį turėtų kompensuoti mobiliu ir greitu krepšiniu. 

"Ką Tu? Ką Vakare" komandos gynėjas Mantas Kazlauskas pasižymi išskirtinu ateletiškumu

Vasaros lyga: 1 diviziono apžvalga

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009